Dovolenka na Mallorce pre 50+
Zdravím všetkých cestovateľov.
Ktorú lokalitu by ste doporučili pre vekovú kategóriu 50+ ( akože darček na 30 výročie )
Mallorcu nepoznáme, keďže máme veľmi radi Chorvátsko : manžel Pakoštane, ja milujem Tučepi, čiže tyrkysové more, palmy a promenáda musí byť...
( ale žiadna rezortová dovolenka mimo civilizácie, to nie prosím ).
Turecko sme absolvovali v Side, to bolo fajn, piesočnatá pláž a shopping potešil, v pešej dostupnosti za hotelom ...
Výber mám však sťažený, som už celiatik, pozerám iba 4*hotely a v Hydrotour-e mi nevedeli poradiť gluten free hotel. Nechceme ísť po vlastnej osi, aj keď v cestovke mi povedali, že mám príliš veľa požiadaviek a nizky rozpočet ( cca 2200€ ).
Predpoklad termínu po 6.9. ...
Vopred ďakujem všetkým za cenné rady a recenzie
@anjelok DAKUJEM ZA INFO. manžel našiel pekný hotel cez Fisher, 5*, ale má iba polpenziu: CM Mallorca Palace, Sa coma
@vitaminsee Podla mna polpenzia staci. Minuly rok sme mali all inclusive,ale jedla som len preto,ze som to mala zaplatene. Mne by uplne stacili ranajky a vecera. Takze vobec ta nemusi trapit,ze je to len polpenzia. Aj ked zase all inclusive ma tu vyhodu,ze mas napoje aj snacky,nemusis sa ozaj o nic starat.
@vitaminsee boli v hoteli Mix Peymar, S'lllot
@pinkgirl Bola spokojna s hotelom a stravou?
@pinkgirl Bola spokojna s hotelom a stravou?
@marca12 ona nie je náročná dovolenkára, boli spokojní, pláž pekná, voda čistá primerane piesočnatej pláži. Mali aj výlety.
Kolegyňa bola v rovnakom čase na pláži v hlavnom meste Palma a tam mali poobede vo vode aj nános a nebolo jej príjemné sa v tom kúpať.
@marca12 ona nie je náročná dovolenkára, boli spokojní, pláž pekná, voda čistá primerane piesočnatej pláži. Mali aj výlety.
Kolegyňa bola v rovnakom čase na pláži v hlavnom meste Palma a tam mali poobede vo vode aj nános a nebolo jej príjemné sa v tom kúpať.
@pinkgirl Úprimne. Neviem si vybrať, pretože som zvyknutá na Chorvátsko .kde ma už nič neprekvapí, do auta si zbalím 2 kufre vecí na všetky typy počasia, k dispozícii mám vždy apartmán, kde si môžem variť obedy ( čerstvý celiatik ) a na večere milujem chodiť po promenáde na večeru na mušle a morské plody. Ak by som nebola celiatik, nebála by som ísť aj do 3*, ale bohužiaľ. Včera som našla 3 hotely , letecky z BL, 1 v časti Sa Coma a 2 v Playa de Muro ( tá je tam si myslím, že najkrajšia ), neprekročila som rozpočet 2200€ pre 2, lenže po dôslednom hľadaní info v recenziách a "chodení" cez google maps som zistila, že v tejto cene sú hotely na Mallorce staré a hlavne, centrálna klíma. Po nedávnych problémoch s ušami a príkazom lekára vyhýbať sa chladu a prievanu, som to asi zabalila ... V danom cenovom limite nadštardarný hotel s promenádou nikdy okre m Turecka neviem nájsť, Keďže tam sme boli, rada by som niečo iné, aspoň trochu exoticky pôsobiace s tyrkysovým morom a pieskom ...
@pinkgirl juujj, to je škaredé. To som zažila v Bulharsku, Slnečné pobrežie + medúzy, to už si neprosím !!!
@pinkgirl juujj, to je škaredé. To som zažila v Bulharsku, Slnečné pobrežie + medúzy, to už si neprosím !!!
