Výlet do Paríža

18. apr 2022

Ahojte chystáme sa v lete do Paríža. Navštívit Pariz bol vždy jeden taky môj sen a teraz mam konečne možnosť ísť tam. Mam 18 rokov, nikdy som v takom obrovskom meste nebola. Nejdem tam sama ide aj moja mama,teta a jeden náš kamarát. Len teraz ma chytila taka obava,ze co ak je to nebezpečné mesto? Vraj tam často zvyknú okrádať ľudí. Alebo či nás náhodou niekto nebude obťažovať? Je síce pravda,že okradnúť a obťažovať a urobiť niečo zlé ti môžu urobiť hocikde, čiže nie len v Parizi. Len som počula dosť veľa negatív a nechcem sa báť. 🙁 Ak ste tam niekto boli, aké mate skúsenosti?

ckocka
18. apr 2022

Paríž je mesto ktoré sa oplatí vidieť a nebezpečenstvo že ťa tam okradú je rovnaké ako na všetkých turisticky frekventovaných miestach. Fakt tam netreba chodiť s kindžálom, základná opatrnosť na svoje veci je na mieste.

kitycat
18. apr 2022

Na Gare du Nord mi ukradli penazenku z kabelky crossbody, ked som sa s kufrom tahala po schodoch. Nie vsade maju eskalatoty.. Jedine co mi ostalo bol telefon, pas a sigmal v metre, takze sa mi podarilo zablokovat bankomatovu kartu.

Cize ja radim, nemat vsetko na jednom mieste strazit zips a uzit si to mesto. Je ozaj krasne

raja95
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tortelinka
19. apr 2022

Ahoj, žila som v Paříži, nemám pocit že by to bolo špeciálne nebezpečné mesto. Normálne si to uži, dávaj pozor na veci na miestach kde je veľa turistov, hotovo

sandyan
19. apr 2022

Ahoj, bola som 2x a a ja som sa citila celkom bezpecne. Az na tych tmavsich panov co ponukali kadeco a boli fakt otravni. Motali sa pri pamiatkach, a ked uvideli policajtov skakali do krikov,utekali kade lahsie😀 uzi si vylet 🤩🤩

simsalabim
19. apr 2022

@kitycat asi si tu kabelku mala prehodenu na chrbte, ci? Ja som zila roky v Londyne a som vycvicena tasku ci ruksak drzat na bruchu a mat jednu ruku na taske. Crossbody je idalna na drzanie na bruchu. Vzdy a za kazdych okolnosti. Rada nedrzat vsetky veci na jednom meiste je dobra 👍 To by mal byt zaklad v cudzine. A treba byt vnimavy voci svojmu okoliu a dat na intuiciu.

kittykat22
19. apr 2022

@simsalabim londyn nie je pariz. Londyn je oproti parizu pohodove dedinske mesto.

simsalabim
19. apr 2022

@kittykat22 ved netvrdim, ze Londyn je Pariz... ci? Len som napisala, ze ma vycvicil mat tasku na bruchu. A ze ty si ju asi mala na chrbte, ked ti z nej dokazali zobrat penazenku. To je prilezitost pre zlodeja vsade - ci uz v Parizi, Londyne alebo Prahe.

kittykat22
19. apr 2022

@simsalabim v parizi sa tak strasne kradne, vrazdi, su tam konflikty. Kopec africanov kde sa pozries, Strasne je to tam. Ja som bola tak velmi sklamana z navstevy.

simsalabim
19. apr 2022

@kittykat22 je to mozne. Je mi luto, ze si mala zly zazitok. V Parizi som este nebola, tak neviem. No je to dobre poucenie do buducna - kabelku treba drzat na bruchu a ak mas ruksak, nedrzat v nom nic dolezite. Kdekolvek na svete.

vikusjk
19. apr 2022

ahoj, o dva tyzdne tam idem na tyzden s muzom a 10 rocnou dcerou, tak ti poviem 😅 Inak baby skvele radia, ze doklady strazit, peniaze porozdelovat, ja mam v plane nechat nieco aj v hoteli v trezore, nenosit to vsetko so sebou. Ked sme boli prvykrat vo vacsom meste, v Barcelone, dcera mala vtedy 4r, tak som original dokladov nechala v hoteli v trezore a so sebou som nosila len kopie. Uz neviem, preco som sa vtedy tak velmi bala. Svagor zas pochodil vela miest s takou tenkou kapsickou, ktoru mal na sebe pod pulovrom/mikinou a v nej mal zakladne doklady a cast penazi, tiez nie zla vec, samozrejme v lete je to asi tazsie, mat to priamo na tele pod trickom.

simsalabim
19. apr 2022

Inak existuje aj taka cestovna satka s vreckom, to je tiez super vec.

