icon

Čím nahradiť kočík na dovolenke s 5-ročným dieťaťom?

lienk12
3. máj 2024

Ahojte mam takú dilemu,dcéra má 5 rokov ale neviem si predstaviť dovolenku vez kocika do ktorého sa nezmesti už samozrejme.ked je už utahana po celom dni ale predsa by sme chceli na prechádzku s mužom co navrhujú mate nejaký nápad pre 5 ročnú ako "dopravny"proestriedok miesto kocika?dakujem za všetky napady

diana20
4. máj 2024

@beata_k takže na nich berieš ohľad keď ich necháš 5 ročné samé na izbe? Moje deti 5 ročné ešte nespali celú noc a keby sa zobudili a videli, že sú sami tak majú strach a plačú . A aj keby spali celú noc, môže sa stať, že sa zobudia, zlý sen a teraz ty kým to uvidíš na kamere a prídeš tak dieťa 5-10 minút samé na izbe plače.. neviem, pre mňa je toto absolútne neprijateľné, radšej kočík a dieťa pri mne, veď takto spí iba výnimočne, na dovolenke..

sense
4. máj 2024

Tiež mi príde cez 5 ročne dieťa do kočíka, kúpte vozík keď už sa musí dieťa voziť .. A tie milé dámy co sa tu pohorsujete ze hádam na dovolenke nepôjdu spat o 20.00 lebo je dieta unavené a co je na kočíku pre 5 ročne dieta.... Mat dieťa prináša aj určité obmedzenia a ak vám vadí sa prispôsobiť dieťaťu tak ho na dovolenku neberte.
Úprimne ja keď som unavená tak áno zaspím aj niekde v polosede ale nie je to ani príjemné a rána sú o to horšie a preto som to nerobila ani dieťaťu. A náročnosť dovolenky prisposobujeme vždy najslabšiemu článku rodiny alebo skupiny s ktorouna dovolenke sme

nyusika
4. máj 2024

@aceris to vážne ?
Ja si neviem predstaviť piť víno a pozerať telku v apartmáne 🙈
Jasné, že každému iné vyhovuje, ale pre nás je najlepšie na dovolenke práve tie večerné prechádzky, jedlo v reštaurácii s výhľadom na more...proste tá atmosféra.
A dieťa (napríklad krstná dcéra) to zbožňovalo a vydržalo snáď dlhšie, ako ja 😁😁

lelelienka
4. máj 2024

@beata_k tak toto urcite NIE, od dietata sa nikdy neodchadza mimo izbu/apartman to by si vazne bola schopna urobit??? 🤦‍♀️

aceris
4. máj 2024

@prasiatko30 minuly rok na dovolenke mi deti chodili o hodinu a pol neskor do postele ako doma(rozumej 20:30). Aj ked sme ich chceli ulozit skor, boli proste nabudene inym prostredim a este sa ukludnovali na izbe. A doma este 3 tyzdne trvalo kym zacali zaspavat skor. Vsetko zalezi aj od dietata. Sestra ukladala dieta na dovolenke po 23 a doma cuduj sa svete uz pred 22 nezaspala cele mesiace.

prasiatko30
4. máj 2024

@anketkarka prosim ta na to aby dodrziavali sk rezim volakde na letovisku pri mori mozu radsej ostat doma. Vies preco sa vedie takyto denny rezim v teplejsich krajinach? Preco sa zatvaraju prakticky vsetky obchody a ostavaju mesta a mestecka v stand still? Lebo je zvycajne v juli/auguste tak teplo, ze aj miestne urady ti radia aby si ostala doma medzi 14-17a niekedy este ani o 19 sa neda normalne existovat na ulici. Deti a aj dospeli robia siestu a ked zajde slnko a padnu trochu teploty tak vtedy ludia chodia vonku, deti sa hraju, ides na veceru, v klude a ides sa poprechadzat po meste a po promenade. Adaptujes sa na zvyky a na klimu. Cize deti nemaju chronicky nedostatok spanku - len ho maju inak rozlozeny. Nebudem sa predsa prechadzat po barcelone 15/8 o 15:30 - by ma rovno odvazali na urgencias. Pokial si toto neuvedomis tak v primorskych letoviskach strscas asi 50% čara celej dovolenky

