icon

Chystáte sa tento rok na dovolenku pri mori?

deni877
7. júl 2020

Ahojte chcem sa spytat, ci sa chystate na dovolenku aj za tychto podmienok? My máme zaplatenú dovolenku Cyprus. 24 júla by sme mali ísť.

lucia245
Autor odpoveď zmazal
marsmykkok
7. júl 2020

@simonah73 tak to si jedna z mála, lebo úprimne neviem či dovolenka pri mori je skôr pre zdravie alebo pre škodu zdraviu ak ju pojmú typicky slovensky a tlačia týždeň alebo dva do seba cestoviny s niečím, grilované klobásy, raz za čas nejaký lacný fastfood alebo pizza. Myslím, že človek potrebujú aj riadne varené jedlo aspoň raz denne. A aj tak, riešiš raňajky, čo treba na ne kúpiť a tak, čo kúpiť na pitie atd, ja mám rada all inclusive, nie preto,že by som tlačila do seba piate cez deviate, ale nemusím sa o nič starať a všetko mám k dispozícii čo chcem. Takže apartmán bez stravy nie je pre mňa dovolenka tak či tak.

simonah73
7. júl 2020

@marsmykkok nastastie to je aj nazor mojho manzela, ze dovolenku mam mat aj ja. chodime na to iste miesto uz asi sedem rokov a uz mame vytipovane restiky kde nam chuti, baby kde nepodavaju aj pizzu ale len klasicke jedlo, ale tak zvladnu aj ine jedlo ako je pizza. starsia dokonca zahlasila, ze tento rok ak pojdeme vyskusa aj cevapcici 😂 co je u nej fakt ze pokrok, kedze je velmi vyberava v jedle a boli casi ked bola syta len z paradajkovej polievky a cestovin 😂 ako je pravda, ze zo sebou berieme aj nejake slovenske vyrobky typu Majka od Hame, Vinea, treska zo Ziliny, ale byvame v rodine, kde mama domaceho (aj tam priamo byvaju) je Slovenka a tieto veci maju rady, takze max si necham u seba flasu - dve Viney tak na pochutenie studenu z chladnicky a zbytok im tam vsetko nechavame. aj tresku im davkujem po baleni lebo by ju naraz zjedli 😀 takze hned po zvitani sa s nimi vytahujeme slovenske rohliky a balenie tresky a obed maju zaisteny 😂 tak isto im napr beriem saciky, od vitany tusim vyvarove sacky, co su balicky s korenim a dava sa to do polievky. to ona potom aj susede dava, lebo ta prvy krat ked s tym varila prisla, ze co jej to tak pekne voni. no a potom zase oni nam zbalia nejake veci zase od nich alebo kupi nieco nasim babam. raz boli aj na Slovensku pozriet svoju rodinu v BA, mali sme s nimi dohodnute stretnutie a doniesli plnu igelitku mandariniek 🙂
a teda my s muzom neranajkujeme, max kavu, ci kapucino a to zase nie je problem pripravit ked mas rychlovarnu kanvicu a dievcatam skocim rano na pasaz hned pod apartmanom do pekarne kupit nieco cerstve.

lucia245
7. júl 2020

urcite chodte, prave sme aj my v HR a je to tu super🙂 tu korona neexistuje. nikde ziadne ruska, obmedzenia nic... uplna parada🙂 a ani my sa neobmedzujeme. atrakcie, bary, restauracie ficia bez problemov. sami cesi, slovaci, poliaci, cize ako u nas v tatrach🙂 kopec deti, aj my sme tu s babatkom. paradna dovolenka, teple more. ja len odporucam. a hranice nemyslim, ze tak skoro zavru. a aj keby nahodou, budete o tom vediet niekolko dni vopred, ako naposledy, takze sa stihnete vratit🙂 a ak by ste sli do sukromia, tak sa plati vopred iba mala zaloha a tu by vam vratili, keby nieco. tak smelo do toho!🙂

danim
7. júl 2020

@terezka1947 keď budeš varit, tak v ničom.. akurát riziko, že sa zavrú hranice a možno tam budeš aj 3 tyz ;) a potom doma v karanténe ;) píšem to s pohodou a takým nadhľadom 🙂 tak to tak vezmi.. ( mnohí nepôjdu do HR s tým, že varit... ale všetky chody v restikach- ti maju dôvod na obavu ), takze v klidku nech už každý zváži.. ja si zas myslím, že to more sa za rok nevypari a z ľudí že tento rok si vyberu klud u babky či na chate neubudne ;) ono to je tak, že keď bolo v marci zle tak každý pokorne, že jasne.. vzdám sa mora.. len nech tu mame pokoj.. a keď pokoj je, tak už človek zabudne a za každú cenu len to svoje blaho. Veď klud, slnko svieti aj tu 🙂 a plno výletov ma každý v okoli, len treba byt kreatívny 🙂

jaja20
12. júl 2020

@radka279 Juzny alebo severný? Kedy presne máte ísť?

