Chorvátsko - aktuálne info
Ahojte.ma niekto aktualne info z chorvatska? Chceme ist buduci tyzden ale vsade pisu,ze je tam total plno,tak sa zacinam obavat...
@horana Tie casy trajektov su veru nanic aj na inych ostrovoch, pred rokmi sme chceli skocit na Dugi otok, ako je tam ta plaz Sakarun, ale ako sme si zistovali casy bolo to uplne take ze ledva ledva, ani by sa to poriadne nestihalo. Nad fotkami stale slintam
http://www.njuskalo.hr/image-bigger/nekretnine/...
http://r-ec.bstatic.com/images/hotel/max400/360...
https://lh3.googleusercontent.com/-_3umJ5x6yCg/...
http://static.panoramio.com/photos/large/930308...
bohvie ci je to tam naozaj take aj v reale?!
@horana to fotili urcite niekedy skoro na jar, ked je to bez ludi 😀
este sme boli na ostrove čiovo, ale z druhej strany, az niekde uplne na konci cesty 😀 . ustlali sme si na sukromnom vybetonovanom place, kde boli teda paradne viliska. nik nas nepoziadal odtial odist, tak sme sa vyborne vykupali 😎 . tam to nevyhovovalo mojmu chlapovi, lebo je neplavec a voda tam bola paradne burliva. konecne pocit mora 😉
ale co je cast hned od trogiru, tam by ma nedostal do vody nik.
@jabadaba Ak môžem poradiť, okrem Visu sa oplatí aj Hvar, Mljet, Lastovo a Rab (okrem Rajskej pláže - tam je plnka, ale my sme mali úplne prázdne pláže, boli sme tam sami).
V Chorvátsku som bola len na ostrovoch ak nerátam Dubrovnik, Plitvice a vodopády Krka a veru ostrovy sa s Makarskou, v ktorej sme sa na hodinu zastavili a s Istriou čo sa týka preplnenosti a celkovo prírody nedajú ani porovnávať 🙂
Pag, Murter ani Brač sa mi nepáčili tiež veľmi, ale vždy lepšie ako pevnina z môjho pohľadu.
Keď je viac ako 20 ľudí na pláži tak to už nie je pre mňa 🙂 Veď to ani čistá voda už nemôže byť... fujky!
@zuzana76 😀 celkom seriozne, vo sne by mi nenapadlo slahnut si uteraky niekomu do tiena, najma ak si ten tien zacvakali. 😀 😀 😀 Ucim sa stale... 😅
Vobec mna by nenapadlo niekomu sa lepit centimetre od lehatok ci uterakov....ale nemaju s tym ludia ziaden problem. A este ked si nasledne zapalia a z pobytu pri mori je zazitok ako z baru najnizsej urovne...to je este len chutovka.
Na Omis riviere su krasne pokojne plaze. Uplna pohoda, pomenej ludi, vela mensich plazi. Odporucam. V pohode sme prisli poobede a miesta dost.
Ja inak neznasam fajciarov na plazi, tu chodilo aj dost domacich a tych vykuruju jedna rotadost, aj pri detoch, toto mi fakt vadilo. 😒
@peneloppe a kedy ste boli v omis??
my idemee zajtra už do chorvatskaaa tak som zwedawa kde zakotvime... 🙂
Vratili sme sa dnes rano o 3.30. Lialo nam celou cestou domov. Ale inak dovolenka super a ubytko najdete. Mne sa pacila plaz Dugi Rat a tam som aj ubytko videla, nadherna plaz a aj obchodiky blizko, a Omis tiez blizko na vecerny vyletik. 5-10 minut autom
@melonka_ajuska aaa my sme sa peave rozhodli ze ideme pozajtea 🙂. Aj som narychlo rezervovala lebo s nadimi deckami na blind zatial teda nehrozi
Makarska zakázala pri cestách reklamy s ponukou voľných izieb
http://ekonomika.sme.sk/c/7976902/chorvatske-me...
