Čo je primeraná suma za letnú dovolenku?
Ahojte, aka je podla vas primerana suma za letnu dovolenku pri mori v pomere k rocnym usporam? Ak za rok usporim cca 5000 eur, bola by pre vas letna dovolenka za 2,5 tisica prilis draha? Financnu rezervu vo vyske 6 mesacnych prijmov mame. S muzom mame odlisne nazory, mne sa to zda prilis drahe. Zvysok penazi potom pouzijeme na mimoriadnu splatku hypoteky. Mne sa zda pri tomto sporeni adekvatna vyska 1500 eur. Zostatok hypoteky mame este 110 000, ja by som to najradsej cim skor splatila. Dakujem za nazory.
5000 vkladom hypotéku neurýchliš takmer o nič, takže ja by som rozhodne volila dovolenku a nebála by som sa pri dnešným cenách ani 3000 €, aby to bolo niečo slušné, keď už.
@vevesh moja prostredna je tiez slaby jedak, ale jej praveze all inclusive vyhovovalo, mohla si vybrat, na co mala chut a kedy mala chut.
tak v taktomto stave, ze deti nezvyknute, maly nechce jest nic, mas varit.. nesla by som na drahu dovolenku a ja na ziadnu, odmietam kdekolvek na dovolenke varit cokolvek ako rychle ranajky zbuchat z prechadzky rannej alebo na umyt ovocie pocas dna:D. Skor by som riesila ak sa da a rodicia stari to zvladnu,deti im na tyzden a isla by som manzelom sama :D Moja dcera zje vsetko co jej kde dame, na hotely a cestovanie a prespavanie napr. u babky (s nami) bola zvyknuta uz od malicka.Takze s takym dietatom radost chodit niekam... z bazena by som ju nedostala takuto velku. V mori bola opatrna (nastastie), ale tam si nasla zabavky na brehu (uz mala 4-5r ked boal prvykrat).
Druha vec, kto vie ci by sa najedol aj v restauraciach.. ak by ste isli tymto smerom, ze ubytok a nechate vacsiu cast na stravu mimo rezort (my nechodime na all in dovolenky, bookingujeme ubytovanie, dopravu mame vlastnu a vacsinou skusame restauracie, speciality lokalne.... takze mame vacsi budget na stravu)
@veronicka1901 ano, ale ja som to ratala, u nas sa to fakt za tu cenu neoplati- radsej restika a decka si vyberu na co maju kedy chut a este usetrim....🙃🤷♀️
@tiezjedna Uplne spravne pisete. Preco furt pozerate ceny dovoleniek cez cestovne kancelarie... Ach ludia. Kupte si letenku, objednate taxi z letiska vopred cez booking a idete. A viete co je najvacsi oje... od cestovnych kancelarie?
Vela hotelov ma deti zdarma ale cestovka sa aj tak pyta € a nehovorim o cene letenky kolko stoji cez nich. Vsetci co mate deti jednoznacne treba chodit po svojej linii. Usetrite krasne €. Mozno aj na druhu dovolenku. Len treba chciet a pouzit to co vam vyrastlo na hlave.
@katica06 napriklad grecko posledny julovy tyzden v thesallonikach- hotel s ranajkami cca. 2500e, all od 3200vyssie. Apartman od 450e -800e. Cesta autom- cca. 450e aj s prenocovanim bud v madarsku alebo srbsku. Letenky kupis tiez lowcost, 40e/os/smer -320e. A zvysok mas na utracanie v restikach. - za 1000e sa prestravujes aj v 5* restike kazdy vecer...
@katica06 od 15. do 22.augusta dovolenka pre celú rodinu 887€. Letenky z Budapešti do Burgasu 50€ tam a 77€ naspäť na osobu, pre 4 teda 504 € a apartmány v Burgase pri mori cca 400€ na osobu. Našla som aj za 383 € pre všetkých štyroch na 7 noci v tomto termíne. Dokonca dieťa pod 17 by malo mať zľavu, ale ja som dala 4 dospelých do vyhľadávania.
