icon

Čo so zaplatenou dovolenkou v júli?

cherrinka11
4. apr 2020

Chcem sa opytat,ci je tu niekto, kto uz ma zaplatenu dovolenku na tento rok,budete stornovat zajazd alebo cakat, neviem sa rozhodnut.Dakujem.

morciatko
5. apr 2020

@cherrinka11 neruste dovolenku ja študujem v prahe 5ty Rocnik hotelierstvo a cestovný ruch
Sme v kontakte s rôznymi ľuďmi z praxe
Cestovné kancelárie budú mať povinnosť posunúť vám dovolenku na iný dátum inú destinácie prípadne o rok
V CR je už zakázané vracať 100% kvôli covid 19 pretože skrachuju cestovky
Je len otázka času kedy sa to udeje aj tu
Ja by som to nestornovala a čakala čo sa bude diať
Nan odporučil riaditeľ Revenue managerov že keď sa začnú otvárať hranice a začne život pomaly naspäť tak vtedy budú hoteli začínať na reopeningu čo znamená že budú ceny podpriemerne, že vtedy bude najlepší čas pozrieť sa do miest a krajín na ktoré normálne nemame lebo dovolenky budú neskutočne lacné
Takze možno zo zaplatenej chorvatskej dovolenky budete môcť ísť na kubu

orangiiina
5. apr 2020

@cherrinka11 ďakujem 😘 musíme sa podržať a najmä to všetko vydržať.

panelacikova
5. apr 2020

Niektoré tu si stále naivne myslíte, že v júli sa bude lobzovať po svete?? To snáď nie... Ak majú krajiny európskej únie čo i len trochu rozum, tento rok zakážu dovolenky a pendlovanie ľudí, pokiaľ to nie je nevyhnutné (práca)..

casavina
5. apr 2020

@panelacikova neviem ci to patrilo mne... kedze som spomenula jul...ale nechcem uz ist nielen kvoli korone ale aj nepokojom v Syrii a migrantom... bola by som najradsej keby vratili zalohu 505 eur co mame zatial zaplatene a vsetko by bolo ok... zbytok mame doplatit do konca maja... tak neviem naco mame cakat ked situacia je zla..

poleva
5. apr 2020

budeme doma...a o rok ak budú peniažky a zdravie tak pôjdeme 🙂

panelacikova
5. apr 2020

@casavina Nie, všeobecne. Žasnem, že sa niekto niekam chystá hoci aj v septembri. A za mňa, keby som mala kúpenú dovolenku vopred, tak by som radšej vzala 30% storno, ako o rok nič. Ja osobne sa obávam, že cestovky teraz ponúknu presun dovoleniek, ale na budúci rok nebudú mať peniaze na ich zrealizovanie a krachnú. Som len laik, ale premýšľam takto: teraz presunie cestovka človeku dovolenku povedzme na budúci rok. Bez problémov. Človek nestornuje, ostane spokojný, že má dovolenku zaplatenú o rok. Z čoho bude cestovka celý rok žiť, keď celý rok sa nebude cestovať? Mám na mysli tak ako doteraz, vo veľkom na dovolenky? Cestovka živí taktiež zamestnancov. Alebo samu seba. Ako bude financovať zájazdy, lety, autobusy, atď? akosi sa mi nechce veriť, že to všetko je už vopred dávno uhradené. myslím si, že tieto veci cestovka hradí z predplatených peňazí až tesne (možno pár týždňov) pred odchodom na dovolenku.

casavina
5. apr 2020

@panelacikova ano presne preto by ma nastvalo ked budem musiet platit tisicku... zaco? objednala som si sluzbu ktoru mi nedali a ani nedaju... takze skryvat sa za formulku uz ciastocne je hotel uhradeny mi pride zvlastne...

martinka13
5. apr 2020

@panelacikova cestovné kancelárie sú zo zakona poistené proti krachu, resp. klienti budú v prípade krachu odškodnení. To najhoršie a najneekonomickejsie čo teraz spravite je, že stornujete dovolenku a prídete o vysoké % storno poplatkov (v prípade, že storno poplatky sú samozrejme...)

alias313
5. apr 2020

@panelacikova a aký je rozdiel v tom keď ťa niekto nakazí pri tom keď sa bude zo zahraničia vracať z práce, alebo sa bude vracať z dovolenky? Poväčšine čo poznám známych ktorí pracujú v zahraničí fungujú tak, že idú na 2 týždne a potom späť na týždeň, dva.....Chápem, že práca pre nich je nevyhnutná, ale to je aj pre mňa a musím byť doma.

