icon

Chodíte na dovolenky aj bez deti?

22. jún 2023

Mam dilemu. Vzdy som bola za to, brat nase deti vsade s nami s vynimkou nejakeho vikendu na SR. Ale coraz viac sa zaoberame s manzelom tym, ze by sme radi sli na dovolenku k moru aj sami. Teda napr. jednu dovolenku s detmi, jednu sami. My si vieme vsetko tak uzit, tesime sa aj z malickosti, vychutnavame si dovolenku vsetkymi duskami. Radi chodime na rozne miesta, vyvazene byt v rezorte a aj spoznat ine miesta. Snazime sa velmi aj detom vyhoviet. Ale pravdupovediac, su casto nespokojne. Maju obaja medzi 10-12. Nastastie sa velmi nehadaju, ale vedia byt velmi otravni. Jeden nechce ist tam, druhy tam, ked ideme na veceru 6 z 10 nam pokazia bud blbymi poznamkami, alebo su ofucani. Nastastie nie stale, ale casto. My sme s manzelom nekonfliktne typy, malokedy sa na nieco stazujeme, neviem kde toto pochytili alebo je to vekom? No nic, rozpisala som sa, kazdopadne zaujima ma ako to mate nastavene vy, tie, ktore chodite na dovolenky aj sami, ze ako to riesite. Ja vnimam, ze detom je uplne jedno, ci su pri mori v rezorte v bazene, alebo v bazene hocikde na Slovensku.

Strana
z2
adamar
22. jún 2023

@autorka presne vas chapem, my mame 10 a 8, syn starsi je presne to dieta co pokazi vacsinu vyletov uz pocas planovania, dovolenku uz od prichodu 😀

autor
22. jún 2023

@adamar haha 😂 ano poznam, niekedy nas prejde chut uz pri planovani 😂

majkamasar
22. jún 2023

My sme tento rok boli s manzelom sami v Izraeli. Deti 3 a 9 sme nechali doma. Uzili sme si to. Samozrejme o deti bolo postarane a zabezpecene a teraz v lete este jedna spolocna dovolenka.

autor
22. jún 2023

Musim povedat, ze ma vase odpovede posmelili. Budem mat menej vycitiek ak niekam pojdeme 🤪

katica06
22. jún 2023

Ako čítam každý má inak vychované deti. Naše radi cestujú s nami.
Ja by som nemala srdce nechať deti doma keď ísť moru túži vaic než ja

kacenocka2
22. jún 2023

@katica06 Nam by to deti asi neodpustili,hoc už v pubertalnom veku su.zbožnuju more a celý rok čakajú,kedy k moru pôjdeme..

peter0123
23. jún 2023

@avanka tak našeť ťažko znašali aj wellness výkendový pobyt na desiate výročie svadby. Dovolenku bez nich možno ani neodpustíli

avanka
23. jún 2023

@peter0123 no my sme prvýkrát išli, keď mali 9 a 12 rokov a boli 10 dní v tábore. Mali svoj program

peter0123
23. jún 2023

@peggy589 tým našim by to sakra ublížilo, ani keď ešte babka žila tam viac ako pol dňa nevydržali. Nikdy pri mori neboli od kamošov počúvajú ako je to super. Vidia fotky Zrazu otec oznámi že prvý krát idem v živote k moru bez vás detí, veľmi ťažko by to rozdýchavali. Kým budú mať naše deti záujem o spoločnú dovolenku ide sa spolu, veď ešte budeme mať kopu času ísť bez nich

elenka.k
23. jún 2023

@kacenocka2 aj naši milujú more, tiež sa naň tešia, berieme ich po kým po ňom túžia,
švagrinka má staršie deti a pre ne je už nudaaa tam chodiť a stalo sa že už párkrát neboli v lete a úplná pohoda, nebrali to tragický, by som povedala, že im to proste vôbec nevadilo.

