icon

Dovolenka do Chorvátska na vlastnú päsť

henta
14. mar 2012

Ahojte ženušky...prosím vás, chodíte na dovolenku do Chorvátska?...Neviete mi poradiť ako to je ked by sme chceli ist bez agentury?...kolko stoji taka dovolenka?...Kolko stoji cesta?...ako je to so stravou?...a je chorvatsko vhodne pre 2ročne dieta?...

zombie
26. jún 2014

@mmonika Ahoj. Mi sa chystame v pondelok a mám celkom stres z pocasia. Kde v chorvatsku ste?

mmonika
27. jún 2014

@zombie byvame na ostrove Krk Baška... z počasia nemusiš mať stres je tu fakt nadherne teplucko, asi 2 krat nam poobede prsalo, ale to fakt max na hodinku..a vy idete kam???

zombie
27. jún 2014

@mmonika mi ideme do dedinky bibinje pri zadare. Ako pozerám je to južnejšie ako ostrov krk, tak snad bude teplo. Ideme len na 8 dní, tak by mi bolo luto keby nám nevyšlo počasie. Tvoja fotka je nádherná, už sa neviem dočkať na more. Je to naša prvá dovolenka autom a aj do chorvátska tak trochu stresujem. Varíte si sami a brali ste aj nejaké potraviny z domu? Kontroloval niekto na hraniciach obsach kufra, lebo som niekde čítala že sa nemôže brať mrazené mäso a tak.

mmonika
27. jún 2014

@zombie ahoj aj my sme sli po 1x sami autom do chorvatska... cesta bola v pohode, nik nas nekontroloval, ani na hraniciach , dokonca ani tie poplatky nie su take strasne ... nebrali sme žiadne potraviny, len na cestu do auta... spravili sme si jeden mega nakup v potravinach, take zakladne a zvysok si kupujeme ... ceny su tu porovnatelne ako u nas, ludia su tu mily..akurat dnes uz ideme domov, lebo uz mame povinnosti 🙂

zombie
27. jún 2014

@mmonika a kolko ste tak minuly v eurách bez ubytka a cesty. Nie sme nejako náročný, ale zas deťom chcem dopriať všetko, tak neviem kolko asi zmeniť na ten týždeň.

mmonika
27. jún 2014

@zombie neviem ako stare mas deti, ale my sme tým našim kupovali ozaj čokolvek.. a dnes už sme ani nemali kde poriadne minut 200 kuna, tak ozaj už len blbosti sme kupili... ked tak ratam tak cca 300 eur na zmrzku, jedlo v reštike, suveriny, vylet lodou, nejake tie lehatka, nafukovacky a pod.. a + 100 eur na potraviny co sme si tu varili.. to sme spravili jednorazovy nakup v potravinach..
v zmenarni sme menili 100 eur = 740 kuna....ak mas este dake otazky kludne sa pytaj, este sme tu dake 2 hodinky a idemeeeeeeeeeeee domoooooooooooov huraaaaaa 🙂

zombie
27. jún 2014

@mmonika Tak prajem šťastnú cestu domov. Celkom si ma potešila, zmenila som 400 eur, tak by to malo stačit. Inak u nás je kurz 7,300, takže sa viac oplatí tam měnit. Nevadí budem vedieť na buduci rok. Ozaj platili ste mýto kartou?

mmonika
27. jún 2014

@zombie hej menit sa ti oplati az tu... to čo pisu na zmenarnach to je aj pravda, neoklamu... a este co sa nam lubi, že ked si kupis cokolvek aj sprastu magnetku za 10 kuna dostanes blok ... to sa ani u nas nestane .. .
hej myto sme platili kartou je to pohodlnejsie ...

ada11
27. jún 2014

@zombie kde konkrétne idete do Bibinje ? My sme bola vlani a bolo super, len kontakt na ubytko nemáme ☹ Ak by si mala nejaký kontakt, tak to by bolo super. Či idete na blind? My chceme ísť 3. augusta. Vlani sme boli bez rezervácie a našli sme.

zombie
27. jún 2014
zombie
27. jún 2014

@ada11 ideme ku rodine jednej znamej a budeme jej prvý najomnici, tak uvidíme. Mozem ti potom poslat viac info ked sa vrátime, august je daleko.

959touareg
27. jún 2014

@mmonika vy ste ako my-do HR tiez neberieme absolutne nic. tam nakupime a hotovo. a najlepsie ked je tam lidl. pokial sme tam 2 tyzdene, tak 2x nakupime vacsi nakup a hotovo. cenovo, najma tieto retazce su rovnake. o kusok vyssie ceny no nic hrozne. mozno na tych 2 vacsich nakupoch preplatime 10-20€ no kaslat na ne. vzdy lepsie ako trepat plny kufor, celu spajzu z domu tam. vobec nerozumiem ako tu poniektore doma zavaraju, pecu...take nervy pred dvl. keby ze toto mam robit-vykaslem sa na celu dvl. alebo som casto svedkom, ako si aj mineralky po celych boxoch tam vlacia, limonady.....no neviem...tak ale ked to niekomu vyhovuje....kazdy robi co uzna za vhodne. 🙂 .