anketkarka
4. máj 2024

@diana20 moje spí samé od 2 rokov s kamerou aj doma. Nie je to nič neľudské. Každé dieťa sa postupne musí naučiť spať samé. Rodič je na to, aby ho naučil samostatnosti a nepripútal k sebe tak, že bez neho má dieťa strach. Normálne počká a volá mama. Nemá strach a neplače tých pár minút. Lebo od 2 rokov je to u nás normálne a vie že prídem a neopustila som ho. Tebe sa to vo vyššom veku bude jasné že vysvetlovať ťažšie, keď si zvyklo na iné prebúdzanie. A keď budeš na wc, tak zákonite bude mať strach. Moje v kľude počká.

nyusika
4. máj 2024

@anketkarka
Sebecky po reštauráciach ? 🙈😁😁😁
Ok, chápem, otvoriť si víno v izbe je určite lacnejšie, ako ísť senrckyydo reštaurácie.
A do baru snáď nik normálny malé deti nevodí

anketkarka
4. máj 2024

@nyusika v čase keď majú spať by nemali.

nyusika
4. máj 2024

@aceris a je nejaký predpis, kedy musia deti zaspať ?
Alebo aj podľa toho, ako rýchlo matka dieťa uspi, sa posudzuje jej kvalita ?
O siedmej - perfektná matka...o desiatej - úplná chudera ?

prasiatko30
4. máj 2024

@aceris a? Vsak ich mala skorej budit a nenechavat spat poobede 🤷‍♀️co ti na to mam povedat - ist na dovolenku k stredozemnemu moru a dodrziavat sk denny rezim je podla mna neuzitie si toho miesta. Lebo zvycajne vsetky primorske lokality maju rusny vecerny zivot, ktory zahrna aj deti

nyusika
4. máj 2024

@prasiatko30 a piť víno pri telke...na tento highlight si zabudla 🙈

prasiatko30
4. máj 2024

@nyusika hej a otvorit zopar konzerv na veceru o 7.00pm aby deti nestratili denny rezim - co na tom ze pocuvaju vyskot deti ako sa hraju aj do 23.00h 😂😂hlavne ze susedom mozme povedat, ze sme boli pri mori😂😂

anketkarka
4. máj 2024

@nyusika Ty máš deti? Normálne matka vníma potreby dieťaťa, pozná na ňom únavu a rešpektuje to, že potrebuje spať a je zrelé do postele. Nejdem cez mŕtvoly na víno, lebo som na dovolenke. To už aký alkoholik uprednostní svoju potrebu piť pred potrebou dieťaťa spať??? Ale autorka sa pýtala na iné.

aceris
4. máj 2024

@prasiatko30
@nyusika ja som pisala, ze zalezi aj od dietata. Nechapem co prekrucate. Moje deti aj sestrine vstavaju zasadne medzi 5-6 rano. Nikto ich nebudi. Nech su kdekolvek, vzdy tak vstanu same!!!! Poobede nezaspia nikdy. Takze ano dieta pod 6 rokov hore od 5 rana do 22 vecer je peklo. Navyse moje decka chyti brutalna unava okolo 16, ale nezaspia ani ked sa na hlavu postavim. Hodinu, dve sa rozculuju na vsetko, revu pre vsetko a potom chytia druhy dych. Ano, radsej ich budem nutit ist spat vcas aj na dovolenke ako ich takto trapit byt tak dlho hore! Navyse ak aj sa stalo, ze zaspali po 21. Tak v noci hore kazdu hodinu s placom a krikom. To sa asi tiez spoludovolenkujucim nemusi pacit. Treba mysliet aj na druhych. Nikto neprisiel na dovolenku aby zo susednej izby pocul rev.

prasiatko30
4. máj 2024

@aceris tak ale asi autorka s tym dietatom problem nema - a pyta sa na kocik alebo alternativu aby mohli behat aj dlhsie - ty ked mas problems dietatom tak chodte spat o 7 ale nesud tu niekoho co sa zariadi inak.

