Dovolenka na Balatone s batoľaťom
Ahojte, máte skúsenosti s dovolenkou na Balatone s malým dieťaťom? Syn bude mať rok aj 3 mesiace a neodvážim sa s ním ešte cestovať niekde 8 hodín pri more.. máte nejaké skúsenosti, odporúčania, tipy, triky?
Bolo by super aj rovno odporučiť ubytovanie niekde pri vode s piesočnatou plážou/promenadou/reštiky/obchody/aquapark/detské ihriska…. Ďakujem🙂)
@dundulica má umelo vytvorené, tie som myslela 🙂 viem že je to jazero 🤣
Neodporucam, Balaton je velmi plytky a extremne rychlo sa v tej teplej vode mnozia bakterie. Mnoho mojich znamych odtial prisli domov s crevnou virozou. Sesternica pred dvoma rokmi skoncila s detmi v nemocnici 🫤 ... Zboznujem Balaton ako taky, ale ja sama sa v tej vode uz roky nekupem. Viem sem pridat aj mnoho clankov (iba v HU jazyku) v pripade zaujmu, ako sa aj minuly rok riesilo jej znecistenie, dokonca pri Tihanyi bola cast dlho aj uzavreta kvoli kontaminacii.
My sme boli v Balatonfurede a v Balatonlele s kamarátmi, čo mali malé deti. Balatonfured bola lepšia voľba, pláž záleží od hotela ako ju má urobenú,.popozeraj fotky.. Voda super, len človek nesmie čakať more. Žiadne baktérie sme si odtiaľ nedoniesli.
Boli sme Balatonfured alebo Siofok, popozeraj si fotky konkrétneho ubytka. Ale my sme sa v jazere extra nekupali (rocna len nohy omocila na plazi v Balatonfured). V Siofoku sa nam pacilo v hoteli Azúr,ale boli sme v maji
ahoj my sme boli tri roky po sebe v Zamardi - vedla Siofok... prvy krat ked mala dcerka roko a tri mesiace a fantazia v pohybe... Mali sme tam maly appartman hned zelen a promenada. jedlo od vymyslu sveta, atrakcie atd...
My sme sa na Balatone zastavili po ceste do Chorvátska,prespali sme tam a pokračovali ďalej. Ako zastávka na odpočinok fajn,ale mňa to tam moc neohurilo. Boli sme konkrétne v Kethely a neviem možno inde je to lepšie 🤷 Možno pre fakt malé deti je to super,voda je naozaj naozaj plytká a fakt až moc teplá,ale neskutočne mútna a blatová, aspoň tam teda. Za mňa je asi ktorékoľvek jazero na Slovensku lepšie a čistejšie,ale možno to bolo len tou konkrétnou oblasťou
Nechcete ísť radšej niekde k moru letecky? More ,slaná voda a ten vzduch -1000x lepšie a zdraviu prospešnejšie ako jazero so stojatou vodou. Mám v okolí jazerá a neokúpala som sa v nich že nikdy. Neviem ako je to s letenkami- či sa dá ešte že bez nároku na sedadlo, ale väčšina hotelov má malé dieťa zdarma- škoda to nevyužiť. Vyberala by som kratšie lety s čo najkratším transferom do hotela. Niečo s detským bazénom Napr. Grécko- blízke ostrovy- Zakynthos, Kefalonia, Corfu ,alebo aj Bulharsko- to má o chlp nižšie ceny. No a teraz sú už tie ceny vyššie väčšinou, vyberá sa najvýhodnejšie tak do decembra ,alebo potom počkať na last minute.
ahoj my sme boli tri roky po sebe v Zamardi - vedla Siofok... prvy krat ked mala dcerka roko a tri mesiace a fantazia v pohybe... Mali sme tam maly appartman hned zelen a promenada. jedlo od vymyslu sveta, atrakcie atd...
@krasneleto mohli by ste prezradit nazov apartmanu/ubytovania?
@krasneleto
@krasneleto vyzera to fajn. Ja hladam nieco pokojne pre deti 7 a 11 rokov
My chodíme na Balatón každý rok na predĺžený víkend koncom augusta, ale na piesočnú pláž sme ešte nenarazili..
Tie veľké hotely majú svoje bazény aj vonkajšie, aj vnútorné a vždy som dala prednosť bazénu pred jazerom, zdá sa mi to jazero už také špinavé koncom augusta, keď aj prší atď
A pre deti je tam toho veľa na každom kroku.. len si vybrať hotel, krorý sa vám bude páčiť, jedlo je super všade..

Balaton je jazero, nemá piesočnatú pláž