icon

Dovolenka na Kube

sisaka
20. mar 2013

boli ste niekto? Zaujima ma oblast Varadero, Havana. V ktorom rocnom obdobi ste boli, ako sa vam pacilo, ake bolo ubytovanie, strava, fakultativne vylety ...
Chystame sa v aprili, zaujimaju ma nazory Slovakov, Cechov (anglicky hovoriacich si viem vygooglit a uz mam aky taky prehlad 😉 ) Dakujem za akykolvek postreh, skusenost

amelie2017
17. jan 2018

Trinidad je krasne mestecko, ale ti, co prenajimaju izby des. Noc pred tym sme spali u jednej rodiny v Cienfuegos a uzasni ludia. Dom prerobeny, cisty a tie najlepsie ranajky na svete. V horach bolo toez krasne a mili ludia.

suzie28
17. jan 2018

@buba08 hotel a jedlo som písala že bolo super . S tým sme ani my nemali problém .. a pláž cela oblasť varadero ráno ani večer nečistili pláž . Možno sme prišli v zlom obdobi kedy to necistili 😂Takze na plazi sa dalo nájsť plastové poháre atd

nefertitka
21. jan 2018

Ahojte, boli ste niekto v hoteli Ocean Varadereo El Patriarca?

jessica2225
1. feb 2018

ahojte kočky idem si k Vám po radu, že ktorý hotel by ste mi odporučili 4-5 hviezdičkový, s ktorým ste boli spokojné aj strava bola dobrá, aj pláž, blízko centra, a tak, dakujem Vám za každú odpoved

majkeel
2. feb 2018

@jessica2225 Varadero je polostrov leziaci asi 10-15 km od minimestecka Varadero, kde lepsie hotely su situovane skor dalej od mesta smerom ku koncu polostrova. Takze ziadne blizko do centra nehrozi, pricom Varadero je mesto typu Malacky. Premava tam bus kazdu hodinu za 5 eur (5 CUC) one way. Alebo si mozte pozicat bicykel v hoteli, ale pozor na upal. 🙂
Hotelom, najma tym 3-4*vym treba spravidla ubrat aspon pol hviezdicky
Los Palmeras (4*) je este v pohode hotel, Vsade mramor, ale ma uz svoj vek, bezne izby skor priemer, stredna izba s dlazbou (treba si vypytat skor suitu) - jedlo, bazen, plaz fajn. Celkom pekny, vhodny pre deti, vobec neurazi, ale ani nepotesi, ak chces nieco extra.
Melia Las Americas je uz hotel bliziaci sa k 5* - pomerne novy, izby, okolie, bazeny,... ale asi len adult only a je aj cenovo vyssie.

tenerifka
2. feb 2018

@majkeel ja som pozerala mensie hotely a zaroveñ 5* (neznasam masovky), a vsetko bolo adults only, do hotela s 500 izbami by ma nedostali,a takisto nemame radi hotely, kde su male deti, chceme klud. Dcera bude mat 16 a je rozumovo a chovanim uplne inde ako niektori 18-19-rocni vyrastkovia, ale pravidla su pravidla a nemohli by sme tam ist, takze Kubu sme nateraz zavrhli a ideme znova na Maldivy, skoda.....

brigada
3. feb 2018

pláž najkrajšia akú som zažila a to mám s čím porovnávať,napr.thajsko je dosť špinave,more,aj plaž oproti kube, bola aj čistá,krásna,super,teple more....aj atmosféra mi vyhovovala.Hotel a vsetko ostatné ako ked sme chodili za socializmu do juhoslávie, odpadnuté dvere, plesen v kupelni,nesiel výtah celé dva týzdne..................jedlo bolo fajn, ranajky klasika ako vsade a ostatné dalo sa vybrat,boli aj ryby, morske plody,toto vsak kazili mladé ruské rodinky, ktoré mali pocit,ze im patrí celý svet, ale išla by som hned,len sa mi nechce zase toľko letiet..... i ked najviac ma teda rozculilo na kube letisko pri odlete,cakali sme asi 7hodin pred checkinom, jedna stolicka tam nebola na sadnutie,dva vydieracke bufety s pitim....dali nam letenku bez sedadla, problem reišil nemecký kapitán lietadla...............ale zase ho riesil luxusne, takže sme boli spokojní............
proste KUBA

nefertitka
7. feb 2018

Boli ste niekto pozriet udolie Vinales?

