Chorvátsko - tipy a odporúčania
Pozdravujem. Určite je tu mnoho tém ohľadom cestovania do HR, no vieme že v dnešnej dobe sa všetko mení a keďže nesledujem TV nie som veľmi informovaná. Prvý krát cestujeme s malými deťmi (pár rokov som už v HR nebola)a rada by som bola pripravená. Nejaké dobré rady žienky máte?
1. Všetci sú očkovaní 2. dávkami len ja som mala mať druhu dávku 5 dni pred odchodom no pre chorobu z operácii musím očkovanie odložiť na čas po dovolenke a karanténe (čiže viac ako 42 dni). Bude s tým nejaký problém??? Kde všade sa máme registrovať?
2. Mýto. Postrehla som niekde že je výhodnejšia nejaká "permanentka"? Je to tak? Kde to kúpim?
3. Ako je to s tranzitom cez Maďarsko?
4.Stale je výhodné meniť eura za kuny až v HR?
5.Kde je výhodné natankovat plnú nádrž? 😁 U nás zrejme nie
6.Trajkety a mýto sa Eurami zrejme neplatí ?
7. Zdržanie na hraniciach v sobotu?
Ďakujem krásne za aktuálne skúsenosti ❤️
@cecilia29 skus ešte tu v skupine o HR https://www.modrykonik.sk/group/6154/
My sme prišli včera z Makarskej. Pred odchodom sme boli na pcr testy vyplnili sme entercroatiu a e hranicu. Entercroatiu treba si dat za čelné sklo. Išli sme cez Ostrihom tam nas nezastavili potom na Goričan tam skontroloval OP, pcr to fakt len tak prebehol.😃 tankovali sme u nas aj v Maďarsku a keď sme išli domov tak na dakej INA, kurz bol 7 dačo .. a urcite si zajednat lebo fakt nikto neponúkal ubytko aj domáca vravela ze ma plnku a stale niekto chodil ze ci maju volne 🙂 ked sme isli domov boli kolóny ale celkom to islo išli sme v sobotu cez den. Isli sme okolo 10:00 a prisli sme okolo 23:00 ale to za to ze sme zablúdili v Budapešti🤣 aspon bola sranda. Uplne iny svet ziadny covid nic ako keby tam neexistovala korona ziadne Ruska v obchode nic❤️
Myto sme platili kartou.. 😊

@cecilia29
1. V smere DO Chorvátska sa treba elektronicky registrovať na entercroatia, kde nahras aj potvrdenia o ockovani. Pre bližšie info klikni sem: https://www.mzv.sk/cestovanie/covid19/obmedzeni...
v smere SPAT na e-hranica. Ty, ako nie plne zaockovana budeš 5 dni v karantene a následne dostaneš termín na PCR test hradený štátom.
2. Ak idete jednorazovo, krabička ENC sa vam neoplatí. Len ak by ti ju mal kto požičať. Odporúčam platiť klasicky mýto na diaľnici.
3. Pre tranzit cez HU nie sú žiadne obmedzenia.
4. Ano, stále sa oplatí meniť tam, najviac však platiť kartou kde sa dá. My doma meníme 50-100€, aby sme mali na pripadne drobne úhrady po ceste. Občerstvenie, wc a tak.
5. Toto neviem poradiť. My tankujeme na SK, potom v Slovinsku a v HR. V HR radšej mimo diaľnice, bývalo lacnejšie.
6. Trajekty a mýto odporúčam platiť kartou. Eura vezmú, ale vydajú Kuny a je zlý kurz. Pripadne vydajú zle a človek to tam nemá kedy počítať.
7. V sobotu sú kolóny stále. My chodíme v piatok ráno a prespime niekde v HR za kolónami v Lucko.
A odporúčam aktuálne NECHODIŤ na blind a overiť si ubytko telefonicky. My chodievame cez CK.