icon

Dali by ste dieťa na prázdniny k svokre?

zvonkohra
18. júl 2011

Ahojte maminky....mam taky malo-velky problem 😒 🙂 dcerka ma 17mes a svokra chce aby som ju u nej nechala tak na 2-3 dni na prazdniny....aj by som ale malicka je namne tak naviazana asi ta seperacna uzkost este a este sa aj kojime a hlavne v noci...tak neviem nechcem v nej vyvolat niejaky negativny zazitok....nieje to podla vas este skoro na take prazdniny? 😕

hori
18. júl 2011

ked bude mat moja mala 17 mesiacov, tak budem v porodnici... 4 - 5 mozno viac dni... takze moja motivacia dat malu mojej mame (teda ani nie ze svokre) je velmi silna, ale uz teraz viem, ze NIE, proste ta mala by to tam nezvladla... manzel si bude musiet zobrat volno a byt s nou doma, neda sa nic robit...

raona
18. júl 2011

nie nedala, je ešte maličká, navyše ju kojíš.. zbytočne budeš stresovať dieťa i seba samu... svokra to musí pochopiť! ak nepochopí, tak jedným uchom dnu a druhým von... ty si predsa jej mama a musíš rozhodnúť o tom ty. ak si potrebuješ oddýchnuť, alebo niečo vybaviť tak na pár hodín je to iné, že dať ju postrážiť, ale určite nie na pár dní...

bianca
18. júl 2011

nie nedala.

aduskatt
18. júl 2011

ako uz pisali baby..kojenie je priorita, takze kym kojis, tak nie

pimpulienka
18. júl 2011

nie absolútne. na celé dni určite nie.

zajo79
18. júl 2011

ked kojis, tak nie. ale inak ked bude starsia v tom nevidim problem. netreba drzat silou mocou pri sebe deti opicou laskou a nikam ich nepustit. pre svoj zdravy vyvoj potrebuju aj starych rodicov..teda za predpokladu ze su vztahy v ramci normy.

nibiru
18. júl 2011

no tiez som toho nazoru ze pokial kojis nie mne sa mala zobudi v noci aj 3x a aj ked tatino dobehne ak sa nahodou kupem alebo uratujem obycajne chodim spat az o polnoci niekedy sa mu podari malu uspat nazad ale niekedy letim ja lebo jednoducho chce cici tiez je mala namna naviazana ...samozrejme ak mas svokru ktorej doverujes ak bude starsia nevidim problem.ale pokial kojis a este nieje pripravena neriskovala by som to ze o polnoci by som musela letet pre nu a mala s prijemnych praznin traumu.

littledevil
18. júl 2011

Pokial kojis, tak nie. Starsi syn ma 4,5 roka a este u svokry nespal. Velmi rad k nej chodi, aj sa pekne zahraje, ale iba ked som s nim. Asi pred mesiacom som potrebovala ist do BA, tak som jej ho dala postrazit a po 3 hod. mi volal so smutnym hlaskom kedy uz pridem... ☹

kaia
18. júl 2011

Ja by som nedala 😒. Moj syn je o par mesiacov starsi a myslim, ze je na taketo dlhe vylety este malicky 😉.

lji
18. júl 2011

nie. kojíš tak nie. ak by si nekojila a mala by si so svokrou dobré vzťahy a máš k nej dôveru a nebýva daleko tak ano ale tiež nie na tak dlho. si mi teraz vnukla paniku čo ked moja svokra bude chcieť malú na prazdniny 😕 😅 ja by som svojej svokre nedala. svoje dieťa by som dala len tomu u koho viem že by sa mi o nu vedeli postarať tak ako je ona zvyknutá. moja mamina, moj brat so ženou a možno jej krstná ale to je všetko.na čo stresovať seba aj malú.