zuzana212722
23. jún 2023

Že či 😀 jasné a často a to máme 3 deti ale jednu skvelú úžasnú svokru ktorá svoje vnúčatá miluje a ja ju za to aká je a ze ich postrazi minimálne 4-5 v roku ale na 2 dni max k moru len s deťmi.
A frflu stále ale nám je to jedno my ich pekne upraceme s mužom a ďalej si užívame dovolenku snáď nám nebudú deti diktovať..Maju jedlo zážitky a našu pozornosť ..o 10 rokov už to bude iné a raz nám budú vďačný ako aj my im že nebudú chcieť ísť 😀

klaridka
23. jún 2023

My vždy chodíme s deťmi a aj bez nich.... Deti majú 11,13,15,17.... a poviem pravdu, že tak, ako si užívame spoločnú dovolenku, rovnako si užijeme aj chvíle vo dvojici (nevravím, že nám nechýbajú, no je to takto super ).. Aj tento rok sa už nevieme dočkať 😍

kacenocka2
23. jún 2023

@elenka.k Potom nám bude smutno keď už s nami nebudú chcieť ísť..teraz si ich ešte užívame..🙂

elenka.k
24. jún 2023

@kacenocka2 tak tak ako píšeš 😉

dkethe
24. jún 2023

Za mna nie. Viem si s muzom urobit vikend osve (na chate, niekde na sk) ale dovolenka, ci vikend v eu metropole bez deti nie. Vieme dokonca si dopriat povyrazenie ze ide len 1 z nas (na vikend). Dovolenkovych dni je malo, zasadne ich vyuzivam na cas s detmi.
Mam 18 rokov na to, aby som chodila niekam s detmi. Potom ma oprdia, a budu chodit s kamaratmi. Zvysok zivota mozem chodit sama s muzom.

janulap
27. júl 2024

@autorka Mozem sa opytat,ako je to po roku?My to asi zazivame prave teraz.Sme na dovolenke na SK presne na tom mieste,kde sme boli aj pred rokom,vtedy s 11 rocnou dcerou.Uz vtedy vravela,ze aj o rok,aby sme prisli sem.Vybavili sme,ale uz ju to tu nebavi a to sme tu druhy den🙄
Bude mat cochvila 12 rokov,je vyspelejsia,nema problem ostat aj sama doma,vie si zohriat jest,vie sa o seba postarat.Dve starsie dcery maju 20 r a 18r a oni este v tom veku isli radi s nami.
Mne je to aj luto,ale zase ak ju mam tahat po dovolenkach a vikendovych pobytoch nasilu,to tiez neviem,ci je dobre riesenie🙄

mclissa
27. júl 2024

Teraz ideme prvy krat po 3 rokoch, len ja a manzel. Zhodou okolnosti nasi maju vtedy zrovna dovolenku tak, ze syn pride na prazdniny. Vobec nemam vycitky 😂 a v Maji planujeme ist niekam tiez, krstni sa ponukli, ze s nim zostanu. Nech sa paci 😉
Inak so synom cestujeme casto od 6mes. Tiez vsade s nami.

autor
27. júl 2024

@janulap no, akurat sme po dovolenke a bolo to trocha lepsie. Mlady rad travil cas aj na apartmane pred Netflixom 🤦‍♀️, po par dnich pri vode mu uz totiz bolo moc teplo 😁. Tak sme raz deti aj nechali na apartmane, boli sme blizko mora a isli sme si zaplavat bez nich. Ja im uz hovorim, nechces ist s nami na veceru? Tak zostan tu. Jasne, ze na veceru isli vzdy s nami. Vlastne teraz ked si uvedomujem, bolo to omnoho lepsie ako minuly rok. Ale i tak sme si povedali, ze pojdeme aj sami niekam ten dalsi. Neocenia to tak ako by sme si mysleli, dufali. Ine deti sa vo vode totalne vyblaznia, nasi jeden si zaplava a finito, druhy pojazdi na paddleboarde, zaplava hore-dole a koniec. Ziadne snorchlovanie, chytanie ryb, stavanie hradz, lodne vylety 0 bodov, proste nic 🤷‍♀️

autor
27. júl 2024

@janulap to sa este moze aj zmenit, ja uz premyslam ako budem aj jej kamosky brat s nami ak to pojde. Ale hovorim, tento rok lepsie ako obe minulorocne dovolenky aj syn, aj dcera. Takze nie je vsem dnum konec 😁 ani u vas 😉

Strana
z2