Dovolenka cez cestovku počas korony
Ahojte čaute 🙂, chcela by som sa opýtať, na vaše skúsenosti s CK, s ktorou ste rálne aj cestovali. My tento rok zvažujeme, či ísť niekam k moru, alebo nie...
Chodili sme každý rok, no tento sa nevieme rozhodnúť. Uvidíme ako sa vyvinie situácia do augusta. Zvažujeme Španielsko a Chorvátsko a teda akou CK chodíte? a aké máte skúsenosti?
Pozerali sme Senecu, Turancar, Satur, Hydrotour, ...
Ďakujem 🙂
@kirjaklambrid otázka je skôr za akých podmienok sa v auguste bude dať cestovať....či sa dovolenka nepredraží kvôli potrebnému testu a 5dní dovolenky naviac na karanténu🙂
tento rok urcite bez ck... a do Chorvatska tym duplom, tam by som o cestovke ani neuvazovala... naco?
Ďakujem, no my hlavne kvôli polpenzii 😄 do teraz sme chodili sami na moto do Chorvátska, cez Booking.com... len to varenie a strava v reštauráciách vyšla dosť na dva týždne 😅
@kirjaklambrid su tam aj polopenzie aj all inclusive - musis si to zadat na bocnej liste do poziadaviek.
@kittykat22 ďakujem, do teraz som si to vôbec nevšimla 🤨🤦🏼♀️
@kirjaklambrid my chodíme s CK, ale keďže sa zachovali tak, ako sa zachovali, že pobrali peniaze a nevrátili v prípade nezrealizovania zájazdov, zrušenia z ich strany, viac s CK nejdem. Das im peniaze, nenaplnia charterový let a nevrátia ti, dajú ti voucher, slebo ti natlacia náhradné destinácie.
Takze my ak pôjdeme, autom a hotel objednam napriamo, bez sprostredkovateľov, ani booking.
Tiež chodíme hlavne do HR, ale do hotelov s PP.
@hettinka ďakujem za tvoju skúsenosť
@kirjaklambrid chodte na blind do Chorvatska. Ja sa vraciam akurat zo slovinska, vsade vyvesene Zimmer frei. Navyse Cesi Uz zachvilu nebudu moct cestovat, slovinsko ich Uz bloklo, Este viac volneho ubytka. A mozte sa vecer rozhodnut ze rano vyrazite
@heidy222 perfektne ďakujem... veľmi si má potešila 😊😄
@heidy222 ako si vypísala ten vstupný formulár, keď idete na blind?
@kirjaklambrid akurát pozerám hotely Valamar, Bluesun a majú akcie, platí sa na mieste, možnosť storna je tiež
@hettinka ďakujem veľmi si mi pomohla 🙂
@kirjaklambrid my sme teraz v chorvatsku na istrii, je tu minimum ludi, prazdne restiky a vsetci velmi ochotni. Netreba vahat a hned cestovat co bude v auguste uz nik nevie😀. Na plazi sme takmer sami a v obchodoch menej ludi ako v ba.
@kirjaklambrid vypiš si pár hotelov so stravou a napíš priamo mail žiadna cestovka aj, keď nás hotel bol cez CK lacnejší ako priamo a dosť výrazne, lebo cestovka kupuje veľa izieb a dostáva mnozstevne zlavy
@luccija skoro každý hotel má vlastný rezervačný formulár a tam si urobíš aj presnú kalkuláciu, vidno typy izieb, či sú možné pristelky, možnosti stravovania, zľavy... proste všetko.
Len pozor, niektoré hotely vyžadujú pri rezervácii kreditnú kartu, obyčajná debetná nestačí. Mne sa to stalo Napr v Pinija v Petrcane.
Viem, ze to nebolo otazkou, ale neda mi. Chorvatsko ide mozno do druhej vlny. Maximalne mali cca 1200 aktivnych pripadov, momentalne 460 aktivnych pripadov, pomalicky im to stupa. Spanielsko ma momentalne cca 70 tisic aktivnych pripadov. Minimalne mali cca 53,5 tisic v polke maja a odvtedy im to stale mierne stupa. Tuto su grafy roznych krajin - tie cervene su aktualne cisla, modre bola predikcia: https://graphs.lukipuki.sk/covid19/predictions/...
@kirjaklambrid ja osobne by som nesla na dovolenku hocikam-apartman, dom alebo takto. A uz vobec nie kupovať letenky osobitne od ubytovania. Uplna zbytocnost. Pohladam kde by sme chceli ist, pozriem cenu a zakupim v cestovke. Hotovo. Ides a nestaras sa, nemas stresy a uz vôbec nevaris na dovolenke. Na dovolenke varit? U mna v ziadnom pripade! 😉
@jaass my sme vždy chodili cez CK, ale keďže teraz s požehnaním štátu o.drbali ľudí, u mna skončili. Tiež mame v jednej CK viazaných 400€ - záloha za poznávací zájazd, náhradný termín v nedohľadne a vrátiť peniaze nechcú, lebo taký je zákon, že nemusia. Takze budú mat od nás rok bezúročnú pôžičku... 😟
My rezervujeme len hotel, pôjdeme autom, delegáta nepotrebujem, viem 2 jazyky plynule, vygooglit výlety na pekne miesta tiež.

preco nejdete sami? Kupis letenky a rezervujes ubytko. Nic nepreplatis, na ubytku si daj storno na poslednu chvilu, keby nieco..