icon

CK mi odmieta vyplatit storno dovolenky

susana13
4. máj 2020

Ahojte žienky, prosím vedeli by ste mi poradit? V decmebri som kupovala dovolenku a priplatila som si 120 e za storno cim sa mi navysila aj cena dovolenky. CK tatratour(koala tour) sa tvari ako keby nic.... nechcu mi 100 per. storno vyplatit pretoze pandemie v tom nie su zahrnute ale pani v CK mi jasne povedala, ze ak nepoletia lietadla a letiska budu zatvorene peniaze mi musia vratit a tlacila ma do odstupenia od zmluvy, pretoze vraj budu asi krachovat.. uctuju si 30 per. storno ak odstupim od zmluvy a zaroven si este raz k mojmu stornu zapocitali poplatok 120 eur poistenie strona,ale ved mi ho uz zaratali pri kupe zajazdu cim sa mi navysila dovolenka tak preco to mam platit aj 2x. a k tomu mi povedali ze sa mam odvolat na poistovnu ale ved CK mi vybavovala poistku.. Nijako som v tej CK nepochodila. Mam sancu ze sa mi aspon tych 120 e vrati?? NIKDY VIAC DOVOLENKU KUPOVAT VOPRED NEBUDEM!!!!!! prisla som o 900 eur ☹(( mate nejake skusenosti?? dakujem

Strana
z2
hettinka
5. máj 2020

@abbey1 tak to je druha vec, určite ju nemala pracovníčka týmto strašiť a vydierať, ale možné to je, že krachnú.

abbey1
5. máj 2020

@hettinka Možný bol aj koniec sveta v roku 2000.

hettinka
5. máj 2020

@abbey1 tak krach CK v súčasnej dobe je oveľa pravdepodobnejší, ako výpočet konca sveta 😂

eva31eva31
9. jún 2020

zienky, citam tu rozne rady neviete mi prosim poradit s mojim problemom?vyplatila som 10percet ceny zajazdu, zvysok zajazdu mam vyplatit 30dni pred odletom, keby som si zobrala poukaz musim zaplatit zvysnu sumu zajazdu?nema prosim ziadna skusenost?pisala som s mojou CK a oni sa stala tvaria ze let do Turecka 08/20 bude....❤

hettinka
9. jún 2020

@eva31eva31 presne ako píšeš. Doplatiť to asi musíš a buď odletis, alebo vezmeš voucher. Musíš jedine kontaktovať CK, aleak budú hranice otvorene a bude sa lietať, oni nemajú dôvod zájazd rušiť. Alebo stornujes v zmysle podmienok.

eva31eva31
9. jún 2020

dakujem pekne

eva31eva31
9. jún 2020

a ked nezoberiem voucher a let nebude, tak postupujem vratenie penazi do 14dni?dakujem

hettinka
9. jún 2020

@eva31eva31 poisťovňa ti v tomto nepomôže, korona pre nich nie je dôvod na storno, berú to ako "vyššiu moc" a teda storno z dôvodu "bojím sa vycestovať" určite nepreplatia.
Jedine musíš kontaktovať tvoju CK a tam sa pýtať, aké majú podmienky. Ruišenie zájazdu a voucher nie je jediná vec, ktorá sa dá urobiť. Možno by sa dalo zmeniť destináciu z Turecka na inú krajinu (Grécko napríklad) a tam sa dá cestovať.

My sme napríklad mali poznávačku do Švédska už s odchodom na budúci pondelok a nedá sa ísť, ale ani peniaze nam nevrátili a nestornovali sme nič, vycestovať sa nedá. Platili sme zálohu 200€ a zvyšok sme mali doplácať už v apríli, ale nič sme neplatili, ani CK nás nevyzvala doplatiť a momentálne sa rokuje o presune termínu (bude daný spoločne, je to autobusový zájazd).

Dnes je tlačovka, nakoniec hranice v rámci Európy, ako aj všetky formy medzištátnej dopravy už otvárajú s 19 krajinami a rušenie letných dovoleniek v panike už v apríli sa ukázalo ako predčasný krok. Napr. sledujem Chorvátsko, tam už aj hotely fungujú, všetko sa rozbieha a verím, že v lete dovolenky s menšími obmedzeniami budú a ako tak čítam, veľa ľudí sa v pohode chystá cestovať.
Do augusta už môže byť aj Turecko otvorené.

eva31eva31
9. jún 2020

@hettinka dakujem pekne aspon kusok povzbudenia, tak nech vam to vyjde

luccija
9. jún 2020

@eva31eva31 let v auguste do Turecka s najväčšou pravdepodobnosťou bude.ale ty sa pýtaš na voucher nie plnú cenu doplatis až, budúci rok, keď sa bude blížiť termín novej dovolenky

eva31eva31
9. jún 2020

@luccija ano, to som sa pytala, ze ked sa rozhodnem pre voucher, ci musim doplatit teraz?

hettinka
9. jún 2020

@luccija toto by bolo fajn, že ten voucher by bol na sumu zálohy ... ale napr. v ČR museli ludia najskôr doplatiť, ak chceli voucher. A bohvie, s akou CK cestuje, lebo ak nie je slovenská, môže sa uplatňovať usmernenie inej krajiny...

@eva31eva31 a ktorá CK to teda je? Ich sa spýtaj, ako to majú...

eva31eva31
9. jún 2020

@hettinka akurat mi CK, ODPISLA ZE NEMUSIM DOPLATIT:mozno nikomu pomoze: Prijať dohodu o náhradnom zájazde - Svojím podpisom Oznámenia o náhradnom zájazde potvrdzujete, že súhlasíte s náhradným termínom zájazdu. Máte možnosť zmeniť dátum aj cieľovú destináciu. Nový zájazd si z ponuky CK prostredníctvom CA, môžete vybrať do 31.08.2021. To znamená, že najneskôr do konca augusta 2021 si musíte dohodnúť termín nového zájazdu (odlet môže byť aj po 31.08.2021). Ak sa tak nestane, predajca zájazdu vám 14 dní po uplynutí termínu musí vrátiť sumu, ktorá je uvedená na oznámení o náhradnom zájazde.

draik
9. jún 2020

@eva31eva31
Ak nie je možné skrz pandémie uskutočniť zájazd, tak Vám CK buď navrhne úpravu alebo iný zájazd. Odmietnuť môžte len vtedy, ak patríte do skupiny osôb, ktorým to zákon umožňuje.

Strana
z2