Dlhý let s chorým dieťaťom
Baby, mame uz od oktobra kupene nevratne letenky na navstevu mojich rodicov (9 hodinovy let, ktorych som nevidela 5 rokov. 6 rocny syn cely den potahoval, obcas kychol. Sople mal huste, tahave. Zaspaval zasopleny. Leti sa zajtra vecer. Co robit?
Dakujem.
Zufala matka
Ved 6r sa vie vysmrkat. Kym nema teplotu ani nemusi byt chory . Letite nocny let bude spat.
Vysmrkat, dať kvapky do nosa a dať rúško do lietadla. Zvládne to, ak nemá teplotu alebo covid samozrejme. Netušila by som to, ale ak by bola teplota, tak letenky by sa za poplatok mali dať presunúť na iný termín.
normalne by som sla. ved uz ani ten covid nikto neriesi. my sme boli pred 2 tyz. v omane, moj muz bol tiez zasopleny, cely let mal respirator, v lietadle kvantum chorych ludi - kychali, kaslali. teraz je take obdobie chorob.
Poriesila by som ešte pred odletom lieky, resp. Zašla s malý. K lekárovi, aby ho vyšetrili, nasadil pripadne potrebnú atb liečbu, vieme, že priebeh choroby sa môže veľmi rýchlo zmeniť. A potom by som sa tešila na rodičov.....
ja viem ze asi problem prelozit letenky… ale teda pripravte sa na to ze mu to v lietadle moze pekne vrazit do usi… ja som letela raz s nadchou a velmi velmi ma boleli usi… urcite treba dat poriadne kvapky do nosa a mat co najpriechodnejsie dychacie cesty… drzim palce
Nadcha hore vo vzduchu moze byt velmi velky a bolestivy problem a moze to skoncit pretrhnutym bubienkom. Nic na co sa zomiera, ale treba s tym pocitat. Pre 12+ rokov je super na uvolnenie dutin Clarinase, neviem ako u deti, ale skuste pozriet.
Ziadne potrvdenie od dr lieky na palubu nemusis mat. Bezne nosim zopar liekov hore do prirucnej vratane kvapiek do nosa( mavam upchaty nos z klimy) ak nema teplotu vklude chodte. Stastny let Vam zelam
Nakúpiť lieky, nadopovat nech väčšinu letu prespí...
Zavolať leteckej spolocnosti a požiadať o preloženie leteniek. Letieť takto chorý 9 hodín bude utrpenie pre dieťa a dosť neférové k ostatným cestujúcim.
Ano, cez system vzduchotechniky na palube za pravdepodobne nakazi riadna kopa ludi od zasopleneho jedinca. Mat vas v lietadle tso mnou tak vas nenavidim. A zas pohlad z druhej strany - kebyze mam booknutu dovku za 7000€ a dieta soplave tak proste do toho lietadla idem aj so soplavym dietatom. (To je ten dvojaky meter)
Poniektore, co tu pisete, ste zjavne v zivote letenky nebookovali a nemate ani potuchy, ako to funguje, ked tu pisete, ze prebookovat letenky. A zjavne ste ani v zivote neleteli, ked soplave dieta u vas vyvolava taku hrozu. Prezradim vam tajomstvo - uplne bezne smrkaju, kychaju a kaslu aj letusky. A kym neexistoval covid, nikto zo soplov a nadchy nerobil vedu. My sme nedavno leteli 7 hodinovy let a mam pocit, ze kazda letuska bola nachladena a div sa svete, ziadna rusko nemala.
Autorka- zajdi k lekarovi do istoty pre atb, ak by sa mu pohorsilo. Mate nocny let, co je super, dieta prespi. Daj mu lieky a stastny let.
Ja som parkrat s nadchou isla, ale "netahala som sople z kolena". Len potom som mala dost velke problemy s uchom a tlakom, ktory bol v lietadle. Ja momentalne bez ruska do lietadla nesadnem, prave preto, ze extremne vela chorych ludi sa v nich pohybuje.
Ak to nieje covid tak ho pred letom poste vychovaj ze ked bude potrebovat vysmrkat nech si zajde na wc a da to tam poriadne nech mu to chvilku aj vydrzi.
Do zivota tiez dobre
V lietadle moze sposobit dokonca nejaky medziludsky incident kedy nejakej horucej hlave buchnu poistky z verejneho neustaleho posmrkavania tvojho decka.....
@annm81 prosim ta, kolko takych leteniek si uz prebookovala? vies, kolko prebookovanie letenky stoji? nemas ani tusenia, o com pises.
Raz som tak už letela, pred odchodom som bola u obvodnej aj na ORL , tam mi doktor predpísal aerinaze kvôli odpuchnutiu sliznice, aby mi nedajbože nepraskol bubienok. Ale ja som mala v detstve operované uši, tak možno preto také opatrenie
Nemáte infralampu? Nahrievala by som dutiny a tiež by mu pomohlo nos preplachovat konvickou. Na cestu by som mu dala kvapky Fenistil prípadne podobné, je možné že ho budú bolieť uši. Ideálne by bolo aby aspoň časť cesty ,keď bude hore mal rusko ak vydrzi, keďže nevieš na koho natrafis..
