icon

Čo so zaplatenou dovolenkou v júli?

cherrinka11
4. apr 2020

Chcem sa opytat,ci je tu niekto, kto uz ma zaplatenu dovolenku na tento rok,budete stornovat zajazd alebo cakat, neviem sa rozhodnut.Dakujem.

sasha07
14. apr 2020

My mame rezervovanú dovolenku v Taliansku Toskánsko Rím Kalábria - nevidím to ružovo .. ale asi ešte počkám bezplatné storno mám do júna..

maggie1978
21. apr 2020

@zaluzia321 podobne, my zasa máme zaplatenú zálohu, viem že na dovcu nepôjdeme, a do konca apríla máme vyplatiť zvyšok dovolenky. Nevieme sa rozhodnúť či zaplatiť zvyšok a čakať ,ze nám potom vrátia všetko. Alebo teraz platiť storno 30% ( robí nám to cca 800 eur o ktoré prídeme). Ale poukaz nechceme a vidím to skôr na to storno 😟

kitycat
21. apr 2020

@maggie1978 ak chces apon nejak eprechy tak stornuj aj ked prides o 800 eur, ja som chcela stornovat v ceskej CK viac ako 60 dni pred odletom vraj minimalne 1500 na osobu + poistenie...noooo asi takto...aby spravili storno vraj mam est endoplatok...takze mam voucher...ten nemozem pouzit na last minute ale musi byt uplatneny aspon 60 dni pred dovolenkou...som otrok voucheru....asi tie peniaze prepadnu tak ci tak...byt tebou berem prachy

maggie1978
21. apr 2020

@kitycat máme to cez nemecku cestovku, a vyjadrenie od nich zatiaľ žiadne. Vrátili peniaze zatiaľ iba tým čo mali odletieť v apríli. My sme mali letieť začiatkom júna, ale ja už ani nechcem ísť nikam, len má štve, že človek príde o peniaze. No čo už,presnejšie je momentálne niečo iné. Poukaz na ďalší rok nechceme, čo keď sa niečo stane, alebo skrachuje cestovka. Tak asi stornujeme , aj za stratu peňazí 🙉

kittykat22
21. apr 2020

My sme vcera spravili storno - mali sme objednane priamo cez hotel, a napisali nam OK a vratili zalohu. Napisali sme, ze nasa krajina neplanuje otvorit hranice k cestovaniu na letne dovolenky.

zaluzia321
21. apr 2020

@maggie1978 mne povedali v cestovke ,aby som pockala,ako sa vyjadrí vláda.Storno by nás vyšlo viac ako polovica ,ktorú sme zaplatili.Druhu mám doplatiť do konca mája.Ponukli nám aj poukaz.Skúsim ešte počkať ako sa vyvinie situácia.

maggie1978
22. apr 2020

@zaluzia321 my zasa čím dlhšie budeme čakať, bližšie ku termínu nám storno poplatok rastie vyšší a vyšší .... A ak by sa situácia ukludnila, a povolili by lety( čo si nemyslím), a my aj tak letieť na dovolenku nechceme, tak myslím, že by sme prišli o oveľa viac ak by sme stornovali potom. Oboje je na figu, stratiť dosť veľkú časť teraz, alebo čakať ( nevieš čo bude) a v ideálnom prípade vrátia všetko, alebo aj nie,stratis oveľa viac. Je to risk. Jaaaj, keby človek vedel, tak dopredu nič nebookujem 😂🙉

casavina
22. apr 2020

@maggie1978 presne môj prípad 😔

marlent
22. apr 2020

@maggie1978 prosin ta cez aku ck to mate

maggie1978
22. apr 2020

@marlent CK Schauinsland Reisen,Nemecko, oni sú obstarávateľ, a sprostredkovateľ je Dovolenka.sme.sk

anna_maria1
22. apr 2020

Je to cele take zamotane. My sme mali stastie, ze s me s objednanim dovolenky pockali lebo ako eviem, ako by to tiez teraz bolo. Vo vseobecnosti, je to s cestovkami teraz tak povediac viac nez biedne