ibrunova
19. apr 2022

Keď budeš takto uvažovať, ostaň doma. Ale ja ti radím tešiť sa a užiť si výlet 🙂

telusikk
19. apr 2022

Tiež som bola v Paríži ešte so školou sme to mali ako výlet. Nič príšerné sa neudialo, Je to ako všade inde, treba si dávať pozor na veci a hotovo.

kittykat22
19. apr 2022

@simsalabim ja nenosim nic - mam hodinky kde mam vsetko. Ale skor ma to mrzelo, ze clovek ma z pariza nejake ocakavania a ta realita je uplne mimo.

vikusjk
19. apr 2022

@kittykat22 pises, ze sa tam tak strasne kradne, vrazdi, su tam konflikty... vari si zazila nejaku vrazdu, ci konflikt, ci inu neprijemnost?

ichbinich
19. apr 2022

Pariz je velkomesto, so vsetkymi vyhodami a nevyhodami.
Ano, ked clovek cita blogy, vsade strasia.

Mne ukradli raz penazenku z kabelky v Ziline. Ale bola som sama na chybe, nedrzala som si ju.
Takze odvtedy si kabelku vzdy drzim, kupujem iba zipsove a ak sa da, nejak zamknem aj ten zips.
Do Pariza sme si kupili aj male zamky na zipsy na ruksakoch, kedze manzel mal v ruksaku fotovybavu. V MHD sme vzdy sedeli/stali tak, aby sme dozreli na svoje veci, aj deti sme poucili.

Boli sme aj na blsaku, kde preadvali same fejky, ale neotrevovali nas. Ponukali, ale ked videli, ze namame zaujem, dali nam pokoj. To boli Turci v Side otravnejsi, co sa tohto tyka 😅

Takze moje odporucanie - bud ostrazita a pripravena, ako odporucaju hore baby a hlavne UZI si to.

kittykat22
19. apr 2022

@vikusjk boze co si ty zase na IQ. Pozri si statistiky Pariz vs Londyn vs Praha a potom sa mozeme o nicom bavit. Neverim, ze niekto moze byt tak obmedzeny ako ty 🙄 Takze ked teba nikto nikdy neokradol tak sa nekradne? Skvela logika 👍

vikusjk
19. apr 2022

@kittykat22 akoze prosim????? Ty si normalna??? Sa ta pytam, ci si TY konkretne nieco take zazila, kedze si sa vyjadrila, ake si mala velke ocakavania a ake velke sklamanie to pre teba bolo a v zapati ako sa tam kradne a vrazdi.
CITAJ kriste pane prosim ta CITAJ, co ti kto pise predtym, nez sa pustis do toho, ci som obmedzena a ake mam IQ 🙄 Tvoja odpoved totiz svedci len o tvojom IQ a o tvojej obmedzenosti 👍

zuzanka.zuzu
19. apr 2022

ja som v 18 išla do paríža sama (a nie len ja - mnohí sa v 18r zoberú do zahraničia zarábať peniaze) a ty ideš s mamičkou, tetou a nejakým mužom a bojuškáš sa ňuňu 🙈 je mi jasné, že tu teraz budem za sviňu, ale čo za generáciu nám to tu rastie??? 😨

kitycat
19. apr 2022

@simsalabim ja som sa tam tahala s kufrom po schodoch a tym kufrom som si tu kabelku posunula za seba.. Nastastie som si stihla kupit listok a dojst kam som potrebovala. Az m terse som si vsimla, ze je kabelka rozopnuta a este tam bol aj taky celkom velky ten dzinzik na otvaranie... Ja dom skratka volala "okradnite ma". Najvtipnejsie bolo, ze mi este pani na perone vravela, pozor na zlodejov.. Mala som krizom kabelki, prirucnu a velky kufor.. Mali stastie no... A ja v podstate tiez este vzdy

simsalabim
19. apr 2022

@kitycat no preto si tu tasku vzdy jednou rukou na bruchu drzim 😅 Kufor viem tahat ci niest tou druhou rukou ( a ver mi, ze v Londyne sa tiez najde dost stanic metra bez eskalatorov). Poucila si sa, uz si das pozor.

kiwi3
19. apr 2022

tak ja osobne mam pocit, ze v londyne je to ovela nebezpecnejsie. ta anglicka mentalita hlavne nizsej socialnej vrstvy - to je celkom inde ako parizania. ovela vacsia agresivita, konzumacia alkoholu, atd. staci sa pozriet, kto "řádí" v zahranici, na ostrovoch atd. v parizi som nikdy nevidela ziaden vaznejsi konflikt. v londyne staci ist von po 22 v piatok... okrem toho som aj byvala s londyncanmi - bezne si ist len tak zobrat karton piva bez zaplatenia, nieco si ist slohnut cez vikend do stockholmu a ine speciality. a co sa tyka pristahovalcov - ti su predsa vsade, takze na zaklade toho by som neporovnavala.

