Čo ak na bookingu nenahlásim deti?

25. okt 2023

Technická otázka. Často cestujeme s detmi a vždy cez booking vyplname formular. 2 dospeli, 2 deti, jedno do roka a druhe ma 3. Kazde z tychto ubytovani vsak pre nas bolo zbytocne, lebo v izbach sme mali naviac detske postielky, alebo ine lozka, pricom ich nepotrebujeme, lebo aj doma spíme všetci na manzelskej posteli. Uz ste niekto boli ubytovani s tym, ze ste nenahlasovali deti? Nam by naozaj stacil obycajny apartman s jendou manzelskou postelou. Viem, ze v hoteloch nikdy nikto neriesil, kto sa v izbach nachadza. Jasne, viem zavolat do daneho ubytka. Len ma zaujima, ci si niekto bookuje ubytko aj bez toho, aby nahlasoval deti. Cena sa plati aj tak za izbu, nie za pocet osob, aby ste ma tu hned nesprdli, ze chcem vyuzivat system.
Vdaka

sissy27
25. okt 2023

No mozu vas neubytovat alebo ziadat doplatok. Deti predsa tiez spotrebuju vodu a energie, mozu nieco poskodit, mozu vam poskytnut postelnu bielizen a uteraky len pre dvoch, niekto mozno vobec nechce ubytovat deti (napr s ohladom na dalsich hosti). Pre mna je to nefer jednanie. Ved hadam ta postielka navyse vam problem nespravila a vzdy sa da napisat, nech vam ju proste nedavaju.

autor
25. okt 2023

@autorka len pre 2 su izby krajsie ako pre dvoch s detmi :( V tej istej cene.

deedol
25. okt 2023

cena sa podla mna odvija od poctu osob, nie od izby.
urobila by som to tak, ze by som bookla nieco, co sa da zrusit, a kontaktovala majitela - napisala by som mu cca toto, co si napisala sem, a zariadila by som sa podla toho, ci by suhlasil aj s detmi alebo nie - ak nie, ubytko by som zrusila a hladala dalej. (mozno sa da kontaktovat ubytovatela aj pred samotnym booknutim, neviem.)

janai1
25. okt 2023

Záleží od hotela. U nás to napríklad nie je potrebné a deti do 6 rokov bez nároku na lôžku sú ubytované bezplatne (detská postieľka je bezplatne)

hiro
25. okt 2023

@deedol Ja som bol v X hoteloch a teda nevsimol som si ze by bola ina cena ci je jeden ci dvaja na izbe... ale pre istotu som si nahodne klikol booking.com a ci som dal 1 osoba ci 2 osoby, cena za izbu na noc bola rovnaka.

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janai1
25. okt 2023

@hiro ktorý hotel si neúčtuje rozdiel v počte osôb?

jj298
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
deedol
25. okt 2023

@hiro mozno v hoteloch, ja chodim aj do penzionov, chat atd. ale nehadam sa, neoverovala som to teraz ako ty 🙂

queen_mary
25. okt 2023

Ja to tak tiez robim, pri detoch 4 roky a 0 rokov mi to dava suity. Tak zadavam 2 osoby. A ak najdem, tak si pre istotu do hotela zavolam a potvrdim. Este sa mi nestalo, ze by s tym bol problem. Raz sme doplacali za 4rocaka ranajky, inak sa vacsinou za take male deti neplati. Booking ma na to na 💩 algoritmus

queen_mary
25. okt 2023

@janai1 presne takto sme ro mali kazdy jedenkrat. Maly spava s nami na posteli a druhe v postielke. Ak by sme chceli postel aj prenho, uz je ina cena.

