icon

Chorvátsko s 3 mesačným bábätkom?

karkulka111
2. aug 2018

Ist 3 mes. dietatom do chorvatska? Bol uz niekto ? Je nedojcene . Dakujem

Strana
z3
hettinka
2. aug 2018

@karkulka111 videla som také detičky na pláži, ale podľa mňa je to trápenie pre dieťa aj matku, už len tá cesta a aj tak sa nesmie opalovať, ked je horúco ani byť vonku...
My sme s takým malým boli tu na Slovcensku v horách, na 3 dni a bola som rada, že sme šli, ale ešte radšej, ked sme prišli domov.

pininka
2. aug 2018

@karkulka111 aj my sme minuly rok s trojmesacnou isli radsej tu na slovensko do rajeckych teplic.

kddd
2. aug 2018

My sme tak mali malú na dovolenke keď mala 3m. a výborne to bolo aj s druhým by som išla. Cesta bez problémov. Na pláž sme chodili doobedu a poobede, cez obed sme išli na obed a na izbu pospať. Mala to super zvládla určite odporúčam 👍🏼👌🏼

libawet
2. aug 2018

@karkulka111 pre takto malé dieťa je takáto dovolenka obrovský stres, len škoda, že to nevie ešte povedať. Navyše jeho pokožka sa stále vyvíja, slnko pri mori je viac agresívnejšie ako inde, čo však my dospelí až tak necítime, lebo klíma je vzhľadom na more prijateľnejšia. Natierať pokožku takto malého dieťaťa silnými faktormi s kopou chémie je tiež zle. Aj keď ho budete skrývať, slnečné lúče pôsobia vonku všade. Skúste sa trošku obetovať a nevidieť len svoje potreby a dovolenku pri mori si doprajte neskôr, keď dieťa trochu vyrastie a aj ono z toho bude čosi mať.

hettinka
2. aug 2018

Pridaj sa na FB do skupiny Akčné mamičky cestovateľky - tam je veľa žien, co cestujú s babatkami, budú vedieť isto poradiť.

dada_99
2. aug 2018

@karkulka111 kazda matka ma na to iny nazor.. ty ale musis najlepsie vediet ako tvoje dietatko preziva cestu autom a ci to zvladne..

hettinka
2. aug 2018

@dada_99 presne tak, ja mám dve, so staršou by sa dalo absolvovať tu cestu, ale pobyt by bol horor, keď nespala v kuse revala v tom veku. Mladší bol zasa v pohode na pobyte, ale dlhé cesty autom nezvládal, nevedel sa vyspať v autosedačke.

dnld
2. aug 2018

@libawet maš pravdu pri mori sa deti nerodia a ak áno tak ich držia v pivnici aby im neublížilo slnko ktoré sa dotkne ich vyvýjajúcej pokožky ... práve pri mori nieje slnko najsilnejšie ale na horách. Ja ako nezodpovedný otec som mal svoje 3. mesačné dieťa pri mori a teraz ma 15 mesiacov a choré ešte nebolo.

pininka
2. aug 2018

@dnld deti sa rodia aj na pusti v afrike, ale tvoje dieta by tam neprezilo aj hodinu,pretoze ma europskych rodicov a nema na to usposonenu pokozku. Nespajaj hrusky s jablkami.

dnld
2. aug 2018

@pininka neviem o tom aby tu bola reč o afrike ci chorvatsko je mimo europy? Ved vravis ze moje dieta ma europskych rodicov tak neviem kto tu miesa jablka s hruskami

dada_99
2. aug 2018

@hettinka presne preto som to aj napisala, ze zalezi od povahy dietata...taktiez svagrina ma dve deti a s jednym v pohode cesta autom a s druhym katastrofa... place velmi aj ked sa presuvame len z mesta na dedinu a nie to este dlhu cestu, ktory by trvala minimalne 7 hodin...

hettinka
2. aug 2018

@dnld myslím, že ke rozdiel, ak sa tam dieťa narodí a je tam s mamou doma, v svojom prostredí. A niečo iné cestovať x hodín na pobyt, meniť prostredie, vzduch. Ani domáci s deťmi po slnku nebehaju, práve naopak, Chorváti zvycajne sú vovnutri cez najhoršie slnko, všetko zatemnene. Južanské národy vedia, ako sa správať v danej klíme.
Ja by som šla aspoň s polročným, kľudne mimo sezóny, keď už slnko nie je take ostré. Alebo jeden rok aj nesla. Tiež more milujem, s deťmi sme sli keď mala staršia 2 roky, mladší 16 mes. Ale tiež to bolo o tom, že sme sa im na 100% museli prispôsobiť.

