Dovolenka autom do Chorvátska s deťmi
Pekný deň prajem baby čo ste samé dali by ste sa na dovolenku do Chorvátska autom s dvomi deťmi 12 a 6 ročne i nahovárajú ma známi idú aj oni štvorčlenna rodina ..bývalá by som kúsok od nich ..len sa bojím tá cesta ďakujem pekne
Aka bola doteraz pre teba najdlhsia cesta autom, co si odsoferovala ? Nemozes so sebou vziat este nejaku kamosku soferku na prestriedanie ? Ak by si sa s tymito znamymi, bola by mozno skoda to nevyuzit lebo by si mala spolocnost. S prestavkami by si mozno tych 7-8 hodin dala (podla toho ako daleko pojdete).
Za mna v pohode. Dolezite by bolo, kam az daleko do Chorvatska. Mam svoj denny limit, za ktory nejdem, lebo viem, ze unava by uz robila svoje.
Isla by si stale spolu s nimi (za nimi). Dobre je dat si na prvom aute za zadne sklo kdesi vyssie bicyklove zadne cervene svetielko (trvale svietenie), aby si, ked vas nieco rozdeli, videla, kde su, prip. kam odbocuju.
Idealne by bolo, keby ta niekto z prveho auta vedel na cast cesty vystriedat za volantom. Pre jedneho vodica je to unavne a mozu prist driemoty.
Ak jazdis pravidelne a veľa a máš orientacne schopnosti išla by som, a pôjdete spolu nemáš sa čoho báť, ak jazdis len nejaky úsek pravidelne a nič iné, to by som neriskovala
Zalezi na tom v akom stave mas auto a aky si sofer. Niekto zvladne aj 1300 -1400 km s par kratkymi prestavkami (ja nemam problem a maly ma 7 a okrem toho, ze sa mu nezavru usta, tiez nie) a niekto je po 4 hodinach KO. Osobne by som “sledovacku” nesla, pretoze sa sustredis na auto pred tebou a unika Ti cesta a je to unavnejsie ako povedat tu robime prestavky a stretneme sa. Keby daco mas mobil a 6 alebo 12 rocne dieta zvladne zavolat ak nemas Hands free, vies si dat aj zdielanie polohy takze ides s navigaciou len vidis 2 auta ako sa pohybuju
Aka bola doteraz pre teba najdlhsia cesta autom, co si odsoferovala ? Nemozes so sebou vziat este nejaku kamosku soferku na prestriedanie ? Ak by si sa s tymito znamymi, bola by mozno skoda to nevyuzit lebo by si mala spolocnost. S prestavkami by si mozno tych 7-8 hodin dala (podla toho ako daleko pojdete).
@zuzikak Poprad Tatry - Bratislava..
najlepsia trasa pre teba je poprad-kosice a smerom madarsko.
je to celkom pohodova trasa, ale nie odchod v piatok vecer a sobota okolo 6:00 hod zagreb. to je masaker. v zagrebe sa to zacina plnit okolo piatej -siestej rano.
Ja by som nešla, ale to som ja 😀 Neviem si predstaviť, že by som šoférovala napr. 9 hodín a už vôbec nie s našim 6 ročným, lebo ten potrebuje ešte hocikedy spoločnosť 😉 + v Chorvátsku sú niekedy dialnice komplet preplnené a treba sa riadne sústrediť na cestu. Jedna známa ale ide tento rok s dcérou, ale ide si cestu rozdeliť.
Ak bežne jazdíš autom, tak v pohode.
Ak by som za niekým šla, nemám problém

Ahoj, ak nie si príležitostný vodič, zvládneš to. Ideálne, keď pôjdete súbežne so známymi, ak by si mala defekt, alebo inú poruchu na aute. Skoro celú cestu ideš po diaľniciach. Ja som chodila vždy na noc, keď deti boli malé, aspoň to celé prespali a zobudili sa pri mori.