My sme sa vratili v sobotu. Strasne pocasie. Boli sme na severe v Meduline. Ale nikdy viac. Hotel fajn,izby ciste aj strava super. Ale plaze jedna hroza. Spinave male a preplnene.
My sa chystame na Losinj-bol tam niekto?da sa zohnat ubytko na blint? Ktore mestecko by ste odporucili?
@mravvcek tie obrovske trajekty sa skoro vobec nehybu. uz som isla aj rychlolodou anglicko-holandsko a to ti poviem, bola ina prca 😀
konkretny tip na ubytko nemam, ale ostrov VIS mi ucaroval. boli sme tam iba na 1 den. tam by bolo vsak najlepsie vlastnit nejaku vymakanu jachticku, nech si clovek to mire uzije fakt naplno 😉
alebo nejaky cln, alebo cokolvek, co sa plavi 😉
@mravvcek Trajekt je nič oproti napríklad lodiam, čo chodia na menšie výletné plavby alebo okruhy. Trajekty sú obrovské, to ani nepocítiš že si na mori. Ja som bola snáď na takmer každom z tých známejších turistických ostrovov v Chorvátsku - Pag, Rab, Murter, Kornat, Krk, Korčuľa, Losinj, Vis, Vir, Brač, Hvar, Mljet, Lastovo, Sipan. Snáď som ešte niečo aj zabudla. Takže ak chceš nejaké konkrétne info, daj vedieť 😉
Na 100 % sú ostrovy oveľa krajšie ako pevnina, zastavili sme sa raz cetou cez Istriu a Makarsku len a to sa nedá s prírodou ani plážami na ostrovoch ani len porovnávať... 🙂
To je asi ako keď niekto ide do Bibione alebo na Sardíniu a obidve sú "Taliansko" 🙂
@sandra551 Mas vela precestovane, mohla by si prosim uviest nejake take sukromne poradie, ktore chorvatske ostrovy na teba najviac zaposobili, aspon pomyselne prve 3 miesta? Viem ze sa to tazko urcuje, ale aspon taky nastrel. Prip. aj nejaku tu/tie plaz/e ktore urcite netreba vynechat...myslim ze by to bola inspiracia pre mnohych co zvazuju aj nieco povedzme chlp dobrodruznejsie nez je uz naozaj opozerane pobrezie. Dik 😵
(Ja mam precestovane skor Grecko ako Chorvatsko ale plati tam presne to iste, ostrovy su krajsie, menej plne....a rada by som sa inspirovala keby hlavne v buducich rokoch sa bezpecnostna situacia vyvrbila ze budeme chciet zmenit)
My sme momentalne v umagu pocasie super. Ubytko sme mali zajednane kamoska prisla dnes a hovorila ze dlho hladali ze je to plne
@horana Ahoj, už som to tu písala niekde vyššie, mne osobne sa úplne najviac páčil Hvar, Mljet a Rab (piesočnaté pláže). Mljet je vlastne národný park, je tam minimum turistov a v podstate Slovákov som tam nestretla (bola som tam 2 krát) absolútne nikde. Ale je pravda, že tieto ostrovy sú proste divokejšie a dobrodružnejšie. Čiže ak ste radi sami na plážach a nevadí Vám že okolo nie je 150 stánkov s občerstvením, rady slnečníkov a nafukovacie hrady pre deti a preliezky, tak je to určite dobrá voľba 🙂
Najmenej sa mi páčili asi Pag, Murter a Brač. Hlavne teda z tej ospevovanej pláže Bol som bola dosť sklamaná na Brači. To bola klasika - slnečníky a xyz ľudí, aj keď tiež asi o 70 % menej ako pevninské pláže 😅

@maca_p to znie skvele. Ono, na Chorvatsku milujem prave to ich more, este sa mi nestalo ze by bolo spinave. Ale su miesta kde je ozaj krystalove viac. Takze si dam povedat a ostrov Vis radim do buducich planov. 🙂