Čo sa oplatí navštíviť v Bulharsku?
Ideme po prvý raz na dovolenku do Bulharska. Čo sa oplatí navšíviť ?
Podľa toho, kam idete a či idete s deťmi alebo bez. Ak s deťmi, ale tak trošku väčšími, aby zvládli celodenný výlet, tak je super Varna a delfinárium. Ten nesebar je tiež super na takú romantickú prechádzku + drobné nákupy (už je tam viac stánkov ako historických budov), ale je to tam super, má to svoje čaro. A ak budete niekde blízko slnečného pobrežia, tak tá promenáda je super, hlavne večer, ale to skôr bez malých detí, väčšie sa vyblbnú a vy prídete o kopec peňazí, ale tak dovolenka je aj o tom 🙂 A potom je vraj krásne aj v Sozopole.
@janusenka1 Neviete ako to je vo Varne ? Delfinárium, ZOO, múzeum, hvezdareň, ......To je všetko v jednom areáli a vstupne sa plati všade zvlášť ?
@kaja476 záleží do akého strediska idete a či idete autom alebo letecky či busom ak nejdete autom výlet naj riešiť cez cestovku a delegáta ale sú nič moc my sme boli vo varne delfinárium iná možnosť ani nebola odchod ráno o 8 zo slnečného pobrežia šup šup naklusať do busu potom v polke cesty 10min pauza zas poklusom do busu v delfináriu šup šup vystúpiť pozrieť program naklusať zas do busu v centre hodka rozchod to sme stihli akurát taký pekný kostol pozrieť a zas šup do busu okolo 13.30 sme boli na slnečnom takže v podstate sme nič nevideli a samé naháňanie to mi vadilo... súhlasím s petrife nesebar je pekný to sme si užili nik nás nenaháňal zo slnečného sa da aj loďou či busom
@kaja476 už nepamätám presne ale niečo cez hodku cesta a ano čo sa týka varny iba delfinárium a troška do centra inak jedine na vlastnú päsť a to sme už nezisťovali ake spojenie tam je poprípade požičovňa áut... do burgasu v pohode aj busom ... potom bola možnosť výlet istambul a szozopol ale to sme nešli lebo istambul na 2 dni s 2ma deťmi nehrozí a szozopol delegátka čo bola vo varne s nami tak vravela že jedine ak chceme taký výlet ako do varny hop šup jej samej sa to nepáčilo ale tak že čo už ona to neplánuje 😝 ... ak si chcela taký "poznávací" po varne tak skor by som šla potom priamo do varny alebo zlaté piesky ale to už je aj cenovo drahšie.... ja tiež niesom nejaký plážový povalač ja musim stále niekam ísť ale dalo sa nesebar alebo po pláži do sv vlasu len tam pozor jeden úsek od slnečného nudapláž tak deťom oči zakryť 😅 😀 my tento rok bulharsko nejdeme lebo nahodili vyššie ceny ako iné roky manžel známa v cestovke a aj kamošky čo už boli ma presvedčili a ideme do tunisu tak som zvedavá....
Aj my ideme po prvý krát 🙂 Strašne sa teším 🙂 Ideme na slnečné pobrežie 😵 😵 😵 😵 😵
@kaja476 no tak to netuším ja som žiadne nevidela zato stánkov s bižu statočne ... možno budú v novom nesebare či burgase ale to by som ozaj poriadny obchod hladala aj to nemáš istotu že kúpiš pravé a ceny zlata sú určite +- rovnaké ako u nás a všade vo svete lebo ich určuje burza a svetový trh som so zlatom robila a pár rokov dozadu bol predaj od 20€ gram teraz pod 60€ zriedka nájdeš iba ak v záložni ....
Myslela som si že Bulharsko je tiiež známe tým že je tam zlato lacnejšie.
ahoj. skús si poprezerať tieto články, dúfam že pomôžu pri výbere ideálneho letoviska v bulharsku.
http://www.dovolenka-pri-mori.sk/bulharsko/
http://www.dovolenka-pri-mori.sk/najlepsie-dovolenkove-letoviska-v-bulharsku/
http://www.dovolenka-pri-mori.sk/dovolenka-v-bulharsku-oplati-sa/
Určite Nesebar.
Je tam jedna taká studnička, alebo teda prameň a je o tom taká legenda -
"Kto sa z tej studničky napije, bude živý až do smrti"
tak som sa napila niekoľko krát, nech mám istotu 🙂
lebo milujem istoty 🙂
Ahojte, poradite nieco pre deti v Sveti Vlase, pripadne na Slnecnom Pobrezi - su tam nejake detske ihriska, niekde do mora smyklavky, tobogany, kolotoce?

@kaja476 Určite Nessebar.