Dovolenka k moru - 2021
Ahojte, máte niekto zakúpenú dovolenku alebo sa chystáte v blízkom čase zakúpiť(k moru)? Ja premýšľam, že by sme niekam išli lebo už je to na hlavu čo sa deje.
Dakujem každému, kto sa pridá do diskusie, a zároveň prosím baby, ktoré chcú hejtovať moju diskusiu, tak nech sa zdržia 👍
My zbuchame niečo na poslednú chvíľu cez booking, v podstate ako každý rok. Ale my nie sme veľmi na more, takže zrejme niečo na Slovensku. Inak minulé leto sme boli v Tatrách a teda vôbec neboli preplnené, vlastne som ich také "prázdne" ešte nikdy predtým nezažila. To len k tej poznámke od niekoho. Prípadne by sme radi dali Budapešť, ale to uvidíme podľa situácie, skôr asi tento rok ešte nie.
Pojdeme, uvidom, ako sa vyvinie situacia, ktore ktajiny sa otvoria a za akych podmienok. Cestovku mi k dovolenke netreba, sadnem a objednam. Ked nie more, mozno karavanom po Sk. Inak momentalne by som bola stastna, keby ma pustlili mimo okres.
@kristiii tá poznámka na Tatry bola odo mňa. 😉 My sme boli v auguste v Bešeňovej, Tatralandii, v Bachledke a na Hrebienku (boli sme na 4 dni cez týždeň, mimo víkendu) a všade neskutočné more ľudí, telo na telo, bola som z toho znechutená, nie kvôli korone, ale všeobecne z toho množstva ľudí.
chceli sme isť buď do Prahy alebo ku známym do helsiniek 🙂 ale do Finska momentálne lietadlá nelietajú a nevedia ako to bude ďalej a do Prahy pôjdeme keď sa to kus upokojí Praha je pekná vždy nie len v lete 🤭
My neplanujeme nic. Ved to ani nema vyznam.
Ale ak by sme nahodou niekam sli, tak isto nechame peniaze na Slovensku.
My mame objednanu dovolenku na leto cez cestovku, zaloha bola iba 50e/os, ak sa nepoleti, vratia nam peniaze, verime, ze v lete sa bude dat v pohode cestovat, nevadia nam pripadne testy a karantena, aj keby neboli, tak po prichode neplanujeme hned ponavstevovat celu rodinu 🙂 cely rok dodrziavame opatrenia, tak nevidim dovod, preco by sme v lete nemohli nikde ist oddychnut si
My sme chodievali každý rok na dovolenku už v tomto termíne, cez veľkú noc. Minuly rok a tento to nevyšlo. V lete sme boli v apartmáne v rezorte s veľa opatreniami a obmedzeniami, nesiel welness, restiky pozatvarane, ľudí tak 20% normalu, a neviem, či mám náladu absolvovať dovolenku zasa takto.
Pokial uvoľnia opatrenia a veci budú fungovať, asi pôjdeme ak budeme zdraví.
My budeme s manželom do leta už aj 2x ockovani, tak dúfam, že to bude jednoduchšie a voľnejšie. Ale kupovať budeme až podľa situácie na doraz pred odjazdom.
Na Slovensku to nepovažujem za dovolenku, natrieskané Tatry a aquaparky, predražené chlórované kúpaliska, ďakujem, neprosím.
@ivkazba my sme boli tiež v auguste, ale v Poprade na predĺžený víkend. AquaCity úplne v pohode (to bol tuším piatok), v Tatranskej Lomnici, v Poliankove a super, nikde nebolo veľa ľudí. Na lanovku na Soliska sme dokonca vôbec nečakali, pred nami jedni dôchodci, hore pár ľudí, som bola naopak milo prekvapená.
@viestta my sme boli ubytovaní v Tatanskych Matliaroch a chodili sme smerom na Ždiar. Tam bolo fakt v pohode, aj chodník korunami v Bachledke ráno prázdny. Aj prielom Dunajca, Červený Kláštor (len na plte tlacenica). Klasiku Strbske, Smokovec, Lomnicu mame pochodene a to máš pravdu, tam je v lete plno stále. Preto chodíme v júni alebo až septembri.
ahoj ano mame. Platili sme si dovolenku ako minuly rok priamo cez hotel s moznostou storna a vratenia penazi, tyzden pred prichodom. Minuly rok sme vdaka tomu dostali spat svoje peniaze a na dovolenku sme nesli. Teraz sme spravili to iste. Uz mame objednane na leto, a dufam, ze nam to dopadne. Pokial nie, dame si vratit peniaze. Letenky bududeme objednavat buduci tyzden.
