icon

Dovolenka do Chorvátska na vlastnú päsť

henta
14. mar 2012

Ahojte ženušky...prosím vás, chodíte na dovolenku do Chorvátska?...Neviete mi poradiť ako to je ked by sme chceli ist bez agentury?...kolko stoji taka dovolenka?...Kolko stoji cesta?...ako je to so stravou?...a je chorvatsko vhodne pre 2ročne dieta?...

lulu2014
6. júl 2017

Pokial viem nikde....mozno internet...neda sa ani na poslednej pumpe na,SR... lebo madari robia registraciu...cize si nelepite dial.znamku...dostanete iba papier a blok o zaplateni. A ste v pocitaci. Treba si skontrovat EC auta....naco vas upozornia. Pred podpisanim papiera.
Ale v tych murovanych pod strechami...je to tam aj oznacene.

evellinka27
6. júl 2017

Treba si zamenit financnu hotovost hned tu na Slovensku alebo sa da vsade platit plat.kartou,ako je to a mytom?dakujem za radu

alami
6. júl 2017

@evellinka27 stačí karta. My nikdy nemeníme. Mýto môžeš kartou, ale aj eurami a vydajú ti kuny. Len to asi nie je zrovna najlepší kurz.

alami
6. júl 2017

@evellinka27 inak, na platbu mýtnice kartou sa aj kratšie čaká ako na platbu hotovosťou. Treba ale sledovať, kde sa zaradiť.

alami
6. júl 2017

@lulu2014 pri nákupe maďarskej známky radím zobrať fakt ten techničák, alebo ŠPZ si napísať na papier, nám pri diktovaní čísla zle rozumeli a dali N miesto M a museli sme zaplatiť ešte jednu známku 😕

t_fire
6. júl 2017

@alami ubytko je plno ale snad nieco najdeme na mieste. Dakujem moc si mi pomohla. Nam dako vecerny zivot netreba kedze deti budu spat a ideme sami takze by ich nemal kto strazit. Na obed sa aspon trosku prejdeme. Nevies nahodou kolko sa plati mytne?

alami
6. júl 2017

@t_fire do srimy si už nepamätám, ale ak ti stačí cca, tak vlani do Zadaru sme platili 66eur (tam aj späť) a ty ideš okolo 80km ďalej, tak rátaj niečo viac.

lulu2014
6. júl 2017

@alami nooo. Ja som zobrala technicak...maju to tu v Ba aj napisane. A aj ked sne kupovali cestou spat tak som isla s technicakom.
No po vasej skusennosti....😒
Radsej ano😉

lulu2014
6. júl 2017

@alami noooto je pravda ... tiez,sme to uz vyuzili...ked bolo vidiet vela aut na hotovostnej. 👍🙂

t_fire
7. júl 2017

@alami takze si mame nachystat asi 100€. A ako sa to plati. Ked prideme na hranice? A aj ked sa vraciame?

lulu2014
7. júl 2017

@t_fire maju mytnice...cize na jednej si vytalcite listok a ked bude schadzat z dialnice alebo prechadzat na druhu...tak budete platit....potom novy listok....platit.....atd. na hraniciach neplatite nic..
Platite vzdy ked pojdete po dialnici....ale ved to uvidite....ja som dala fotku jednej mytnice....takze na takychto beriete listky alebo platite.

jukov
7. júl 2017

@t_fire ahoj, niekde som zachytila, ze by ste chceli do Srimy koncom jula, kolegina musela storvovat kvoli rodinnej tragedii, tu ti dam link https://www.booking.com/hotel/hr/apartment-neva...

t_fire
7. júl 2017

@jukov dakujem my mozme odchadzat najskor v nedelu v noci lebo muz je este v robote

t_fire
7. júl 2017

@lulu2014 a nahodou nepoznate tu ENC skatulku? Zevraj je to lacnejsie ale nepoznam to.

jukov
7. júl 2017

@t_fire nepoznám, my máme tiež objednané cez booking

lulu2014
7. júl 2017

@jukov nemam o nej az taky prehlad...ale viem ze sa vybavit na mytnici Zagreb Lucko. Tam si vlozite nejaky kredit a mynate.
Ale to mi pride fajn pre tych co chodia viacej...castejsie...neviem ako vy....ale my asi nepotrebujeme. 😉

alami
7. júl 2017

@t_fire mytnice fungujú ako platené parkovisko. Keď vidíš prvú tak na rampe zastaneš, stlačíš tlačítko a vypluje ti to lístok. Ten uschováš. Keď prídeš znova k mýtnici, to je východ z úseku diaľnice, tam lístok podáš obsluhe a zaplatíš. A takto sa ti striedajú viackrát úseky diaľnice. S ENC nemám skúsenosť. Vlani sme to aj okukávalai s MM, ale nakoniec sme to nechali tak.

