Dovolenka na Sardínii
ahojte maminky,prosim vas o nazor na sardiniu alebo aj skusenosti potesia🙂zvazujeme ze pojdeme s 3 rocnou dcerkou v auguste. naozaj su tam take pekne plaze s bielym pieskom ako v cestovkach uvadzaju? nechysta sa nahodou niekto z vas konkretne do hotela calaserena s hydrotourom? dakujem pekne
ubytko asi nik nevie poradit..a otazka ma niekto skusenost s cestou trajektom na Sardiniu?
Ahojte, ja idem teraz v júni. Letenky som kúpila cez Ryanair, ubytko mám cez Booking s raňajkami priamo v Alghere pri pláži Maria Pia. Akurát škoda, že idem len na 4 dni - ale možno na jeseň zopakujem. Bola som pred 2 rokmi a zamilovala som si to tam. Hlavne ten kľud, biely piesok, prizračné tykrysové more a tú ich ústretovosť. I keď takmer nerozumejú anglicky - rukami, nohami pomôžu 🙂
Ahojte! Áno, Sardínia sa 100% oplatí, pláže sú naozaj také krásne aj v skutočnosti, potvrdzujem a to nie som žiadna cestovka, len ma baví po Taliansku veeeeľa cestovať 🙂. Práve píšem aj článok o najkrajších plážach Sardínie, len ešte nie je hotový - pridám, keď bude, ak môžem. Zatiaľ aspoň takéto všeobecné info o dovolenke na Sardínii. Dúfam, že sa bude páčiť!
http://www.dovolenka-pri-mori.sk/sardinia-perfektna-dovolenka-v-taliansku-na-vsetky-sposoby/
Opatrne s plážami 😀 vlani, cala gonone, hotel torre moresca, haldy morskej trávy, na pláži buldozéry (alebo bagre ?) Ale inak Áno, pekne more, len táto maličkosť 😉
Ahojte, tiez mame tento rok zarezervovanu Sardiniu. Ideme autom do Livorna, po ceste tam sa chceme zastavit pozriet Florenciu a na noc sa nalodit na trajekt. Rano budeme v Olbii a cca 30km mame zabezpecene ubytovanie v Capo Coda Cavalo. Bol tam uz niekto?
Mam o tom vela napozerane a nacitane a vyzera to fakt dobre. Blizo by mala byt plaz Cala Brandinchi, ktorej sa hovori maly Karibik. Tak som velmi zvedava, je to nasa prva cesta na Sardiniu. Cestou domov sa chceme zase zastavit pozriet v Pise a odtial potiahnut domov. Snad bude Taliansko dost bezpecne, aby sme dobre zvladli cestu a vsetko. 😉 Ak mate niekto skusenosti s touto oblastou, tak sem s nimi. Budem velmi vdacna 🙂
@luciaalex Preto je dobre mat auto, v blizkosti Cala Gonone ne tolko prenadhernych plazi, ze ani 2 tyzdne nebudu stacit to tam poriadne poobzerat. Skoda byt len na 1 mieste...
@alenpolak presne takto som chcela ist aj ja. Ako bolo?
ahojte, odporúčam prečítať si tento článoček - veľký prehľad pláží na Sardínii, pomôže sa zorientovať, aké pláže v akej oblasti ostrova nájdete.
@euphoria my tiez ideme prvy krat. Odchadzame 15.7. do 30.7. Do akej oblasti idete? Zarezervovala som ubytko v Capo Coda Cavalo. Tiez som zvedava na tu cestu, aj ked uz nemame male deti. Dufam, ze nebude nejaky problem kvoli utecencom. Minuly rok sme tak cakali 4 hodiny na srbskych hraniciach, ked sme isli z Grecka. Tak prajem peknu dovolenku a stastnu cestu. 🙂
@alenpolak dnes sme boli pozriet tie vilky v Capo Coda Cavallo, bolo tam neskutocne krasne, vyhlad a upravene vilky so zahradkami, aj plaze naokolo jedna krajsia nez druha. Len s autom vsade lytali vstupne. Ale je to tam nadherne a blizko Olbie, ak tam pridete trajektom.
@eva.ballester jeeej super, tak sa mame na co tesit 🙂 Uz sa nemozem dockat. Hej hladala som v okoli Olbie nieco, aby to bolo blizko letiska a pristavu. Nasi priatelia idu letecky a my autom, tak aby sme ich mohli zobrat z letiska. Vy ste teraz tam? Viete mi povedat prosim ako je to tam cenovo v marketoch? Pozerala som, ze mame blizko do San Teodoro a tam je market Dettori a Eurospin, tak sa tam snad bude dat dobre nakupit. Vy ste v ktorej oblasti?
