icon

Čo musíme vidieť v Benátkach?

sejbipi
31. máj 2023

Čo musíme vidieť v Benátkach? Oplatí sa plavba loďkou? Dá sa s talianmi vyjednávať ako v každej destinácií?
Môžme piť ich vodu z vodovodu, alebo radšej kupovanú?
Prijmem akékoľvek ďalšie rady, ďakujem☺️❤️

marci77
31. máj 2023

je velmi vela dobrych videi na youtube, co vidiet, co odporucaju atd.... (ak viete po anglicky)
https://www.youtube.com/results?search_query=wh...

zjednavat ceny sa v Benatkach asi nebudu dat, v Neapole by som si to skor vedela predstavit

vsetko je v Benatkach drahsie, kava na namesti okolo 20eur, ale su tam tie ich jednohubky za cca 1-2eur za kus ....tak to odporucali v tych videach
alebo home made pasta za cca 8eur, ale presnu adresu si uz nepamatam

a co sa tyka MHD da sa kupit nejaky celodenny 20eur na osobu listok a mozete cestovat aj na tie ostrovy Murano, Burano atd.

tiez sa chystame toto leto😉

marci77
31. máj 2023

toto je v cestine, pekne spracovane
https://www.ceskatelevize.cz/porady/10697558767...

sense
31. máj 2023

Keď si dáš kávu v Benátkach na námestí zaplatíš nekresťanské peniaze, keď zájde od dve tri uličky ďalej, nebudeš mať síce wow efekt foto na sociálne siete ale zaplatíš za kávu, pivo čokoľvek menej, v tej istej kvalite. My ideme tiež teraz v piatok na predĺžený víkend

janka_266
31. máj 2023

@sejbipi hlavne sa naučte pár slov po taliansky. Väčšina sa v Taliansku tvári, že iný jazyk neexistuje 😃 niečo ako Francúzi.

bolarazjedna
31. máj 2023

My sme šli do Benátok autobusom, hneď na stanici sme kúpili mapu a tam boli nakreslené, vyznačené aj tie miesta, ktoré treba vidieť, tak sme zvolili našu trasu tak, aby sme postupne všetko prešli. 30min plavba gondolom stala tuším 80-100eur, mne to prišlo zbytočne drahé... Akože keď si čerstvo zaľúbený a romantický typ, alebo chceš požiadať svoju vyvolení o ruku, tak ta cena je na taky účel ok, ale inak zbytočne. Podľa mňa.

simoli
31. máj 2023

@sejbipi vezmite si lodný taxi z letiska do Benátok a máš vyhliadku 2in1, veža na San Marco, Bazilika a ostatné príde samo 😊je tam 👍odporúčam bývanie blízko San Marco platze.

luccija
31. máj 2023

@sejbipi nie, nezjednava sa.Plus je rozdiel či si dáš kávu vo vnútri kaviarne, alebo na námestí s výhľadom🙂lodou Murano, Burano

luccija
31. máj 2023

@marci77 kde budete bývať?či to bude len zastávka a pokračujete ďalej?

saxana000
31. máj 2023

Hlavne stipce na nos si zoberte.Je to najsmradlavejsie mesto v akom som kedy bola.

limoncino
31. máj 2023

@saxana000 zaujímavé, ja som tam bola trikrát a nikdy nič nesmrdelo. V bočných uličkách som Max cítila vlhkosť.

sejbipi
autor
31. máj 2023

@luccija v časti Mestre.

limoncino
31. máj 2023

A nie nezjednavaj, nemajú to radi, zažila som raz na trhu že sa Nemka chcela zjednávať a predavač jej povedal že nie je Turek aby zjednaval a čo sa týka jazyka, v týchto turistických destináciách nebudeš mať žiaden problém s nemčinou či angličtinou

saxana000
31. máj 2023

@limoncino my sme boli 3x v ramci.letnej dovolenky a uplne sama rybacina...

kacusik69
31. máj 2023

najlepsie ti isto poradi @simapett 😊

marci77
31. máj 2023

@luccija
my to planujeme ako jednodnovy vylet v ramci dovolenky na severe Talianska
este nie sme rozhodnuti, ci pojdeme autom a tam na tronchetto budeme parkovat
alebo z punta sabbioni lodou
alebo vraj najlacnejsia moznost je ist vlakom
takze u nas jednodnovy vylet, ale rada by som potom navstivila aj tie ostrovy .....to asi nejaky dalsi den

sejbipi
autor
31. máj 2023

@marci77
@saxana000
@limoncino
@simoli
Viete mi niektorá poradiť aj ohľadom rolling venice card ?

sense
2. jún 2023

@saxana000 my sme boli dnes a rybacinu bolo cítit len pri fast-food s fish and chips