icon

Čo robiť, ak FTI vyhlásila bankrot?

3. jún 2024

Zdravím mal niekto zaplatený zajazd cez FTI ktorá dnes vyhlásila insolvenciu (bankrot)?

arwizu
14. jún 2024

@au585 aj cestovka a nemecký fond uvádza ze peniaze sa budú vracať len tým co mali objednaný celý balík služieb - aj ubytko aj cesta. Takže kto ma len ubytko bohužiaľ príde o peniaze

arwizu
14. jún 2024

Už FTI píše, ze všetko je zrušené.

jajika13
14. jún 2024

@petrahc cez jednu sprosttedkovatelku a ona cez Stahl reisen. Kebyze viem ze cez tolko ludi to ide tak do toho nejdem. Mam spravenu novu zmluvu a organizator je tui reisen asi nemecky. cenu mi tam zapocitali a nieco malo som doplatila. snad tomuto mozem verit

moholy
15. jún 2024

Ahojte, mám kúpenú dovolenú od FTI, sprostredkovateľská agentúra Invia (odlet 10.08),nakoľko všetky dovolenky sú zrušené, poprosím o zaslanie správy, ako postupovať. Tiež poprosím poslať, ak máte k dispozícii link alebo tlačivo na vymáhanie pohľadávky .

arwizu
15. jún 2024

@moholy príde ti email od drsf a tam bude link na vyplnenie - predpoklad začiatok vyplácania je september.
Stačí sledovať tieto stranky
https://drsf.reise/
https://www.fti-group.com/de/insolvenz/fti-tour...

au585
15. jún 2024

@arwizu Takže som prišiel o peniaze pokiaľ mám zajednane úbytkom s All-inclusive? Doprava vlastným autom.

arwizu
15. jún 2024

@au585 bohužiaľ áno

renata246
16. jún 2024

My sme mali iba ubytko a vlastna doprava a cestovka nam prebookovala zajazd na rovnaky termin len iny hotel a nic sme nedoplacali.

arwizu
16. jún 2024

@renata246 a ktorá cestovka?

renata246
16. jún 2024

Cestovka- dovolenka.sme

arwizu
16. jún 2024

@renata246 tak to ste mali šťastie. Ja som mala mini nádej, ze aj invia to spraví, ale pochybujem

lakebabe
16. jún 2024

My sme boli akurát v Egypte keď skrachovali. Na našom hoteli to riešili veľmi na úrovni počkali do rana potom to riešili s hosťami, ale kamaráti boli na takom lacnejšom a tam Slovákom a Nemcom co boli cez nich tak v noci buchali na dvere , že majú pokyn ráno odísť z hotela alebo si zaplatiť za svoje. Kto nechcel platiť bol vystahovany.
Co som videla najnovšie správy pochybujem , že niekto niečo dostane.

iizzaa123
17. jún 2024

Ahoj, my sme mali obj.dovolenku cez stranku stayforlong (sprostredkovatel,nieco ako invia) s odletom 9.6. Den vopred mi prisiel email s potvrdenim (od stayforlong),ze rezervacia plati a uhrada prebehla v poriadku. Odleteli sme a rano na hoteli sme sa dozvedeli,ze rezervacia je zrusena. FTI ani STAYFORLONG nas o ziadnom krachu neinformovali, ani som vlastne pri rezervacii nevidela a nevedela cez aku cestovku ideme. U koho mam riesit reklamaciu? Dakujem

au585
17. jún 2024

@iizzaa123
Keďže ste mali zakúpeny zájazd (Doprava+ubytovanie) peniaze by Vám mali byť vrátené v plnom rozsahu.
https://www.europskyspotrebitel.sk/novinka/8751...
Smernica o balíku cestovných služieb chráni práva spotrebiteľov v prípade platobnej neschopnosti cestovnej kancelárie alebo cestovnej agentúry.

Obzvlášť zabezpečené sú najmä balíky cestovných služieb (kombinácia cestovných služieb, zvyčajne dopravy a ubytovania) a spojené cestovné služby (keď jeden obchodník organizuje niekoľko samostatných zmlúv s rôznymi poskytovateľmi služieb).