@alenpolak My sme ubytovani v La Caletta, trochu nizsie. Ale celkovo ceny v supermarketoch su v pohode, mierne vyssie ale s tym, ze jedlo je vyborne, aj vinko. Maju kopu lokalnych produktov, nemusite trepat nic sebou. Len som nevedela raz najst ovsene vlocky. Euorospin je super, lokalne produkty. Ked sa odpojite z dialnice na to vase ubytko, tak si pozrite ako sa presne ide az hore k vam, lebo my sme sa tam dost motali, bolo to ako labyrint. Len da treba drzat hlavnej cesty. Inak v restikach tam u vas mi prislo trochu drahsie. Tu kde sme my stoji pizza 6 eur a vyborna. Poslem ti aj par fotiek, len teraz nemam ako ich uploadnut 😉 Ale celkovo to miesto, more vyhlad na Tavolaru a okolite plazicky su proste Wau, nadherne scenerie. Aj ked pojdetez Olbie dole, tak odporucam ist cestou po pobrezi, su tam prekrasne vyhlady.
@alenpolak
Ahoj, ja ešte nemám nič rezervované, ale už pracujem na tom. uvítam nejaké tipy
@eva.ballester prosím.
My sme minulý rok boli v Budoni, aprešli sme za 2 dni požičaným autom veľa do Porto Cervo jeden deň a druhý deň smer Cala Gonone. Z tej časti sme boli nadšení. Bolo to nádherné. Mali sme požičanú takú krásnu loďku s motorom na pár hodín a prešli sme nádherné pláže.
My chceme cca 3 -4 dni zostať v Toskánsku a potom ísť trajektom na noc z Livorna do Olbie.
@eva.ballester joooj, dakujem velmi pekne. To som fakt rada, ze som dobre vybrala a je tam pekne. Je to nasa prva cesta na Sardiniu, doteraz sme jazdili Chorvatsko, Grecko. Ale uz minuly rok to bolo z Grecka ist hrozne. Tak ze skusime zase nieco nove a Sardinia uz ma dlho lakala. Ak by sa teda dalo poslat par foteciek, tak by som bola vdacna. Mozete aj na mail, poslem do spravy.
Dakujem velmi pekne za ochotu a uzivajte si to tam 🙂 😎
@euphoria tu plaz mame cez kopec a vyzera veeeelmi pekne, co som videla fotky a videa. Byva to asi dost preplnena plaz, ci? Minuly tyzden som cestovala do Milana a cestou sme sa zoznamili s jednou taliankou. Pochadzala zo Sardinie, z Alghera a hovorila nam, ze najhorsie to tam je v auguste. Ze to maju taliani dovolenky a prazdniny, ze to tam je vtedy hlava na hlave. Ze najlepsie je ist v septembri, ze aj ceny su uplne inde. Tak mozno buduci rok si pockame. Velmi som tiez zvedava na tu cestu a hlavne trajekt. To sme este neabsolvovali. Tam mame na noc a naspat cez den. Dufam, ze uvidim delfiny 🙂
@euphoria aj my sme chceli ist na cala brandinchi a motali sme sa tam 😀
@euphoria mozem za spytat kolko vas vysiel prenajom tej lodky? Urcite je to jedna z veci, co sa oplati podniknut 😉
Dievcata poradite nejaky all inclusive komplex na Sardinii vhodny pre male dieta, aby to nebol obrovsky komplex, blizko more, skor kludnejsia oblast..? Dakujem
@anoma my sme najskor uvazovali nad Colona Beach hotelovym komplexom. Ale potom sme to riesili individualne autom a ubytko sme si zajednali tiez bez cestovky. Chceli sme ist na 14 dni, 8 je nam malo a to cez cestovky uz vychadza na Sardinii dost vela. Takto nas to vyslo lepsie. A tiez nie sme velmi na all inclusive, kedze vela jazdime, ked uz niekde sme. Tak by sme to ani nevyuzili. Ale skuste pozriet, ci by sa vam to nepacilo.
ahojte! ešte pribudli ďalšie čerstvé články o TOP 15 najkrajších plážach na Sardínii, takže ak sa chystáte na dovolenku, odporúčam si prečítať ;)
http://www.dovolenka-pri-mori.sk/najkrajsie-plaze-sardinie-velky-dovolenkovy-prehlad-ktory-musite-vidiet-12/
http://www.dovolenka-pri-mori.sk/najkrajsie-plaze-sardinie-velky-dovolenkovy-prehlad-ktory-musite-vidiet-22/
@oli_ Mnohe z nich su nedostupne 🙂 Alebo len lodou, ale ruzova plaz v Budelli uz nie je pristupna pre turistov.
@eva.ballester ahoj, tak uz sme na Sardinii a je tu faaakt krasne. Akurat nas ubytovali niekde inde ako sme chceli. Byvame v rezorte v Puntaldia, co je este lepsie ako to Coda Cavallo, nastastie. Chodime na plaz La Cinta, ktora je neskutocne kraaasna a dlha. Zatial sa nam tu velmi paci, vcera sme boli pozriet na Cala Goloritze, ale riadna makacka, ist na tu plaz. Stalo to vsak za to 🙂
Sardínia je krásna, dobrá strava, prekrásne pláže a piniové lesy stoja za to , ja by som šla hned zasa

Pripájam sa do témy, nájde sa tu niekto , kto mal dobré ubytovanie aj s kuchynkou- radšej nejaké súkromné ubytko, bližšie k plážam ........... ďakujem za odpovede