cicimon
25. okt 2023

my chodime casto cez booking a pri prichode vzdy od nas pytali doklady od vsetkych osob / v zahranici/ ....tak aby nebolo , ze ste sa nahlasili 2 a zrazu ste 4..... pripadne ranajky detto....rovnako aby v kupelni neboli 2 uteraky namiesto 4 a pod

lubka668
25. okt 2023

Ano, booking nema dobry vyhladavaci algoritmus pre mensie deti. Chodime cez neho casto, vzdy skusam hladat aj vo verziach s mensim poctom osob a dohodnem sa priamo s ubytovatelom, ci je to ok, prip. aky doplatok treba za mensie dieta. Niekedy chcu, niekedy nie, ale zbytocne objednavat apartman s dalsou izbou pre dvojrocneho, ktory mi sam a vo velkej posteli spat nebude. Bez dohody by som to ale neskusala.

minesasubu
25. okt 2023

My mame skusenost ze dieta musime nahlasit stale ide hlavne aj o bezdpecnost keby sa nieco stalo aby vedeli kto bol na mieste

ak nechces postielku a pristelku tak sa dohodni s ubytovanim vsetko je o komunikacii

sissy27
25. okt 2023

@hiro rezervujem ubytovanie tak 50x za mesiac, v roznych krajinach, v roznych typoch ubytovania a VZDY je rozdiel v cene za jednu alebo dve osoby.

bluka2
25. okt 2023

Treba cez booking hľadať a dohodnúť sa potom priamo s hotelom - vždy lepší Deal. Niekedy aj polovica ceny ma to reálne stojí ako cena na bookingu, keďže v realite väčšinou nie je problém byt 3 v izbe pre 2 (1 dosp 2 deti)

bluka2
25. okt 2023

@sissy27 nie vždy, ale často

akvi
25. okt 2023

@deedol cena v hoteloch je zvyčajne za osobu. Cena v apartmánoch, na súkromí a pod., je za izbu.

Ja ako ubytovatel to napríklad neriešim, pokiaľ sa jedná o malé deti do 3 rokov. Ale stalo sa mi, že do apartmánu pre troch sa mi dovalili piati, pričom dve deti boli 6+. Toto považujem minimálne za drzosť. Tie deti nakoniec spali na gauči, ktorý ale vôbec nie je na to prispôsobený. To považujem fakt za totalne nekorektné.

viestta
25. okt 2023

@hiro ked je jedna osoba na dvojpostelovej izbe, tak je cena rozdielna ako pri 2. Je bud nizsia alebo sa plati za osoby a je priplatok za neobsadene lozko

petamich
25. okt 2023

za mna by to bola maximalna nekorektnost - jednak v roznych typoch zariadenia sa moze cena odvijat od poctu osob (hoc deti do 4 rokov bez naroku na lozko byvaju vacsinou free), pripadne izba moze byt mala, ubytovanie moze nebyt prisposobene na prenocovanie 4 osob namiesto 2 atd. - ale tak to moj pohlad, ja vzdy nahlasujem realitu, pride mi to korektne a radsej by som napisala, ze nepotrebujeme postielku

hiro
25. okt 2023

@viestta Nechce sa mi preklikavat X hotelov ale skusil som napriklad Hotel Slovakia v Ziline. Ok, bola rozdielna cena za noc ked je 1 osoba alebo 2 dospele osoby v izbe. Bolo to 2€.

janai1
25. okt 2023

@hiro schválne to pozerám a teda Jednolôžková s raňajkami 34€ a Dvojlôžková s raňajkami 58€

katarinaba
26. okt 2023

Kazde ubytovanie si svoje ceny stanovuje podla seba. Su hotely, ktore maju ceny za osobu/noc a hotely ktore maju ceny za izbu. Avsak tie maju stanovene, v ktorych izbach moze byt maximalne kolko osob. Ked je raz stanovene, ze v dvojlozkovej izbe je mozne ubytovat max 2 dospele osoby a 1 dieta na pristelke, tak vas proste neubytuju aj ked druhe dieta bude novorodenec.
Vyhladaj si ako chces - zadaj dve dospele osoby, aby ti dalo ubytovanie oznacene pre dve osoby, ale pred tym, nez si nieco booknes, skontaktuj sa so zariadenim a over si, ci vas ubytuju styroch. Len tak na drzovku sa dovalit styria do ubytovania pre dvoch - tak to je fakt moc.
Ja som chodievala do hotelov ako Etap (take lacne hotely vo Francuzku) a tam do izby pre troch ubytovali len troch. Nezaujimalo ich, ze druhe dieta malo 6 mesiacov, zial, museli sme kupit dve izby, aj ked sme spali vsetci v jednej. A ano, platilo sa za izbu, bez ohladu na pocet osob v nej. Jedine, co sa platilo podla osob bol miestny poplatok, kedze ten sa plati na hlavu, nie na izbu.
Obzvlast sukromne zariadenie - byt, apartman - si svoju cenu urcuje sam. Niekto si do ceny uz pripocita zaverecne upratovanie, niekto chce este 20 EUR navyse. Takze variant je nespocetne. Prvorada je komunikacia - staci sa opytat. Dobry ubytovatel odpovie. K tomu, co neodpovie by som nesla.

