Dovolenka - čierna krajina
Ahojte baby idem si po radu, už 2 mesiace máme s priateľom kúpenú a zaplatenú dovolenku v Portugalsku. Mali sme ísť na jeseň cele sa to zrušilo lebo korona niečo vrátili ale niečo sme aj prerobili.. Na jar sa začala situácia zlepšovať bookli sme to teda znova tešíme sa a a dnes rano sa dozvien ze Portugalsko odrazu zas čierna zóna. Odchadzane v pondelok Som zufala paniaze ani nič nam uz nikto nevráti reálne sa jedná asi o 1500e co neni málo. Co by ste robili v mojej situácii? Zrušiť to a oplakať peniaze alebo ísť a užíit si to podla možnosti? V práci mi 2 týždne voľno na následnú karanténu nedajú aj sa to bojím povedať, jedine potom to zahrat do outu ze no stalo sa, 2 týždne neprídem? Dilema
@sasa1310 urciteeee... Slovensko je fajn krajina, ale vela veci tu nefunguje. Myslim, ze jednym z problemov je nedosledna kontrola hranic od vypuknuti korony. Zle je, ze u nas je len bububu a realne skutek utek. Super, ze existuju ludia, co nieco nezmyselne dodrzuju. 90% ludi, ale nic nedodrzuje. A na hraniciach je to uplne smiesne, lebo smer sk ani od rakuska ani od ciech tam cez koronu skoro nikto nikdy nebol.
Pride mi uplne od veci, ze sa niekto boji vycestovat niekam kde to ma zaplatene...
Tiez za tyzden idem cez hranice smer cz a potom o 2t letim do pariza.
A pojdem tam, ci si ich slovensko nakresli na ruzovo alebo na bielo...
@lianka123 samotný minister zdravotníctva povedal, že nikomu cestovanie nezakazujú, ALE po návrate majú byť ludia zodpovední a byť v karanténe, ísť na testy, ak vedia, že boli v rizikovej krajine, správali sa rizikovo.
Tu ide o zdravotníčku, ak oklame systém a po dovolenke pôjde medzi chorých, oslabených ludí do nemocnice ... nedajboh prinesie nejakú mutáciu, ktorá sa jej (ako očkovanej) nemusí ani poriadne prejaviť a nakazí tam ludí, čo potom? Čo ak medzi nimi bude niekto z tvojej rodiny?
Ak zostane v karanténe, lebo zámerne ide do "čiernej"krajiny, čo chudery kolegyne, ktoré za ňu budú musieť ťahať a zamestnávatel im možno zruší ich dovolenky (tak to v nemocniciach bežne chodí). Oni nemajú právo na relax?
V súčasnej situácii by bolo fajn, keby si ludia videl o kúsok ďalej ako len na špičku svojho nosa. Brať ohlady na iných sa tak akosi "nenosí". Ak by sa ludia správali zodpovedne, dávno mohlo byť po korone ... bohužiaľ, je vela takých, čo si myslia, že sú pupok sveta.
@hettinka kludne sed doma este dalsich 10 rokov. Ja som koronu dostala od syna, ktory mi musel zakaslat priamo do tvare, aby ju na mna preniesol. Neverim tomu, ze su asymptomaticki prenasaci. Dalej si myslim, ze zakaz cestovania medzi okresmi bola neskutocna blbost. Ak je to take nevezpecne, tak by sa predsa vsetci politici neondili na dovolenky pocas zakazu odcestovania do zahranicia. Ak je to taky smrtelny virus tak mi prosim vysvetli ako moja obezna babka cukrovkarka, ktora ranajkuje slaninu, ma 78rokov a 10 diagnoz z tejto super truper nebezpecnej choroby vyviazla s trojdnovym kaslom? Podotykam, ze bola nakazena clenom domacnosti, ktory to doniesol zo zahranicia.
Myslim si, ze mnohym veciam chyba logika a dalej vidim, ze Slovaci su este stale sprosty narod, ktory naleti. Za 5rokov si budes trieskat hlavu, ze si cely zivot presedela v strachu na riti. Ale ano, bola si zodpovedna a kolegialna
Mentalna kapacita niektorych ludi prudko konkuruje dazdovke.

@lianka123 ono nejde o ohliadku. Ono ide o systém, že si zaregistrovaná. Možno ti príde pozdrav cez poštu