jankaxxx
18. júl 2011

Neeeee😀

maca_p
18. júl 2011

moj maly cestoval po babkach od 9 mesiacov. pre mna je to prirodzene. babky su pre neho druhe mamy. aj ja som ho kojila i ked vo veku 17 mesiacov uz nie. podla mna je to prirodzene, normalne. pre mna je skor nenormalne, ked pocujem/citam, ze matka by ani za svet dieta svokre nedalo a krutim hlavou nad prispevkom, ktory vedie v lajkoch 😉 . tiez mi pride divne, ked niekto napise, aspon je to dovod, preco nedat dieta svokre. pretoze je to svokra??
tiez mi pride divne, ze si niekto pyta radu od cudzeho cloveka a neriadi sa svojim rozumom. matka vie, co je pre dieta naj. ak je dieta placlive, mimickin cicik, tak je lepsie ak ostane doma. ale ak je dieta vesele, ma rado spolocnost, komunikativne, je si iste samo sebou v splocnosti, tak 2-3 dni mu urcite neublizia, urobi sa dobre svokre - potesi sa vnuckou, tebe - troska si odpocinies a vsetci budu spokojni.

carmen86
18. júl 2011

no moja mala ma 20 mesiacov tiez sa kojime a aj svokra uz ju chcela k sebe na noc aspon ale nehrozi,mala zaspava neskoro vecer a aj to len na ciciku a v noci prichadza k nam do postele a este asi tak 1-2x za noc ju kojim a mimochodom svokra jej dovoli vsetko to, co nemoze a co vadi nielen mne ale aj mojmu muzovi a mimochdom uz teraz rozmyslame ze ci ju vobec budeme neskor davat k nej na prazdniny kedze vidime co robi so svojou prvou vnuckou ktora ma 4 roky a ked ju ma na vikend tak jej dovoli aj skakat jej po hlave, co ja neuznavam...

superstarka
18. júl 2011

Ani za svet!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

estterka
18. júl 2011

@poleva velka na kojenie v noci?? no to su mi nazory. podla WHO sa ma dieta kojit na poziadanie do dvoch rokov a potom pokracovat podla toho,ako to vyhovuje mame a drobcovi. 17 mesacne dieta je velke na nocne kojenie..ah jaj.teda moje bude aj v troch rokoch bez problemov kojene v noci a hocikedy inokedy kolko bude chciet,kym sa same nerozhodne odstavit,lebo tak by to malo byt.

@zvonkohra ked ju das na 2-3 dni svokre,prides o mlieko,stoji ti to zato?? ja by som nedala urcite take male dieta nikomu. este si ju svokra uzije,ked bude starsia.

bridget
18. júl 2011

Kopec odpovedi, ale aj tak pridam svoj nazor. Uz len preto,ze kojis, nie. Mali sme v rodine tiez taky pripad, ze babka velmi trvala na tom, aby vnucik ostal u nej na "prazdniny" uz mal 3 roky a aj tak to bolo tazke pre maleho. Vecer nevedel zaspat, lebo nebol v svojej posteli, stale sa pytal na mamu, ci a kedy po neho pride, ci ho tam nenecha. Ked konecne zaspal, v noci sa niekolkokrat budil s placom a volal mamu, aj ked bezne doma sa v noci nebudi. Rano zas ten isty kolotoc, kedy pride mama... Takze babku to dost rychlo omrzelo a volala synovi, nech si po neho pridu 😀 Takze nie je to az take ruzove, pre dietatko je to stres byt prec od mamy, este ma kopec casu na to, aby prazdninoval u starych rodicov. Ani 3 rocne dieta v nasej rodine nebolo dost velke na take dobrodruzstvo 🙂 Myslim, ze ideal vek je tak 5-6 rokov, to uz trochu inak vnima. Skor by som to neriskovala. Ak prespat u starkych, tak len s rodicmi, same nie.

diid
18. júl 2011

co sa to tu toci okolo kojenia? take velke deti uz kojene nemusia byt a tiez sa da mlieko odsat a podat vo flasi. Ja mam 23 mes. dvojicky a pred mesiacom sme boli skusobne na noc u mojich rodicov, v noci sa deti zobudili len raz , napili sa zaspali, flasu im dala mama, ja som spala akoby som tam ani nebola, rano na vobec nehladali, hned sa hrali s hrackami jedli ranaky atd... Viem, ze keby bolo treba tak v kulde mozu u nich spat.