@vitaminsee a o inej destinácii neuvažuješ? Kolegyňa bola v jeseni na kanárskych ostrovoch a veľmi si pochvaľovala. Šli bez cestovky, letecky z Pešti, ona je náročná na stravu - drží nizkohistaminovu diétu a aj lepku sa vyhýba. Boli tam viac krát na Lanzarote aj Feurvertura.
@vitaminsee a o inej destinácii neuvažuješ? Kolegyňa bola v jeseni na kanárskych ostrovoch a veľmi si pochvaľovala. Šli bez cestovky, letecky z Pešti, ona je náročná na stravu - drží nizkohistaminovu diétu a aj lepku sa vyhýba. Boli tam viac krát na Lanzarote aj Feurvertura.
@pinkgirl ďakujem za tip. Idem pozrieť. Kolegyňu obdivujem, že s histamínovou diétou cestuje. Manžel je kardiatik a more už moc nechce, takže žiadne horúčavy v Grécku alebo na Cypre, a tiež nie moc dlhý let ... hlavne nechce rezortovú dovolenku. V Side bol spokojný len preto, že v pešej dostupnosti hotela bolo centrum a v Chorvátsku zasa bicykluje. Mne vždy stačilo iba more, palmy a promenáda, teraz však už aj gluten free ...
@pinkgirl Nuž, nádhera, Toto je moja predstava dovolenky na VýROčIE ... Nevidím to však reálne. Priamy lety nie sú, cestovky to majú ( SaTUR aj Kartágo), ale z KOLíNA ,,,,
@pinkgirl ďakujem za tip. Idem pozrieť. Kolegyňu obdivujem, že s histamínovou diétou cestuje. Manžel je kardiatik a more už moc nechce, takže žiadne horúčavy v Grécku alebo na Cypre, a tiež nie moc dlhý let ... hlavne nechce rezortovú dovolenku. V Side bol spokojný len preto, že v pešej dostupnosti hotela bolo centrum a v Chorvátsku zasa bicykluje. Mne vždy stačilo iba more, palmy a promenáda, teraz však už aj gluten free ...
@vitaminsee ja idem s partnerom Veronica R2 cez Čedok. Pozri či ťa neosloví.
@marsmykkok pozerala som, je to 1.linia hotelov na promenade v Calla Millor, na 3* vyzera pekne, je asi zrekonstrovany. Moja predstava je takyto menši hotel, len nemá v popise bezlep stravu, pozerala som 4*, len su bud vypredané alebo nad môj limit ( 2200€ ). V Kartagu mi odporučili Cala Millor garden, len moc ma nenadhol, na 4* jednoduchý. Polohu ma OK, nemusíme byť priamo na pláži ... aj ked by som teda 🙏🏻Nechcem vyznieť nepokorne, mala by to byť dovča na výrocie,
Preto hľadám niečo aspon trochu nadštandard ... Ale na Mallorce asi v mojom rozpočte nenájdem, už som sa s tým zmierila ...
@marsmykkok vďaka za tip, uvidíme ale až zač septembra ... krásnu dovču prajem 😍
@marsmykkok pozerala som, je to 1.linia hotelov na promenade v Calla Millor, na 3* vyzera pekne, je asi zrekonstrovany. Moja predstava je takyto menši hotel, len nemá v popise bezlep stravu, pozerala som 4*, len su bud vypredané alebo nad môj limit ( 2200€ ). V Kartagu mi odporučili Cala Millor garden, len moc ma nenadhol, na 4* jednoduchý. Polohu ma OK, nemusíme byť priamo na pláži ... aj ked by som teda 🙏🏻Nechcem vyznieť nepokorne, mala by to byť dovča na výrocie,
Preto hľadám niečo aspon trochu nadštandard ... Ale na Mallorce asi v mojom rozpočte nenájdem, už som sa s tým zmierila ...