akinom0077
22. apr 2020

Ja mam pokoj nakolko CK nevyuzivam len minimalne...kupujem si booking + letenku takze so stornom nemam problem...aj ked som zatial nic nestornovala...tento rok. Mna bavi ked si to vybavim sama, nechcem mat postarane od CK nebavi ma to tak 🙂 Cestujem moc takze mi to nerobi problem si to sama vyskladat. A uz vonkoncom by som nikdy nepouzila agentury ako invia, ktore sprostredkuvaju zajazdy cestoviek za urcitu proviziu...kedze to mam nastudovane dokladne viem aka je realna cena cez RK dany zajazd a cez agenturu a priamo cez zahranicnu, pripadne priamo hotel... ale komu sa nechce okolo toho obsataravat- ok nech ide cez cestovku a riesi tu storna teraz 🙂 letenky ja sa v tom hrabem nonstop zatial co som nakupila poviem Vam nebola som za viac ako 50e nikde a nechodim s prirucnou, kupujem si flexi balik kde mozem stornovat....presuvat... Jedine jedno co som bola za viac bol Dubaj pochopitelne. Ale ja zasa som nonstop na appkach Ryanair, Wizzair, Allitalia, Easy jet, Austrian, Lauda , Vueling atd atd detto booking je to pre mna zaluba. Ale ano moze mat kopec ludi teraz problem so stornami.....verim ale som rada ze ja ho nemam :P Jednu lokalitu v IT chodim cez CK ale to ma v CK uz tak poznaju ze komunikujem cez sukromne cisla zamestnanocov, cisla na soferov a priamo v ITA s majitelmi apartov takze opat ziaden problem s nejakymi stornami. Drzim palce vsetkym co ste si zakupili cez CK aby Vam to vyhodne stornovali :P

zaluzia321
22. apr 2020

@maggie1978 no veď to keby človek vedel...my sme sa sa po dlhých rokoch vybrali na dovolenku a takto to dopadne.Dufam,že sa aspoň situácia ukľudní a budeme zdraví a na dovolenku môžeme ísť aj na rok.Uvidime čo bude.

marlent
22. apr 2020

@akinom0077 no neviem ja som pozerala nas zajazd aj hotel ze kopko by to vyslo presne tak ako pises...tiez mam nacestovane a hlavne nalietane tisicky mil...
Ale toto by nas lacnejsie "po svojom" nevyslo...
all inclusive vysiel viac...tak isto transfer z a na letisko taxikom by vysiel viac a letenky dokonca viac...pre ten let nakolko som musela brat taky aby maly rano nevstaval v noci nan a aby sme v noci neleteli tak isto let tam aby nebol neskoro poobede a bez ubytka po 12...
Takze nie vzdy to tqkto ide ale v globale suhlasim ze sa oplati viac bookovat sama

maggie1978
22. apr 2020

@akinom0077,
@marlent presne, neviem či s malými deťmi je to až tak výhodné bookovat si po " svojom", nemám na to chuť ani náladu, u nás dovolenky bookuje manžel, a ideálne balík All inclusive, práve kvôli deťom. Možno keď raz budeme sami, tak to môžeme riešiť sami po vlastnej osi. No teraz nám to vyhovuje takto.

cherrinka11
autor
23. apr 2020

Dievčatá, ja som to stornovala, radil mi aj právnik. Voucher a presun termínu v tejto dobe je veľmi otázny do budúcnosti. Lepší Vrabec v hrsti ako holub na streche. Môj ternim 3.7 je ešte ďaleko a teraz riešia dovolenky v apríli. Kým sa dostane na nás, môže mi byť ponúknutý už len Voucher.

kitycat
23. apr 2020

@cherrinka11 jediny vo vyhode je tu cestovka. Veru lepsi vrabec v hrsti... Moj voucher ma v poslednom bode nieco v zmysle ze som voucher akceptovala bez natlaku🤣

cherrinka11
autor
23. apr 2020

@kitycat veru oni si vsetko poistia, ja som dlho vahala, ale ktovie ako to bude ešte všetko s prácou a výplatou tak radšej ozialim to storno, sama som zvedava ako to s tými Voucherami dopadne, dnes mi odpísali, že len čakajú kedy im ich legislatívne schvália.

kitycat
23. apr 2020

@cherrinka11 odlet tiez nebude z Ba ale z Nemecka ti su momentalne rizikovi nie? Tam asi hranice tak skoro neotvoria

cherrinka11
autor
23. apr 2020

@kitycat podľa mňa také tri mesiace nie, a potom ktovie.., myslím si ze sa to to cele s týmto koronavirusom r nafuklo a ti, ktorí v tom majú prsty si ani neuvedomili co spôsobia aký dopad a dôsledky to ma a ešte bude mať na celý svet.

3petka
23. apr 2020

@cherrinka11 Moja mamina ma zaplatenú dovolenku na jun. Cestovka jej povedala, že pokiaľ by oni teraz zrušili tak samozrejme musia zaplatiť storno poplatok, ale ak teda bude kríza pretrvávať aj v čase ich dovolenky tak buď im vrátia peniaze resp. ponúknu kupón na iný termín podľa ponuky v čase kedy už bude možné cestovať.

jana_eyre_2
23. apr 2020

No osobne si myslím, že tento rok dovelnka v zahraničí nehrozí, keby aj Chorvátsko otvorilo hranice, či sa tam by bude dať dostať cez Maďarsko alebo Rakúsko je dosť otázne.. je to proste príliš krátky časový úsek..