panelacikova
5. apr 2020

@martinka13 viem, že sú poistené, ale vieme my, do akej výšky? či sa "ujde" všetkým? veď z minulosti vieme (nepíšem len o cestovkách), že boli rôzne poistenia, no i tak ľudia prišli o časť peňazí, niektorí aj o všetko. ja osobne už nedôverujem dlhodobým plánom. a nielen pre coronu, ale celkovo, pre skúsenosti.
@alias313 na túto tému by sme sa ešte pochytili, nemá význam. ale vystihla si to. práca je nevyhnutná. ale i tak. môj muž pracoval v rakúsku. už je mesiac doma. mladí chalani šli s tým, že šli vedome na minimálne mesiac a potom vedia, že bude problém sa vrátiť kvôli karanténe. on už nie je najmladší. ostal doma. váži si svoje aké-také zdravie. nechce ohroziť seba, ani mňa s dcérou. ale pre niekoho to je nevyhnutnosť (kto si nenašetril zásoby), a vtedy to ešte viem pochopiť, že vycestuje. ale vycestovať za dovolenkou, ktorá je dobrovoľná, v tejto situácii považujem za totálnu nezodpovednosť. a táto situácia potrvá aj do leta. tam je ten rozdiel. teda aspoň z môjho pohľadu.

akinom0077
6. apr 2020

@cherrinka11 / nestornujem cakam, mam rezervaciu na prvy julovy tyzden....majovu dovolenku som zrusila :( dobrovolne nasilu Rimini:( ale aj tak pojdem jednoznacne do Talianska ako kazdy rok lebo mi strasne chyba keby mozem vezmem vsetko na seba co sa im deje...tak moc tot am milujem

zaluzia321
6. apr 2020

Mám zaplatenù polovicu a druhú mám doplatiť do konca mája.Určite viem,že na tú dovolenku nepôjdem.Neviem sa rozhodnúť či stornovať alebo čakať.Poukaz nechcem.

mijo53
6. apr 2020

@akinom0077 ty musíš žiť na veľmi vysokých nohách, pokora ti chyba

vlasulka
Autor odpoveď zmazal
cherrinka11
autor
6. apr 2020

@akinom0077 ahoj,viem,ze v Taliansku chcu urobit prve opatrenia v maji,otvorit niektore hotely,ale na 50%len,to znamena,ze mozu mat obsadenost polovicu hotela a striktne opatrenia,ruska a pod.Chapem,ze milujes Taliansko,ja tiez ,ale teraz nejde o to,co mame radi a nie,ale o bezpecnost a zdravie a to nie len nase,myslim,ze tento rok nebude bezpecne cestovat a celkovo nebude ani dovolenkova nalada, to ako pises mi pride akoby sa vlastne ani nic nedialo,no v kazdom pripade vela stastia.

cherrinka11
autor
6. apr 2020

@zaluzia321
@vlasulka ahojte ,no ja osobne si myslim a mam to potvrdene aj z viacerych zdrojov,ze s vracanim penazi to bude uz coskoro problem.Viete si predstavit keby mali vracat cestovky tolkym ludom storna?Polozilo by ich to.V CR uz maju zakon kde nemozu cestovky vracat 100%a pisala to aj jedna kocka tu.Je naozaj len otazkou casu kedy to bude aj u nas.Preto sa zavadzaju poukazy.A podla mna bude tiez pravdou ,ze ceny do destinacii tak klesnu dole,ako pise mlada kocka,ze za cenu zajazdu do Chorvatska bude mozne letiet na Kubu.Ale povedzme si sami,vieme co bude o ryzden?o mesiac?Nemame carovnu gulu a svet sa len tak do normalu rychlo neda.Ja som sa rozhodla stornovat jym jevto este mozne.Nslo nas ist 5 a storno cini 777euro.Skusim si tuto sumu neskor vyziadat od poistovne.Ak buduci rok budu tak lacne dovolenky a ja na to budem mat ,kupim ju si ju,ale teraz ked pada ekonomika,ludia prichadzaju o pracu,lezat na plazi /mozno s ruskom/je to posledne na co myslim.Aj ked mi je z toho tazko, velmi velmi luto,tiez sa cely rok trapim a setrim len na to aby som videla more aspon tyzden v roku,tento rok sme zainvestovali vela,krasny hotel,plaz,prostredie..,na prvom mieste ma byt zdravie.Pokial budeme zdravi zasa si zarobime..ach jaj skoda tohto vsetkeho..

