Čo robiť v Malmö pred prihlásením sa v hoteli?
Konkrétne v Malmö, ale v podstate mi ide o nejake univerzalne tipy.
Prideme vlakom okolo 6 rano a ubytovanie mame od 15. Budeme cestovat na lahko s jednym ruksakom a snazime sa setrit. Cestujete niekto z vas aj takto? Co mozeme podniknut v meste, ktore nepozname?
Napada ma po nejakych vcasnych ranajkach mozno nejake muzeum, kniznica, wellness. Bude velmi chladno, je to Skandinavia 🙂
Ak mi chcete napisat, ze si mam zaplatit ubytovanie o den navyse, tak dakujem - zaujimaju ma vsak prave ine tipy, co by sa dalo robit. Mozno aj ine ako najdem po zadani: 10 tipov, co robit v Malmo. Je to nase low budget mother- daughter adventure. Dcera ma 14 a fascinuju ju severske krajiny.
Dakujem za privetive prispevky.
Ruksak do uschovne na stanici a vyrazit spoznavat nezname. Dopredu si zisti co je v meste zaujimave a co z toho by ta mohlo zaujat, cas do obeda zbehne ani nezbadas ako.
Dalsia moznost je ist rovno na ubytovanie a tam nechat batozinu a potom sa prihlasite az poobede. Treba si vopred zistit ci hotel, penzion nema aj taku moznost.
Ja by som pohľadala miestnu gastro pochúťku a ochutnala ju v 2 rôznych podnikoch na porovnanie. A na prejdenie času pozrieť nejakú výstavu - šperkov, umenia, niečo univerzálne kde nepotrebuješ vedieť jazyk na popisky. Alebo sa povoziť MHD z konečnej na konečnú, prejsť známe námestia, alebo významné budovy.
Musíš si doma vopred pozrieť, čo tam je a naplánovať si, čo, kde a kedy.
@amyamyamy našlo mi toto napríklad https://www.obletsvet.cz/co-videt/svedsko/malmo
My sme takto prisli do Florencie skoro rano, ale okolo 9tej. Dali sme si skvele ranajky s kavou nedaleko nasho hotela a v kaviarni kukli na google maps, co mame najblizsie a sli sme sa tulat. Nasledne sme si dali obed a hned bolo 14hod a sli sme na hotel. Ono ten cas rychlo uleti - mne sa najvaic osvedcilo pozriet zaujimavosti v blizkosti, ked uz som priamo na mieste - vtedy mi google ozaj vyhodi vselico, aj co som doma prehliadla.
Najdite si aj blizke potraviny - to tiez mozete mat ako program na poslednu polhodinku -nakupit mineralky (neviem ako sa budete stravovat, ale pri lowcost dovolenke asi ranajky na izbe, tak si nakupte, na vecer flasku vina, ktoru tiez mozes dat potom chladit - pre seba 😀
Mozem sa opýtať koľko vás vyjde takýto výlet? A na kolko dní?
A čo keby ste si odskočili pozrieť rovno aj Kodaň alebo študentské mesto Lund?
išla by som do Kodane, je to len cez most. Kodaň je navyše podľa mňa zaujímavejšia ako Malmö, ktoré v poslednej dobe má aj povesť nie veľmi bezpečného mesta. V Kodani si nájdi na nete, čo by vás zaujímalo, ale rozhodne by som si (samozrejme podľa počasia) urobila prechádzku do prístavu k malej morskej panne
@amyamyamy máte čas na to aby ste prešli vlakom rovno do Kodane cez úplne krásny dlhý most, ktorý je predlohou pre super kriminálny seriál s rovnakým názvom (ak máš rada tento žáner 🙂. A ak aj nie v ten deň, Kodan určite vybehnite pozrieť. Bola by škoda neísť, keď to máte tak blízko.
@amyamyamy tak odcestovať do zahraničia a rovno sa ísť flakat po nakupaku ako ti tu niekto radil 😳🙈 - omg, snad máte (na to vymyslieť) lepšie plány. Ak bývate niekde cca v centre diania, normálne choďte rovno do hotela. Samozrejme nezacheckuju vás takto skoro zadarmo, no isto vam daju do úschovy batožinu a ak sa bude dať, aspoň indikujú kedy bude izba ready. Následne bez batohu môžte robit všetko, čo ste mali v pláne aj na iné dni bez batožiny. Nebola som konkrétne tam, takze tip nedam, ale kľudne zapoj dcéru nech skúsi aj ona niečo naštudovať s navrhnúť program, ak ju zaujímajú severské krajiny, mohlo by ju to aj baviť. A zíde sa jej to do života 😉😉
Ja len tak vo vseobecnosti, my robievame to iste ako keby už sme boli ubytovaní, teda spoznávame mesto, okolie, nájdeme si čo nás zaujíma, len si buď zložíme veci v úschovni alebo ak sme na ľahko, tak berieme so sebou… takto skoro ráno, by som si posedela niekde v kaviarni a pockala kým sa mesto zobudí 😊
My sme takto boli nedavno/inde,ale rovnaky princip/
Hotel bol az od 15.00 a my sme uz pred 12 .00 boli tam.