ghostsgirl
19. apr 2022

Ahoj, podla mna sa nemusis vobec bat, ak si budes davat standardne pozor. To si treba davat v kazdom meste, ale aj na dedine. Nenechaj sa zastrasit kecami, ze Londyn je oproti Parizu dedinske mesto, pretoze su to naozaj len kecy. Osobne som sa o seba omnoho viac bala v Londyne ako v Parizi, ale v oboch mestach som sa citila relativne bezpecne. Ako pisem, pozor si na seba treba davat vsade.

vikusjk
9. máj 2022

Vcera sme sa odtial vratili, boli sme tam od pondelka a nezazili sme ziadnu situaciu, kde by som sa citila nebezpecne. Peniaze a doklady som mala v cross-body taske a tu som si pri vstupe do metra, alebo kde bolo viac ludi (napriklad pred Louvrom, alebo v Disneylande atd) drzala rukou. Z Disneylandu sme sa vracali vlakom po polnoci, na byt sme dosli o 1:15 v noci a ani cestou zo stanice na byt sme nemali pocit nebezpecia, ale opatrnost je samozrejme vzdy na mieste. Asi zalezi aj od obvodu, v ktorom budete ubytovani, my sme boli v II. obvode a zilo to tam do druhej v noci, vzdy vela ludi v ulickach, kaviarne/bary plne, vsade kopec turistov. Urcite sa nastav pozitivne a vylet si uzijete 🙂 Pariz sa oplati vidiet.

martinka1103
6. júl 2022

@vikusjk my sa chystame v auguste.Bude to splneny sen mna a mojich dcer.prosim,nie je zlozite sa dostat z letiska do centra?Dakujem.Alebo ak mas bejake tipy,rady...

kris_tin257
6. júl 2022

Nás okradli hneď ako sme prišli do Paríža v stanici metra "zamestnanci metra", určite si nedajte nikomu radiť aké lístky kupovať, okradli nás o 80€ pritom tam boli aj okienka kde boli skutoční zamestnanci videli to a hrali sa na hluchých slepých... Prišiel autobus bolo nás tam dosť naklusali "zamestnanci" s tým že nám pomôžu a dokopy všetkých okradli o niekoľko stoviek eur...

ichbinich
6. júl 2022

@martinka1103
Z letiska do centra idú aj vlaky. My sme šli nakoniec taxíkom, lebo kufre atď. A keď sme pre počítali lístky na vlak a taxík, tak taxík bol nakoniec iba o 10 € drahší. My sme šli z Charles de Gaulle. Oni majú oficiálne taxíky, označené, a tie majú flat rate do istých Arrondissements. Všetko je na stránke letiska. Je to super zorganizované. Keď nás disoecerka vonku videla s dvoma deťmi a dvoma veľkými kuframi, hneď nám zavolala veľký van. Šofér mal dokonca podsedak pre deti 👍
Šli sme do 18 Arrondissement a stalo to tuším 48 alebo 50€. Za pol hodinku, bez prestupovanie, bez stresu.
Potom ďalej sme sa vozili hromadnou dopravou, ale tu prvú jazdu sme šli taxíkom.

vikusjk
7. júl 2022

@martinka1103 zalezi, na ktore letisko priletis. Najblizsie k mestu je Orly, potom Charles de Gaulle. Najdalej je Beauvaix, my sme leteli Ryanairom tam a odtial nam kalkulacie na taxik vychadzali dost vysoke (okolo 180 €). Isli sme preto shuttle busom, pre troch online vopred kupeny listok do 50 €, ale da sa kupit aj priamo tam v kase, ak nemas kupeny vopred. Vsetci idu tam, cize sa urcite nestratis, Beauvaix je male letisko. Dojdes do centra na autobusku Porte Maillot a odtial by malo ist metro M1, ale ked sme boli my, bola cast tohto metra prave pri Porte Maillot v rekonstrukcii, tak sme isli autobusom.
Co ti ale urcite odporucam kupit vopred, je listok na Eiffelovku, ak chcete ist az hore. Summit je totiz vypredany dost rychlo, ja som kupovala tyzden pred a uz neboli online listky na ten dany den, asi hodinu som klikala na stranku a obnovovala ju az naskocili volne listky na dalsi den o piatej poobede, tak som ich hned vzdala.
Do Louvru sme vopred listok nemali a paradoxne ten rad isiel rychlejsie, ako ten, kde mali online listky kupene.
A Disneyland, ak pojdete, tak urcite niekolko dni vopred si kupte vstupne, vie to byt aj o 200 € drahsie, ak kupujete neskoro (den pred navstevou napriklad). Teda my sme takto preplatili pre troch 😅 Ale oplati sa, a hlavne pockat na nocnu show, ta je bombova 😍
Drzim palce, urcite si vylet uzijete 🙂