Chceli by sme ísť este teraz máj -jún ked nájdeme cenovo dobré letenky,kym este nie je úplne horúco. Ci som na "samote" doma alebo niekde na pláži nevidím zoaden rozdiel (okrem mojej lepšej nálady) a uz dupľom jedno mi je co si o tom aki sme fuj fuj 🙄nezodpovední myslia cudzí ľudia. Keby mám na to peniaze aj na tie Maledivy za Ciblukovou by som išla. Do momentu kym mi tu 70% pozitívnych známych beha kade po práci,obchode a vyletoch, nedodržujú karanténu a NIKTO ich nekontroluje, ja sa uz odmietam akokoľvek obmedzovať.
urcite. boli sme aj minule leto - aj v juli aj v auguste a pojdeme aj teraz.vopred nekupujem nic, kedze urcite bude semafor krajin, ktore budu povolene na cestovanie a ktore nie- tak ako minule leto.pre mna je more neporovnatelne bezpecnejsie ako slovensko. boli sme minule leto aj na liptove aj na orave a vsade to bolo sialenstvo, na rozdiel od poloprazdnych plazi. aquaparky ee, este v zime som ochotna vliezt do chlorovanej vody, v lete ani keby mi za to niekto zaplatil
Neplánujem dopredu nič.ale syn alergik už more potrebuje.ak sa bude dať tak sadneme do auta a smer Chorvátsko alebo Grécko.len sa bojím.nie je zaočkovany.cakam na očkovanie teenegerov. Vo v.tatrach máme byt.tak sme tam dosť často.ale pre koronu už uprednostňujeme iné časti sk.objednam chatu čím väčší zapadakov tým lepšie.
@janinah keď to nie je práva dovolenka, opatrenia, zapadákov, bez ľudí, bez atrakcií. To radšej odložím Eura a pôjdeme, keď ten cirkus skončí.
K moru tiež chodíme kvôli zdraviu, moru ... ale do úplného zapadákova by som asi nechcela ist. Minuly rok stačilo. Aj na zmrzku sme šliapali skoro 2 kilometre a nebol vyber.
@hettinka kamoskina dcera je vydata v Madride, policia kontrolovala auta, pracovne zmluvy ...... tvrde podmienky, ako u nas. Je to rozne, podla vyvoja pandemie. V kazdom state sa priebezne menia podmienky. Pridaj sa do skupin zien, co ziju v zahranici. Ja som v kanadskej, maju to tam, ako na kolotoci.
@oli18 Madrid nie je Španielsko, oni uplatňujú regionálny prístup, čo by malo byť aj tu ... my sme boli "svetločervení" dlho a čo sme mali z toho, nič. Rovnaký lockdown ako teraz, keds sme čierny okres. Rozdiel nebadám, je to jedno, akej sme farby...
Neterka žije v oblasti, kde to také tvrdé nemajú. Aj do školy normálne chodia. Nemci teraz na velkú noc vycestovali na Malorku, Ibizu, normálne dovolenkovať...
My zatial este nemame rezervovane. Chceme kupovat dom a v byte by sa tiez hodila prerabka, ale ak sa podari, tak by sme isli do Chorvatska na sukromie a cestou spat by sme zostali 3 dni v Rakusku pri Wörthersee.
Nikam neideme. Sme ty co doma sedia v covid obdobi. Este tento rok vydrzime a dufam, ze buduci rok už bude bezpecnejsie.
@leona45 ach jaj, to by som nedala, my sme stale niekde, vzdy dodrzujeme, co nam nasa uzasna vlada nariadi, cize sme v kuse v prirode, ale nie mimo okres napriklad, sme na dovolenke, ale len ked je tam "povolene" ist. Ja ked som tyzden doma, a uz ma zeru mrle, aspon po "chotari" beham, bicyklujem, stveram sa na kopce.
Nechat peniaze na Slovensku je pekna myšlienka... az kym clovek nepride na to, ze sa mu to neoplati. Vysolit 400 EUR za dva dni v Banskej Stiavnici, 500 EUR za dva dni v Tatrach uz odmietam. Dva roky sme nikde neboli iba na Slovensku a ked to zrátam tak by sme mali za tie peniaze 2x Maledivy. Nehovoriac o katastrofálne predrazenej strave v reštauráciách, o kvalite radsej pomlčím. Takze ano, my ideme v júli mimo SR.
@vendulka80 minuloročná kalkulácia na SK pre nas štyroch, hotel s bazenmi, wellness, polpenzia cez 3000 na týždeň. Ďakujem, neprosím. To mám more letecky.
Cez jarné prázdniny minulý rok sme boli na 3 noci na Orave v hoteli Altis, to manžel uplatnil Príspevok na rekreáciu, tak to sa dalo. Ale strava bola hrozná, inak spoko.

My máme malého syna takže len na Slovensku , nerozmýšľali ste nad dovolenkou niekde v okolí stačí požičať chatu na samote a aspoň na týždeň a relax zaručený. Ja osobne zbožňujem chaty typu žiadna elektrika a voda len zo studničky