queen_mary
26. okt 2023

@katarinaba ubytuju 😀 jazdime tak nonstop. Len si musis ty pozriet m2, ci sa ti tam postielka da.

katarinaba
26. okt 2023

@queen_mary no a nas neubytovali, museli sme dokupit izbu. Proste v izbe bola poschodova postel, hore jedno lozko, dole dvojlozko. Maly stolik pod oknom, mini kupelka. Ziadne miesto na postielku. Nechceli ani pocut, ze mi nechceme postielku, ze maly spava medzi nami. Vraj z bezpecnostnych dovodov v kazdej izbe max tri osoby. Ze co uz urobime, ked sa oni nedivaju, za to nezodpovedaju, ale jednu izbu nam nedaju.
Ako som pisala, co hotel/ubytovacie zariadenie, to vlastne pravidla. Treba si to overit vopred, nez prist na drzovku.

deedol
26. okt 2023

mne by to hlavne prislo strasne drze, prist tak bez opytania.

1ryba
26. okt 2023

Asi by ma kleplo ako suseda za stenou, keby si objednám tichú izbu v časti mimo detí, čo bežne robím nakoľko si chcem na pobyte oddýchnuť a za stenou by mi plakalo dojča a džavotalo ďaľšie malé dieťa. Samozrejme by som to išla riešiť a asi by to oni riešili s tebou. Podľa mňa v serióznom hoteli by ťa neubytovali. Čo už Slováci nevymyslia. Keď mám deti, tak sa tomu prispôsobím, alebo si hľadám iný typ ubytovania.

queen_mary
26. okt 2023

@1ryba lol 😀 aj v slovenskych, aj v zahranicnych hoteloch ta na 90% ubytuju v dvojlozkovej izbe, kde je dieta bez naroku na lozko. A postielku, ak to rozmery izby dovoluju, ti tam daju tiez.

Nas tak teraz ubytovali v grande v smokovci, v grande v jasnej, vo viedni, v prahe, grecko.. je to normalne..

To ze mas zrovna smolu na izbu, ked je niekde naokolo dojca (alebo pes, aj to sa stava), tak to je smola. Ked ideme bez deti, tak to dam vzdy do poznamky, a pro checkine ich vzdy poprosim, nech nas daju dalej od takych izieb 😀

1ryba
26. okt 2023

@queen_mary napr. v Partii vedia vyhovieť aj mimo detí a psov. Mne sa zatiaľ zadarilo. A v zahraničí si zásadne vyberám hotely bez tobogánov a animátorov. V tom prípade je tam detí ozaj minum a väčšinou sú to pubertiaci. Ja som sa naopak stretla vo väčšine s tým, že vedia vyhovieť a páry ubytovávajú spolu do jednej časti. A čo sa týka psov, tak to je tiež moja požiadavka nakoľko som alergik. Ale rozumiem, čo si chcela napísať. Keď však dopredu to dieťa nenahlásiš, tak ťa ubytovať nemusia. Ja by som uvítala viac hotelov Adult friendly na Slovensku napr. Sme tu ešte 100 rokov za opicami.

tiezjedna
26. okt 2023

@hiro takmer každý hotel si účtuje podľa počtu ubytovaných na izbe. Aj na bookingu.