Čo robiť, ak FTI vyhlásila bankrot?
Zdravím mal niekto zaplatený zajazd cez FTI ktorá dnes vyhlásila insolvenciu (bankrot)?
@fashionmaniak na stránke FTI nabehol oznam, že všetky zájazdy sú do 5. Júla zrušené, tak sme asi došli
@pupava16 ano,uz som si precitala…uz hladam nahradnu dovolenku. 😂
@fashionmaniak vie niekto kedy a či vôbec prídu naspäť peniaze ?
@pupava16 peniaze ti nevrátia len tak. Budeš si ich žiadať cez poistku v nemecku, https://drsf.reise/ oni Ti pošlú link, cez co si budeš žiadať vyplatenie. Ja napr ďalšie peniaze na novú dovolenku nemám, takže tento rok sme došli
@pupava16 nam prisiel mail z airstopu,ze nam so vsetkym pomozu-vyplnenie formularov a peniaze nam urcite vratia… pisali,ze to vratenie v minulosti trvalo par tyzdnov
@fashionmaniak pre nás bude dôležité , za aký čas prídu peniaze , či sa ešte cez prázdniny niekam dostaneme na nejakú last minutku
@luckyday333 ahoj písala som spravu, ale neviem ako to tu funguje, či prišla, dakujem
Ahojte. Kupoval niekto dovolenku cez dovolenka.sme.sk? Aké máte nové info?
@nedielka to je jedno cez koho si kupovala. Vratia vam to cez poistku FTI.. Treba si prihlasit pohladavky...
Ahojte tak do 5.6 všetko zrušené, my máme ísť až 26.7 tak vraj máme čakať co sa bude diať.... To je naša druhá dovolenka co sa skomplikovala, prvú sme museli stornovať pretože iné cestovka zrušila lety s mali sm priplatiť.... Tak sme vybrali toto a aha ako sme dopadli....
Ahojte my sme rezervovali dovolenku cez sprostredkovateľku,ktorá cez daľšieho zástupcu Stahl Reisen pre FTI na Slovensku.
Oficiálny list o zrušení neprišiel iba telefonicky ma informovala, či chcem zrušiť zmluvu (nevie mi povedať, kedy by sme dostali späť peniaze) alebo mi ponúkajú iné ponuky cez rakúskych organizátorov ( v tom prípade vedia započítať sumu ). Peniaze sú na Slovensku tak neviem keď zruším zmluvu či aj tak to budú vyplácať z toho nemeckého poistenia alebo samotný zástupca by to mal vyplatiť.
Nemáte daľšie info?
neviem čo robiť.letieť sme mali 27.06. a len preto som si vybrala rakusku cestovku, lebo slovenske už nemali termín pre daný hotel. Najradšej by som to zrušila, len sa bojím že peniaze budú vracať dlho..
Ahoj,áno zaplatili sme žiaľ plnú sumu a dom teda zvedavá,ako to celé dopadne.Na dovolenku mame ísť 8.7.,zatiaľ bam ju nezrušili.
Ahojte, nam tiez zrusili zajazd. Mali sme ist 15.6. Kupovali sme cez inviu. Z invie mi zatial poslali link kde mi vygenerovalo ziadost o vrateni preplatku a to je len poistenie co sme mali k zajazdu. Dnes som telefonovala zase s pani a povedala mi, ze este nevie ci nas budu kontaktovat priamo z FTI alebo to budu riesit s inviou. Dufam, ze sa nam peniaze vratia cim skor a stihneme dovolenku aspon v septembri.
@arwizu ahoj,aj my sme kupovali cez inviu,len zájazd a doprava vlastná.Vies niečo nové,ako postupovať? Dakujem za odpoved.
@martinka_333 ahoj,tak snáď vám nabehnú rýchlo tie peniaze.My sme kupovali cez Inviu tiež,ale len zájazd a vlastná doprava.Som zvedavá,ako to dopadne dovolenku mame od 8.7…..tak čakáme na vyjadrenie.
@lenkamorgosova rychlo to nebude.... musi prebehnut sud atd...
@lenkamorgosova keď nemáš celý balík kúpený tak peniaze ti prepadnú, ak zrušia ďalšie zájazdy
@lenkamorgosova ked mate rezervovany iba hotel, bez leteniek, pravdepodobne peniaze prepadnu. Tiez sme mali ist 10.7. autom do Chorvatska, ale pisala som do hotela a nasa rezervacia je zrusena.
@lenkamorgosova ahoj my sme mali tiež kúpené ubytovanie v Chorvátsku cez inviu. Z hotela mi písali, že máme rezerváciu zrušenu. Lenže poistka sa nestahuje na jednotlivé služby teda len na ubytovanie. Môžeme sa prihlásiť do konkurzu, ale bohužiaľ tam nie je žiadna garancia vratenia peňazí. Takže sme o ne s najväčšou pravdepodobnosťou prišli. A tiež teraz neviem ako ďalej postupovať
Takze vybrala som si nahradny zajazd cez sprostredkovatela. peniaze zapocitaju. Aj ked nechapem ako. skor si myslim ze ich neposlali cestovke a preto ponukli novy zajazd. Tak snad odletime .Mate niekto podobnu skusenost?
@braninka Ahoj, tiež mám ubytovanie so stravou obejdnaný cez inviu do Chorvátska v termíne od 13.7.2024. Pokiaľ som písal do hotela (Falkensteiner - Borik), tak mi nechcu povedať v akom stave je naša rezervácia. Z invie mám info, že moje peniaze poslali obratom do FTI.
Oficiálne nemáme zrušenú dovolenku od cestovky.
Takže tiež čakám. Mal somm stretnutie s právnikom, a záver je, že to nevizerá ružovo keďže mame vlastnú dopravu.
Ahojte, volala som do Invie, keďže nemáme žiadne oficiálne info od nich. Posunuli termín zrušených zájazdov do 5.7.. Hovorím ok, keďže sa toto podla mňa bude opakovať až do toho nášho 22.8., ako mám postupovať ak chcem storno. Tak FTI mi storno neprijimu ale budú ssi brat storno poplatok. To už som sa normalne vytočila. Tak hľadajú tretiu stranu, inú CK, či to neprevezme. Toľko info, tretia ani štvrtá strana sa nenájde, peniaze si žiadať môžem až po auguste. Dalej bolo, ze mi neodporúča ďalší zajazd,ktorý by sa s termínom krizoval, keďže nás na letisko zvolať môžu a ak sa nedostavime na let, ktorým vlastne nepôjdem, je to ako nedodržanie z mojej strany a prepadne vsetko. Poraziť ma ide
Len pre info, kludne do sukromnej spravy. Riešil už niekto nevycestovať na dovolenku (z dôvodu zdravotného stavu, umrtia príbuzneho, škody na majetku a pod.) a následne to riešiť cez zvlášť poistku -storno zajazdu? Ako to prebieha, nemajú s tým poisťovne problém?

@pupava16 my sme.mali letiet.z viedne 24.6....dnes.vecer mi TUI.oznamilo ze.mam.zajazd zruseny a vsetky zajazdy do 5.7 sa neuskutocnia