Nechali sme kufor v hoteli,bez registracie...len kufor v uschovni
A sli sme spoznavat mesto.
Co kde je,ske su moznosti,ako sa kam dostaneme...
Proste obhliadka...
Dali sme si kavu,neskor drink ,potom veceru-cize vzdy sme si aj niekde trochu posedeli vnutri.
Na hotel sme pridli az pred 22.00,vtedy sme sa zaregistrovali a ubytovali.
Ten den tak ubehol....
Ale velmi to pomohlo,dalsi den sme uz msli vsetko okuknute a vedeli sme sa orientovat,urobit si plan...
Pises, ze to je low cost trip. Skandinavia nie je lacna a okrem toho ak ides v zime tak bude skoro tma. Skus pozriet ake atrakcie su zadarmo. O 6.00 je strasne skoro niekam ist, vsetko bude zatvorene. Zalezi aj na lokacii ubytovania, ak to nie je v centre alebo pobliz stanice nema tam ani vyznam chodit. S tym ruksakom pochodis, do muzea alebo galerie ta s nim nepustia, ale zas tam maju vacsinou skrinky. Sprav si aspon predbezn itinear, co tam chcete vidiet a kolko Ta to bude stat.
@amyamyamy Malmo je krásne mesto. My sme tam čakali asi len 3 hodiny, ale stihli sme ísť pozrieť more, železničná stanica bola zaujímavá, námestie, vliezli sme aj do kostola a zhodou náhod tam práve začínal koncert. Paráda.
A ak ovládaš Google, tak si pozri napríklad toto: https://sk.traasgpu.com/najzaujimavejsie-atrakc...
pred cestou si treba pozriet a urobi aspon prehlad co chcete navstivit
tu by som isla na vylet do kodane to mas vlakom polhodku a tu mas namety https://zuziontheroad.eu/sprievodca-kodan/
ale teda ani dansko ani svedsko nie su lowcost ak ides fakt na lowcost tak ostan v malmo a chodte do muzea do kostola
alebo kupele Ribersborg to uz neni lowcost
AK bude maly ruksak mozete si hocikam, my sa vzdy dohodneme s hotelom/apartmanom, vedia batozinu zobrat od nas (aj ked jej mame viac) a my mozeme lietat kade chceme.. (rovnako tak pri odchode, napr v lete ked chceme odist na noc, odhlasime sa o 10tej a batozinu berieme vecer...)
Pozrite si zaujimavocsti ake su tam, za cele doobedie toho stihnete dost, date si fajny obed a potom sa ubytujete.
Batožinu na stanicu do úschove alebo sa dohodnúť s ubytovaním ci sú ju môžete nechať tam (doteraz sme nikde s tým problém nemali) a ísť do mesta, dat si niekde raňajky a potom ist pozrieť o mate naplánované.
Pozri si, co chcete vidiet a naplanujte si trasu podla mapy uz doma, nemate vela casu na prehliadku, tak, aby ste sa zbytocne nemotali a behali hore dole a nic z toho nebudete mat, len unavu. Najete sa v meste, ruksaky bud do hotela, alebo so sebou, podla toho, ci je hotel velmi mimo toho, co mate v plane popozerat.
@hipuska Pozri si Interrail, to je taky vyhodny listok po Europe, su tam rozne moznosti. Hotel nas cez Black Friday vysiel menej ako napr. v Tatrach alebo Podhajskej.
Dakujem vam za super tipy.
Kodan mame v plane, skor mi islo o to, ze budeme mat ruksaky, co ste ale relativne rychlo vyriesili, ze do uschovne alebo do hotela - mne to teda vobec nenapadlo.
Dcera sa tiez podiela na planovani. Padlo tu par navrhov, ktore by mi ani na um nezisli, takze dakujem a som rada, ze som zalozila tuto diskusiu 🙂

Zalezi od toho, co Ta zaujima a ako chces stravit cas. Nie kazdy je typ do muzea alebo do galerie. je dobre si pozriet, co mas blizko ubytovania, kde by ste vedeli preckat tych 9 hodin. Je to inac strasne vela, hlavne v zime. Mozete sa len tak poflakovat v nakupnom centre, dat si tam obed, kavu. Predpokladam ze vies, ze ake ceny su vo Svedsku.