jaja20
12. júl 2020

@jaass Ahoj,kam idete?

terezka1947
12. júl 2020

@danim ale ved jasne....suhlasim. ono je rozdiel riesit chorvatsko mesiac dozadu a teraz,ked pripady stupaju.
Osobne vsak nechapem.....Tatry plne...moja kamoska tam.sla na dovolenku,na 10dni,do hotela. Tam cesi,rusi,madari....ja neverim,ze toto je lepsie.
Akurat,chapem....nas cestovny ruch sa,podpori,hoci v skutocnosti sa,kumuluje opat potenciach dalsich ohnisk.
Je nelogicke tvrdit,ze dovolenka na,slovensku je ok,dovolenka v zahranici hrozba.
Pretoze aj tam,aj tu to zalezi od miesta,podmienok,atd.
Ale...inak suhlasim

simonah73
12. júl 2020

momentalne je to najhorsie v oblasti Zahrebu, co v podstate vacsina co ide k pobreziu len cez Zahreb prefrci a potom vychodne oblasti Chorvatska na hraniciach so Srbskom a s Bosnou a Hercegovinou.

jaass
12. júl 2020

@jaja20 Bulharsko 🙂

miriam11
Odpoveď bola odstránená
jana_eyre_2
12. júl 2020

No tak my sme dnes boli na výlete v banskej Štiavnici.. niekedy sa vážne odstupy ani držať nedali, húfy ľudí na každom kroku, cudzinci a aj Slováci, kopu a kopu ľudí, ktorí naozaj kašlali na nejaké pravidlá a osobný priestor človeka (ja som na to hakliva aj bez korony 😉) alebo už aj v obchode, alebo kdekoľvek si nedávali Ruska, dokonca pár na nás zazeralo čo máme na tvari...

tak nech mi nikto netvrdí, že v zahraničí (v malo kritických krajinách) je to nejaké horšie na prenos vírusov..

terezka1947
12. júl 2020

@jana_eyre_2 suhlasim. My sme boli na Lubovnianskom hrade,skanzene minulu nedelu a detto. 40%cechov,dokonca som zistila,ze jedna rodina priamo z kritickej casti,40%poliakov,slovakov minimum. A ozaj asi 20%ludi ruska malo. Kde este osobnt priestor. To sa,ani neda velmi pri vyklade dodrzat.
Cize o nic lepsie,ci horsie ako inde.
Od marca sme boli konecne na nejakom hromadnom podujati-teda ozaj nechodime okrem prace,ci obchodu,kostola nikde....skor priroda.
A,kupalisko si tiez neviem celkom predstavit...prezijeme bez.

nickpick
12. júl 2020

@jana_eyre_2 boli sme pred 2 tyzdnami, ludi na ulici standardne, chodievame pravidelne kedze mame nedaleko chalupu, bola sobota, slnecny den, vybehli sme pozriet na tajch Klinger, bolo tam vsehovsudy 20 ludi, z toho 2 sa kupali, ziadne davy, ziadne stretnutie s neohladuplnymi turistami, stavim sa, ze keby ste tam isli zajtra (mimo weekend) tak tento prispevok nenapisete, naozaj by som nezovseobecnovala, dnes ste mali proste pech...

jana_eyre_2
12. júl 2020

@nickpick keby som išla kamkolvek mimo víkend tak tam je menej ľudí.. a tiež musíš brať v úvahu že pred dvoma týždňami neboli prazdniny, skús tam vybehnúť teraz 😉 mimochodom nikde nezovseobecnujem, píšem to, čo som dnes zazila..

jaja20
12. júl 2020

@jana_eyre_2 Presne to som jej chcela napisat aj ja 👏 🙂

nickpick
12. júl 2020

@jana_eyre_2 prave preto ze su uz prazdniny by som isla na vylet mimo weekendu....

anina420
12. júl 2020

Akože neviem ako niektorý ľudia ryskunu že sa na tých dovolenkách nakazia aj seba aj svoje deti a potom sa vrátia na sk a nakazia aj ostatných ako neviem prečo aspoň 1 rok nevedia byť bez toho aby išli niekam na dovolenky kde sú cudzinci ved aj na sk sú pekné miesta kde by sa dalo ísť na dovolenku alebo výlet neviem ako vy ale ja by som určite nešla aby som nakazila seba a svoju rodinu som šťastná ze som zdravá aj moja rodina a tiež sme sa rozhodli ze nepôjdeme na dovolenku keď je teraz takéto obdobie . Ľudia buďte radi ze ste zdravý a na dovolenku môžte ísť aj na sk....

jana_eyre_2
12. júl 2020

@nickpick ďakujem za radu, ale sama viem aké máme plány..