@lubka2510 na booking.com zadaj mesto (Burgas, alebo iné niekde na svete), dátumy od do, počet osôb a daj hľadať.... výsledky môžeš zoradiť podľa ceny...
@lubka2510 ako už píše
@pako24 pozri si booking, ja som dala provizórne Burgas, keďže je to príletove mesto a ubytovanie je cca 1-2km od letiska a blízko pláže, aby sa minimalizovali náklady s presunom medzi rôznymi mestami. Ak dáš zoradiť od najlacnejšej ponuky nájde ti veľmi lacné ubytovania. Ale treba sledovať aj hodnotenie daného ubytovania a recenzie.
Tisíc euro ušetrených za rok Vás nezachráni čiže volila by som jednoznačne dovolenku, deti sú malé budu mat zábavu aj si pamätať, a pamätať si zážitky je tisíc krát viac ako pamätať si šetrenie, takže išla by som aj za 3000 na dovolenku, keď na to mam, kedy keď nie teraz
@katica06 Kolko krajin sveta mate precestovanych??? Ja mam vacsinu sveta. Bulharsko som bol minuly rok za 20€ letenky a ani za 20€ nikdy viac. Zial s hladanim vam nepomozem ( moj cas je drahy) musite hladat zial sama.
Ale mozem vam za mesiac poslat peknu foto zo slnecneho ostrova...
Ja si myslím, že 2500eur je úplne v pohode cena plus 2 deti ;) Aj ja teraz hľadám dovolenku a osoba sa bežne pohybuje 1300+ all inclusive....
Ako dá sa aj lacnejšie vyjsť, samozrejme...ostatné 2roky sme boli v chorvátsku v apartmáne, jedlo sme riešili von a 4 sme sa zmestili do 2000 - ubytko, cesta, diaľničné, strava.... tohto roku túžim po Mallorke 🙂
@belllinka mam rovnaku skusenost, po vlastnej osi by nas dovolenka vysla drahsie ako cez cestovku. A to som pozerala Albansko, Taliansko, aj Chorvatsko
@katka_1102 4 v CRO do 2000 komplet? To ste boli na víkend? 😂 Nie, sorry, ale tá suma mi príde úplne neuveriteľná... My sme v Chorvátsku niekoľkokrát do roka, ale ani s vlastným bývaním nás to nikdy nevyjde tak málo, keď prepočítam jeden týždeň na čisto dovolenkový režim.
@alkoholik ale mnohí ludia, co maju deti tym nejde o 20 eurovu letenku mimo sezony niekedy v menej kvalitnom hoteli, ci dalej od plaze a bez stravy. Ty si cestovatel a potrebujes ine. Kolko mas ty prejdenych s 2 ci 3 detmi, vsetky tie krajiny si dal s detmi? . All inclusive v rovnakom hoteli v sezone tazko najdes lacnejsie. Pozeral som x krat Satur a cez booking, ci stranku hotela. Vzdy to bolo cca o 100 az 500 eur drahsie a to som neratal platenie batoziny pri Ryanair a podobnych navyse a poistenie, ci prevoz( ak nebol v cene) do hotela
Nehovorim poznavacky iba s ranajkami, mimo sezony, to ano, tam treba ist bez cestovky. Alebo ak ma niekto rad flexibilitu a fakt malo jedava, tiez All in zbytocny.
To s tymi detmi- kazdy hotel ma deti zadara do isteho poctu rokov a tiez som u Saturu takuto vec nezazil. Mozno mensie cestovky to tak vyspekuluju.

Takto by som ani nahodou nesla do all inclusive. Ja mam deti nejedakov, mne sa ani ranajky na hoteli neoplatia extra platit🫣🫣🫣,usetrim, ak si sadnem kdekolvek do kaviarne na ranajky s nimi😄 a teda, som za kompromis, tych 2000, kludne aj apartmany prenajat na roznych miestach, aby bol aj oddych, aj pre malych zabava....