V prípade, že ste si objednali niektorí z uvedených balíkov od spoločnosti FTI Touristik, môžete svoje nároky uplatniť v Nemeckom fonde pre bezpečnosť cestovania (DRSF):

Deutscher Reisesicherungsfonds GmbH (DRSF)
Sächsische Straße 1
10707 Berlín
Tel.: +(0)89 710 45 14 98
E-mail: kontakt@drsf.reise

lubka2510
17. jún 2024

@lakebabe ach tak to je neprijemne vyhanat v noci z izby....a potom ako to s vami riesili na mieste alebo s kamaratmi???doplacali ste si za hotel na mieste ci???

lakebabe
17. jún 2024

@lubka2510 nie my sme boli cez Fisher oni tiež cez, len tam mali dosť Slovákov cez Fti , netuším ako to dopadlo , čo vraveli niektorí, že si doplatia hotelu aby dokončili dovolenku. U nás boli len Nemci cez FTi tak netuším ci ostali. My chodíme vždy cez naše cestovky Satur, Hydrotour a tieto
Ze to bol riadny humbuk ked u nich o jednej v noci buchali po hoteli na dvere.

iizzaa123
17. jún 2024

@au585 dakujem, nemali sme cely zajazd. Letenky sme obj.zvlast

au585
17. jún 2024

@iizzaa123 Tak to si ako moja rodina. Mohla by sa toho chytiť nejaká právnická kancelária a poriesit to ako hromadnú požiadavku na správnu konkurznej podstaty. No ja sa v tom nevyznám ako to funguje.
Infon od Invie je, ze tento tyzden budu posielat maily ako dalej postupovat. Ak viete nieto poradiť ako ďalej, budeme radi.

misicka1980
18. jún 2024

Mne dnes TUI vrátila zálohu v plnej výške, mali sme letieť v auguste. Som rada.

au585
18. jún 2024

Odpovéď od Invie ako postupovať ohľadne insolvencneho konania s FTI:
Přihlášení pohledávek do insolvence je možné až po zahájení insolvenčního řízení.
Po zahájení insolvenčního řízení obdržíte dopis pro věřitele. Pohledávku přihlaste až po obdržení dopisu od věřitele pomocí PIN (osobního identifikačního čísla) uvedeného v dopise. Vyčkejte prosím, dokud tento dopis s výzvou neobdržíte. Tento PIN usnadní
a urychlí zpracování přihlášky vaší pohledávky.

vincp
18. jún 2024

@misicka1980 dobrý deň, kedy ste malo letieť? A žiadali ste si individuálne, alebo Vám vrátili automaticky?

verca5511
18. jún 2024

@tenerifka Dobry den, mam podobnu skusenost. Najprv nam bolo komunikovane z CK, ze si FTI peniaze este nestiahli, maju ich na svojom ucte a pravdepodobne nam peniaze vratia akonahle sa spravca k tomu vyjadri. A teraz, ze si mozme zajednat novy zajazd cez nich, zalohu co sme zaplatili pouziju, ale ceny uz isli hore, takze nas to bude stat viac ako sme mali dohodnute v zmluve, s cim nesuhlasime.
Vy ste dostali uz peniaze naspat alebo nejake dalsie vyjadrenie?

nedielka
18. jún 2024

Nam dnes vrátili sumu v plnej výške. Dovolenka.sme.sk

misicka1980
19. jún 2024

@vincp 21.8 a žiadala som mailom.

lenkamorgosova
19. jún 2024

@au585 my to iste…asi ma porazí.Predsa len,nie je nejaká šanca dostať sa k vlastným peniazom???

moholy
19. jún 2024

@misicka198 mail si písala cestovke alebo priamo drsf?

arwizu
20. jún 2024

@moholy drsf ta bude kontaktovať. Bude všetkým dotknutým klientom posielať email s linkom, kde vyplnís formulár na vrátenie. A to bude asi až v septembri prinajlepšom

zuza78
20. jún 2024

Prosím Vás, ktorí ste mali zarezervovaný iba hotel so stravou a nevzťahuje sa, pravdepodobne, na nás poistenie insolventnosti, ako ste postupovali? Stornovali ste zájazd, či ste našli nejaké iné riešenie??? To naozaj prídeme o všetky peniaze? Ďakujem

lupa89
20. jún 2024

@zuza78 píšem Vám spravu

lelka81
20. jún 2024

My sme mali cez FTI dovolenku, sprostredkovatel TUI REISEN, zajazd zrušili a dali nám "úžasnú" náhradu : to isté, len o 5060Eur drahšie( pre 10 dospelých) cez TUI Deutschland, takže sme to neprijali, vrátia nám peniaze.....a uz máme náhradu cez Inviu do hotela vedla povodneho....