prasiatko30
4. máj 2024

@anketkarka ty si kde vycitala, ze nyuska je alkoholik co sa chodi schlastavat s detmi 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️ty inak prekrucas

aceris
4. máj 2024

@prasiatko30 nesudim. Nikde som to nenapisala. Ale neverim, ze dieta sa kvalitne vyspi v kociku take velke a v ruchu ulice

aceris
Autor odpoveď zmazal
diana20
4. máj 2024

@anketkarka doma si nechala samé svoje dvojročné dieťa spať a si odišla? Moje deti sa neboja , lebo vedia, že som tu.. odísť keď malé dieťa spí normálne nie je..

prasiatko30
Autor odpoveď zmazal
nyusika
4. máj 2024

@anketkarka
@prasiatko30

Presne kvôli tomu chodím na dovolenku 😂😂😂😂😂
Požičiam si cudzie dieťa a dod.bem mu tam život zmenou režimu 😂😂😂😂

prasiatko30
4. máj 2024

@nyusika mu vytvoris zivotnu traumu pozor na to

nyusika
4. máj 2024

@prasiatko30 a ešte matkám prvej kategórie na Modrom koníku 👍

prasiatko30
4. máj 2024

@nyusika no ved 5r dieta nie je v posteli o19.00 stach a hruza. Aby bolo o 5rano v pozore ako ma byt mne o 19.00 nezaspavali ani batolata 😂😂😂

nyusika
4. máj 2024

@prasiatko30
Zo mňa tu robí alkoholicku, ale ona si uloží dieťa o siedmej, aby mala svätý pokoj a mohla vo vedľajšej izbe piť víno pri telke 😂

bolarazjedna
4. máj 2024

@beata_k keď sme mali so sestrou 7 a 9 rokov, rodičia v tatrách sa išli zabaviť na 2hodinky do susedného hotela , nebola to žiadna neskorá noc, bolo ešte vidno. My sme boli vždy veľmi poslušne deti. Vysvetlili, že máme ostať na izbe a nikomu neotvárať. Mobily ešte neboli. Slovenčinu sme v tom čase ne ovládali tak, aby sme sa dohovorili. Všetko bolo v poriadku, kým som nemusela ísť na WC, čo bolo na chodbe. Išla som, a kým som bola preč, sestra zamkla zvnútra izbu, lebo však aby nikto cudzí nevošiel. Keď som sa vrátila, sestra nevedela odomknúť. A problém bol na svete.

A keď náhodou začne horieť, tak co spravíte?

mandymoore123
4. máj 2024

@diana20 presne. Napadol mi pripad toho dievčatka v španielsku keď rodičia nechali deti doma spať,išli na večeru len oproti a to dievčatko zmizlo ,už vyse 20 rokov ho niet. 💔💔💔

prasiatko30
4. máj 2024

@bolarazjedna hej ale na sk, a pred nejakymi 10-20r, to bolo velmi zle videne, ak si brala niekde deti so sebou po urcitej hodine - je prijatelnejsie nechat same dieta od 5-6r ako brat dieta s celou rodinou - tiez nepochopim. Ale v letoviskach chodia na neskore vecere cele familie - s malymi detmi, nikto sa nad tym nepozastavuje. Deti sa este dlho hravaju na preliezkach - lebo cez den si akurat tak spalia zadok na nejskej kovovej preliezke. Co sa stalo s tou madeleine co zmizla z toho apartmanu v portugalsku? Rodicia radsej nachali ulozene deti v posteli aby im nepokazili spankovy rezim lebo oni boli len blizko na veceri, kebyze tie deti zoberu so sebou tak sa mozno nic nemuselo stat, len by nezaspavali doma o 19.00 ale o 20.30

prasiatko30
4. máj 2024

@mandymoore123 to bolo v portugalsku a boli to anglicania

mandymoore123
4. máj 2024

@prasiatko30 ďakujem za opravu ale pointa ostáva rovnaká