icon

Dovolenka na jachte s 1,5-ročným a 4-ročným dieťaťom

denka259
7. aug 2022

Ahojte maminky, potrebovala by som počuť váš názor. Manžel si tento rok urobil kapitánsky kurz a veľmi chce ísť s nami na dovolenku na jachtu. Úprimne, bojím sa ísť na takú dovolenku - naše deti sú ešte maličké (1,5 roka a 4 roky). Celú tú dobu ny som bola v strese či mi niekde nespadnú alebo si neublížia. Navyše manžel ešte nemá toľko skúseností s kormidlovaním lode. Išli by ste na takú dovolenku?

Strana
z2
tykat
7. aug 2022

@denka259 ...kolegovia z prace tak par krat boli, oteckovia s detmi, 1,5r tam asi nemali ale 4r ano. Vzdy cez den boli na pevnine a v noci sa presuvali. Cca 5-6 chlapov a kazdy mal 1-2deti. Vsetci prezili a dokonca tak boli tusim 3x.

janetinka27
8. aug 2022

@denka259 s malymi detmi urcite nie, je tam nutna zodpovednost a disciplina, museli by mat cely cas oblecene vesty a byt uviazane na spagate

katka0123
8. aug 2022

@denka259 za mna NIE. Sekunda, co niektore z deti vypadne z lode a nestastie uz nezvratis. Deti pri topeni nekricia a nemavaju rukami. Par krat zahrabnu pod vodou a idu dole. Az mi je zle pri tej predstave. Dokonca by som sla na dovolenku na jachte iba so starsimi detmi a VYBORNYMI plavcami...ktore maju za sebou dlhodobe treningy plavania. Nie take ze, vie urobit par temp v bazene. Zachrannu vestu v teple na sebe dieta neznesie cely den. A to nehovorim o obmedzenom priestore, nerviciek, lebo nemozu behat a pod. Predstava idealnej rodinnej dovolenky sa do hodiny zvrtne na nocnu moru.

kamatopo
8. aug 2022

@denka259 s deťmi nie. Ten stres a strach by mi skôr ubral na rokoch ako by som z takéhoto výletu niečo mala..a aj deťom nemusí spraviť dobre byť stále na vode.

iwesska
8. aug 2022

@zmrzlinka2021 Turistika neuskodi,ale novorodenec urcite nie je pripraveny na zmeny tlaku vzduchu a vykyvy teplot. To fakt sa neda zo svojich narokov zlavit kvoli detom? Nikto netvrdi,ze treba byt doma cele ich detstvo, ale prisposobit sa trosku tak,aby to bolo komfortne pre obe strany,sa da.

momoftwo
8. aug 2022

Dobre zas netreba tu katastroficke scenare pisat, od 4 rokov sa s detmi na lod da ist v pohode(ak su tie deti uz ok - pocuvaju, vedia co su pravidla), chodime na lod roky, aj na dlhsie plavby, vzdy sme chodili ako bezdetni bez deti, teraz prvykrat s detmi lebo uz mali nato vek..ale prisposobili sme im plavbu, ziadne dlhe 7 hodinove preplavby sme nerobili max 1-2 cez den, decka boli vtedy v podpalubi, bud spali znicene z vody alebo sa hrali spolocenske hry, po tej hodine- dvoch sme zas zakotvili na inom ostrove pripadne v inej zatoke ci marine, podla toho ci bolo treba dotankovat vodu a kupali sme sa az do vecera. Ale s 1,5 rocnym dietatom urcite nie to neni potom dovolenka ale mordor a striehnutie o detsky zivot a uz vobec nie s clovekom co si spravil skusky toto leto! To musi byt clovek co ma niekolkorocne skusenosti, pretoze nepredvitatelnych situacii na mori je dost.

Strana
z2