Čo robiť, ak FTI vyhlásila bankrot?
Zdravím mal niekto zaplatený zajazd cez FTI ktorá dnes vyhlásila insolvenciu (bankrot)?
@arwizu odkial mate toto info, ze v septembri? Ja som volala do invie a nic mi nevedeli povedat.
@martinka_333 čítam na zahraničných stránkach
@lauri111 mne v invii toto napr vôbec nepovedali 🤷♀️ a ani to nepíšu v emaily, ze oni to budu riešiť - píšu ze môžu pomôcť pri preklade a asistencii.... Ja pozerám každý deň stránku drsf a fti co je nove, lebo aj invia napr dobre neskoro informovala klientov, ze všetko je zrušené (fti dalo vyhlásenie v piatok a oni až v utorok poslali info klientom) a všade píšu aký je postup pri DRSF. FTI im poskytne údaje klientov - je nás 175.000, a drsf bude rozposielat email s PIN a linkom na vyplnenie formulára.
@arwizu ja tiež každý deň sledujem DRSF. Invia men to nepísala v emailovej správe. Ja som im písala neviem koľko mailov, písomnú odpoveď som nedostala, tento týžden štvrtok alebo piatok mi volali, že máme byť trpezliví, neverili tomu, že ostatné sprostredkovateľské agentúry už peniažky poslali späť klientom a ževraj oni dostanú formulár od DRSF a keď ten formulár budú mať tak nás kontaktuje Invia. Ale ja im neverím, však neboli schopní ani včas a korektne informovať klienta....hanba
@vincp ved ale na tom nic nie je ze predava rovnaky hotel cez inu agenturu...
@zuza78 invia to nema preco robit, kedze je len agentura a nie CK....
@julia_romeo invia ako cestovná agentúra berie províziu za sprostredkovanie zájazdu. Preto nás mohla aspoň promptne informovať, usmerniť, ako máme postupovať, aby dopad bankrotu cestovky bol pre nás jednotlivcov čo najmiernejší. Bohužiaľ, doteraz ani nevieme, či náš zájazd zrušili alebo nie. Či sa dovolenka uskutoční alebo nie. Na otázky neodpovedajú... Cestovné poistenie, ktoré nám tak rýchlo ponúkli k našej dovolenke je také, že takisto neráta s krytím insolventnosti. Som sklamaná, cítim sa podvedená a okradnutá...
@zuza78 ak bol organizator skrachovana cestovka, tak je jasne ze si musite uplatnit pohladavky. je mala pravdepodobnost, ze to preberie ina CK, ale stat sa to moze. Nezastavam sa Invie, za mna su to hajzli od kedy vznikli. Rozumiem ze si sklamana, ale invia tiez nemusela/nemohla vediet, ze sa to stane cize za mna su slova o okradnnuti trocha silne. Treba sledovat DRFS kde budu info a predpokladam, ze hned ako ich Invia dostane bude informovat...
@zuza78 všetky zájazdy sú zrušené, je to zverejnené na webovej stránke FTI. A mne napríklad 17.06.2024 Invia poslala mail, že zájazdy s odletom 06.07. sú zrušené. Iné informácie sme od nich nedostali, ten mail mne poslali preto, lebo som im vkuse volala a písala, že prečo nemáme od nich oficiálne stanovisko o stornovaní zájazdov, ked 14.06.2024 FTI to už oficiálne zverejnila. Najlepšie bolo, že oni o tom ževraj vôbec nevedeli, že v 14. 06. sa rozhodlo pre zrušenie zájazdov. Nevidím zo strany Invie žiadnu snahu v prospech spokojnosti klientov, môžu sa hanbiť.
Ma niekto takuto skusenost s krachom cestovky? My sme tiez objednavali cez Inviu,len hotel bez cesty,dovolenka zaciatkom jula. Teraz ani dovolenka ani peniaze. Je vobec sanca ze vratia nejake peniaze?pisali v tom ich maily ze nie je 100%zaruka vratenia celej čiastky,ale to je take vseobecne. Obavam sa ze nevratia nic
@zojkasojka nevrátia nič, DRSF prepláca len celkový balík (ubytovanie+cesta)
Ahojte, poradím vám , aj tí, ktorí ste mali zakúpený len hotel, alebo letenky. Ak ste dovolenku platili kartou , nie prevodom , zažiadate si v banke o chargeback. Dôvod zadajte , že vám boli zrušené služby (dovolenka ) Do 6 mesiacov od zaplatenia môžte žiadať o vrátenie peniazí ( v Unicredit bank majú takú lehotu, neviem ako ostatné )
Potom si bude banka vymáhať peniaze od cestovky
Mám to overené
Áno, presne toto mi poradile v Europskom spotrebitelskom centre a posielam aj článok
https://esc-sr.sk/novinky/zaplatili-ste-za-tova...
@jankassu bola som v unicredit,podala som ziadost o vratenie penazi,nakolko prva ciastka bola platena kartou,poplatok 20 e a na druhy den mi prisla odpoved-zamietnutne🤷♀️
ženy hýbe sa to nejak vracajú peniaze či aj vy čakáte ako ja
AHoj, ja som mal, sprostredkovateľ INVIA, mal som tú smolu že 3.6. to krachlo a ja som 4.6. poslal INVII prachy a niekam ich spreneverili, nemali s nimi nakladať keď vedeli že je to passeeee.....včera som podal trestné oznámenie, prebieha chargeback kreditnej karty a nasledovať bude žaloba na náhradu škody.....treba sa brániť všetkým ako sa dá....
@ana82 z cestovky nam pisali,ze refundacie budu najskor na jesen
Mňa by zaujímalo, kde skončila provízia Invie za sprostredkovanie zájazdu, ktorý sa neuskutočnil. Akú službu sme im vlastne zaplatili, keď žiaden zájazd nebol? Aj to stojí za zamyslenie...
Ahojte,my uz mame peniaze naspäť,minuly tyzden nám vratili vsetko
@zuza78 proviziu plati CK, primarne nie kupujuci zajazdu...
@frizovanikoleta ahoj , môžem sa opýtať cez koho ste mali vycestovať ?? My cez TUI a povedali mi , že najskôr v septembri môžem očakávať , že sa začnú preplácať peniaze. Zato som zvedavá ktorá agentúra je taká šikovná.
@pegy4 my sme kúpili zájazd cez dovolenka365, nic sme nikde nevyplnali cez to DRSF, len zavolal majiteľ ze peniaze vrátil uz na účet, takze za nas super prístup 🙂

@lupa89 prosim Vas, napisali by ste aj mne. Tiez mame zajednany iba hotel so stravou cez Airstop. Neviem, ako dalej postupovat. Dakujem.