icon

Dovolenka - čistá pláž a kľud

vasssarolta
15. máj 2021

Ahojte...potrebujem radu, išli by sme na dovolenku, CK nam zatiaľ odporúča Egypt a Kapverdy, chceli by sme byť blízko k pláži, kde je samozrejme piesok, syn ma 4 roky, nepotrebujeme luxus, doslova do 5hviezd. hotela nechceme ísť, nám záleží na pláži, na more, nech je ČISTÁ, kde máme možnosť potápať sa atd, ocenovali by sme kľud, autenticku prírodu aj byvanie, prichadza do úvahy ešte Mallorka, Albansko...najmä ma trápi že neviem co môžem očakávať v Egypte za 2000€ na 7-8dni, co v Mallorke atď (all inclusive) max by sme platili 2500, a určite chceme len priamy let z Bratislavy...dakujem za pomoc .

Strana
z3
zuzubb007
15. máj 2021

tak v Egypte jedine do päťhviezdičkového hotela do nižšieho by som nešla, tam sú to také hviezdičky ako u nás 3 *, výhoda dovolenky s dieťaťom je all inclusive, ale pôjdu dovolenky všade takže ja by som si vybrala napríklad Grécko aj let je tam predsa len dve hodinky, v prípade dovolenky letecky by som veľmi zvažovala vzdialenosť od letiska, mnohé sú v Egypte 120 km z letiska, to máš ďalšie tri hodiny trmádzgajúc sa v polorozpadnutom autobuse

hettinka
Autor odpoveď zmazal
tenerifka
15. máj 2021

@vasssarolta A kedy? Jul? September? November?
Na Kapverdoch su obrovske vlny a veterno, a okrem hotela a plaze tam dokopy nic nie je (ak teda nejdes na zapadne ostrovy, ale to asi nehrozi, urcite sa jedna o Boa Vista alebo Sal). V Egypte je v lete nebezpecne a neprijemne horuco, je tam ale krasne snorchlovanie.
Mallorca je najidealnejsia, 2 hodiny letu, je tam co vidiet a je tam cisto.
A baby, tie co pisete, ze mimo EU treba minimalne 5*....hm...ja som bola v Thajsku v 3* a na Mauriciu v 4* a cela EU sa moze schovat

hettinka
15. máj 2021

@tenerifka my v Albánsku raz v 3* a druhýkrát v 4*, rozdiel bolo cítiť.

marci77
15. máj 2021

ja by som tiez isla do Europy, napr. znami v Chorvatsku chvalia velmi Zaton resort
ja odporucam v Taliansku pod Benatkami polostrov Rosolina mare

tenerifka
15. máj 2021

@hettinka moze byt, ja vyberam vzdy hotel podla fotiek a recenzii. Pre mña je 100 - krat lepsi maly 3* boutique hotel s osobitym pristupom, ako 5* kolos pre 1000 hosti, ta kvalita sa uplne pri tom humbuku strati

vasssarolta
autor
15. máj 2021

@zuzubb007 Ahaa,dakujem, neboli sme este tam,nemám ziadne predstavy...

hettinka
15. máj 2021

@tenerifka ano, toez mám rada malé rodinne hotelíky, vždy pozerám aj počet izieb. Alebo potom rezort s roztrúsenými menšími domčekmi, ideálne s vlastným vchodom a terasou.

@vasssarolta ak peniaze nie sú problém, pozri v Chorvátsku rezort Crvena Luka pri Biograde. Nie je to daleko, je to zatoka s pieskovym dnom, nie moc hlboko a kúsok odtiaľ he zábavný park Funpark Biograd. Bývali sme v hotelových suitach Viola a strava bola v 4* hoteli.

vasssarolta
autor
15. máj 2021

@hettinka Chapem..fuu aj vela info..Ksamil som tiež pozerala...voda je tam aka?cista?vhodne na kupanie?Mne zas vraveli ze kvoli covid europa je drahá, preto sa oplati radsej ísť napr do egypta...neviem..

