Chystáte sa tento rok na dovolenku pri mori?
Ahojte chcem sa spytat, ci sa chystate na dovolenku aj za tychto podmienok? My máme zaplatenú dovolenku Cyprus. 24 júla by sme mali ísť.
@jana_eyre_2 ved toto....a este doplnim. Ked su deti male,este ok....
Ked su vacsie,starsi ma 9r. To uz ozaj clovek musi aj na nieco zaujimave,aby aj nieco videl,zazil....uz keby dospelak sa uplne odstavil,ale deti uzctiez potrebuju zazitok.
@terezka1947 presne.. môj najstarší má 8,5 dcéra takmer 7rokov.. to už sa nedá len že ich v rámci prechadzky vezmem na ihrisko a zmrzku, keď ideme na výlet, som spokojná hlavne vtedy, keď sú nadšení oni..
@evica01 to, že vírus mutuje a že sa ho nikdy nezbavíme je uplne normálna cesta vírusu a tak sa každý vírus ktory urobil kedysi pandémiu stal normálnym vírusom, ktorý bežne prekonas kazdu druhu zimu aj napríklad ty.. aj covid sa bude musieť proste len prispôsobiť ale nezmizne už nikdy.. ja sa napríklad veľmi bojím meningitídy, ktorá vzniká aj z virusov, aj z baktérií.. ale keby som stále myslela len na to kde ju všade mozeme chytiť tak sa zbláznim...
@terezka1947 nase maju 9 a 14. ked ideme po slovensku na vylety, naposledy strasne frflali, ked sme isli na oravsky hrad, lebo druha moznost bola zostat na chate a kupat sa v bazene, no a kym sme zisli dolu odtial tak sa pytali, kedy tam zase pojdeme. aj teraz ideme koncom jula do kubina a odtial nejake vylety, takze pri mori im naozaj staci to more. tam ziadne vylety nepodnikame. ako na zaciatku auto zaparkujeme tak ho vyparkovavame az ked ideme zase domov.
a teda prechadzku vecer alebo smer obed cez pasaz neratam za vylet. to absolvujeme kazdy den dvakrat.
@terezka1947 aj vy prepacte, ale potom nerozumiem tomuto stazovaniu sa na MK, chapem, ze sa chcete socializovat, ale to momentalne nie je mozne, resp., neodporuca sa, nevidim zmysel trepat sa do miest (pretoze tak ako vy rozmysla xy ludi, ktori maju cas vylucne cez weekendy) v akomsi naivnom ocakavani, ze tam nebude ani nohy a ja sa s rodinou konecne socializujem, ved to sa uplne logicky vylucuje....
@nickpick kto sa kde sťažuje - ide o konštatovanie súvisiace s temou diskusie, že je uplne jedno či človek ide do menej rizikových krajín, alebo sa zdržuje na Slovensku, kde je dosť veľa ľudí celé leto a je jedno či v lese alebo v meste.. máme lepšiu situáciu ako v apríli napríklad tak nevidím dôvod sa uzatvárať doma keď nie je kritická situácia, stačí len dodržať pravidlá všade či už len na Slovensku, alebo napr. v Rakúsku.. (resp.ak sa niekto chce uzatvárať doma, je to jeho voľba, ale načo kritizovať ľudí čo proste sa uzatvárať nechcú? Mne len nejdedo hlavy, prečo ich veľa už nemôžu dodržovať čo majú napísané na každých dverach)
a nerozumiem prečo nemôžeš normálne napísať slovo víkend..
@terezka1947 dovolenka na Sk je Ok, ale racio hovorí, že ju nemozme tráviť v najznámejších lokalitách Tatry jasna Bešeňová Tatralandia a pod.. ale preferovať malo známe miesta a dodržiavať odstupy dezinfekciu a opatrenia.. seba tak chrániť. Všade je pekne, závisí to od nastavenia svojej hlavy. Netlačil toto leto na pílu.. ja verim že sa to postupne utlmí a o rok bude situácia lepšia.. veď more nevyschne 🙂
@jana_eyre_2 a ja nerozumiem preco reagujes na komentar adresovany niekomu inemu...
takisto nerozumiem tvojej logike ist niekam kde mozes vopred predpokladat, ze bude milion ludi a potom reportujes, ze tam boli valiace sa davy nedodrziavajuce nariadenia...
a nakoniec nerozumiem preco ked uz mi nemas co ine vytknut je, ze zacnes riesit pravopis anglickeho slova weekend, anglictinu pouzivam ako pracovny jazyk, preto som ho napisala v povodnej podobe, je to az taky problem v tvojich ociach?