5ka25
28. jún 2014

@mmonika mozes dat presny nazov ubytka a kolko vas vyslo? Mali ste zajednane vopred?

mmonika
28. jún 2014

@5ka25 boli sme presne tu http://polo.hr/cs/apartmany/baska/kura-marija-a... a ubytko nas vyslo cca 500 eur... a muz ho zajednal cca tyzden pred odchodom 🙂

bublinka127
29. jún 2014

monika, aj my uvazujeme o Krku, ale az v polovici jula, predpokladam, ze teraz tam nebolo az tolko ludi...ten apartman je uz obsadeny...a je to prosim chorvatska cestovka???

bublinka127
29. jún 2014

Monika, inak vybrala som si ine ubytovanie cez tuto cestovku, staci to len booknut? platili ste az na mieste??? akou menou? dakujem za info.

bublinka127
29. jún 2014

@mmonika

inak vybrala som si ine ubytovanie cez tuto cestovku, staci to len booknut? platili ste az na mieste??? akou menou? dakujem za info.

sasa2
29. jún 2014

@ada11 www.hrvatska.sk/bibinje/apartman-bralic/ prepáč ,skús tento link .ja tiež hladám dovolenku a našla som majitela čo sa volá roko tak si ma napadla .lebo už študujem všetko .chcem hlavne aby sme mali dobrú pláž pre deti a dobrý vstup.Ako sa ti tam páčilo?

bublinka127
29. jún 2014

@959touareg My tiez nebudeme tahat veci z domu, zoberieme len pre mna, kedze mam dost krutu dietu.../lepok, mlieko/

mmonika
29. jún 2014

@bublinka127 muž to platil ešte u nas, oni mu poslali čislo učtu, a on im to obratom uhradil eurami 🙂

bublinka127
29. jún 2014

@mmonika ja len že je to chorvatska agentura, nemam s tym skusenosti...aby som tam neprisla a nemala kde hlavu sklonit. Ale ked je to platba vopred, tak fajn

bublinka127
29. jún 2014

@mmonika ešte by ma zaujimalo, kupovali ste tyzdennu dialnicnu znamku v Slovinsku? ked chcem ostat dlhsie v chorvatsku, tak ale musim kupit mesacnu a ta stoji 30 eur

mmonika
29. jún 2014

@bublinka127 ahoj my sme sli cez madarsko, a tam sme si kupovali znamku.. vyšla cca 10 eur na 10 dni.. a z madarska sme sa priamo napojili na chorvatsku dialnicu ..

bublinka127
30. jún 2014

@mmonika dakujem, pozriem tu trasu...inak na google mape som si vyhladala to ubytovanie kde ste boli, plaz priamo pod oknami, nadhera...len Monika, ta plaz je dost uzka, sice dlha, v juli tam bude asi narvate.....slnecniky asi treba mat vlastne...inak prosim Ta je na tomto ostrove Lidl? Udajne na pevnine uz je...ja som vybrala toto ubytko, je to trosku vyssie, ale 150 m od plaze je v pohode..

http://www.polo.hr/cs/apartmany/baska/suden-dra...
Predpokladam,že ste sa boli pozriet aj na inych plazach, kedze ostrov ma len 38 km...
Dakujem za info.

miko4miko
30. jún 2014

Ahojte mate niekto nejaku skusenost z dovolenkou v biograde v chorvatsku???chystame sa tam a chcel by som vediet ako to tam vyzera a ci sa nam tam oplati ist dakujem

velkacica
2. júl 2014

@miko4miko "chystáte sa tam", alebo skúm,ate, či sa vám tam oplatí ísť?? 🤐

velkacica
2. júl 2014

@jalovec diaľnica v Slovinsku je od hranice (Rakúsko, Maďarsko) takmer po hranicu (Koper)

bublinka127
2. júl 2014

@mmonika Chcem sa este opytat, ci bolo vsetko OK s tym ubytovanim cez tu chorvatsku agenturu, nakolko idem rezervovat cez nich ubytko. Nemam s nimi skusenosti a cez booking uz nic nie je co by sa mi pacilo. Ubytovali Vas na zaklade rezervacieho formulara a platby? Dakujem.

mmonika
2. júl 2014

@bublinka127 Ahojky, nie nemali sme žiaden problem... prišli sme tam do tej agentury ci ako sa to volalo, muž nahlasil naše mená, oni si ich okontrolovali podľa našich pasov, a potom s nami šiel jeden mladik ukázať ubytovanie a všetko nam povysvetloval a ukázal.,,, z našej strany bola spokojnosť..

bublinka127
2. júl 2014

@mmonika ok, takze spokojnost..fajn...len sa pytam, nemam skusenost s nimi, inak ideme len na obcianske preukazy...dalo sa asi anglicky ?