Dovolenka 2014 v Albánsku
Ahojte, chystate sa niekto toto leto do Albanska?
Ale mate uz niekto skusenosti s dovolenkou v Albansku.

my sme vrátili tento týždeň z albánska a viac tam teda nepojdem, išli sme trasou maďarsko, srbsko, kosovo, albánsko cesta trvala 15-16h, dá sa ísť na občiansky ale pozor cez kosovo vyžadovali nový občiansky, na ktorom je čip inak vás nepustia!!!!!! boli sme v hoteli dolce vita 4 hviezdy, hotel v pohode aj bazén a dá sa povedať, že aj pláž, strava to bolo niečo strašné....výber asi tak ako v školskej jedálni čiže žiadny a to bolo celý týždeň, komunikácia nebola možná ani v nemčine ani v angličtine akurát na recepcii pár angl. slovíčok vedel ale veľmi biedne, animácie spočívali v pustení hudby večer od 9-23.30 toď vše, strašne sme sa nudili, promenáda žiadna večer sa ludia chodili prechádzať po pláži....no celé zle
@dupka38 tento týždeň sme sa vrátili a sklamaní z celého albánska 😒
@suzanecka1 Ahoj, prosím ťa, môžeš mi aspoň približne napísať, koľko vás to vyšlo koľkých a na ako dlho? Ďakujem
Ahojte,dovolim sa zamiesat do diskusie....len by som chcela vediet,preco chodite na sever albanska a do durresu,ved juh je ooovela krajsi,saranda a ksamil sa neda s durresom ani porovnat, viem,ze je to o take 3-4 hodky viac cestovania,ale to prostredie a krasne more stoji za to,ked uz cestujete 15-16 hod autom... V durres som bola nespocetne krat a hoc je to kazdym rokom alebo teda kazdou mojou navstevou lepsie a krajsie,hotely pribudaju,ale more je na juhu ovela krajsie... Len taky moj postreh;)
@antonia1824, ako chodite, ked to je na juh 3-4 hodiny? My chodime cez llogarsky priesmyk, cesta je to nadherna, o tom potom, ale teda pod 5 hodin to nedame nijako (ja si brusim zuby na trajekt, tym sa da ist z Talianska rovno na juh)
@vroni ja som myslela od durresu 3-4 hod,teda skor 4 hodinky...ja mam odtial muza,tak chodime casto do durresu,lebo je to od neho najblizsie...vzdy do albanska letime,byvame v uk...buduci rok uz mam slubenu konecne sarandu,durresu mam po krk,kedze sme tam vzdy a aj tak tam teda na ten den zajdeme,hoc pojdeme aj na juh🙂 tak,tak som to myslela...
@vroni ja som myslela od durresu 3-4 hod,teda skor 4 hodinky...ja mam odtial muza,tak chodime casto do durresu,lebo je to od neho najblizsie...vzdy do albanska letime,byvame v uk...buduci rok uz mam slubenu konecne sarandu,durresu mam po krk,kedze sme tam vzdy a aj tak tam teda na ten den zajdeme,hoc pojdeme aj na juh🙂 tak tak som to myslela...
@sandra551 na 8 dní 2dosp+1 5.ročné dieťa polpenzia 580e bez poistenia + cesta samozrejme
@antonia1824 suhlasim, my ideme buduci rok Turecko, ale na ten dalsi planujeme rozdelit mesiac, par dni u kamarata v Durres, sice tam uz nezije, ale cele leto dovolenkuje "doma" 🙂, potom juh Albanska a grecka Lefkada
Ahojte tak sme sa vratili z Albansdka s durresu a som spokojna bolo super plaz paradna more užasne teple byvali sme v hoteli Leonardo a bol v pohode strava bola vyborna mali sme polpenziu a vzdy sa dalo vybrat na veceru milion druhov jedla takze som sa nikdy nestazovala ze by sme mali to iste dookola vzdy sa dalo neako zakombinovat na obedy sme chodili hned vedla do restauracie so slovenskym menu super jedlo super ceny. na plazi nas vzdy cakali mlady chlapci a usadili nas na lehatka a kedze mame male deti tak sme si to vzdy vybavili tak aby sme mali predne lehatka najblizsie pri mori nebol to ziaden problem .
dorozumiet sa dalo aj ked neviem po anglicky oni tiez vedia len zakladne frazy ale co som potrebovala som vybavila uplne v pohode .je pravda ze tam nebola ziadna promenada ale to nam vobec nevadilo .
