Čo zabaliť k moru s malými deťmi?
Ahojte ideme 1 x s detmi k moru, 4 roky a 2 roky. Poradite mi prosim co zbalit co urcite nezabudnut. Moj muz este nebol pri mori a ja si to uz ani nepamatam bola som ako dieta. Dakujem
@simsalabim vszp, antibiotika, kludne sa vyhni
@lianka123 aha, cize obycajna zdravotna poistovna. Na tu sa ja v zahranici nespolieham, vzdy mame aj cestovne poistenie.
@simsalabim pravdupovediac to je presne to co nemam
Krem na opalovanie, detske uv oblecko do vody aj s ciapkami, lieky na teplotu (zakladnu lekarnicku), poistenie. Nejake rukavky pre mladsie, hracky na plaz aj ked to su veci, kt kupis vsade. Nam sa este osvedcili aj take uterakove/muselinove ponca na plaz ako uzeraz. No a inak ved ich zbal ako na akykolvek iny vylet 🤷🏼♀️
Neviem ci idete lietadlom alebo autom, ale myslim ze v obidvoch pripadpch fajn zabalit nejake nove hracky (my nepouzivame tablet ani mobil, tak nech sa pocas letu zabavia) a rozne snacky.
My chodime na dovolenky s teraz 1,5r a 4,5r detmi a nie je to ziadne trapenie, vsetci si to uzivame aj ked samozrejme inak ako na dovolenke vo dvojici.
Dobre poistenie, za mna Allianz, kvalitny opaľovací krem 50tku. Par kusov oblecenia, kedze na 90% budete aj tak v plavkách pri mori. Netreba to prehnať s oblečením. Plavky aspon 3ks, pri mori moc neschnu. Župany detom na plaz, kupujeme v decathlone rychlo vyschnú. Rychloschnuce uteraky, ktore zaberu malo miesta. Ked idete na kamienkovu plaz, tak urcite topanky do vody. Slapky na plaz. Lekarnicka za mna urcite smectu, paralen, nurofen, framikoin, fenistil krem aj kvapky, krem na zadok pre deti, leukoplasty, nieco na dezinfekciu rán. Ine nenosime. Ak je problem ideme tam k lekarovi alebo lekar pride na hotel, riesis cez poistovnu, kde hlásiš potrebu lekara, v lekárňach maju vsetko co lekar predpise a na hnacky su vsade lepsie domace lieky kupovane tam na mieste. Jaj a detom dobre rukavniky, klobucik alebo čiapku na hlavu, ked sa budu hrat aj v piesku aby stale mali nieco na hlave.
@domiklik napríklad?
@lianka123 a to je z mojho pohladu chyba.
@simsalabim z tvojho ano, kedze nepoznas okolnosti
@lianka123 tak ale potom sa nemozes cudovat, ze si si nieco musela hradit sama.
@simsalabim jejda ty si otravna
@lianka123 pre teba mozno som, no ja som reagovala iba na tvoje tvrdenie - jeden z dovodov, preco s detmi necestovat, ze poistovna nic nepreplati za lieky. So spravnym poistenim to ale dovod nie je a to snad ostatni z tejto diskusie pochopia. To je vsetko. Chapem aj to, ze tvoje okolnosti ti neumoznuju sa komercne poistit, aj ked takychto okolnosti je asi malo.
@simsalabim dcére som musela kúpiť slnečné okuliare v tureckom bazáre... Celú dovolenku ma to skrelo 🫣 . na strbskom plese som nevedela zohnať sirup od kašľa . V Egypte v makadi bay som 3 dní hľadala tampóny, nasla som 8 kusov ob za 14 eur, najlepšie je ze som ich ani nepoužila. Bol to vtedy u nich nedostatkovy tovar.
@simsalabim tak keď ti odíde hlas tak ani nie… ja dom celu dovolenku prekaslala lebo mi to prešlo ďalej… a od kašľa čo som si tam kúpila o ničom … takze určite svoje lieky je dobre si zobrať
@domiklik skriet ta to nemuselo, o slnecnych okuliaroch je zname, ze aj lacnaky maju potrebnu vrstvu UV filtrov, hlavne, ak ich pouzivas iba sezonu.
@misana84 stale si myslim, ze kalciovy sirup nie je nevyhnutny liek, ale kludne ho nos, ked si myslis. Ak je cloveku na cestach naozaj zle, na to sluzi poistenie a navsteva lekara. Ak vsak mas priestor a moznost prenasat vsetko mozne, ok. Som si ,ista ze kazdy z nas si na dovolenke povie, ze mu chyba to alebo ono... ale prezit sa bez tej veci v pohode da. ved aj ty si prezila 🙂
@simsalabim nie, nechapes. a poistenie nie je zrovna to co k zivotu a cestovaniu potrebujes.