pininka
2. aug 2018

@dnld pisal si ze sa rodia deti pri mori, ano aj v afrike. Ak sa dieta narodi v danych klimatickych podmienkach,rodicom ktori tam ziju cely zivot tak bude dane podmienky znast uplne inak ako dieta ktore sa narodi niekde kde ani nieje more.

dnld
2. aug 2018

@hettinka ja v tom až taký rozdiel nevidim. Či na slovensku alebo v chrvátsku by som na slnko s dietatom cez leto na obed nesiel. Aj u nas ked je horucka zaluzie zatahujem. Boli sme v septembri a bolo perfektne a na malej vidno ci je jej dobre alebo nie. Ale mas pravdu aj ked si nemyslim ze ten rozdiel je nejaky viditelny

dnld
2. aug 2018

@pininka ved to je jasne ale az taky rozdiel medzi slovenskoch a chorvatskom nevidim v lete cez obed si tak isto nepojdes s dietatom k vode aj ked sa narodilo na slovensku. Takze ci na slovensku alebo v chorvatsku dieta pred slnkom ukryvas rovnako

pininka
2. aug 2018

@dnld ale ved jasne, lenze ja vidim rozdiel v ceste aj v tom,ze ak sa cokolvek stane, je rozdiel prist domov za dve hodky a za 12 hodin. Zavisi od toho odkial clovek vyraza a kam smeruje. My sme boli v tunise kde s nami bola ceska rodina, jedno dieta dva roky, druhe tri mesiace, ane nevedeli ze ta mala tam je, v kuse spala. Nasa minule leto, ten isty vek, cez horucavy ju v kuse smedilo, na prsniku bola hadam kazdu pol hodinu, toto ja za dovolenku nepovazujem.

andy241
2. aug 2018

@dnld suhlasim s tebou nezodpovedny otec..a nedavajte detom ani nic jest poriadne len mlieko, nikam ich neberte aby sa im daco nestalo..schovat doma, zamknut!! Az ked budu pripravene na skutocny svet, tak ich treba vypustit 😂

andy241
2. aug 2018

@karkulka111 my sa chystame s pol rocnym koncim mesiaca do chorvatska..ale ja s nim od malickacestujem kazdy tyzden NR-PB takze je zvyknuty..ale take male 3 mesacne by to malo v pohode zvladnut podla mna.. vyberame destinaciu aby bola urobena promenada popri plazi aby sa dalo rano a na vecer kocikovat..

pininka
2. aug 2018

@andy241 zas to neprehanaj, ja som isla s desatmesacnym synom a vsetci ma odhovarali, cesta bola jedna katastrofa, ale inak sme nevedeli ze ho tam mame. Bavime sa o trojmesacnom, nie o detoch celkovo.

andy241
2. aug 2018

@pininka jasne je to indi vindi..kamosi hovorili ze oni isli so 4 mesacnou a velka pohoda a ked isli opat ked uz mala rok a pol ze katastrola lebo neobsedela..my ideme teraz Slovinsko Chorvatsko kym nebeha a o rok uvidime..asi skor lietadlo

hettinka
2. aug 2018

@andy241 ideš z extrému do extrému. Nikto tu nezakazuje cestovanie s deťmi, alebo nekáže zamykanie ich doma. Len píšeme, že je to na zváženie a treba sa zariadiť podľa dieťaťa a podriadiť jeho potrebám.

@dnld ja som veru videla turistov, čo sa tam s deťmi vypratali aj cez obed, lebo keď už si to more zaplatili, tak hádam nebudú na izbe. Deti mali v rozhorucenom plážovom stane, lebo však sú v tieni... hm.

simsalabim
2. aug 2018

@karkulka111 my sme boli, ked mala mladsia 10 tyzdnov. Fantasticky sme si oddychli. nebol to obrovsky strs pre nikoho -ani pre na, ani pre manzela, ani pre starsiu dceru ani pre mladsiu. Celu cestu prespinkala, na super morskom vzduchu s vonou sosien tiez vela spala. Neplakala vobec, mohla som si aj zaplavat, aj knizku precitat, aj so strasou sa vyjasit.... skvele bolo, ze o jedlo som mala postarane. Okolo obeda sme sli vzdy na izbu, opat von okolo 15h, ale mladsia bola aj tak stale na lehatku v tieni, ale natreta, samozrejme. Do vody som ju nedavala. Ono ked si clovek porovna, ako hrozne je momentalne v Bratislave a ako uzasne je pri mori, kde pofukuje vetrik, tak urcite je lepsie tam. Inak som par dni pred cestou bola v poradni u pediatricky a cakala som, ako ma sprdne (vsetky babky tetky boli zhrozene, kam ideme cestovat s takou malou....) a ona mi cestu absolutne schvalila. Vobec nelutujem, ze sme boli. Mala bola ciste kojena. Ale musim este podotknut, ze urcite zalezi aj na temperamente dietata - so starsou by som nesla, lebo bola uvrestany uplakanec a vacsinu dna preplakala.

