Chodili by ste na dovolenky aj samy?
Ahojte. Zaujima ma vas nazor, zienky, ci by ste chodili na vylety aj samy, keby ste nemali s kym? Ked som mala 18-25r tak som mala naj kamosku s ktorou som aspon raz rocne niekam vyrazila, pocas skoly sme brigadovali, aby sme aspon taky Pariz videli... stalo sa vsak nieco a uz rok nie sme v kontakte. Todinna situacia je taka, ze mam 87r dedka o ktoreho sa starame s tetou, takze niekto musi byt stale s nim (inu rodinu nemame). Avsak kvoli tomuto mam ja home office, socialny kontakt 0 a uz citim, ze musim niekam vypadnut. Tak som sa rozhodla vyrazit do Spanielska. Do Madridu. Na ake krajiny by ste si trufli aj samy? Europa je podla mna asi cela OK... ale co take destinacie exotickejsie, povedzme Bali, Vietnam, Kambodza ak niekedy v buducnosti nasetrim? Budem rada, ak sa podelite o skusenosti, co vam cestovanie osamote dalo, na co si dat pozor... respektive ako by ste riesili, ak by ste predsa len chceli partaka? Su nejake fora, kde sa cestovatelia vedia dat dokopy? Dakujem
@missviolet na bali sa hrozne okrada. Skor thajsko.
Ja by som nešla. Ale nie preto, že je to blbosť ísť sama na dovolenku, ale preto že nie som taký typ človeka. Odvážny, by som povedala? 🙂 no ak sa na to ty sama cítiš, tak by som na tvojom mieste do toho išla. Ako radili niektoré žienky, vybrala by som si cestovku napr. na poznávací zájazd, kde v podstate ani tak sama nebudeš, a možno sa tam aj zoznámiš s niekým s kým potom možete chodiť na dovolenky spolu. 🙂 veľa šťastia s uži si to ;)
Ja ako introvert, čo nerád spoznáva nových ľudí si to predstaviť neviem, mám našťastie muža, čo rád cestuje ako ja a je aj môj najlepší kamoš, takže sme všade chodili a chodievame spolu, teraz už s deťmi.. mňa exotika moc neláka, milujem potulky po Európe, dúfam, že už tento rok pocestujeme troska ďalej už aj s deťmi (máme na pláne snáď všetky krajiny 😂).. zatiaľ sme s nimi dávali len okolité krajiny..
Ale čo chcem podotknúť - na Bubo som počula len chvály, mám jedného známeho, čo cez neho cestuje vždy sám a zoznámi sa tam s ľuďmi.. na to ale musí mať človek povahu, ja nemám.. určite lepšie vypadnúť niekam sama ako vôbec, držím ti palce aby si vypla trocha 😊
@jana_eyre_2 dakujem velmi pekne 🙂 a ja si napr myslim, ze prave introvertom ulahodi cestovanie osamote viac nez extrovertom. Ja som sa rokmi, mozno aj pre okolnosti, stala introvertom. Ale jasnee, rada by som mala niekoho blizkeho so spolocnymi zaujmami. Nastastie som nastavena tak, ze nebudem cely zivot cakat, kym sa mozno niekto zjavi. Lutovala by som. Velmi ti to prajem, ze takeho cloveka mas. Pekne potulky Europou s rodinou zelam 🙂
@missviolet ďakujeme 🤗
no ako to raz trefne niekto poznamenal "mám samotu rad, ale musí byť pri tom pár obľúbených ľudí" taká som ja 😂 my aj keď na dovolenky chodíme, sme trocha odludi, lebo všetci sa tam v okoli zgrupuju a zoznamujú a my stále len sami spolu si užívame a riešime vlastný program.. aj deti su viac menej také 😅 ale ak by som bola na tvojom mieste, riešila by som to presne tak isto ako ty si myslím.. najlepšie stretneš niekoho s podobnými záujmami pri prežívaní tých záujmov.. daj vedieť ako dopadla dovolenka 😊
@missviolet ahoj, cestujem casto do exotiky, vzdy s niekym bez cestovky ale keby som nemala s kym idem kludne aj sama.
Kamosky co cestuju same bez cestoviek to vacinou robia tak, ze si zarezervuju same letenky a v danej krajine zozenu podla tripadvisoru cestovku, vzdy mali stastie na dobru skupinu, je to ovela lacnejsie a guide je vacsinou miestny takze sa dozvies o dost viac o krajine a je to autentickejsie (v podstate to co robi bubo a spol. len bez toho slovenskeho delegata). Pripadne si vsetko naplanuju same a pobehaju si mesto bez guidov, ak si spravis dobry plan (dosledne si pozres co je to za krajinu, do akych casti mesta radsej neist) a rezervujes hotel v dobrej lokalite nebala by som sa.
@missviolet neozval sa ti uz niekto? ja by som isla, kebyze nemam frajera 🙂 tiez si vzdy vsetko hladam sama, za tu cestovkarsku cenu idem aj na dve-tri dovolenky, a to teda v slusnych ubytkach, ziadne 12-postelove hostely. inak poznam viac bab, co takto same cestovali a nakoniec z toho vznikli rozne vztahy s cudzincami. v niektorych pripadoch uz manzelstva.

CK Rokosport skus.. Bubo je prilis drahe, podla mna..