Dávate peniaze do pasu na dovolenke?
Ahojte ,v lete ideme na dovolenku na Cyprus cez CK ,niekto povie ze kvôli lepšej izbe dava peniaze do pasu. Nie sú izby už náhodou pridelené? Oplatí sa dat ozaj do pasu peniaze ?
My sme mali izby dost daleko od seba,potrebovali sme aspon blizsie izby,tak sme tak urobili a dali nam ine izby blizsie k sebe.Teraz by to bolo ale rozumnejsie ich dat nie vedla ale oproti sebe,lebo balkon bol vyhriaty extremne aj tam aj tam.
Nikdy sme nikde nedávali 😄 pracujem ako recepčná a vždy keď príde nová rezervácia, tak do systému prideľujem rovno izbu.
Sibe ti? To je vopred pridelene. Taka kravina by ma v zivote nanapadla. Totalne socikovska metoda. CK jedine moze dat do poznamky pre hotel pri rezervacii ze VIP client alebo daco podobne, pripadne ten honeymoon. Prvykrat cestujes?
@mircalla asi šibe tebe...čítaj s porozumením prosím ťa
@ssimusska ved práve, tiež mi to bolo divné,,ale reku ci to nahodou zahraničí nefunguje inak 😀
@mircalla chudera si ty...a čítaš ďalej?? Ze som pocula ? Keď nemáš relevantnú odpoveď, tak to tu láskavo nespamuj...a co je na tom úbohé? Ty že si žgrlava to je tvoj problém.
My sme to nikdy nespravili. A to cestujeme dost. Vyzadujem sluzby, ktore som si zaplatila. Na to viem byt prisna a aj neprijemna, ak to tak nie je. Takze ak chcem lepsiu izbu, tak si ju zaplatim. Bud vopred, alebo upgrade na mieste.
@guudy ide o to,ze niektoré izby sú prerobené a niektoré nie a nedá sa vybrať ze ja chcem tu prerobenú
A izbu si kupovala cez cestovku alebo sama napr cez booking?
@guudy cez cestovku
@autorka zatiaľ sme nedávali ani nemuseli meniť. Ono veľa spraví ako sa správaš pri príchode. Pozdraviť s úsmevom, poprosiť, poďakovať. Síce základná vec, ale veľa ľudí je zdutych, odmeranych, ledva pozdravia...
Kedy sa tak robilo a najmä v arabských krajinach. Skôr však bol systém, že izbu pridelili, ty si sa išla pozrieť a potom na recepciu vymeniť izbu a tam si ho podplatila.
Doba je už trošku iná, ideš do Európy. Treba rátať, ak ideš cez slovensku CK, tak je väčšia pravdepodobnosť, že to bude horšia izba. Potom na mieste sa môžeš spýtať delegatky co s tým, či sa dá izba vymeniť.
@autor Neznasam ludi, co davaju uplatky. Je to nechutne, neferove, ubohe. Pochopenie necakaj. Mam relevantnu odpoved aj som ti ju dala, robila som v CK asi rok. Chciet lepsiu izbu za uplatok je pre mna red flag
Ak chces lepsiu izbu, tak si ju zaplat alebo reklamuj.
Necudujem sa, ze tato krajina je na tom take zle....
@guudy Presne tak
Predpokladam, ze slovenska cestovka. S vysokou mierou pravdepodobnosti budes ubytovana v neprerobenej izbe, lebo slovenske cestovky si rezervuju tie najlacnejsie izby. Rakuske/nemecke/UK cestovky si bookoju vramci hotela vyssi standard. Takze riesenie je buduci rok obist slovensku cestovku ;)
Naposledy sme boli na dovolenke cez slovensku cestovku pred takmer 20 rokmi. To bol taky zazitok, ze sa dostal aj do televiznych novin🤮
@mircalla nemáš pravdu.Izby sú síce pridelené, ale vždy môžu byť lepšie.My sme v Turecku nedali, prisli na izbu bola nad kuchyňou kde zásobovali auta išli sme dole dali peniaze a dostali sme na inú stranu.Izby sú pridelené takým štýlom, že cca poschodie, blok, ale stále sa to dá meniť.A neviem prečo si na ňu tak neslušne vybehla
Neviem kam ideš ale my sme boli minule v Taliansku a prerobené izby boli drahšie o 100. Nikdy som nedávala peniaze do pásu. Ale trvala som na Tom čo som si bookla.
Pri rezervacii si si vedela zaplatit typ izby. Na mieste ti to asi tazko urobi recepcny, system je nastaveny na tie s vyhladom a tie bez, s balkonom/vanou atd...
My sme si do hotela zaplatili vyhlad, rozdiel minimalny a co sme tam poznali par, tak ze napisali ako poznamku CK, ze medove tyzdne aj ked to tak nebolo. Mali zaplatenu izbu bez vyhladu na more, otocenu na letovisko a ich markety a rusnu cestu, ani balkon kvoli hluku neotvorili
@kitycat mne nejde o výhľad, ide mi o to ze niektoré au prerobené a niektoré nie
@guudy nie.znama boli v tom hoteli, boli nad mieru spokojný, ale niektorý co išli snimi menili izby..
@eliska13 presne takto to myslím...niektoré sú prerobené a niektoré nie...
Minulý rok som objednala izbu v hlavnej budove, za príplatok. Tam boli všetky izby zrekonštruované. V cene pobytu však boli izby v takých bungaloch cez cestu, tie prerobené neboli, takže niektorí dovolenkári neboli nadšení...
@eliska13 Mozu byt lepsie, ked poprosim cestovku nech skusi dat poznamku do rezervacie, uz som to pisala. Samozrejme v ramci rovnakej kategorie izby, nie vyssej.
Aj to je cisto na dobrej voli hotela a UPLNE bez zaruky.
'
Ale nie cestou uplatku v pase. Proste uplacat je take slovenske, normalne som na to alergicka. Myslim, ze toto napadne len ludi zo Slovenska
Od kedy nam sama delegatka povedala v Turecku, ze je to zbytocne, uz to nerobime a nikdy sme neboli nespokojni.
Tak ked si presvedcena o svojej pravde a vies, ako to chodi v tom konkretnom hoteli…. No zbytocne si zakladala diskusiu, co ti poviem ;)

Ak idete bez deti, môžete skúsiť, že ste na svadobnej ceste alebo máte vyrocie. Nám tak v USA dali krásny apartman s virivkou a super vyhladom 🙂