Chcem zobrať netere na dovolenku. Potrebujem splnomocnenie?

maculkac
4. júl 2014

Ahojte, rada by som zobrala na dovolenku moje netere /teda nie moje deti/, potrebujem to splnomocnenie od rodičov detí? Napr. na stránke CK Hechter je splnomocnenie na sprevádzanie dieťaťa v slovenčine, pod tým v angličtine.... Musí tam byť overený podpis oboch rodičov, alebo stačí jedného? A musí byť overený u notára, alebo stačí na matrike? Potrebujem aj ten v slovenčine aj ten v angličtine - čiže 2x dávať overovať podpisy? Baby, ak s tým máte niektorá skúsenosti - trocha mi to ozrejmite, lebo z lastminute dovolenky nič nebude... ☹ Vopred som vďačná za odpovede - akékoľvek.

nikawero12
4. júl 2014

@maculkac najrozumnejsie by bolo polozit tieto otazky priamo pracovnikom v spominanej CK, alebo ich kontaktovat telefonicky pripadne mailom. Vsetky kontakty najdes na ich stranke. A viem, ze cestovka ma svoje pobocky otvorene aj zajtra doobedu.

maculkac
autor
4. júl 2014

@nikawero12 v cestovke som sa pýtala mailom a napísala mi, že pre podrobnosti si mám pozrieť stránku zastupiteľstva krajiny, kam by sme chceli vycestovať, ale tam som žiadne podrobnosti nenašla...

horana
4. júl 2014

@maculkac Pre istotu by som urobila ten vyssi stupen: teda oboch rodicov, obe jazykove verzie a notar. A je po starostiach, peknu dovcu!

svetluska82
5. júl 2014

@maculkac ahoj do Tunisu nepotrebujes, tam to neskumaju 🙂 Ani do Bulharska , tam sme tiež nemali problem 🙂 A na konzulate v Sofii povedali,že oni nic take nevyzaduju. Do turecka neviem, nebola som tam...