Letenka - palubný lístok

19. sep 2023

kúpila som si letenky cez leteckú spoločnosť prišla mi na mail rezervácia leteniek.. spravila check in cez aplikáciu leteckej spoločnosti. tento víkend letím.. mám palubné listky ale nie letenku, alebo je letenka ta rezervácia ? Nechápem tomu.. stačia mi na letisku len tie palubné listky aby som sa dostala do lietadla ?

e1i
19. sep 2023

Palubne listky su letenka

ivka225
19. sep 2023

Prisne vzate nie, letenku si clovek kupi obvykle dost dlho pred cestou, palubny listok dostane az tesne pred nou. Letenky vo fyzickej forme prestali existovat niekedy okolo roku 2008. A ano, palubna vstupenka (boarding pass) staci.

nafka0483
19. sep 2023

Ano tvoja rezervacia je vlastne akoby elektronicka letenka. Tu uz nepotrebujes, urobila si online checkin cize iz mas rovno palubne listky a s tymi ides na fyzicky checkin ak mas podanu batozinu, a potom dalej na bezpecnostnu kontrolu atd.

vikusjk
20. sep 2023

Na letisko si vytlac tie palubne listky s QR kodom, tie budes aj skenovat cez turnikety, ak bude treba (vstup do niektorych zon je len s boarding passom) aj v duty free ak nakupis, budu pytat od teba na naskenovanie pri plateni. A potom ich budu kontrolovat pri gate uz pri nastupovani do lietadla. Ak mas podpalubnu batozinu, tak aj pri desku pri odovzdavani batoziny.

lilly163
14. jan 2024

Zdravím chcem sa opýtať štvrtok ideme do Londýna a máme letenky kúpené cez Wizzair tam a aj spiatočnú ale není na nich napísané kde máme sedieť a Check in si viem urobiť len 24hod pred odletom.
Otázka znie keď si budem robiť ten check in viem si tam potom zarezervovať sedadlo kde chcem sedieť a platí sa to po vykonaní toho check in alebo mi miesto vie vygenerovať počítač??
Ďalšia otázka keď máme letenku spiatočnú tak to isté bude treba spraviť 24hod pred tým ako budeme odlietať z Lutonu s tým istým 6 cifernym kódom urobiť ten check in??
A teda ak som správne pochopila stačí mi spraviť ten check in teda to odbavenie nakoľko budeme mať len príručnú batožinu a potom stiahnuť ten boarding card v tej apke a plus mať pri sebe pas a treba aj niečo tlačiť nakoľko som čítala že v Londýne je to problém či to stačí mať len v apke a urobiť si screenshot pre istotu?? A dá sa niekde nájsť nejaký návod ako postupovať na letisku keď už máte skúsenosti lebo na stránkach je napísané vždy niečo iné. Cestujeme prvý krát a máme z toho trocha stres. A čo je vlastne ten fyzický check in??
Lebo niekde píšu že po check in stačí ísť na bezpečnostnú prehliadku niekde píšu že na registráciu a kontrolu pasu atď.A ak som dobre pochopila tak letenka je ten boarding pass ? Lebo na mail mi prišli nejaké letenky ale ževraj neslúžia ako letenka.Ďakujem za odpoveď a rady.