Dovolenka 2016 - hotel all inclusive na pláži
Ahoj žienky, plánujeme dovolenku v júli 2016 a chceme využiť januárové zľavy, tak si už teraz lámem hlavu nad tým kam ísť. Nechcem Turecko ani arabské štáty, skôr Európa, najradšej grécke ostrovy alebo Cyprus. Ak máte niečo osvedčené a vyskúšané kde sa vám páčilo, bola by som rada, keby ste mi dali dáke typy. Už som toho preliezla dosť, takže fakt sa mi ťažšie vyberá, chceme hotel na pláži, all inclusive, a niečo pre 12ročného syna - aquapark, biliard, minigolf prípadne dáka herňa, kde je ten fúkací stolný hokej, basket, proste takéto čosi. Vopred moc ďakujem 🙂
@ena70 Cyprus
Kaya Artemis vs Noah´s Ark
https://www.modrykonik.sk/group/2170/?h=cyprus
citaj prispevok od bambulka1, 67 komentarov
@ena70 aha, no ved iba klikni na to pridaj do skupiny ci ako to tam je to tlacitko a uz si tam 😉 a chod potom cez ten moj link lebo to je este z jula 2015, aby si to tam nemusela hladat. v tom linku, hned druhy prispevok je od 1bambulka1 a tam je 67 komentarov, tak tam sa fakt vsetko dozvies 😀 aj ja som tam pisala, ked sme sa vratili z Noah´s Ark.... dokonca som tusim niekde citala, ze ma sa uz lietat bez toho priserneho medzipristatia v Alanyi..ale neviem isto...
@santafe no už som sa tam dostala...čítala som krížom-krážom... vďaka za pomoc aj čo sa skupiny týka, lebo nie som v MK až tak zbehnutá 🙂 🙂.... a vďaka za konkrétny tip 🙂 🙂....lebo ja som nepotrebovala vymenovať štáty, ale konkrétny hotel s mojimi podmienkami 🙂... jasnačka, keď ide človek s dieťaťom, teda viacmenej už s takým začínajúcim puberťákom, tak to je problém ho zabaviť...miniklub nič pre neho, tak preto hľadíme na to, aby tam bol minigolf alebo biliard alebo dáka herňa... on má rád keď sa hádže do basketbalového koša, ten fúkací hokej...my si zahráme s ním....proste asi takto. A tobogán to tiež istí, lebo ak je more bez vĺn, to je preňho nudaaaa...tak vtedy tobogán 🙂 🙂...a kde ste boli na Thasose? A tento rok plánujete kam?? Ja vždy pozerám či v tej našej skupine nie je niekto s dieťaťom podobného veku, ale posledné 2 roky máme smolu ☹ ☹
@ena70 boli sme v hoteli Alea. totiz, zacali prazdniny a my nic kupene, vybrate... kedze predtym sme boli 3 leta Turecko plus Chorvatsko a uz som to chcela zmenit, ale vobec som nevedela nic vybrat 😒 maly netrpezlivy, ze kam pojdeme, tak som klikla Satur, prebehla som last minute a hovorim chlapom, co keby sme isli na Thassos, a na druhy den rano uz sme aj leteli. Neboli tam tobogany a more nemalo vlny, plaz pri hoteli mala, more az prilis pokojne... 😀 poviem ti, po tych tureckych mega hoteloch s mega toboganmi aj vlnami, som mala strach, ze bude nuda. Ale bolo super.. jasne, ze sa to neda absolutne porovnavat s hotelmi v Turecku a s all incl v Turecku, ale som rada, ze sme boli. Pozicali sme si auto, a uzili si aj vlny na inych krasnych plazach. ale boli sme tam len na 7 dni a tak v auguste sme isli este na ten Cyprus. Syn zatial nepotreboval nejak kamosov, zatial sme sa vzdy zabavili spolu my traja, ale pomaly sa to asi zacne menit..
tento rok neviem, lebo este sme zacali aj dom stavat minuly rok a dufam, ze toto leto sa uz nastahujeme 😀 tak neviem ako to vyjde... uz by som sa aj trochu dalej, nejakym exotickejsim smerom chcela pohnut.. teraz zacina ten Oman byt v ponuke, tak premyslam nad tym, alebo Dubaj...