@lianka123 tak ja naozaj nechapem, toto je velmi zly pristup, nehnevaj sa. Co urobis bez poistenia, ked ta ako moju kolegynu v Latinskej Amerike na motorke zramuje auto ( a vodicka este aj z miesta nehody usla?). Alebo ta nebodaj chyti slepak? Atd. Ak mas doma neobmedzene zdroje a zaplatis si osetrenie sama, OK ( ale to by ti asi nevadilo 120€ za ocne). Ale pre vacsinu beznych obcanov je cestovne poistenie nevyhnutne. Absolutne nevyhnutne. Ak cestujes do EU z tretej krajiny, Sengenske viza bez dobreho cestovneho poistenia ani nedostanes... preco asi?
@simsalabim no ja Ti neviem, nemusis mat na to zly nazor. ale ja na tieto poistenia neverim. kedysi sme mavali cestovne poistenia/ ja uz s cestovkami necestujem, ale kedysi to bol vzajazde standard. ani raz som nedostala nic preplatene z toho k comu som sa poistila. Par prikladov- strateny kufor (mala som na to extra poistenie), liecebne naklady , 10hodin zmeskane lietadlo, poisten som mala kedysis pzp a havarijne (mam drahsie auto cize havarijne 1400/ rocne), myslis ze mi preplatili puknute vyhrievane sklo?
susedovi zhorel dom, bol poisteny u allianzu, doteraz nevidel euro.
nie, nechce sa mi zivit ziadne poistovne.
posledne poistenie, ktore som s prizmurenymi ocami zaplatila bolo ked som isla lyzovat do Norska (na prevoz vrtulnikom v pripade potreby), nastastie sme nepotrebovali.
Tvoj nazor ma urcite svoje opodstatnenie, tak ako moj. neplanujem platit poistky ani teraz ani zajtra, iba zakonom dane.
@lianka123 tak moje skusenosti s poistovnami su presne opacne... ale ok, kazdy nech si robi, ako uzna za vhodne.
@simsalabim tak tak. Nie vzdy rozdielny nazor znamena zly nazor, kazdy vychadzame zo svojich skusenosti.
Uricte nejake hracky a plavacie potreby, aby ste nemuseli kupovať za 3 nasobok
@simsalabim 🤦🏼♀️ok ja som reagovala na to, že nie všetko sa dá zohnať v lekárňach…áno prežila ale celu dovolenku som nehovorila a kaslala…
@lianka123 fúha, ja si bez cestovného poistenia neviem predstaviť dovolenku a to som ho za tie roky nevyužila ani raz. Radšej zaplatím pár eur a mám poistené všetko až po prinesenie mŕtvoly ako celý čas tŕpnuť aby sa nič nestalo. Viď pár prípadov len z tohoto roka.
Zalezi, kam a ako idete. All inclusive 4* hotel alebo apartman s prackou a stravu riesite sami? Letecky alebo autom/busom? My sme boli 1. moznost, takze aj uteraky na plaz nam hotel menil potreby, na plazi bol stanok s obcerstvenim, nosili sme si akurat vodu v termoske, kedze tam zatvarali o piatej, aby sme mali studenu vodu, v plastovej flasi aj v tieni sa ohriala. Odporucim teplomer a lieky na teplotu, Hylak, probiotika, na kasel, dezinfekcny sprej a rychloobvaz, pripadne aj klasicky plus ak nejake uzivate pravidelne so zasobou 2-3 dni extra. Oblubene keksy, napr. my sme si brali venceky kakaove a nejake susienky, lebo vsade turisticke ceny, ze balik vytahovacich vreckoviek 5+ levov, alias 3 eura. Jasne, clovek kupi zmrzlinu a tak. Ale SK keksy chutia detom najviac, su vyberave. Opalovaci krem a mlieko po opalovani, pripadne aj oblecenie s UV ochranou. Kyblik a lopatku, tiez predavali okolo plaze za turisticke ceny. 😁 Ak idete letecky, veci ako plavky, kefky a 1x nahradne oblecenie dajte do prirucnej batoziny. Istota je istota. Odporucam vziat radsej prazdnejsi vacsi kufor, my sme kupili 2 nafukovacie veci a muz slapky, rada som cestou spat skoro vsetko pobalila pekne do 2 velkych kufrov a v prirucnych vakoch sme mali len par veci. Cestovne poistenie odporucam tiez, pri malych detoch sa moze zist.
PS nezabudnite pas pre deti a pripadne pre seba. 😆

Pozri nejaký zoznam , napr. https://www.sdetmi.com/podujatia/detail/57766/b...