amelie2017
7. feb 2018

@nefertitka ja nie 😢 strasne som chcela ist, ale kedze nam mali dat auto rano o 10. a dali nam ho poobede o 17. uz sme nestihali a sli sme dalej podla planu. Ak mas moznost chod.

nefertitka
9. feb 2018

@amelie2017 a kolko prosim ta stoji cca pozicanie auta? a da sa tam ako este dopravovat?

amelie2017
9. feb 2018

@nefertitka vies co neviem presne uz kolko to auto, my sme to mali cez cestovku vsetko. Prvu noc v Havane, potom 4 noci pozicane auto a noclah sme zhanali sami a potom 4 noci v hoteli plus posledna v Havane. Ak idete do hotela, tak mavaju ponuky na eozne zajazdy, napr. aj Vinales a neriesis dopravu, ak idete sami, tak najlepsie je pozicat auto. Nejak som tam nevidela nejake pravidelne autobusove linky, aj znama z Kuby hovorila, ze chodia ako chcu. Kubanci najcastejsie stopuju, ak idu na dlhe trasy. Na kratke je najrozsirenejsi konsky taxi 😀😀. Aj my sme brali stoparov, aspon sme pokecali. Aj 2 decka 11 a 13 rocne, co cestovali k rodine na vikend 300km!!! Tak sme ich kusok zviezli

amelie2017
9. feb 2018

@nefertitka nasla som rozpocet - 65€ na den nas stalo auto. Plus zaloha, ktoru nam vratili. Prikladam foto auta 😀😀😀😂😂 a v akom stave boli brzdy radsej ani nevravim

tenerifka
10. feb 2018

@amelie2017 svine vydieracske, tolko nestoji auto snad ani na Tahiti, na porovnanie, tu na Kanarskych cca od 25 eur/deñ a vyssie(zalezi od kategorie), ale auta su v 100% stave a jedna sa o EU, nie o vyhladovanu Kubu, kde 65 eur nezarobia ani za mesiac,pripada mi to ako "podnikatelia" z vychodneho bloku po pade komunizmu, zarobit za kazdu cenu a co najrychlejsie

manouaricka
10. feb 2018

@nefertitka bola som a je to tam nádherné. Ja som bola cez cestovku, týždeň zájazd západná Kuba a potom týždeň v hoteli

amelie2017
10. feb 2018

@tenerifka no ja zijem na Malorke a tiez tu auto pozician lacno ☺ no je dost draha Cuba na to aka je chudobna. Ako ubytko v casas particulares fajn, tak od 25-40 sme nasli, ale ako zo vsetkeho sa snazia vytriast co najviac. Aj ked v jednom ich fastdoode sme zjedli 2 burgery, 2 hotdogy a 2 malinovky za 2€.

majusqa77
10. feb 2018

@tenerifka ale... ...ak chces kupit auto, stare, 40 rocne, pocitaj tak 30 az 35000 eur. Takze prenajom sa odvija alikvotne od vstupnej ceny

amelie2017
10. feb 2018

@majusqa77 presne, nam ked vraveli tie ceny, za ake by to auto predali sme nechapali.

buba08
10. feb 2018

@majusqa77 aj nám tak vraveli,že tie staré auta stoja cca 40 000€, starý moskvič 30 ročný stojí do 10 000 €,tie ceny sú preto take,lebo na Kube sa nedá kúpiť nové auto,bolo vidieť pár pre nás známych značiek ako Audi,Mercedes,sem tam nejaké Suzuki,alebo aj Ford sme videli,ale to sú všetko auta veľvyslancov, alebo cudzincov žijúcich nejaký čas na Kube, oni si ich doviezli zo svojej krajiny a po skončení a návrate si ich musia zobrať naspäť

buba08
10. feb 2018

nás sprievodca (slovak žijúci v Havane) mal Suzuki,ale on ako cudzinec mal výnimku,inak tam boli samé staré auta

buba08
10. feb 2018
mircalla
10. feb 2018

@sisaka Ja som bola poznavacke plus Varadero. Pre mna bolo Varadero z celej Kuby uplne najvacsia nuda. Nemam rada lezat x dni na plazi. Ale fantasticke plaze a nenormalny ocean. Voda bola priam tyrkysova. Obrovske vlny ale

