Čo robiť, ak FTI vyhlásila bankrot?
Zdravím mal niekto zaplatený zajazd cez FTI ktorá dnes vyhlásila insolvenciu (bankrot)?
@arwizu nám Invia poslala predvyplnený formulár s asi 5 údajmi a to sme nahrali do ich systému a do 2 dní vrátili celú sumu cez 3000 eur za individuálnu službu - hotel ako preplatok . Platili sme to na 2 tranže vo februári a potom cca 30 mája, čiže tesne pred krachom FTI. Pravdepodobne neboli peniaze FTI vyplnené a z tej čiastky sa riešili tie vratky.
Len som zvedavá či sa tu bude týkať aj nás. Lebo píšu že sk prostriedky už poukázali FTI budeme to riešiť cez DRSF
mne dnes prišiel mail od invie, že v najbližších dňoch pošlú formulár na vyplnenie, tak snáď je to na dobrej ceste a píšu
Záverom upozorňujeme, že ak nebude vratka vybavená do začatia konkurzného konania koncom augusta, bude musieť byť Vaša pohľadávka riešená už iba prostredníctvom nemeckej poisťovne DRSF. Uvedený postup platí aj pre platby, ktoré už boli zaúčtované na účet FTI, a preto ich nemôže Invia vrátiť.
dnes mi prišla žiadosť o vrátenie preplatku
Prosim vas, vratili sa niekomu peniaze od Airstopu, aj ked bol objednany iba hotel bez letenky?
Už ste každý dostali ten vratkovy formulár od invie?
@arwizu ja ano
Aj my sme už dostali naspäť od Invie peniaze
Už aj Airstop vracia peniaze. 😊
Prosim Vas,kedy ste mali objednane zajazdy cez inviu?my sme mali 9.7 a stale sa nam neozvali.
@fashionmaniak vážne?aj my sme cez nich kúpili
Ja uz mam mojich 1800 eur naspat, mala som cez nich len jeden hotel-ubytko s rañajkami, ziadny formular som nevypisovala, rezervovala som v jednej malej slovenskej CK, ktora patri mojej rodine a robia o. i. aj sprostredkovatelsky predaj nemeckych CK
My sme kupovali priamo cez FTI a v stredu nám prišla pošta na adresu od DRSF s pinom, ktorý sme zadali na ich stránke kvôli doplneniu údajov . Teraz už čakáme na email aby sme mohli nahrať dokumenty
Dnes nám prišiel už email na nahranie dokumentov a vrátenie peňazí ,dúfam že to pôjde ľahko vraj je na to 90 minút
Mali sme cestovať 19.6.

@ana82 Áno, vypisovali. Poslali nám link, kde už bola vyplnená žiadosť o vrátenie preplatku. My sme len skontrolovali údaje, doplnili, čo chýbalo a podpísali. Peniažky do dvoch dní poslali. Bolo to veľmi rýchle.