My sme ešte dovolenku nezrušili, ale ani ju nemáme zaplatenú, bezplatné storno (ubyt.mame cez booking) máme do polovice júna.. ale neverím že by sme sa tam dostali.. ak by som ju mala zaplatenú, počkala by som ako to vyrieši cestovka - nie je to chyba klienta ze to takto dopadlo a určite na to budú platiť iné podmienky.. alebo to presunu o rok, čo by bolo výhodné aj pre cestovku..

My sme sa zacali obzerať po nejakom slovenskom ubytovaní, ak by to šlo a fázy uvoľňovania sa naozaj budú posúvať, tak aspoň malá zmena prostredia by nám veľmi pomohla.. ale teda, už teraz sú ceny dosť vysoké, ubytko čo máme v HR vychádza lacnejšie.. čo už narobíme..

cherrinka11
autor
23. apr 2020

@3petka jasne, rozhodnutie je na každom, ja neverím, že budú mať v júni na vracanie plnej hotovosti, to teraz v žiadnom prípade žiadna cestovka nepovie niakemu zákazníkovi, a s tým cestovaním tento rok?... Nechajme sa prekvapiť.

cherrinka11
autor
23. apr 2020

@jana_eyre_2 Naša cestovka nám dala dve možnosti, prvú storno s poplatkom a druhu Voucher, ktorý, ale zatiaľ ešte na SK nieje legitímne schválený, cestovky čakajú kedy ich schvália aby ich mohli ponúkať zákazníkom. Hneď ako ich schvália si myslím, ze už vracať sumy nebudú a ľudia, ktorí naozaj cestovať nechcú tento rok, ako ani ja nie, budú nútení si vziať Voucher. Nik nevie, čo bude o mesiac, kdezto ešte o rok.. Nechať lietať 1000euro vo vzduch rok mi príde nelogické, dovtedy sa zmení kadečo.., možno k lepšiemu no možno k horšiemu. Tento rok cestovky nezarobia si myslím nič, mnoho malých pokrachuje.. Kiež by to tak nebolo, ale ako sledujem padá nám ekonomika, už sa požičiavajú miliardy z banky.. Logicky mi vychádza, ber aspoň to čo môžeš kým je ešte ta možnosť. Každý má ale právo rozhodnúť sa podľa seba.

lulinka99
26. apr 2020

@vlasulka Ahoj,ako ste zatial postupili s cestovkou,lebo aj my mame globtour Chorvatsko a nevieme co dalej. Dakujem 🙂

vlasulka
Autor odpoveď zmazal
cherrinka11
autor
26. apr 2020

@lulinka99 ahoj ja som požiadala o storno, prídem o30%zo sumy, ale už som sa rozhodla.

cherrinka11
autor
1. máj 2020

Dievčatá, zaujímalo by ma ako to bude v prípade, že pôjdu ľudia na dovolenku dajme tomu už v júli, budú si musieť sami zakúpiť test na Covid-19,tam aj späť? Bude to povinné pri v cestovaní na dovolenku? Už teraz si ho musia kupovať. 70euro na SK a 130euro v At myslím, neviem. Presne len sused chodi za prácou tam tak mi spomínal. No a to bude hradené z nášho vrecka ci cestovkou? Asi nie ze? 🙄😆😯😣

elief
1. máj 2020

@cherrinka11 vraj už v pondelok by malo vyjsť stanovisko ohľadom cestovania v lete, vraj to má byť kompromis pre obe strany 🤷🤷🤷 rátam s testom na covid, tiež ma zaujíma, kto to zaplatí, je to dosť peňazí... som zvedavá na opatrenia spojené s koronou čo sa týka cestovania a hotelov, dovolenka zaplatená, uvidíme, môj už frfle, že čo to bude za dovolenku, z opatreniami, že nedostaneme, čo sme zaplatili... Však áno má aj pravdu... A teda ešte stále nie je isté či vôbec to cestovanie bude umožnené...

cherrinka11
autor
1. máj 2020

@elief Som zvedava aké stanovisko dajuja som dovolenku stornovala kašlem na tých 300 euro o ktoré prídem, lebo presne co to bude za dovolenka v rukách na plazí ci v reštaurácii?? A to ešte ak si budeme musieť kúpiť testy, sme dve to ma bude stáť skoro ten storno poplatok. A včera mi zasa volali z cestovky ci nechcem počkať ešte tých 21dni pred odchodom s tým stornom.