Cesta bola celom fajn isli sme madarsko bosna cirena hora albansko asi 15 km pred hranicou s ciernou horou sme isli skoro po prasnych cestach no poslednych 250km sme isli 5 hodin ale cestu sme si uzivali a kochali sa prirodou decka boli v pohode pacilo sa im to maju 7 a 4 r mali sme asi 4hodinky prestavku v ciernej hore Sutomore na kupanie a pokracovali sme dalej na hranici s albanskom sme cakali asi 40minut ale dalo sa to zvladnut . domov sme isli cez chorvatsko a tam bola cesta fakt zdlhava za 10hodin sme sa dostali len na makarsku tam sme si dali prestavku nasli ubytovanie a pokracovali dalsich 10hod cesty na slovensko az za dva dni tak neako sme to planovali .takze ja som spokojna urcite pojdeme aj buduci rok do Albanska tiez by som chcela ist juznejsie uvidime co na to manzel ak nie tak do durresu znova ale skusime zasa neaky iny hotel .jasne ze sluzby su tam nie take ako v Egypte alebo turecku ale isli sme tam s tym ze o tom vieme takze som necakala ze ma na plazi bude ovievat pikolik a nosit drinky nonstop a ani ze mi budu s uterakov skladat labute hotel bol a uteraky menili denne aj izbu upratovali ak som nechala na posteli 1€ tak vzdy aj posletnu bielizen vymenili a poupratovali este o kus lepsie ale nikto nikdy nepytal ziadne prepitne ako v egypte stoji pikolik a calka na kazde euro tam urcite nie ja som fakt spokojna vedela som do coho ideme a som prekvapena lebo som myslela ze to bude horsie
Chystate sa niekto do Albanska. My musime nas uz zakupeny pobyt predat. Povodne sme ho kupili za 319e osoba - je to Hotel Bleart 4*, dvojlozkova izba s balkonom, vyhlad na more, polpenzia, dieta do 7rokov zdarma, na 8 dni, termin 10.8.-17.8. a predavame ho za 219e osoba. Ak by ste mali zaujem kontaktujte ma. Cena je uz vratane zmeny mena. Dakujem.
@jana_konik Hotel Blert bol hned vedla nasho a myslim ze bol lepsie ako nas leonardo tam by som veru isla hned skoda ze uz nemam viac dovolenky dali by sme si repete 😉
Ahojte,
v nedelu odchadzame do rafaelo resort v shengjin. Prvy krat do Albanska s rodinkou. Viete poradit, na co urcite nezabudnut, co je specificke, zvlastne a nie bezne ako v inych destinciach?
napr. vreckove, bankomaty, zobrat tablet, vybava, lieky...
dakujem
@henry_sk ja si vzdy vsetky lieky beriem sebou,na ustipnutie,hnacku,zapchu,teploty,alergiu,po opalovani,pred opalovanim atd..radsej to mat,ako tam pobehovat a zhanat,ak by trebalo....lekarne tam su,ale ako by ste sa dohovorili neviem;) mne vzdy svokra ide vsade,kde by som sa nedohovorila... Hovorim,ale o lekarnach v mestach,ako to je pri hoteloch som si nikdy nevsimala...bankomaty zas,su v mestach,pri hoteloch neviem,snad poradia ine...peknu dovolenku... 🙂
caute je tu niekto kto pojde tento rok do albanska autom?
My zvažujeme Albánsko letecky, do Durres, hotel Ibiza*** (depandance hotela AS).... bol niekto?
@blcha ahoj, my sa chystáme autom na juh Albánka, 17. až 26. 7, máme tri deti 9,8 a 4 roky. Kľudne sa mi ozvi....
