Čo ak na bookingu nenahlásim deti?
Technická otázka. Často cestujeme s detmi a vždy cez booking vyplname formular. 2 dospeli, 2 deti, jedno do roka a druhe ma 3. Kazde z tychto ubytovani vsak pre nas bolo zbytocne, lebo v izbach sme mali naviac detske postielky, alebo ine lozka, pricom ich nepotrebujeme, lebo aj doma spíme všetci na manzelskej posteli. Uz ste niekto boli ubytovani s tym, ze ste nenahlasovali deti? Nam by naozaj stacil obycajny apartman s jendou manzelskou postelou. Viem, ze v hoteloch nikdy nikto neriesil, kto sa v izbach nachadza. Jasne, viem zavolat do daneho ubytka. Len ma zaujima, ci si niekto bookuje ubytko aj bez toho, aby nahlasoval deti. Cena sa plati aj tak za izbu, nie za pocet osob, aby ste ma tu hned nesprdli, ze chcem vyuzivat system.
Vdaka
Ano mame rovnaky problem… Dcerka 16mes a uz 2krat nam ju ratali ako dospelu osobu… Chapem ze spotrebuje energie+odpad… Ale nam tu tretiu postel fakt netreba.
V Taliansku sme si vybavili apartman pre 2 osoby ale platili sme za 3 normalne aj s ranajkami… No dostali sme izbu, ktoru sme chceli.
Treba kontaktovat priamo ubytovanie a opytat sa ci by s tym boli ok.
No napriklad nam v jednom nemenovanom hoteli na sk povedali, ze prave preto ze mame dieta dostaneme tu “skaredsiu” izbu aby im neznicilo novy apartman 😂😂😂
Za mna potom hladat baby friendly hotel alebo ubytko
Mne to teda pride maximalna drzost nenahlasit deti a vela hotelov by ti to dalo doplatit alebo by trvali na inej izbe.
Smozrejme v niektorych zriadeniach spia deti zadarmo, treba si na bookingu dole citat podmienky, no vzdy by som kontaktovala hotel. Spytala sa ci je to mozne a za kolko. Ale nenahlasit ich vobec to si neviem predstavit.
@queen_mary - ale to nie je len o tom, že "bez nároku na lôžko", majitelia ubytovaní musia ubytovaných hostí nahlasovať mestu, za ubytované osoby sa platí daň z ubytovania - to má každé mesto na to svoje vlastné pravidlá. Ak by ten človek/hotel/zariadenie možno nenahlásil ubytovanú osobu, mohol by mať nejaký problém napríklad z tohto hľadiska.
Je to voči ubytovateľom nefér nahlásiť 2 osoby a bez dohody si tam doniesť x detí navyše. A je to jedno, či to dieťa je jedno alebo dve, alebo tri. Skúste si to predstaviť z vlastnej strany, že niečo prenajímate, nahlásia sa vám tam 2 osoby, a na miesto sa dostaví 4-členná rodina. Ako mne to príde riadne drzé. Základom slušnosti je komunikácia. Vopred sa dohodnúť na podmienkach.
@dombia tak to, ze rodina s detmi dostane skaredsiu izbu, to sa ani necudujem. Ja prenajimam a je veru fakt, ze najviac skody spravia deti. Ja mam tiez napisane, ze deti do 3 rokov bez naroku na lozko su zdarma. Ale realne, takyto hostia su pre ubytovanie najnakladovejsi. A tym samozrejme nechcem hadzat vsetkych do jedneho vreca. Len obcas mi rozum zastane, ked vidim docmaranu stenu, precuranu postel, zacapkane zrkadla, TV, proste niektori rodicia nechaju deti robit si to, co asi aj doma a este viac. Ja nevravim, stane sa, aj sa precura dietatko, aj moze nieco znicit, ale teda, patrilo by sa aspon povedat, sorry, stalo sa, nehnevajte sa.. A opat - su aj taki, co sa mi milionkrat ospravedlnia, ze dieta natrhlo skatulu na spolocenskej hre - cize uplna banalita, alebo mi nechaju peniaze, lebo precurany vrchny matrac a chapu, ze to je naklad, s ktorym a nerata bezne..
@katrinka8 ved to som pisala. Ze na bookingu sice vyhladam 2 lozkove izby, ale vzdy si zavolam, ci je ok ak budeme s detmi, ci sa to da.
@janai1 ani nevrav, nam dvihli tie dane na dvojnásobok. Pričom podpora turizmu v meste nulová. Už roky komunikujem mestu, že ani triviálne tabule že parkovisko centrum a pod. nebolo schopné spraviť. Čo v iných krajinách máš v každej diere pomaly ( viď Chorvátsko, dedina s dvoma ulicami, ale tabule centrum a pod. z každého smeru). Proste v meste nič. Hrajú sa na turistické centrum, ale reálne, podľa štatistík z bookingu, je viac, ako polovica prenocovaní len jedna noc a ďalšia tretina dve-tri noci. Mne hostia tiež komunikujú, že naše mesto je len mini zastávka na ceste inam, lebo tu nie je čo robiť.
