icon

Dávate peniaze do pasu na dovolenke?

30. jan 2025

Ahojte ,v lete ideme na dovolenku na Cyprus cez CK ,niekto povie ze kvôli lepšej izbe dava peniaze do pasu. Nie sú izby už náhodou pridelené? Oplatí sa dat ozaj do pasu peniaze ?

tenerifka
30. jan 2025

Peniaze do pasu urcite nie, ries to mailom dopreu priamo v hoteli. Ja si bookujem niekedy hotely cez nemecke agentury (vyjde ma to lacnejsie ako Booking alebo napriamo), a tak 2 tyzdne pred dovolenkou napisem mail priamo do hotela, kde zopakujem znova to iste, co som ziadala uz pri rezervacii v agenture (trebars bungalow na tichom mieste s priamym vstupom k reefu a nie k lagune, 2 oddelene postele....), a vzdy mi vyhoveli. Dokonca raz sme mali zaplateny bw v radovke a ja drza som poprosila o volne stojaci, a dostali sme volne stojaci.
Uz na recepcii, ked budu riesit 20 ludi naraz, nie je prilis cas na zmeny izieb, ci uz zaplatis alebo nie

kitycat
30. jan 2025

Tak to uz je lepsie povedat na recepcii pri check in, ze chces ten novy a kolko to stoji, uplne na rovinu a nie strkat prachy do pasu. Vsak tam bude plno dalsich ludi aj recepcnych. Myslis, ze na tajnasa ti to tam tukne a bude rovno vediet, ze je to uplatok na lepsiu izbu a nie rezervne peniaze pre teba co si si tam zalozila? 😂

ssimusska
30. jan 2025

@lusyyy36 ja zasa čo poznám baby recepčné, tak čísla izieb prideľujú hneď. Úprimne by som si nevedela predstaviť ten chaos, keby mi príde naraz 10 ľudí a nemám k ich menám číslo a typ izby 😄 ale nejdem zasa hovoriť, že sa to robí len takto ako u nás a v “susedných” hoteloch

tenerifka
30. jan 2025

@ssimusska ja som robila na recepcii dlhe roky, rozpis izieb sa robil deñ dopredu, to sa davalo aj sefke upratovaciek, aby si ona zadelila, ktori klienti pridu najskor a ktori opustaju hotel najskor, aby ti prichadzajuci dlho necakali na izbu. Plus samozrejme niekde bola pristelka.... To vsetko bolo treba mat vyriesene dopredu, napr. z C10 odchadzali 3 osoby o 7,00 rano na letisko, a prilet mali 3 osoby o 8,00 rano, prichod do hotela okolo 9,00....tak aby sa nemusela hybat pristelka, tato izba sa takto priradila novymhostom, mala prednost na upratovanie a hostia po prichode do hotela nemuseli cakat

macka06
30. jan 2025

@la_dolce_vita tiež som bola presvedčená, ale sesternica 2x po sebe dala do pasu a mali izbu s výhľadom na more.. Zaplatenú mali klasickú, záleží aj od hotela... My co chodíme tak už máme pridelené izby, ale cez zahraničné ck 🤷‍♀️

la_dolce_vita
30. jan 2025

@macka06 a kde to bolo? Ktora krajina? Posledne roky mam taku skusenost, ze sa doslova caka na upratanie izby, taka je vytazenost hotelov, tak uz to neriesim a napriek tomu nikdy ziadny problem.

ahhola
30. jan 2025

😂A kolko sa dava, napr. v tom Turecku, 20€ neurazi?😂

Inak- jednou na Makarske😂islo dievca v plavkach smerom ku kuchyni a majitel na nu ze Halt... Snad mu nejde v plavkach do kuhinje plus par jadrnych jadranskych vyrazov, poebal som tvoju mat a pod. Len netusil, ze za dievciskom ide jeho mamka, ta schytila mileho burzuja za ruku a aby vsetci poculi... No pod ty krasavec, ukazem ti, do akej kuce si nas strcil... Ich izba bola za smradlavou kuchynou s malym vetracim okienkom a ten sa velice cudoval, ze takou miestnostou disponuje... Nedali- nemali? 😂

sulavikova
30. jan 2025

Kks, tak to kde sme?! Peniaze do pasu🤦🏻‍♀️ tak snáď máte zabúkované ubytko v cenovej relácii, ktoré si môžete dovoliť.

dagas
30. jan 2025

@ssimusska aj u nás sa prideľuje izba hneď.Samozrejme to môžme zmeniť podľa potreby

brigitte93
30. jan 2025

My vacsinou dávame. V Španielsku sme nedavali a izba bola katastrofa a aj keď som isla na recepciu ,ze co to je za izbu tak nám nevymenili, ze nemajú volne. Tak som bola rada ked sme išli domov a to nevyberame z tých najlacnejších hotelov. Napr v Egypte radi dávame. Super personál, krásne izby , čistota to aj čašníkom dávame tringelty aj upratovačom.