@annm81 lacne letenky sa neprebookovavaju, pretoze prebookovanie, ci akakolvek ina zmena na letenke stoji viac ako samotna letenka.
A co sa tyka tvojej druhej poznamky, viem rozlisit kasel zo sucheho vzduchu a kasel, ked ta tak drhne, az ti vyskocia sopliska a musis nechat vozik s obcerstvenim v strede ulicky a ist sa vykaslat a vysmrkat na toaletu. Normalny clovek z toho vedu nerobi, pretoze chape, ze tie letusky su v praci a nemaju za seba nahradu. A normalny clovek rovnako chape aj to, ze ak niekto da pri dnesnych cenach leteniek 2000 a viac € za letenky (pretoze ak letia 9hod, tak neletia z londyna ani madridu), tak kvoli soplom nepridu o tolke €. Mna by skutocne zaujimalo, ci by ste taky cirkus robili aj na dialkovej trase v autobuse ci vo vlaku, kde je klima tiez a tie listky stoja oproti letenkam par drobnych a v aktualnom obdobi je priam zazrak stretnut uplne zdraveho cloveka.
@matkahelka Naopak, veľmi dobre viem, o čom píšem. Ja by som položila inú otázku: koľko leteniek sa ti nepodarilo zmeniť, ak si osobne zatelefonovala a skúšala sa slušne dohodnúť? Neponúkli ti žiadnu inú možnosť? Napr. drahšiu letenku s tým, že doplatíš rozdiel? Alebo aj lacnejšiu letenku na nevyťažený let, s tým, že ti nič nevrátia? Presne takto to totiž funguje. Neviem odkiaľ letí autorka a akou spoločnosťou, ale všetky serióznejšie aerolinky sú vcelku ochotné, zvlášť ak uvedieš nejaký rozumný dôvod. Áno, bude to drahšie, ale s takým rizikom musí človek počítať, ak si nezaplatí žiadnu poistku pre prípad chorého dieťaťa.
Čo robiť? No však letieť predsa. Však mu nič nie je. Skôr ma zarazilo, že si 5 rokov rodičov nevidela a oni nevideli vnuka 5 rokov. Šialené
@annm81 das mi prosim navod, ako prebookovat lacnu letenku? Dakujem. A ano, velmi to chcem.
@kittykat22 no ja mam respekt a s nadchou by som uz letet nechcela
Ja som s nadchou a plnym nosom zial musela letiet cestou z dovolenky. Zmena tlaku bola strasna a aj celkovo klima v lietadle mi dobre nespravila.
Urcite kvapky do nosa, asi aj antihistaminika a poriadne obliect.
My sme leteli aj s chorým, dokonca mal teplotu, dali sme nurofen, let prespal, atb a zvyšné lieky sme pri kontrole vyložili a povedali, že sú pre dieťa, nikto žiadne potvrdenie nechcel. Jednoznačne, kým nie sú hnacky, vracanie a vysika teplota, tak by som letela. Však je jedno, či leží v posteli alebo na sedačkách v lietadle.
@onedaynick Najlepšie si spraviť vopred prieskum, kde by boli najochotnejší presunúť ťa (napr. málo zaplnený let, menej atraktívny čas). Potom jednoducho zdvihnúť telefón a skúsiť sa dohodnúť. Ak máš ešte nejaký zaujímavý vážny dôvod, tiež to môže pomôcť (úraz, choroba, pohreb, štrajk na železnici...)
osobne letiet, ja by som o zmene letenky ani neuvazovala....
@annm81 prepac Asi nevies o com hovoris . Ak nema predplatene poistenie letenky ktore zahrna zmenu letu .. tak sa nijak nedohodne. A ona mà letenky kde sa zmena urobit neda. Na dlhych leto h takmer neexistuje ze nie su uplne plne. Jedine ze by mohla kupit novu letenku- doplatit rozdiel . A ten moze byt momentalne raz tolko . A ona nepotrebuje zmenit len jednu letenku ale 3. Ja ked som letela posledne 3 letenky za $5500 v ten den stala jedna tolko . Pred 10r som musela menit odlet a do placala som len 300 Mala som este stastie. Odvtedy mam cestovne poistenie ktore hradi aj zmenu letu.

ak nemá teplotu a covid ( urobte mu test), tak by som letela. Sople sú v pohode. Od lekára si pýtajte potvrdenie, že musíte mať lieky pri sebe - a presný názov liekov ( na sple, kašeľ...). Mali by to pri nístupe do lietadla akceptovať ( že to nie sú drogy). Veď neletíte na 2 dni, neboj u rodičov sa dá do poriadku.