@zvonkohra mozes vyskusat to iste, prvu noc mozes u nich prespat aj ty bez toho aby si zasahovala iba ak bude treba. potom uvidis.

zuzka1008
19. júl 2011

je to skoro na také prazdniny , ja by som nedala, a ked kojíš tak duplom ! 🙂

djd
19. júl 2011

určite nie!

jahodnicka
19. júl 2011

Nedala...

marci2305
19. júl 2011

Určite nie, keď ešte kojíš. A 3 dni sú veľa. Ja som od malého odbehla iba cez deň k lekárke a už mi chýbal a bála som sa či sa mu niečo nestalo...Keby to bola ešte moja mama, tak by som o tom silno uvažovala ale nie cez noc..Cez deň, ak ju chce tak nech si ju pobaví....Ale večer nech ti ju vráti..🙂 Teraz by som o tom ani neuvažovala..To je môj názor.

chrumen
19. júl 2011

môžeš spraviť kompromis - kedže ešte kojíš tak na noc nie ale deň u babky by malá a aj ty mohli zvládnuť bez ujmy 😉 ja mám polročné a raz do týždňa ju na celé poobedie máva buď moja mama alebo svokra - malá je úplne v pohode, aj pre ňu je to zmena a ja sa aspoň na chvíľu môžem plne venovať domácnosti či sebe 🙂

janulka182
19. júl 2011

nie, nedala 😉

janka11.3
19. júl 2011

Nie, nedala a dcéra tam sama nechce zostať ani hodinku a to má 5 rokov... 😉

slavuska30
19. júl 2011

..ja by som dala, ale moja svokra je dostť zaneprázdnená ešte robí a aj sa bojí..nie je si istá, či by to zvládla..ale malý má len 9m..xi..nex si užijú obe babky...haha

kvetinqa
19. júl 2011

Tak ja uz ani nekojim a aj tak by som maleho nenechala na noc u svokry..

kaara1980
19. júl 2011

no ak ju nakojí svokra,tak daj....ale kým kojíš,tak určite nie.Však svokra si vnúča užije neskôr.

nika251
19. júl 2011

Myslim si, ze vela zavisí aj od vztahu malej a svokry. Ale kym ju kojis - v noci- tak by som to asi este nerobila. Ak ju v noci nekojis, a tvoja svokra je dobra stara mama, tak v tom az taky problem nevidim. Moji chlapci chodia na noc k svore- ale len na jednu noc, a to maju uz viac rokov. Starsi tam ostal na noc v asi 16 mesiach. ALe maju so starymi rodicmi- aj mojimi aj MM velmi dobry vztah, tí ich vedia zabavit, sú na seba navyknutí. Ja som sa velmi bála, svokra aj nasi vedeli ze ak by bolo cosi v neporiadku, maju volat. Mozno by som to poriesila aj tak, ze by som im ju nechala cez den, a na noc by som isla spat k nim, ale az vtedy, ked mala uz spi( ak byvaju dalej. Tak by mala aj babka priestor uspat ju a dokazat ti ze je vsetko ok, a aj ty by si mala istotu, ze keby nieco, tak si tam. Ale pozor- v tomto pripade neutekat hned ako by si pocula ze mala zamrnka. Len vtedy, ak by po teba svokra prisla, ze treba pomoct. Inac nech si s malou poradi ona 😉

burina111
19. júl 2011

žiaľ nie ☹ 🤐 🤐 🤐

sakura77
19. júl 2011

co ja viem..mne sa to zda este dost mala,ze je..ale keby nekojim a mam ozaj dobry vztah ze mozem na 100% verit a malinka ju ma rada,tak preco nie.....zalezi na vztahu a ci sa vie postarat o nu,ze ano...