lienka9
30. jan 2025

V egypte sa to zvykne robit,je to bezna prax,ale ci to realne v niecom pomoze neviem.my sme sli dva pary a chceli sme izby pri sebe a dali nam.ale ci by dali aj bez toho neviem.v inych krajinach som to este nepocula

lusyyy36
30. jan 2025

@ssimusska tak Typ izby ano ale číslo nie. Ved to co je hotove tak pridelia, hadam nebude cakat host konkrétne číslo izby keď iná, rovnaka, už bude hotova

marca12
30. jan 2025

@mircalla Bohuzial niekde to vraj funguje napr. o Egypte som pocula a aj v Turecky. My sme nikdy nemuseli riesit uplatky,vzdy sme mali dobru izbu. Znamy ale nebol spokojny s izbou v Limaku,tak to riesil na recepcii a bez uplatku a dali mu lepsiu izbu.

autor
30. jan 2025

@sulavikova opakujem sa už niekoľký krát, že izby v cenovej relácii sú prerobené a neprerobene , a ja chcem prerobenú a to sa nedá vybrať.

autor
30. jan 2025

@marca12 ideme kúsok vedľa do Kaya artemis

autor
30. jan 2025

@brigitte93 no veď, nedá sa doboredu vybrať prerobená izba, tak som chcela vedieť ci dat alebo nedať

ssimusska
30. jan 2025

@tenerifka jasne aj tak to môže byť, píšem, všade to je iné. 🙂

mircalla
30. jan 2025

@marca12 Ja uplne zasnem kolko ludi tu berie uplatok ako uplnu samozrejmost v pripade potreby...

benit
30. jan 2025

My sme dali v egypte a dostali sme izbu so vstupom do bazena. Ale boli sme mimo sezony a nebol naplneny hotel. V sezone by to asi neslo.

lienka9
30. jan 2025

@mircalla iny kraj,iny mrav.v egypte take "vsimne"doslova vyzaduju..tak asi nieje uplne namieste moralizovanie

mircalla
30. jan 2025

@lienka9 Treba rozlisovat medzi baksisom (dodatocna odmena za sluzbu) a uplatkom....Vsimne je len iny vyraz pre uplatok....

1ryba
Odpoveď bola odstránená
oli18
30. jan 2025

Asi by som sa prepadla od hanby 🙉

autor
30. jan 2025

@1ryba severnom

1ryba
Odpoveď bola odstránená
mircalla
30. jan 2025

@1ryba V letnej sezone sa ti v Turecko stane aj to, ze skoncis bez izby a daju ta do ineho hotela. Je to svinstvo, ale oni su si toho vedomi, rataju s tym, ze niekto zrusi

Delegatka uz par hodin vopred vedela, koho tam musi poslat a este na letisku to oznamila...

mircalla
30. jan 2025

@1ryba A teda presne v Europe to je totalna sedlacina

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lila246
30. jan 2025

ja som raz v jednej skupine na FB o dovolenkach v Egypte citala o tychto uplatkoch v pase, vasinou 50€ zalozenych a CUMELA som ako vsetky zienky tam boli s tym ze to je samozrejmost a klasika. Som dost rada ze vacsina tu na MK ma na toto zdravy pohlad, lebo citila osm sa fakt mimo

gab1sol
30. jan 2025

Urobili sme to len raz, zo zvedavosti. Peniaze z pasu zobrali, ale izbu pridelili rovnakú ako aj ostatným slovenským turistom z rovnakej CK. V Egypte.

No s Egyptom máme aj inú skúsenosť - všetkým dali katastrofálne izby, pred vstupnými dverami (vchádzalo sa priamo z vonku, žiadne chodby) boli veľké hotelové smetiaky, dali nám oddelené postele a ďalšie veci, ktoré nám nevyhovovali… Išli sme sa sťažovať na recepciu, do hodiny nám dali izbu v úplne inom krídle hotela, blízko hlavného bazéna a pláže, dokonca pod balkónom sme mali vedľajší bazén, ktorý takmer nikto nevyužíval… Bez úplatku, bez peňazí v pase. Vyhoveli ešte jednej slovenskej rodine, kde bol syn na vozíčku, tak im dali bezbariérovú izbu v hlavnej budove (pôvodne ich dali na poschodie bez výťahu). Ostatní písali sťažnosti a reklamácie cez delegáta, ktoré neboli do nášho odchodu vyriešené.

Avšak štandardný postup, ktorý využívame - ak chcem lepšiu izbu, objednám si ju a zaplatím za ňu. A trváme na tom, aby sme tú izbu aj mali.
Čo sa týka Cypru, už v CK sme pred rokom tvrdili, že chceme izbu, ktorá je ponúkaná na fotkách - hlavná podmienka bola manželská posteľ, samostatná posteľ a rozkladacia prísteľka (nie rozkladací gauč akože pre dvoch). Upozornili sme na to a vyslovene sme na tom trvali. Po príchode bola pri našom mene poznámka a teda aj pridelená izba podľa fotky.