Na dovolenku autom z požičovne

stanno
29. apr 2023

Ahojte, chcem sa spytat na skusenosti, či ste boli niekto na dovolenke autom z požičovne. Uvažujeme o požičaní si auta na cestu a dovolenku do Chorvatska. Doma mame iba staršie autá, na ktorých si už netrúfame ísť.
Čo ak deti niečo v aute olejú alebo znečistia? Chcú požičovne vôbec požičať auto na cestu do zahraničia na dovolenku?
Vďaka.
p.s. autobusom ani lietadlom ísť nechceme.

bluemoon24
29. apr 2023

@stanno my jsme si pujcili na dovolenku do Polska (dovolenka zaplacena a defekt na aute den pred odjezdem). Asi zalezi na pujcovne, ta nase neresila absolutne nic. Pani rikala, ze by teda byla rada, kdyby jsme autem neopousteli EU, ale ze v podstate to je jedno a kdyz jsem videla, jak to auto bylo ciste, tak nejaky flek, by se asi stratil. Ale fakt zalezi, jake auto si pujcis a kde.

dzulli1980
29. apr 2023

Úprimne, radšej by som išla na svojej starej šunke, ktorú by som predtým dala na poriadok kdesi v servise, ako si zobrať auto z požičovne ... nevieš, v akom je stave, ako sa oň starajú, či má pravidelný servis atď. ... ja som na svojej staručkej Felícii pochodila celé Chorvátsko.

stanno
autor
29. apr 2023

@dzulli1980 moje auto ma 300tis.km a nie je v dobrom stave. Nasiel som pozicovnu co maju max 2 rocne auta. Je to aj komfort cestovania...automat, asistencne systemy

dzulli1980
29. apr 2023

@stanno Jasné, pokiaľ máš overenú autopožičovňu, vieš, že sa o autá starajú, pravidelne servisujú, smelo do toho 🙂

lenuska9999
29. apr 2023

@stanno minule som pozerala letenky a do chorvátska z Bratislavy som našla za necelých 30 eur. Ale už neviem aká spoločnosť ani nič. A Regio Jet chodí tiež z BA do chorvátska. Maju aj detske kúpe alebo super Business triedu s koženými sedadlami, pripadne lôžkový vozen. Nevyjde vás to lacnejšie a komfortnejšie?

denisa128
29. apr 2023

@stanno my sme mali z požičovne, keď sme išli na dovolenku do HR a všetko ok

stanno
autor
29. apr 2023

@denisa128 nenauctovali vam nic navyse?

heidy222
29. apr 2023

@stanno my sme chodievali letecky tak že sme si rovno na letisku požičali auto (rezervácia cez internet vopred), to bolo najlepšie. Auta z požičovne su vždy relatívne nové 😊 a servisuju ich štandardne, to je predpis. Čo sa týka zaspinenia, no dávali sme pozor, čiže nedávali sme v aute chrumky a pod. A Nikdy nebol problém.

iriiis
29. apr 2023

Ja by som ti skôr odporučila sústrediť sa na to čo bude kryt poisťovňa v prípade nehody ,poškodenia autá nie na to ake auto si požičiaš.Ja si vždy priplácam za full poistku čo znamená ,že aj keby im vrátim total šrot neplatím nič .

terry658
29. apr 2023

@stanno my sme tak boli. Bolo to super. Ale už by som si asi lepšie prečítala, čo kryje poistka. Vtedy sme boli mladí a bezstrostní.

annm81
29. apr 2023

Cestovanie po EÚ nebýva problém, ale ponuka autopožičovní na Slovensku nie je príliš veľká. Treba si dobre preštudovať podmienky poistenia, pretože sa môže stať, že v nich budú uvedené oblasti, alebo celé štáty, na ktoré sa poistka nevzťahuje, i keď nepredpokladám, že to bude niekde na trase SK-CRO.

masinka
29. apr 2023

My sme vlani pred dovolenkou v Taliansku dali nase auto skontrolovat, aj gumy sme kupili nove a napriek tomu sa nam par kilometrov od domu pokazilo, tak sme narychlo zhanali nahradne. Bolo to koncom jula, obvolali sme asi 20 pozicovni, ponukali nam auta na september, potom sme kdesi v hornej-dolnej zohnali volne auto. Na tyzden sme platili 400 E pozicovne a este tusim 300 E kauciu. V zmluve bolo ze mozeme najazdit max 2000 km a jazdit iba po EU. Sedadla sme preventivne oblozili uterakmi a deckam sme nedovolili v aute jest ani pit. Po navrate sme ho vylestili zvnutra aj zvonka, ked ho manzel bol vratit, tak vraveli ze take ciste nebolo ani ako nove 😂 Uprimne, dobrovolne by som dalsi raz pozicanym autom na dovolenku nesla, cely cas sme mali nervy ci sa autu nieco nestane, ci ho niekde netukneme alebo neposkriabeme, ci ho stihneme vratit vcas... Za tie prachy fakt radsej ist busom, vlakom alebo letecky.

denisa128
29. apr 2023

@stanno nie, nič, a to sme ešte aj defekt menili, tak sme im iba oznámili, že majú dať opraviť rezervu. A samozrejme sme ho ani nečistili pred odovzdaním🙂

milka1988
29. apr 2023

@heidy222 prosím ta a ako najdem pozicovnu pri letisku?a kolko vas tak na den vyslo pozicanie? 🙂

luccija
29. apr 2023

@stanno bežne sa požičiavajú auta do zahraničia.
Ja som pracovala v požičovni my sme mali výluku Srbsko plus vyššia kaucia pri jazde do zahraničia.
Požičala by som si ako ísť na aute, ktorému nedoverujes

heidy222
30. apr 2023

@milka1988 cez vyhľadávač, napr rentalcars.com alebo hociktori iný keď dáš do Googlu rent a car..a ako miesto odberu aj odovzdávania das letisku na ktore prilietas. Čo sa týka ceny vôbec neviem, lebo to zdraželo, my sme naposledy tesne pred koronou ešte 100/ týždeň platili na Sicílii za najmensie auto (Fiat panda)

liljana
30. apr 2023

Je to hlupost. Skocte na vlak (regiojet,...), lietadlo,... a pozicajte si auto tam v Chorvatsku. Poziciavat auto tu, platit vsetky dialnicne poplatky, stat hodiny v zapchach, naklady na drahy benzin, prist unaveni, ked mozte ist lozkovym vlakom a auto si pozicat tam?
Jedine ak pozicat karavan na sk a idete, kam chcete, stojite a spite, kde chcete.

lauraa
1. máj 2023

@stanno pozri si podmienky pozicovne a hlavne si zajednaj auto, v lete nemusia na vas termin mat. Mali sme pozicane v blave caravan a flaky nikto neriesil. Hlavne si pozri auto kde ma nejake skrabance, kolesa a vsetko si nafot. Oni tak ci tak urobia obhliadku auta s tebou. Komfort cestovanie s novym autom je uplne iny.

dinciatko
31. máj 2023

Z akej autopožičovne ste mali autá? S ktorými máte dobré skúsenosti? Chystáme sa do Chorvátska a tiež rozmýšľame nad požičaním auta.

zuzanaam
31. máj 2023

My sme tak 2x po 10 dní precestovali krížom krážom Čiernu horu. Požičali sme si auto v Komárne, nikdy nebol problém. Ale bolo to už dávnejšie (2007 a 2009).