Dieťa v lietadle posadili inde
Ahojte chcem sa opýtať či sa niekomu toto stalo že malé rocne dieťa posadili úplne inde ako matku. Cestujeme na dovolenku s mojou mamkou a trojročným synom a im už pridelili sedadla a ja si môžem kúpiť kde chcem ale pri nich nieje už nikde voľne napriek tomu že štvrť lietadla je voľna ešte ..a dokonca im boli prídelene sedadla cez uličku že syn bude sedieť s dvoma cudzími osobami potom bude ulička a mama u druhej strany opäť s dvomi cudzími ľuďmi … stalo sa vám to ?
@ninusa221 nie to nie su nizkonakladovky a check-in sa robi na letisku, Ryanair a ine nizkonakladovky funguju trosku na inom business-modely 🙂
kazdopadne autorka cudujem sa, lebo mne nedovolilo , aby dieta sedelo mimo - ja som si musela kupit miestenku a dieta dostalo automaticky vedla mna
My sme leteli minuly tyzden a let z Budapesti do IT aj späť posadili syna a manžela presne takto ze pri ulicke a mna uplne mimo do stredneho sedadla. Samozrejme muz nakoniec sedel v strede medzi cudzimi ludmi a ja s malym takto cez ulicku. Robia to naschval aby si ludia platili miestenky. A ked sme sa chceli pri 1 lete vymenit tak steward vravel ze je to z "bezpecnostnych" dovodov ze prvy vychadzaju ludia z ulicky. Pri lete späť boli volne sedadla tak sme sa presadili.
Podľa mňa keď bude maminka alebo ty sedieť v uličke ze sú pri sebe tak to pekne zvládnete, ja som tak brala jedného malého chlapca na Cyprus ktorý tam išiel na prázdniny a ja som bola aj napísaná, že letí somnou, všetky potrebné doklady som mala a mal sedieť v rade za mnou ale vymenila som si s ním miesto aby som ho mala zo zadu na očiach, bolo plné lietadlo.. ale keď budu v uličke sedieť to je si myslím v pohode 🙂 tiež keď som bola malá si pamätám ze som sedela od mami inde a celá rodina sme boli rozhádzaný
My lietame s Ryanairom pravidelne a vždy dieťa do 12 rokov musí sedieť pri dospelej osobe. Rovno pri kúpe leteniek musí si dospelá osoba kúpiť miestenku a dieťa má vedľa nej miestenku zdarma? Inak ani nepustí ďalej pri kúpe leteniek. Tie miesta si vyberá osoba sama priamo pri kúpe letenky. Čiže trošku nechápem, ako sa toto autorke podarilo kúpiť či zamotať.
Mne celkom nejde do hlavy, preco si tie miestenky clovek nezaplati? To su take drahe? Ja mam skusenost s nizkonakladovkami iba s Ryanair a tam su pri priority alebo aj pri podpalubnej batozine v cene, ale da sa zmenit miesto za 1€, 6€ a 14€ (nedavno som si robila check in), ak sa mi nepaci to, co mam v cene a co som si slobodne vybrala, kde chceme sediet. Miestenka v cene nie je iba pri zakladnej letenke - co sa mi nezda pre vacsinu cestujucich realne, ze clovek na dovolenku leti iba s kabelkou (este tak na vikend sa to da).
@simsalabim my bezne chodime na vikendy len s prirucnou, normalne vaky, dokonca ja sa tam zbalim na 4 dni 🙂 A kedze mam vacsie deti, nekupujem miestenky, ved tych par hodin letu ich pri sebe mat nepotrebujem.
@mirage ved pisem, ze na vikend sa to da 😉 Ale na klasicku dovolenku - co teraz asi cestuje vacsina ludi - sa mi to zda nerealne a hlavne s malym dietatom...
@simsalabim My sme kupovali letenky cez kiwi.sk ci ako sa vola stranka. Tam moznost zaplatit si miesto ani nebola. Cez ryanair priamo sa nedalo kupit letenku nechapem preco, zrejme vsetky tie sprostredkovateľské spolocnosti maju isty pocet leteniek rezervovaných od ryanairu takze sa dalo uz iba cez nich 🤔🤷♀️
@simsalabim miestenka neni v cene normalne ked neides cez priority, teda mozes mat aj 20 kilovu batozinu a miestenku si musis kupit tak ci tak. Ja som vzy kupovala miestenky ked sme leteli s detmi, ci uz s velkou alebo s malou batozinou, nikdy sme nemali priority.
podla mna autorka nekupovala letenky priamo cez ryanair, ale cez nejaku spolocnost co ponuka lety z ryanair, lebo neni mozne, zeby ryanair ju pustil kupit letenku len tak, ze dieta nesedi pri dospelom, teda aby mohla vobec kupit tu letenku, musela pre toho dospeleho kupit sedadlo a dat k nemu dieta.
@kluska nie je pravda, ja letim s Ryanairom v septembri na dvojtyzdnovu sluzobku - samozrejme s podpalubnou batozinou no bez priority - a miestenku v cene mam, aj som si uz miesto pri kupe pred tyzdnom zvolila... Ale mozno to teda zavisi od konkretneho letu?
@choco6 cez sprostredkovatela neviem, ako to je... sli sme tak raz pred asi 10 rokmi a povedala som si, ze nikdy viac. Ale je mozne ze to tak, je ako hovoris.
@simsalabim my sme nikdy v cene nemali, teda spon si nespominam, mozno to je len niekedy taka akcia, mimo letnej a zimnej sezony. Deti maju zdarma, ale dospely si musi kupit a aj ked sme sami leteli, tak sme nekupovali a samo nam to vybralo sedadla.
a cez ryanair letime uz vyse 15 rokov raz- 2x do roka, tento rok az 3x :D
Baby pripnem sa, my odlietam piatok nadránom, zo schwechat. Malý ma iné priezvisko ako ja, stačí sa preukázať rodným listom, že je to moje dieťa? Ideme do španielska, podľa ministerstva zahraničných vecí nám tam netreba žiadne dovolenie od druhého rodiča, tak ja len na skúsenosti som zvedavá.
@kluska no ja vzdy letim s priority, len teraz bez priority 1x s velkym kufrom, co musi do podpalubia, lebo 2 tyzdne a este v chladnejsej krajine s malym kufrom nedam 😇 A ako hovorim, miesto som si mohla rovno pri kupe vybrat a zdarma 🤷♀️ A to oboma smermi, hoci odlietam z ineho mesta ako sa naspat vraciam, cize som kupovala dve jednosmerne letenky.
@hrabovo Neporadim, priezvisko mame vsetci spolocne.
Ryanair ma aj chat aj infolinku… mama a syn maju pridelene miesta preto ze ste zaplatili SETA poplatok (neda sa obist ani vynechat) za sedenie dietata a dospeleho pri sebe, vzdy sa vztahuje len na 1 dospeleho a vztahuje sa na prveho dospeleho v rezervacii)

Inak Ja som celkom v šoku my vždy ked prideme na letisko automaticky nas daju spolu a nič dopredu sme nikdy nerezervovali😀. Ešte sa nas pytala aj ta pani že koho ma skym dat😀a ci nam nebude jeden pan vadit atď..