dominikac321
15. máj 2021

@vasssarolta aj ja som za europu, juzny cyprus piesok dokonaly more priezracne...boli sme v 5* do 5 minut od plaze...rhodos, kreta, severny cyprus je uz turecky to by som uz asi nesla, pre istotu...malta je tiez super

dominikac321
15. máj 2021

@vasssarolta europa sama nevie ako na tom bude s cenami, osobne si myslim ze sa otvori dovolenkarom a tie ceny nebudu nejak vysoke

vasssarolta
autor
15. máj 2021

@tenerifka ahh prave toho som sa bála, ze tam budú veľké vlny,to vôbec nechceme, a v Malorke až tak nefuka??😆🙄

vasssarolta
autor
15. máj 2021

@marci77 more je tam.ake?

vasssarolta
autor
15. máj 2021

@hettinka do Chorvatska moc nechceme,bude veterno...

marcellka32
15. máj 2021

Odporucam Rhodos, Korfu, Kréta...(Mykonos je zatiaľ môj sen), Tunis (konkrétne hotel Tour Khalef, boli sme v októbri a bolo fajn počasie v 5*, len bolo to pred 20 rokmi, možno sa služby zmenili), v Egypte sme boli v júli (veľmi teplo), krásne bolo na Gran Canaria (Arguinegin)

vasssarolta
autor
15. máj 2021

@tenerifka oficiálne je žiaľ tak ze manžel vybavil dovolenku od 15 jula...ja by som chcela radsej skorej s last minute...nech nie su predražené..

hettinka
Autor odpoveď zmazal
vasssarolta
autor
15. máj 2021

@hettinka ja covid uz ignorujem,uz sme to prekonali a pri vybere vôbec na to nemyslím ak CK povie ze do tej krajiny môžem ist tak idem..aj preto nechceme do Chorvatska ,lebo nic nové tam nebude, tym pádom môžem ist na Senecke jazerá..🙄🙈

marcellka32
15. máj 2021

Do Egypta s malým dieťaťom neodporúčam, ..ja som mala čo robiť, takú faraónovu pomstu som mala ako nikto🙂 3 dni aj s teplotami

vasssarolta
autor
15. máj 2021

@marcellka32 poviete mi viac o egypt?dikyy

marcellka32
15. máj 2021

@vasssarolta my sme boli v júli v Egypte, konkrétne Hurghada, more teplé, okolie pekné, nemám čo vytknúť až na to teplo 🙂 35 a viac cez deň....v Sharm El Sheikh je ževraj krajší podmorský svet (pre potápačov)

domiklik
15. máj 2021

@vasssarolta poviem ti k tomu Egyptu, nakoľko je to destinácia, ktorú som navštívila niekoľkokrát, a viem na čo si dať pozor... Ja som bola vždy v hurghade alebo makady bay (tiež sa letí do hurghady a potom cca hodinu do makady) makady bay je zaliv a komplex hotelov jeden vedľa druhého, Spojené sú promenádou, takže sa vies celkom prejsť, popozerať atrakcie v hoteloch, všade sú iné preliezky, animácie pre deti... V niektorých hoteloch keď dostaneš náramok na ruku, môžeš využívať aj služby v iných hoteloch... Co sa týka plaze, niektoré majú pozvoľný vstup do mora, čo je super hlavne pre deti, a niektoré majú od začiatku koral, taka pláž je uplne nepoužiteľna lebo cca do 3 popoludní je odliv (ja som bola vždy v júl august), preto ak ti v cestovke nevedia ukázať pláž, je tam koral 😀 1000 eur na hlavu v Egypte je dosť slušná dovolenka, najvyssie ceny sú pochopiteľne v júli a auguste, keď pôjdeš v júny, dosť ušetrís, ako ja vždy beriem posledné miesta v lietadle, ale predsa len s dieťaťom som ešte do Egypta nešla 😉 nevýhodou sú obrovské komplexy, chôdza z izby na pláž 10 minút je úplná normálka... Výber cestovky je dôležitý, lepšie satur, fischer, kartago, ja som bola už aj so sunflover (bývalé azurreisen) to bol otras a eti (tiež o ničom), ale tak 10 eur v pase to istí... Od cestovky závisí akú izbu dostaneš... Pokiaľ od dovolenky očakávas more, potápanie a pobyt na plazí, Egypt je, čo sa tyka pomeru cena výkon asi jedno z naj riešení... Ak teda znesies tu kultúru 😃 v každom prípade šťastnú cestu

vasssarolta
autor
15. máj 2021

@domiklik okey,dakujem za užitočné informácií , znesieme všetko, aj extrémy ,len som sa zlakla od tej vody teraz,ze nebudeme môcť si to užiť...vieš mi poradit kam konkrétne ist ak chceme aj plávať a potápať sa?

vasssarolta
autor
15. máj 2021

@marcellka32 teda kúpať sa dalo v pohode? Aj pre dieta bola voda vhodna?myslim pláž, a ci neboli koraly?