Zienky ktoré ste boli minulého roku, aké ceny potravín v obchodoch, prípadne v restikach boli? ???
@stellasss ceny su tam podobne ako u nas dokonca je tam lacnejsie viem ze obed nas vysiel maximalne 18 € to sme mali polievky ja kalamare muz asi neake maso deti kazda porciu cestovín plus dve piva a dve malinovky takže 4osoby cena uplne super .neoplati sa tam nosit si nic ja som tam nakupovala vseliake dobre keksiky tycinky a niesla domov lebo tam je radost nakupovat.
a vraždy cechov neries to bolo vo vnutrozemi a islo o drogy tam ti nic nehrozi albanci su mili usmiatí ochotni a uslužni .
Sem tam sa stalo ze po plazi prechadzali zobracky s detmi na rukach a pytali peniaze ale hned ich odhanali ja ak som mala moznost vzdy som mala pre ne nachystane neake ovocie a potom som im dala oblecenie po detoch co som tam mala ale isli po plazi za celých 10 dni asi tri krat .
manžel stretol v práci Albánca a pýtal sa ho, ako tam je ... no že ceny asi tak, že ked si zmeníš 60 eur, je to, akoby si tu mal 100. Takže o tých 40% lacnejšie v mimosezóne ako u nás, ale priamo pri hoteloch a v sezone sú ceny vraj vyššie, no nepresahujú bežné ceny u nás. Najesť v reštike sa dá aj za 5€, aj drahšie, závisí, či človek hľadá a trošku porovnáva, aj zájde do bočnej uličky.
O vražde čechov minulý rok som počula aj ja, ale to bolo niekde v horách, možno zariskovali ... aj tu sa vraždí, ľudia su všade dobrí aj zlí. Ale väčšinou sú Albánci veľmi príjemní ľudia .... tak uvidíme.
Ja neplánujem nič brať na jedenie, ideme letecky, takže určite neberiem konzervy... maximálne nejaké sladkosti.
Ozaj, dávali ste niečo aj upratovačkám v hoteli? Vraj sa za 1€ naozaj snažia, tak asi vezmem nejaké drobné a žuvačky a také drobnosti ako darček.
stelass, aj my do Golemu 🙂
@hettinka
@blcha
ďakujem krásne za rozsiahle odpovede, už som oveľa kľudnejšia.... 🙂
Aj ja si myslím, že keď pochodíme stred mesta tak sa lacnejšie najeme ako niekde pri pláži....
Ja len preto, lebo na bookingu je pofotený ten apartmánový dom kde ideme, a na prízemí je obchodík pofotený a tam som rozoznala cenovku na mozzarellu 250 lek...to by vychádzala na 2€ 😕 😕 😕
@stellasss jedli sme priamo na plaži ceny boli fakt super ja to presne neviem lebo to neako neriesim muž by si skor pamatal a ma nafotene aj obchody takto možem pozriet foto ci sa daju rozoznat cenovky ale boli sme 4clenna rodina tusim 11 dni hotel polpenzia a ak sme spocitali vsetky naklady aj dialnicne znamky uplne vsetko aj veci co sme si kupovali na plaži ,decka rakety hracky blbosticky ja som si kabelku penaženku okuliare a neviem co vsetko nechali sme tam 1100€ dovolenka nas vyšla uplne super chorvatsko bez stravy v hnusnom apartmane nas vžd vyslo viac .
@hettinka sem tam sme nechali upratovacke 1e na posteli a vsetko bolo tip top na plaži som dala mlademu chlapcovi prvy den 5€ a celu dovolenku som mala obsadene lehatko prve v rade pri mori aby som na deti dobre videla strasne mili boli rano som chodila behat potom plavat ked deti este spali a už ma tam cakal a podaval mi uterak na plazi
Ahojte, niekto v Goleme 26-29.7. ?????

@nunus11 Ďakujem, ste ma ukľudnili, aj my sme sa nakoniec rozhodli touto trasou, takže v stredu vyrážame, cez Bosnu je vraj krásna cesta.