Kamarat nenahlasil rocneho syna v madarsku, tiez si myslel, ze ved maly spi s nimi... ale otocili ho na pate ze oni su hotel pre dospelych a deti by rusili ich klientov. ( nemali to na web stranke) 🤷♀️ takze aj taketo prekvapenie ta moze cakat, ze ta neubytuju.
Ak je to poctivy podnikatel, mohlo by sa stat, ze s tym problem mat bude, lebo k izbe sa plati dat za ubytovanie mestu. A to sa plati na osobu za den. Vacsinou je to zahrnute v cene, ale nie vzdy, tak ako ranajky.
No a to, ze su "bezdetne" izby krajsie, ma svoje opodstatnenie. Vies, kolko stoja prerabky? A deti su vselijak vychovane. Ludom je vacsinou jedno, lebo " to nie je moje" a "platim si za to". Nehovorim o vas, samozrejme, ale vseobecne. Takze, podla mna to problem moze byt.🤷♀️
Kamarátka je riaditeľ v hoteli a pravidelne rieši idiotov, inak to napísať neviem, ktorí majú predstavu, že v dvojizbovej izbe ubytujú seba a dve deti...že veď im jedna posteľ stačí.
Nemám slov....
Niekedy ma fakt udivuje čo ludia dokážu vymyslieť. Máš deti, berieš ich na dovolenku, tak s nimi počitaš ty a maju to vedieť aj v hoteli že im tam budu byvat deti. Trochu drzé prisť tam iba tak. Dieťa tiez plati daň z ubytovania, je jedno kolko ma rokov.
@karin1204 jasné, že za bábätko, či dieťa do istého veku za ubytovanie neplatia...ale tá drzosť nenahlasit to.
Inak, veľakrát príde rodina už aj väčším dieťaťom, nad 10 rokov...a že im stačí dvojpostel, že oni sa zmestia...ani polpenziu naviac nechcú, že im trom stačia dve polpenzie 🙈🙈
Ja zadavam podľa toho koľko lôžok potrebujeme. A mladší spí zatiaľ s nami v posteli, tak toho neudavam ale straší už potrebuje minimálne pristelku a jeho preto píšem. Takže chodíme 4 ale hľadám zatiaľ len pre 3 osoby.
Moje skúsenosti - ak sme zadali, že sme 2+2 bez ohľadu na vek dietí (aj keď sme zadali 0 rokov), mali sme obmedzené možnosti. Pritom rovnaká situácia, malé deti, bez nutnosti mať vlastné lôžko. Častokrát mi dokonca nedalo ani ponuku ubytovania. Ak som zadala bez detí, tých ponúk bolo viac. V takom prípade som volala vždy do hotela/na ubytovanie, vysvetlila som im situáciu a s ich súhlasom som následne objednala izbu pre dvoch, kde som do poznámky uviedla info o dvoch deťoch so suhlasom ubytovateľa. Teraz majú dievčatá 5 a 7 a to sú už veľké, takže už neriešime, že sú bez nároku na lôžko, aj keď jedna z nich stále chce spať na dovolenke pri nás.
@nyusika a načo by bábätku prideľovali posteľ keď na nej nikto spať nebude? A zbytočne som za ňu platila. A keď konkrétne na bookingu dám do vyhľadávača 2+2 osoby tak mi vyhadzuje vyššie sumy za lôžka, ktoré nepotrebujeme. Takže nemam potrebu nič zamlčať ale ani nebudem platiť za to čo nevyužívam a ubytujucim je úplne jedno, že si prinesiete so sebou navyše aj bábätko a uložíte si ho medzi seba. Robila som to tak aj so starším keď bol malý a v živote nemal nikto s tým problém.
@hiro pozri cez booking - ten istý hotel, už len do ponuky ti dá rozdielnu cenu, záleží, či je izba obsadená 2 alebo 1 osobou. Na screene je v ponuke tá istá izba, ten istý termín pri zadaní požiadavky na jednu osobu, akurát potom treba uviesť, či aj reálne bude jedna osoba v izbe alebo nie…
Ja si to najskor obvolam a castu su deti do 3 rokov zadarmo a mame izbu pre dvoch. Lenze snazim sa vyberat baby friendly hotel. Niekde som citala, ze u nas niesu zo zakona povolene adult friendly hotely a tak aby odradili rodiny s detmi niektore hotely davaju uz aj babatkam poplatky ako dospelym.
@nikpa tiež mi príde nekorektné svojvoľne sa tak rozhodnúť, že jedno dieťa nenahlásim. Však aspoň si to s tým hotelom odkomunikujem a tú informáciu pripnem k objednávke. Nikdy sme s tým problém nemali, dokonca sme mali aj takú skúsenosť, že sme mali obe deti bez nároku na normálne lôžko (dospelácku prístelku), po príchode na hotel nám povedali, že vzhľadom na to, že maju voľnú izbu, tak nám dali väčšiu s jednou prístelkou pre dospelého a jednou detskou postielkou, ale v pôvodnej, dohodnutej cene.

@1ryba suhlas. My tak s muzom chodime najradsej na zochovu chatu, ked ideme bez deti 😀😀