majusqa77
10. feb 2018

@buba08 daju sa aj tam kupit nove. Len stoja 70tisic plus a poradovnik niekolko mesiacov 🙂

majusqa77
10. feb 2018

ak natrafite na toto, pytajte sa na marcelu :D chodi ako taxik po havane a okoli 🙂

sisaka
autor
11. feb 2018

@mircalla suhlasim, Havana bola super, tam by som sa aj vratila, bolo co pozerat, ked ľahnúť na pláž tak určite radšej Riviera Maya v Mexiku, mna Varadero nejak neočarilo vôbec - Mexiko ma tiež krásne tyrkysové karibské more a biely piesok, belší než Varadero, kvalitnejšie rezorty a neporovnateľne lepšie jedlo a mayska kultúra k tomu... je tam čo vidieť ...

mircalla
11. feb 2018

@sisaka Tak my sme bolu po celej Kube, nielen Havana. V Mexiku som bola tiez, ale videla som z neho velmi malo - Mexico City, Pyramidy a Acapulco

sisaka
autor
11. feb 2018

@majkeel ja by som povedala, že treba ubrať nie pól hviezdičky hotelom ale 2 hviezdy, takze 5* to je tak 3-3 1/2 * viac nie, k tomu treba rátať s komunustickym zmýšľaním absolútnou neflexibilitou a gratulujem všetkým, ktorí natrafili na dobre jedlo o tom som ešte nepočula, najesť sa da, od hladu človek neumrie, ale od 5-4 * hotela a pár tisíc dolárov za pobyt čakám trosku viac ako kus mastneho bravčového masa bez chuti a zeleniny pozostávajúcej z nastruhanej kapusty a s trochou šťastia paradajky, či inej momentálne dostupnej zeleniny. Mám pochodenych pár rezortov a množstvo hotelov, ale jedine miesto kde nám do kufrov vliezla upratovačka a ukradla veci bola Kuba a to som jej nechávala peniaze za upratané doniesla kozmetiku, hygienické potreby, hračky pre deti, školské potreby ... za dobrotu na žobrotu ....

amelie2017
11. feb 2018

@sisaka mi hovor o tom jedle, som tam bola v prvom trimestri, chcela som umriet. Nemam rada spagety s paradajkovou omackou, ale tie ma zachranili. V hoteli, u domacich sme jedli dobre. 5* hotel, rok otvoreny a bola taka spina v tej restauracii,plis sme cakali na pitie asi 15 min, konecne nam ho doniesli, len sme sa postavili a sli po salat a oni nam spratali stol!! Som tak navrieskala na hlavneho casnika, az som sa hanbila za seba 😀. A ked som videla, jak si zam ti ozrati Kanadania pochutnavali, nechapala som, co asi musia jest doma.. Muz je sefkuchar a ja som robila par rokov prevadzkarku restaracie, no hrozne mi bolo.

sisaka
autor
11. feb 2018

@amelie2017 my sme mali tiež výborne jedlo v Havane, ale v hoteli bieda. Kanaďania tam práveže moc radi nechodia práve koli jedlu, ale bývajú deals z Toronta a da sa tam ísť potom veľmi lacno tak idu a kašlú na jedlo. 70% Kanaďanov stačia ku šťastiu pizza, burgre, cestoviny, ak to v hoteli je, tak sú spokojní - oni si dovlecu vlastne pochutiny - koreniny, kečup a pod. tým si to dochutia a sú spokojní aj s Kubou, hlavne že je to lacné

amelie2017
12. feb 2018

@sisaka hej, som videla, ako si nosia svoje veci, hlavne teda kecup mali asi vsetci. Ale tie mega taniere co si nakladali ☺. A tie ich termosudky na chlast 😀. Ale kazdopadne som rada, ze sme boli, bol to moj celozivotny sen, skoda ale, ze sme uz nestihli ist za Fidela. A uplne ze naj bolo v horach a ta ich dialnica. Proste pecka, na konoch v prostismere, odbocit cez milion pruhov, mega diery. Zazitok ro bol.

sisaka
autor
12. feb 2018

@amelie2017 to ti verim, ja sa tam chcem určite ešte vrátiť, je tam čo vidieť