syja
7. júl 2017

@t_fire od buduceho roka rusia.zlavy na enc takze neviem ci sa to este oplati, akurat ze rychlejsie prejdes cez enc pruh.ked je vela aut

uglybetty1234
7. júl 2017

Ahojte mi mame enc skatulku uz asi 4 roky. Funguje to 100% . Skvela vecicka. Pocas sezony na nezaplatenie. Vyhnes sa kilometrovym kolonam na mytniciach. My sme to kupili prvy rok priamo na zjazde z dialnice a dalsie roky to manzel nabija cez net.

uglybetty1234
7. júl 2017

Este ma napadlo, ze asi pred dvomi tyzdnami sme nasli na nete, ze ludia cesi aj slovaci presavaju skatulky ak ich uz nepotrebuju, mozno na bazosi? Mrknite na to, pripadne cez google

t_fire
8. júl 2017

@uglybetty1234 a ako sa v tom meni baterka?

t_fire
8. júl 2017

@uglybetty1234
@lucinocka
@syja
@alami
@jukov
@lulu2014 vsetkym velmi pekne dakujem za rady, moc ste mi pomohli

uglybetty1234
8. júl 2017

@t_fire ahoj, baterku sme v tom este nemenili a mame to uz 4 roky.

t_fire
8. júl 2017

@uglybetty1234 dakujem za rady

lulu2014
8. júl 2017

@t_fire este raz prajeme peknu dovolenku🙂

vierazit198
9. júl 2017

Ahojte...ďakujem za rady už sme v Chorvátsku.mzvladli sme to
@lulu2014 ďakujem ti...otázka na vás chodíte na Blink? A hľadáte ubytko? Lebo ja som si to včera odplakala....špina, komáre, všetko si musím umývať kým nepoužijem, more špinavé kameno pieskové.. nafotené to bolo super ale realita iná...určite nie Privlaka...diera je to posledný krát...

hopeja
9. júl 2017

@vierazit198 a prečo ste tam ostali keď sa ti to tam nepáči, my na Blink nechodíme lebo máme 5rocne dieťa, dovolenku zajednavame s predstihom, včera sme sa vrátili z Chorvátska a bolo všade dosť voľných apartmánov,takže myslím že by sa dalo v pohode vybrat

lulu2014
9. júl 2017

@vierazit198 zdravim....to ma.mrzi ze ste takto dopadli. My chodime aj blink a hotely....ale ked sme boli na blink tak tiez sme hladali....ale nastastie sme mali v pohodke. Okrem predminuly rok sme boli vo Vodiciach v hotely...a bolo stale 40 st. Tak sme zostali ... len hotely obsadene...tak v Srime nas oslovila pre nas uz iba jezibaba...ubytko celkom fajn....klima,sa tam doplacala 5e/den.a to ona,este iba dve hodiny denne....tak to sme mali na haku...boli sme sice cely den prec...ale vecer a v noci bolo teplo....tak sa jej to nepacilo....ale toto prezila.
Problem bol v tom ze sme sa dohodli50/den plus ta klima.....tak sme isli vyuctovat nastatie v den odchodu .... a zrazu pytala 65/den plus klima.
Tak sme sa,s nou chytili.....lebo taketo neseriozne jednanie sme nikdy nezazili....vzdy ako bolo na zaciatku fohodnute tak bolo aj na konci.
Ale ak sa vam tam nepaci...ste na private....najdite si ine a odtial sa odstahujte. .... to nie je problem. Mozete aj v inom mestecku ci dedinke....
My ked sme hladavali ..... tak tiez sme videli vselico...a niekedy este za hrozne ceny. Ale teda naststie sme vzdy nasli fajn ubytko. My dla moznosti prva rada....nech vidime more. 😉
Tak drzim palce....a naozaj rieste to....ved je to vasa dovca...a ma byt OK.
Len dufam ze,ste nevyplatili ubytkdi dopredu....lebo vtedy neviem....
Ale ak nie ..... utejte inam ked sa vam tam nepaci.
Tak drzim palce. 😉

vierazit198
10. júl 2017

@lulu2014 si poklad ďakujem no dovolenka bola platená vopred . Nevadí našli sme peknú pláž Vír tak budeme chodiť tam aj keď sa to platí ale kašlem NATO. Klímu máme v cene ...celé ubytko bolo 325€