icon

Dá sa kúpiť letenka na letisku a hneď odletieť?

14. máj 2024

Či to je len vo filmoch? Vždy ma to zaujimalo 😄😄
Už ste niekto len tak prišli, kúpili a Hned aj odleteli? Ak áno, kde to bolo ?

a_alexandra_a
14. máj 2024

Dalo sa, určite aj na bratislavskom letisku, cestovky tam mali stánky a vedela si prísť už zbalená a až na letesku si sa rozhodla, kam ideš. Teraz to už, myslím , nie je.

katkaseiner
14. máj 2024

nemyslim si ze to je mozne

muchotrafka298
14. máj 2024

NIe neda. To sa dalo kedysi, ze na BA letisku mali vybrane cestovky stanky, ty si tam prisla a kupila si si zajazd, ktory bol najblizsie. MOhol byt odlet za dve hodiny aj za desat hodin. O letenkach som toto nepocula /v sucasnej dobe online nakupov cohokolvek je toto skor usmevne/, lebo online si napriklad letenku kupis kedykolvek.

autor
14. máj 2024

Hihi ďakujem

janocka
14. máj 2024

tie časy už pominuli. Kedysi to tak bolo, že si si kúpila lístok ako na autobus a jednoducho ihneď nastúpila. Ani neviem aké by malo takéto nakupovanie leteniek výhody, keď si všetko kúpiš online za pár sekúnd

deedol
14. máj 2024

mozno vnutrostatne lety v zahranici, napr. usa, novy zeland, australia... tie chodia aj viackrat denne na nejake konkretne miesta.

bluka2
14. máj 2024

Preco by sa to nedalo? Let si mozes kupit tusim do 4h pred odletom, ci nejak tak. Ano, ja som rano kupila let, isla na letisko a o 14:00 letela do Juhoafrickej republiky. Kedze som to dlhsie sledovala a Egyptair mal vzdy rovnaku cenu a tak aj bolo. Ale tak ja kupujem rovno online a nie v nejakom stanku, co si nauctuje k tomu este nejaky poplatok za to, ze to urobia za teba.

bluka2
14. máj 2024

Na tych deskoch na letisku si urcite mozes kupit let aj na ten isty den, pokial este nie je cely vypredany

muchotrafka298
14. máj 2024

@bluka2 jasne, na velkych letiskach kde maju tie countre velke letecke spolocnosti, tak si tam letenku samozrejme kupit mozes. Ja som predpokladala, ze sa autorka pytala na letenku alebo zajazd, ktore by takto boli ovela lacnejsie, lebo odlety su hned.

sissy27
14. máj 2024

Da sa, dnes si mozes letenku kupit aj sediac na zachode 🤷‍♀️ ale ak cakas, ze to bude za 5€ len preto, ze si prisla na letisko, tak na to zabudni, to uz je naozaj len vo filmoch.

@bluka2 kedysi sa dali takto kupit posledne miesta za vyhodne ceny, pripadne ked sa niekto nedostavil k odletu. Predpokladam, ze sem smerovala autorkina otazka.

masinka
14. máj 2024

Minule mi na FB vyskocilo video, Pan Plesaty toto isiel otestovat v Prahe na letisku, behal od prepazky k prepazke a nikde nic, alebo len nieco brutalne drahe mu ponukali.

annm81
14. máj 2024

Samozrejme, že sa to tak dá, a už som to (bohužiaľ) aj musela robiť. Možno sú nejaké obmedzenia pri malých letiskách, to neviem.

bluka2
14. máj 2024

@muchotrafka298
@sissy27 tak nič o nepisala o nejakých očakávaných super deals, tak možno sama vysvetlí, či toto mala na mysli. Neviem presne, ako to prebieha vo filmoch 😄