babi81
2. aug 2018

@karkulka111 my sme boli pri mori 1x s malou ked mala 2mesiace bolo to koncom maja takze nebolo este tak teplo a bolo super, potom v septembri 5mesiacov sme ju zobrali na sardiniu letecky a tiez uplne v pohode, na plaz samozrejme rano a potom az po 16h. kupala sa tiez v mori teraz ma 2roky a je z nej vodny zivel, vobec sa neboji vody, plava s rukavkami, hra sa v chladku v piesku, poobede spi aj 3hodiny.dolezity je pitny rezim, opalovaci krem, klobucik.

libawet
2. aug 2018

@dnld ak si všimneš domorodcov, tak sa veľmi na to slnko nehrnú, to len my. Slnko v dnešných časoch a jeho lúče už skôr ubližujú ako prospievajú. Opaľovanie a dlhodobý pobyt na Slnku a jeho účinky sa neobjavia hneď. Rakovina kože sa objavuje až v staršom veku, takže veľký pozor na to.

alami
2. aug 2018

Ak sa nič nestane, bude to super. Tak ti poradí aj každá maminka co to riskla a nestalo sa nič. Ja milujem Chorvátsko a tiež sa tam trepem za každých okolností,takže chápem tvoju chuť a odhodlanie, ale napriek tomu s 3 mesačným by som nešla. Predstav si, že sa vám niečo stane, nedajbože ti ochorie, čo budeš robiť? Nám napríklad cestou späť odišla klíma. Hocičo sa môže stať. Nie je to o maľovaní čerta na stenu, ani o videní veci negatívne. Je to skôr o zodpovednosti. Môže mu byť tak teplo, že preplace celú cestu, budeš sa o neho báť. Predsa, väčšie dieťa má už iný organizmus, ale toto drobiatko malo ešte pred chvíľou všetko to pohodlie v tvojom brušku. Zvoľte pre tento rok radšej Slovensko. ☺️

simsalabim
2. aug 2018

@alami a ked ti ta klima odide teraz na Slovensku? Aky rozdiel? A ta cesta nie je az taka dlha...napr. BA-Trebisov je nieco cez 5 hodin, BA-Porec nieco cez 7.... Netreba sa trepat az dole k Ciernej Hore. Zo severu Chorvatska sa da lahko vratit, lekarov maju aj tam... Ludia s babatkami cestovali odjakziva. da sa cestovat aj s malinkymi detmi - ale ako spravne pises, zodpovedne. Nie do Afriky, napriklad, nepustat klimu na 18 stupnov, nenechat dieta na priamom slnku a podobne. Ked sa chce, vsetko sa da.... ale chapem, su aj tu na fore zeny, ktore budu zdesene z cesty s detmi a ked bude mat dieta 5 rokov, budu sa rok dopredu tu na fore so strachom pytat, ako sa ta cesta da zvladnut.... Ja mam pocit, ze Chorvatsko je nam velmi podobne, v sucasnoti uz hadam aj klimatickymi podmienkami. Nemyslim si, ze treba z cesty do Chorvatska padat do mdlob. Ine by bolo ist do Turecka. Ale to je len moj nezodpovedny nazor....

thoughtfulweirdo
2. aug 2018

@pininka V Chorvátsku sa rodia aj deti slovenských rodičov, ktoré nemajú genetickú predispozíciu na prímorskú klímu 😊

nini1010
2. aug 2018

Nie

pininka
2. aug 2018

@thoughtfulweirdo ale asi to vacsina nebude,ze?

thoughtfulweirdo
2. aug 2018

@pininka Jasné, že nie, ale ani tie deti nie sú odsúdené na zánik 😄 tým chcem povedať len toľko, že týždeň pri mori nemá ako ublížiť, pokiaľ teda budú rodičia dodržiavať určité logické opatrenia. Nikto nepredpokladá, že budú 3mesacne dieťa opaľovať počas obeda a od rána do večera sa s ním vyvalovat na pláži. Ale trebárs režim 6-9 na pláži, 9-17 hranie dnu a siesta, 17-20 na pláži a dieťa v tieni nie je nič hrozné. Keby moja malá rada cesty autom, tiež by sme šli.

Strana
z3