@vitaminsee ja ťa chápem, my s partnerom nemáme požiadavku ani na diétne stravovanie, nepotrebujeme zlaté kľučky ani luxus, ale chceme hotel blízko pláže, nie na samote, pozvoľné more a nájsť niečo do 1000 eur osoba 8 dní alebo 1300 10 dní osoba je problém a vždy sa nahľadám. Nezarábame 10 000 eur mesačne aby sme za 8 dní dali 3000 eur na osobu a teda 6000 eur za 2 osoby. A vraj priemerný Slovák dá na dovolenku pri mori okolo 600-700 eur na osobu čo teda nechápem, ked tie ceny sú úplne inde. Možno skús FB a skupinu mesta, že či tam nemáte nejakú dobrú cestovnú agentúru v Trnave čo má všetky cestovky a vedia fakt poradiť alebo možno aj nejakú skupinu celiatikov na FB či niekto čo má celiakiu nebol v nejakom hoteli na Malorke kde bola taká strava. Držím palce nech niečo nájdete.
@vitaminsee ja ťa chápem, my s partnerom nemáme požiadavku ani na diétne stravovanie, nepotrebujeme zlaté kľučky ani luxus, ale chceme hotel blízko pláže, nie na samote, pozvoľné more a nájsť niečo do 1000 eur osoba 8 dní alebo 1300 10 dní osoba je problém a vždy sa nahľadám. Nezarábame 10 000 eur mesačne aby sme za 8 dní dali 3000 eur na osobu a teda 6000 eur za 2 osoby. A vraj priemerný Slovák dá na dovolenku pri mori okolo 600-700 eur na osobu čo teda nechápem, ked tie ceny sú úplne inde. Možno skús FB a skupinu mesta, že či tam nemáte nejakú dobrú cestovnú agentúru v Trnave čo má všetky cestovky a vedia fakt poradiť alebo možno aj nejakú skupinu celiatikov na FB či niekto čo má celiakiu nebol v nejakom hoteli na Malorke kde bola taká strava. Držím palce nech niečo nájdete.
@marsmykkok ďakujem veľmi pekne. Zdieľam Tvoj názor, nie sme otrokom predražených dovoleniek, lebo jednoducho treba "skákať do výšky príjmu". My máme radi Chorvátsko, v app, ale teraz som chcela urobiť výnimku, lenže celiakia mi to komplikuje a manžel nemá rád vylihovanie na pláži ( iba 1x urobil výnimku v SIDE), takže luxus rezort mimo centra, bez promenády neprichádza do úvahy. VEľmi tažko sa mi hľadá kompromis, ak som našla, iba v Turecku, ale tam mi hotely pripadajú už na obrázkoch staré tiež ako na MAllorce. ĽUdia bláznia, objednávajú od októbra do decembra, najlepšie hotely sú teraz už vychytané. Už 2 týždne hľadám, čítam recenzie, chodím po letoviskách cez google maps, píšem do hotelov, keďže cestovky nevedia poradiť, už ma z toho ruka bolí .... Často sa stáva, že SK cestovky majú najhoršie izby, pleseň, špina, už som skoro 1 v Beleku vybrala, ale z tohto dôvodu som to asi celé zrušila. V SK neexistujú cestovky, ktoré by boli zamerané pre celiatikov, našla internet agentúru v Čechách, iba niektoré krajiny sú vhodné : Španielsko a hlavne Taliansko, páči sa mi Sardínia, lebo tyrkysové more, lenže to je už drahé . V lete nechceme, kvôli vysokým teplotám, ale september nepoznáme, vždy sme chodili v júli. Celkovo mi už vadí, že si vytváram stres za niečo, čo trvá 7 nocí, stojí veľa a nie je to podľa mojich predstáv ... a nemám zaručené, že budem mať moju diétnu stravu .... 😔

My sme boli v Cala Millor a tam to bolo veľmi fajn. Krásna pláž aj promenáda. Bolo tam veľa ľudí 50+. Aj v okolí sa dalo čo pozerať prípadne auto požičať.
@tecila v hoteli Cala Millor garden ?