Snazila som sa ti poradit, ale neustale citim z tvojich reakcii akusi agresivitu, pochopila som, ze ty ziadne rady nepotrebujes, vsade si bola, vies vsetko najlepsie a vsetci by mali zdielat rovnaky nazor ako ty 😉
@nickpick neviem kde cítiš agresivitu, ale je to tvoja vec - ja mám zase dojem, že ti veľmi prekáža ak s tebou niekto nesúhlasí a tak sa točíme dokola.. (nebola som všade, ospravedlňujem sa, že som bola zrovna tam, kde si mi radila, asi som to radsej nemala priznať?)
toto je verejná diskusia a je úplne bežné že ľudia reagujú na komenty ktoré sú urcene komusi inemu, zaujímavé, že si to nevyčítala nikomu, kto reagoval na tvoje komenty ktoré si písala mne.. 🤔
No a k tomu víkendu, chápem ze ang používaš v práci, ale nechápem prečo zrovna toto jedno slovo používaš a ešte aj vysklonujes po slovensky.. ale jasné, ospravedlňujem sa že som to spomenula, neriesim to často, ale zaujímalo ma to..
Je super výrok "milujeme ľudí ak priamo hovoria čo si myslia.. za predpokladu že myslia ako my" na modrý koník to úplne sedí, tu sa každý urazí ak niekto píše svoje názory a ešte ho označia za agresívneho.. super, to som ešte nebola..
@jana_eyre_2 ja som pozerala aj Moravu neboli sme na Macoche, Batov kanál s lodkami, Lednice...tiež hľadám niečo na august nechcem Tatry, Liptov ešte som pozerala Roháče hrebenovky
@eliska13 super nápady 👍 tu macochu máme tiež na plane, tam som ešte nebola.. celkovo Čechy nemáme moc pochodene, začali sme len minulý rok tam chodiť a je tam fakt krásne..
tak my sme dnes preobjednali apartman na 16.8 z 23.8, takze pri pripadnej karantene nebudu dievcata vynechavat zo skoly.
len pre info, toto som dnes objavila, najviac Slovakov sa po pozitivnom testovani bolo pred tym v Cechach, potom Ukrajina. napr Chorvatsko tam vobec nie je spomenute. https://domov.sme.sk/c/22446799/slovaci-sa-po-u...
@terezka1947 ahoj, zaujalo ma ako si opisala vasu dovolenku, presne take miesto hladame, kde ste prosim boli? 🙂
@carduelis boli sme na Vire,ale ubytovani na sukromi,u znamych.
My sme boli od 25.7. na Cypre.
@jana_eyre_2 ahoj, akú zančku horsk. slnka si si kúpila, si s ním spokojná? Potrebujem teraz, a neviem v akej kvalite sa teraz predávajú.
@ollynka ahoj, my sme si kúpili z Ali také maličké xiaomi.. má to pol hodinovy časovač, funguje dobre, používame ho aj doma raz do mesiaca v každej izbe..

@terezka1947 @jaja20 baby obe ste vystihli moje myšlienky 🙏
@nickpick ako som ti už raz pisala v lese (tie o ktorých píšeš mám už pochodene dosť - bezne výlety cez víkendy celý rok) , na opustených zrucaninach som stále, či je korona, či nie..
milujem však aj mesta, potrebovali sme kamsi po dlhom čase vypadnúť, zmeniť ovzdusie a keďže nám Praha nevyšla, hľadala som niečo obdobné na slovensku..
môžem to aj polopatisticky povedať, sú síce prázdniny, ale môj muž kedykoľvek nemôže, pretože pracuje 😉 a tak sa niekedy niekam "hrabeme aj cez víkend"..
@eliska13 ďakujem za tip 😊, presne to sme pozerali, ale nenašli sme vhodné ubytko na poslednú chvíľu, tak pôjdeme len na celodenný vylet aspoň.. s deťmi sme tam ešte neboli..