333levica
15. máj 2021

@vasssarolta tu su odbornicky,pridaj sa https://www.modrykonik.sk/group/12245/ egypt

domiklik
15. máj 2021

@vasssarolta bola som v Hotely Tia HIGH Makadi Bay, pláž bola asi najlepšia akú som Hurghada videla, krásna siroka pozvoľný vstup pre deti a o trochu ďalej koral s farebnými rybičkami, fakt by som sa tam vrátila, ale určite nie do toho istého hotela, skúsila by som hotely naokolo napr. Sunrise royal Makadi resort ale to ti v cestovke povedia ktoré hotely sú v susedstve, aj v katalógoch máš mapky, alebo Google maps. Potom som bola v Makadi palace, ten bol zase čistý, malo ludi, dobre jedlo ale tam bol ten koral, ale napr. Vo vedľajšom hoteli bola pekná pláž, aj nám tam platili náramky a jesť sme mohli na plazí, len z nápojov nám naliali len nealko 😃 Ja to robím tak, že si vždy pozerám na instagrame fotky plaze 😉 ešte jedna rada, nechoď do Egypta keď konci ramadan, to sú všade miestni a v niektorých hoteloch sú uprednostňovať, ale tento rok pozerám ze skončil 12 mája

vasssarolta
autor
15. máj 2021

@domiklik Ďakujem, preco v CK to nevedeli tak povedať, tak tuším bude to Egypt...a pošlem ti fotky ako vyzera to tento rok..😀🥰

jaja20
15. máj 2021

Ahoj,my máme Kapverdy, ostrov Sal,hotel Oasis Atlantico Belorizonte zaplatené už od decembra 2019, minulý rok sa tam nedalo cestovať,tak nám dali voucher,a uvidíme, či sa tam dostaneme tento rok...Ale k veci. Pri tomto hoteli je nádherná piesková pláž,vlny tam vraj nie sú až také búrlivé,ako v iných oblastiach Kapverd a nie je to ani na "konci" sveta,lebo je to blízko mestečka Santa Maria. My vyhľadávame miesta, odkiaľ sa môžeme promenádou dostať aj niekam inam,nielen tvrdnut v rezorte.
Boli sme aj na Mallorke,tam odporúčam oblasť S'Illot,Sa Coma,Cala Millor, nádherné pláže a ruch. V Egypte sme boli v Hurghade v hoteli Grand Resort,more veľmi pekné a bazeny ešte krajšie. Na Krete sme boli v oblasti Hersonissos,tam je ale more nie veľmi vhodné pre deti,ale vyžitie a ruch super. Južný Cyprus je úžasný,boli sme v Ayia Napa,hotel The Dome beach & Resort a ten takisto veľmi odporúčam. 2 pláže na výber, krásne a vhodné aj pre detičky. A potom ma napadá ešte napr.klasika,Taliansko Bibione,tiež pekne pieskové pláže. Do Turecka sa asi teraz nebude dať dostať,ale ak áno,tak potom odporúčam oblasť Side s peknými pieskovymi plážami.

luccija
15. máj 2021

@vasssarolta Ja som bola v Egypte super podmorský svet, úžasné počasie, ale s dieťaťom 4 r.by som tam nešla.Vybrala by som buď Cyprus, alebo Sardínia, stredne, južne Taliansko prípadne Mallorca, ale daj pozor ktorý časť kvôli Nemcom a silnému vetru

jaja20
15. máj 2021

Áno, ešte ma tiež napadla Sardínia, Karibik Európy,alebo Tunisko, oblasti Sousse a Mahdia, prekrásne pieskové pláže a Djerba takisto úžasná.

Strana
z3