zuzanaete
14. máj 2024

Tak ja som to aj asi mala ako z filmu. Necakane som potrebovala letiet z Kambodze do Thajska. Vystupila som z busu a co najrychlejsie som sa musela dostat na letisko a dufala som, ze sa zmestim na najblizsi let. Rychlo som vybrala tuk-tuk a smer letisko. Uz zacinal checkin, tak som sa rychlo spytala, kde kupim letenku. Navigovali ma a bezala som kupit. Kupila, rychlo odovzdat batozinu. Tam som este prehadzovala veci do maleho ruksaku, aby som sa zmestila do mensieho vahoveho limitu. Cakala som uz pred gate, ked za mnou prisli, ze mi zabudli priradit sedadlo. 😀 To sa rychlo doriesilo a nastupovali sme. Cestovanie je krasne.Bolo to este v case tlacitkovych mobilov. 😀

sissy27
14. máj 2024

@bluka2 a aký iný význam by malo v dnešnej dobe chodiť na letisko a pýtať sa, či je voľný nejaký let, keď si to vie naklikať cez internet z pohodlia domova? či aby nemíňala dáta doma? Ešte možno v krajine, kde nie je internet, by to význam malo, ale ak vie založiť diskusiu na mk, tak verím, že má aj prístup na net.

bluka2
14. máj 2024

@sissy27 v akej krajine nie je internet?
Čo ja viem, napríklad starí ľudia, ktorí nie sú moc digitálne zdatní

annm81
14. máj 2024

@bluka2 Starí ľudia, ktorí nevedia kúpiť lístky online, to podľa mňa zvyčajne riešia telefonicky. Na letisku si kupujú letenky ľudia, ktorí sú vo veľkom zhone, napr. takí, ktorí urgentne potrebujú letieť najbližším možným letom a je im jedno, koľko to bude stáť. Takáto možnosť je asi skôr typická napr. pre Severnú Ameriku, nie pre Európu, kde máš všetko blízko a dobré vlakové pokrytie. Ďalší dôvod na kúpu priamo na letisku je napr. ten, že človek zmeškal svoj pôvodne plánovaný let a potrebuje náhradu.

simca06022011
14. máj 2024

@sissy27 napr. lebo chcu... nestaci? prost eniekto chce kupit nieco osobne, ide a kupi.. je uplne jedno aky vyznam to ma pre teba/mna... atd. Ci to vedia, nevedia... stale suludia co idu do onchdou a kupia vec osobne, aj ked vedia naklikat do mobilu objednavku atd... tak aj na sluzby, cestovanie, letenky chodia ludia osobne. Aj dovolenkove pobyty este staaaale ludia kupuju aj osobne v cestovkach ;) nie len online. Proste ked chcu, mozu.

tiezjedna
14. máj 2024

Môžeš, ale kúpiš ju aj tak len v aplikácii leteckej spoločnosti a posedíš si tam, kým tvojmu letu spustia odbavenie a ak nebudeš potrebovať kufor do podpalubia, tak môžeš všetko sprocesovať cez aplikáciu a rovno nakráčať ku kontrole👍 Oboje má však jednu zásadnú podmienku - musíš nákup letenky stihnúť skôr než ukončia predaj daného letu a samozrejme musí byť nejaká k mání😉

jarnajar
14. máj 2024

@sissy27 podľa mňa sa pýtala čisto teoreticky, či sa to dá. Veď aj píše, že ako vo filme. Nevidela som film, kde by niekto zháňal lacnú dovolenku, ale tie scény tipu, že hrdina pribehne na letisko, zadychčaný zháňa letenku, aby sa dostal z krajiny, atď. Podľa mňa toto mala autorka na mysli 🙂

tilly
14. máj 2024

Kedysi to tak bolo. Mala som viacerých kamošov, coti tak robili. Došli do ba, Budapešti alebo Viedne už zbaleni a pýtali si ulm a väčšinou im to aj vyšlo a leteli za pár eur.
Ale teraz by to asi bolo dosť drahé.

macatt
14. máj 2024

Nás keď,,odbehlo,,lietadlo, nedali sa letenky kúpiť ,,pri okienku,, bolo treba online.. a naspäť bohužiaľ tiež tak, keďže sme s danou leteckou spoločnosťou neodleteli tam, tak nám automaticky zrušili aj tú spiatočnú…a teda sme si priplatili🙄

beahavala
17. máj 2024
Používateľ beahavala je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od beahavala.

pokial nie je plne lietadlo jasne ze sa da 🙂