kúpila som si letenky cez leteckú spoločnosť prišla mi na mail rezervácia leteniek.. spravila check in cez aplikáciu leteckej spoločnosti. tento víkend letím.. mám palubné listky ale nie letenku, alebo je letenka ta rezervácia ? Nechápem tomu.. stačia mi na letisku len tie palubné listky aby som sa dostala do lietadla ?
Prisne vzate nie, letenku si clovek kupi obvykle dost dlho pred cestou, palubny listok dostane az tesne pred nou. Letenky vo fyzickej forme prestali existovat niekedy okolo roku 2008. A ano, palubna vstupenka (boarding pass) staci.
Ano tvoja rezervacia je vlastne akoby elektronicka letenka. Tu uz nepotrebujes, urobila si online checkin cize iz mas rovno palubne listky a s tymi ides na fyzicky checkin ak mas podanu batozinu, a potom dalej na bezpecnostnu kontrolu atd.
Na letisko si vytlac tie palubne listky s QR kodom, tie budes aj skenovat cez turnikety, ak bude treba (vstup do niektorych zon je len s boarding passom) aj v duty free ak nakupis, budu pytat od teba na naskenovanie pri plateni. A potom ich budu kontrolovat pri gate uz pri nastupovani do lietadla. Ak mas podpalubnu batozinu, tak aj pri desku pri odovzdavani batoziny.
Palubne listky su letenka