Dodržiavate zastávky s deťmi aj v noci?
Aj pri jazde v noci?
@melanta myslim pri babatkach.. vraj by vo vajci nemali byt viac ako hodinu v kuse
Nie, nedodrzujeme
Prvu cestu sme absolvovali do PO ked mal maly 3 mesiace a to bol predcasny, stali sme po 100 km potom zas po 100 a potom zaspal a spal az do ciela.. sedela som pri nom a kontrolovala...bol spokojny
Ja viem o dvoch hodinach, potom ma byt prestavka...ale asi záleží aké veľké je dieta..
Nie.. od 3 mesiacov dietata cestujeme dlhsie trasy a mame vyskusane, ze cim menej zastavok, tym lepsie. Kym bolo dieta vo vajci, cestovali sme zvycajne na noc, aby spalo. Ked bolo v sedacke a uz videlo von oknom, tak sme zacali jazdit cez den, lebo chcelo vidiet. Najcastejsie cestujeme k rodicom, co je cca 7 hodinova cesta a robime si 2 prestavky. Samozrejme, ak je potreba, tak viac, ale zvycajne nie je potreba.
Ak takto clovek necestuje niekolkokrat do tyzdna, tak myslim, ze dietatu sa nic nestane, ak nebude dodrziavat prestavky v 2 hodinovych intervaloch.
@cookie29 citala som to aj ja v skupine na fb deti v aute a mne sa dokonca zda ze vo vajíčku len pol hodinu a potom prestavka a väčšie dieťatko hodinu
Kým boli deti kľudne,neprerusovali sme nikdy cestu.
Taktiez, kym spi a je klud ideme. Zastavka by ho len prebrala.
Necestujeme dlhe trasy kazdy den ani tyzden
@mimuska328 úprimne s takýmito častými prestávkami si neviem cestovanie ani predstaviť stať každú pol hodinu alebo hodinu niekde
vieš si predstaviť, že každú hodinu zobudíš bábätko? keď spinká nechať tak.
Za chvíľu nebudú môcť byt vo vajci ank 5 minút. Jasne ze sú tam, keď je to potrebné aj dlhšie a hlavne ak by zaspali, tak ich nebudim po hodine.
Takže nie!!!
@mimuska328 deti do 6 týždňov sú citlivé. Ich chrbtica je krehká. Práve preto je tam pravidlo tých max 30 minút. Cite ak sa ide k lekárovi autom dieťa by nemalo zostať v sedačke v čakárni. Kvôli chrbtici, kostiam ale aj tlaku na vnútorne orgány. Ale zároveň ide o pravidelnosť. Nie jednu výnimočnú situáciu. U starších deticiek sa odporúča prestávka každé 2h minimálne 15 min potrebných na regeneráciu. Ale to platí aj pre dospelých. Samozrejme sú výnimky napríklad v noci keď dieťa pospi tak sme potiahli aj 4h. Ale úroveň závisí aj od dieťaťa. Je rozdiel 2kg a 4kg bábätko pri pôrode. Dieťatko v termíne a predcasniatko. Proste všetko treba brat s mierou. Práve preto sa pýtam na zdroj toho “vraj” lebo dezinformácií je nemalo.
Nechápem, keď v noci zaspí tak čo, malo by sa vybrať von na ruky na minútu, potrasiem ním a dám zase spať alebo ako? 😃 Či hodinu jazdy, hodinu ho nechám na voľno, či hodinu budem stáť na parkovisku? Či ako? 🫣
@cookie29 čiže úplne v pohode keď pôjdeme raz za mesiac na cca 1,5h trasu nič sa nestane? Lebo úprimne tiež si neviem predstaviť keď bude ešte aj spinkať a každú chvíľu budiť ved to by sme cestovali celý deň. Chápem že nie každý týždeň takto chodiť s bábätkom ale raz za čas ísť pozrieť rodinu si myslím ze nebude vadiť.
My sme vždy cestovali len cez deň a vtedy sme dodržiavali pauzu zhruba každú trištvrte hodinku hlavne kým bol malý bábätko ale on aj zle znášal cestu autom a vajíčko tiež neznášal čiže u nás to bolo až nevyhnutné

Zastávky po 1 hodine cestovania? To je nejaké nariadenie? Vždy som robila zastávky podľa potreby.