@cawes ahoj, nieže by som nešla, ale len mám trošku obavy, kvôli situáciii v Turecku, inak ľudia kupujú Turecko, ale menej.... Ja som bola minulý rok v Annabela Diamond, Hechter má exkluzivitu na tento hotel,l boli sme spokojní, to som bola v apríli .... v septembri cez Firo hotel Meryan, hľadali sme menší hotel a toto bolo presne ono. Pokiaľ ti nevadí kamienková pláž, nám nevadí, deti sa mi pekne prehrajú s kamienkami a nebol to obrovský kolos, všade blízko, fantastická strava, detský klub, všetko super. Kúsok od Meryanu je hotel Gypsophila Holiday Village, ten je ešte lepší, ten som chcela, ale nebol už voľný ... včetky sa nachadzajú v časti Ocurcallar, kde sú kamienkové pláže avšak more priezračne čisté ...... veľmi odporúčam ...... Pokiaľ by si chcela pieskovú pláž, tak potom Side ale Side je aj najdrahšie, tam sú topky napr. Kamelya Holiday Village, potom fajn je Manavgat, Ali BEy Club Manavgat .... na opačnú stranu asi 55 km je Kemer, to sú štrkopieskové pláže a naokolo hore, nádhera, napr Sherwood Club Kemer krásny vilkový, tam je tiež veľa hotelov a potom najbližšie k letisku je Lara, to sú aj najdrahšie hotely, napr. Titanic Lara, ten robí Hydrotour aj Firo napr alebo potom v Beleku je veľa pekných hotelov, ale je to tiež drahšie letovisko, hlavne pre milovníkov golfu. Inak nám nevadia vôbec kamienkové pláže, práve mám skúsenosť, že deti sa mi prehrajú s tými kamienkami .... ale niekto vyžaduje vyslovene pieskové pláže a jemnučký piesok a najkrajšie pláže máš v Side .... Veľa záleží aký máš rozpočet .. Napr. do Meryanu by som šla hneď zajtra ... je to dobrý pomer kvality aj ceny ... a sú tam prevažne Nemci.... čo je stále lepšie ako Rusi /nič v zlom/.
@cawes pozerám že máš v statuse že hľadáš Chorvátsko ale pieskovú pláž... poviem ti tam kde sú pieskové pláže, je najhoršie more, pretože kamienky ti more vymývajú... z Chorvátska sa mi najviac páčila narp. Baška Voda, Brela, Tučepii, boli sme aj na ostrove Brač, kde je na výbežku Bol aj piesková pláž ale všetkým sa nám páčili najviac kamienkové pláže ....... je to na zváženie .... Chorvátsko je krásne a prírodu, ale minimum atrakcií pre deti .... luxusnejšie hotely to už stoja ako dovolenka letecky. Napr. Omiš má piesočnaté pláže, boli sme sa tam pozriež ale otrasné mesto, vôbec nás to neoslovilo ... ale zasa môžu byť miesta, kde sú aj krajšie pieskové pláže, mne sa zatiaľ páčilo najviac na tom Brači, je to krásny zelený ostrov a každý den sme boli na inej pláži, čo bolo super .......
ja by som možno chcela vyskúšať z Turecka Egejskú riviéru, tiež sú tam pekné rezorty a tam som ešte nebola.
@pepies ahoj v prvom rade dakujem za odpoved.
No chceli sme ist do chorvatska kedze to neni daleko nakoneci po 3-dnovom googleni sme sa rozhodli ze ideme inde. Rozmyslali sme nad talianskom ale ideme v aprily do Rima a v juni na konci do Janova tak nechcem este ak more byt v Taliansku.
Tak moj povedal nech kuknem nieco ine a co sa tyka ponuky ma zaujalo Turecko. Ja osobne preferujem radsej piesok, mne to uzasne robi dobre na nohy 😂 Chceme nieco all inclusive. Ja budem aj tak objednavat cez svajciarsku alebo nemecku cestovku takze som len zhruba chcela vediet kde mam hladat.
My sme boli minulý rok na Kose a potom na naše odporučenie išli aj rodičia. Veľká spokojnosť. Slov. cestovky ponúkajú zopár hotelov, tak sa v nich dá veľmi rýchlo zorientovať a vybrať si podľa svojej chuti 🙂
pozri tento, boli sme tento rok a velka spokojnost: http://www.tripadvisor.co.uk/Hotel_Review-g2979...
@ena70 na Cypre sme zatial neboli (odradzal ma prestup v Turecku, ale vraj od tohto leta sa bude lietat uz priamo), ale gr. ostrovy mame uz celkom prejdene (boli sme na Krete, Kose, Zakynthose, Korfu, Rhodose). Za mna by urcite vyhral Rhodos, ale my vzdy vyberame podla hotela az potom podla destinacie
Severný Cyprus sa bude lietať stále s medzipristátím v Turecku, keďže to nie je medzinárodne uznávaný štát.... tam sú topky ako som písala Kaya Artemis a Noemova archa ...... je to ťažké dávať tu tipy hotelov, keď veľa záleží od toho, koľko má človek cenový rozpočet + aké má požiadavky na ubytko a iné služby ....
My sme boli v Kaya Artemis a super, velmi sme boli spokojný. Tento rok chceme ist do toho Noah Arks vyzerá to tam skvele, aquapark pekne more, domčeky....bazen...pre rodiny s deťmi to vyzerá super. Povodne sme premyšlalai či pojdme znova do Kaya Artemis ale sme si hovorili ze skor iny rezort aj ked tam bolo dobre. A druha vec je boh vie čo bude priamo v Turecku...tam sm eboli v Side v Kumkoy beach and hotel ako nebolo to zle, ale spominane na Cypre bolo ovela lepšie....
V Titanicu boli svokrovci a tiež velka spokojnost. Turecko ma podla mna jedny z najlepších čo sa tyka pre deti...nam ide hlavne o to, takze dufajme ze situácia vo svete bude ok..

@ena70 more je tam chladnejšie, ale zas aj ten dojem je iný, rozľahlé pláže, oceán...proste iné kafe 🙂 Okolo Fara sú skvelé pláže s pozvoľným vstupom do mora, vhodné pre rodinky s deťmi. Mne sa veľmi páči Albufeira. To západné pobrežie je skalnatejšie.