v každom prípade je uplne jedno či je cez víkend ľudí viac či menej - téma je o zahraničí a stojím si za svojim, že akykolvek vírus sa dá chytiť všade.. a keďže sa teraz cez prázdniny veľa slovákov zdržuje na malom Slovensku sú tu veľké množstvá ľudí rovnako ako môžu byť kdekoľvek v dovolenkových destináciách.. ale to už by som sa niekolky krát opakovala..

jana_eyre_2
12. júl 2020

@anina420 tak aj teba sa spýtam, lebo mi na to zatiaľ nikto neodpovedal - kde teraz na Slovensku nájdeš miesto kde je málinko ľudí (a navyše bez cudzincov) aby tam nebolo riziko nákazy, ale zároveň je tam niečo zaujímavé pre rodinu s detmi? Lebo.mne sa to proste nedarí najst..

radka279
12. júl 2020

@jaja20 severny 3.8., ale uz zaciname tiez vahat, ci pojdeme, ked pozerame na ten vyvoj nárastu.

jaja20
12. júl 2020

@anina420 Tak po prve: cudzincov stretnes aj tu u nas,uz to bolo milionkrat spominane,ze Tatry,akvaparky,muzea,kupaliska a ine miesta su ich plne,po druhe : kludne by sme zostali tento rok doma,keby nam cestovky vratili nase peniaze,ktore sme za dovolenky zaplatili! Lenze vláda odsuhlasila zakon o voucheroch napriek tomu,ze europska unia ich oznacila ako diskriminacne a ja nemienim svoje peniaze niekomu len tak nechat na 21 mesiacov! Mne tiez nikto neda bezurocnu pozicku. A po tretie : dovolenka na Slovensku je doslova malo muziky za vela penazi,.Sluzby,stravovanie,prostredie,ochota personalu,je casto nula bodov,nehovoriac o tom,ze tu nie je ani more,ani pocasie,ani atmosfera a ani ine benefity,ktore mavame bezne na dovolenke v zahranici.

eliska13
12. júl 2020

@nickpick určite to nebol víkendový pech.Boli sme v BS od utorka ulice plné, bývali sme priamo v centre už ráno o 09 sa ľudia tmolili hore dole.Pred reštauráciou sme čakali, kým sa uvoľní.
@jana_eyre_2

eliska13
12. júl 2020

@jana_eyre_2 pozerala si Myjavu?Bradlo,hrady...

laila22
12. júl 2020

@eliska13 Tento rok sme dovolenku pri mori, vymenili za dovolenku na SK, v lone prírody v horách, kde nebude veľa ľudí...

kvetinka75
12. júl 2020

Nie mebudem riskovatze sa tam objavi niekto covid pozitiv a celu dovcu buse v karantene a po prichode na SK detto.

nickpick
12. júl 2020

@jana_eyre_2 nemate zac, osobne nerozumiem preco sa hrabat cez weekendy pocas prazdnin na miesta kde sa melie xxx ludi a Banska Stiavnica takym miestom zial je, pred 5 rokmi nebola, ale odkedy ju objavili Bratislavcania uz to nie je to tiche, kludne mestecko, kde stretol clovek na ulici 2-3 ludi...
kazdopadne ak mate instagram najdite si profil Hikemates, lesimple, _dzejny, Male Karpaty, Cierne Diery, vsetky odkazuju na vylety, tury v ramci Slovenska, su tam podrobne prispevky (aj vo forme kratkych pribehov, videi) kde sa da na SK krasne stratit ci objavovat uz zabudnute miesta, pamiatky....

nickpick
12. júl 2020

@eliska13 uff tak to som prekvapena, ale dik za info, skusime opat na jesen, mozno po prazdninach bude o cosi vacsia sanca, ze sa tam nebudeme potkynat o turistov

terezka1947
12. júl 2020

@nickpick prepac,ale aj cez prazdniny chodia ludia do prace,cize ked chcu niekde s detmi vypadnut,tak jedine sobota,nedela. A ja,sice nie som.extra na velke,hromadne akcie.....a od marca sme iba v lese,tury,atd. Ale uz mi chyba byt s detmi aj niekde inde,no a samozrejme,ze aj im,ako rodine spolocne.
Neda sa byt iba doma,na zahrade a v lese. Izaj uz clovek potrebuje socializaciu.
Cize nechapem tvojmu.cudovaniu sa preco vikend a,preco miesta s vyssou koncentraciou ludi.
A to bol v nasom pripade ibycajny hrad.
Kupalisko,ci futbal,ci mega koncert ma nelaka...no niekde sa ist musi.

simonah73
12. júl 2020

@anina420 ak by sme mali byt tam kde nie su cuzindci tak mozeme zostat akurat tak doma a uz navzdy zavrety. Boze to su nazory......