icon

Chceme ísť do Paríža, ale sú tam štrajky

nadaa1
5. máj 2019

Ahojky chcem sa poradiť či je dobré a bezpečné ísť teraz do paríža ? Strašne tam chceme ísť ale nevieme sa rozhodnúť lebo tam štrajkujú neviete ako je to tam bol tam niekto z vás teraz ? Je to bezpečné ľudia tam štrajkujú stále každý deň či ako ? Ďakujem

Strana
z2
trdelnik234
6. máj 2019

@trdelnik234

Ze je u vas doma kvoli manzelovi povinny ramadan je pre autorku prispevku a aj pre nas ostatne uplne zbytocna info. Taxiky budu premavat aj tak, dokonca aj v MCDonalde ju obsluzia si predstav, nie sme v Orane (dokonca aj tam turistov oblsuzia, len miestnych nie)

darinkal
6. máj 2019

@trdelnik234 super niekto odpisal kto tam zije .. to co nam ukazovala telka ,bolo nieco ako koniec sveta .... ako ked ukazuju tie americke filmy kde v telke potvrdia ze na zem pada meteorit .. niet zachrany a ludia zacnu rozbijat vsetko zapalovat ,rozbijat vyklady .. a este ked povedia ,ze su zasiahnute aj modne domy ..zatvorene chanel ,dior atd ... a ja na druhy den vidim foto ako si bohate rusky a bohaty ludia v tych obchodoch nakupuju a fotia sa tam na instagram .. tak neviem kde je pravda. .....takze ma zaujima ci to tak naozaj bolo ... a co sa tym zmenilo ... dalej som pocula ,ze pariz sa koli migrantom zmenil na neskutocne spinave mesto plne odpadkov .. tak prosim ,kde je pravda .. dakujem ,

trdelnik234
6. máj 2019

@eva8
Tato info by pre nu bola uzitocna, ak by hladala pracovnu silu na stahovanie ci ine prace v dome. Aj ked teraz je tu tolko rumunov a moldavcov, ktori ich prace zastanu, ze mozno ani nie. Inak mame kolegov, co drzia ramadan a funguju presne tak isto ako ti, co ho maju ale ze uplne v zadku. Akurat, ze namiesto obeda, nejedia, ale pracuju alebo sa prachadzaju po meste.

trdelnik234
6. máj 2019

@darinkal
Zeby bol Pariz vyslovene ciste mesto sa povedat neda.Neviem,ci si bola teraz posledne 2 roky napr.v Londyne napriklad.
Ani Zeneva uz nie taka,ako si ju pamatam pred 10 rokmi,co sa cistoty tyka.
Skusim predsa len odpovedat.Strajky su a budu,migranti novi a povodni tiez,odpadkom na uliciach a psim vykalom sa v niektorych castiach nevyhnes,ale apokalypsa a anarchia zase nie.Naplanuj si to od nedele do piatku aj u Chanela nakupis (ten ma tych OD viac,takze nakupis aj v sobotu,keby boli strajky).Pripadne v sobotu pojdete do Versailles alebo do Disneylandu.

darinkal
6. máj 2019

@trdelnik234 dakujem 😘

eva8
6. máj 2019

@trdelnik234 v minulosti ukazovali v televízii, ako počas Ramadánu vo Francúzsku horeli autá, rozbíjali sa výklady a podobne. V iných krajinách nie. Len preto som to spomenula. Pýtala sa na bezpečnosť.

queen_mary
6. máj 2019

@eva8 tu niekto radi na zaklade toho, co cital a videl v telke. 🙂 tieto rady nie su moc objektivne

eva8
6. máj 2019

@queen_mary neradím. Napísala som skúsenosti z výletu v Paríži spred Veľkej noci a spomenula Ramadán. Horiace autá som videla len v TV pred pár rokmi, ale taktiež som o tom istom počula od Arabov žijúcich v Paríži.

eva8
6. máj 2019

V žiadnom prípade nechcem šíriť poplašné správy. Nebála by som sa navštíviť v súčasnosti Paríž

robin_claire
6. máj 2019

@queen_mary Ty si nejaka mudra v poslednej dobe v kazdej teme. A najma sa neprijemne navazas do ludi, co slusne napisu svoj nazor.

eva8
12. máj 2019

stále platí zákaz zhromažďovania a protestov na parížskej triede Champs-Élysées a na väčšine územia centrálnej časti Paríža,
Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22118431/vo-francuzsku-po...

Strana
z2