cherrinka11
autor
6. apr 2020

@zaluzia321 urcite uz ziadne peniaze neplat,ziadne zalohy ,nic,pokial vies isto ze nepojdes,bude problem dostat spat uz tie co ste dali.

kitycat
6. apr 2020

To ze mate cakat vam hovoria len preto aby ubehla doba kedy mozete stornovat za male penale....cim blizsie dovolenke tym drahsie storno. A samozrejme na peniaze mozete zabudnut...dostanete voucher. Ja som mala ist koncom juna do Egypta. Pisala som pred tyzdnom, ze co s tym ze ja som v Cechach segra na SK ani sa sem nedostane ak budu zavrete hranice. Ide o cesku CK. Zakon este nie je na ten datum takze sa ide podla vseobechnych obchodnych podmienok...chcela som stornovat ale aby som stornovala mi vycislili ze mam este nedoplatok...A pritom dve uhradene zalohy :D Proste joke...budem brat voucher...snad z toho nebude len toaletak a naozaj niekam pojdeme ked tak o rok. Este cakam lebo na voucher potrebujem PIN kod kroy mi poslu na telefon ale medzitym som zi zmenila cislo z SK na CZ ...Proste "podla planu"...snad kym mi odpisu tam este nenaskacu nejake zahadne trovy

cherrinka11
autor
6. apr 2020

@kitycat ja si tiez myslim,ze to oddaluju cestovky aby sa vyhli vracaniu penazi co najviac ludom.Tiez sa chrania,mnohe male cestovky si nyslim tohto roku padnu,ale zasa urcite nie vsetky,tiez ma bapadol ten "toaletak"z toho voucheru😂😆😆,ale tak oni to musia tiez neako zalozit,a jed nie tento rok snad buduci ,no ale su to peniaze lietajuce vo vzduchu,a ty si mala poistenie v pripade storna?

cherrinka11
autor
6. apr 2020

@panelacikova presne tak,tiez si to myslim.

kitycat
6. apr 2020

@cherrinka11 nie...bola som minuly rok a tento rok som chcela ist zase , so segrou na leharo lebo frajer by druhu takuto dovolenku neprezil :D No ale situacia sa vyvinula tak ako sa vyvinula

cherrinka11
autor
6. apr 2020

@martinka13 Je pravda,ze CK su poistene proti krachu.Maju garancny fond ,ktory cini myslim max.do vysky 50%,co znamena,ze momentalne aspon pre mna by to bolo nenej ako tych 30%storno.A caka sa na peniaze dlhsie.

cherrinka11
autor
6. apr 2020

@kitycat To je skoda,inak ani ja som nikdy nepoistovala storno ,teraz prvy krat ,koli tomu,ze mala s nami ist 69rocna mama a clovek nikdy nevie..,myslim ,ze z tejto situacie sa poucime do buducna vsetci 🙄

martinka13
6. apr 2020

Aj tak si myslím, že CK budú mat v prvom rade záujem o presun dovoleniek. Co ja osobne budem akceptovať....

cherrinka11
autor
6. apr 2020

@martinka13 Samorejme kazdy ma pravo vyberu.

cherrinka11
autor
6. apr 2020

@morciatko Dakujem za odpoved,ano dava to logiku,ak budu ceny podpriemerne a ja neostanem bez prace kupim si zajazd potom.Teraz musim prihliadat na moju neistu pracovnu buducnost.

morciatko
6. apr 2020

@cherrinka11 to vás rozumiem no ako vravím v čechách už majú zakázané vracať kvôli korone 100% takže je to na vás ako sa rozhodnete 🙂 len som povedala ake info dávajú nám 🙂

cherrinka11
autor
6. apr 2020

@morciatko jasne ste zlata za info,my mame polatok storna 30% ,o vrstenie toho storna poplatku by som potom chcela poziadat poistovnu.Bude to ale tazke,viem.Keby som mala istotu,ze sa to do 4roch nesiacoch vrati do normalu presunula by som na august, len kto vie ako to vsetko bude,a rok nechat peniaze lietat vo vzduchu nechcem.

aylinn
6. apr 2020

Mama ma zaplatene turecko koncom júna a vraj maju možnosť si to preložiť na buduci rok

monulicka
6. apr 2020

aj my mame zaplatenu na prelome jul/august, ale este to nerusime, pockame do maja, ako sa to cele vyvinie