icon

Dovolenka na Sardínii

luciana157
19. máj 2013

ahojte maminky,prosim vas o nazor na sardiniu alebo aj skusenosti potesia🙂zvazujeme ze pojdeme s 3 rocnou dcerkou v auguste. naozaj su tam take pekne plaze s bielym pieskom ako v cestovkach uvadzaju? nechysta sa nahodou niekto z vas konkretne do hotela calaserena s hydrotourom? dakujem pekne

womankc
24. aug 2016

@alenpolak ďakujem ja som doteraz moc nemohla cestovať , tak by sme si to teraz chceli užívať trošku, ale čaká nás aj tá prerábka a už to muž odsúva druhý rok a po pravde potešila by som sa aj tomu , nech to je čím skôr urobené
Mne je v podstate jedno kam by som šla , všade je niečo , čo stojí za to

pralinka86
10. sep 2016

Ahojte, boli ste niekto na Sardinii aj v oktobri? dá sa ešte kúpať? 30tky mi nebudú chýbať, len to more..

lenkka81
20. sep 2016

@ayara ahoj,mohla by som poprosit o info o Sardinii...cez co ste zajednavali ubytko?vdaka

ayara
21. sep 2016

@lenkka81 ahoj, ubytko sme si zajednavali cez booking

lenkka81
21. sep 2016

Dakujem

sotia
1. dec 2016

@lenkka81 skús alghero.sk....super komunikácia, ideme v juli, tak som zvedava

oli_
4. jan 2017
Používateľ oli_ je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od oli_.

ahojte! Pripájam aj nové články - výber TOP 15 najkrajších pláží na Sardínii spolu s detailným popisom oblasti. A áno, sú tam aj prekrásne pláže s bielym pieskom ako z katalógu - a to presne tieto:
http://www.dovolenka-pri-mori.sk/najkrajsie-plaze-sardinie-velky-dovolenkovy-prehlad-ktory-musite-vidiet-12/
http://www.dovolenka-pri-mori.sk/sardinia-najkrajsie-plaze/

eva.ballester
13. jan 2017

Kto sa chystá na Sardíniu aj tento rok? My sa už nevieme dočkať, chceme zobrať aj nášho synčeka v Septembri, bude mať akurát 1 rok 🙂

mlinska
4. apr 2017

ahojte, my ideme v júly, autom. Neviete náhodou niekto či sa na Sardínii niekde dá parkovať s člnom? Dakujem

nellyza27
4. apr 2017

@mlinska ahoj a kde budete ubytovaní?

pekna1
5. apr 2017

Ahojte, boli ste niekto v apt. residence di eucalipti? date recenzie?

mlinska
6. apr 2017

@nellyza27 určite v Stintine, niečo máme zarezervované ale stále hľadáme

mrkva1
6. apr 2017

@pekna1 Ides do Alghera? Bola som tam 2x, v tej rezidencii nie, ale je blízko k moru a blízko k centru 🙂

pekna1
6. apr 2017

@mrkva1 ano, mame to tam booknute, tak dufam ze budeme spokojni....ako nehladam luxus, staci priemer....
ako sa ti pacilo tam? plaze , centrum, vzdialenosti, da sa pesi?
ak mozes, budem rada ak napises svoje postrehy, rady a pod....
dakujem

mrkva1
6. apr 2017

@pekna1 Alghero je pekné mesto. Akurát pláž pred tou vašou rezidenciou je taka.... nie príliš pekná. My sme chodili na pláž do takého borovicového hája za nemocnicou, záleží na koľko dlho tam ideš. Do mesta to máš peši cca 10 minút chôdze. Takisto je tam veľa reštík. Z letiska sa dá v pohode dostať busom do mesta. Ak niečo, pýtaj sa.... ja som bývala v rezidencii Oasis, čo je ďalej od mesta.... ale blízko k pláži (biely piesok, číra voda) , do mesta to bolo peši 20 minút. Centrum Alhgera má dosť pamiatok. A je tam výborná zmrzka 🙂

pijavickaa
6. apr 2017

Vedeli by ste mi prosím povedat ake je tam počasie na jeseň?

katuska111
11. máj 2017

Ahojte , viete mi poradiť, chystame sa so synmi na prvu dovolenku, 2 a 4 ročný, viete mi odporučiť nejaký lepší hotel s krásnou plažou vedla ? vdaka
@eva.ballester ako pozeram Vy to máte prelustrovane, viete/vieš mi poradiť ? vdaka

Inak viacere , čo tu čítam, chodíte na vlastnu päsť, pravdupovediac ja som sa vždy spoliehala na cestovku, ale zaujíma ma to, vyjde to o moc lacnejšie?

eva.ballester
11. máj 2017

@katuska111 Ahoj, no ja by som na tvojom mieste prve pozrela letenky na Ryanair a podla toho pozrela hotel na bookingu. Kamaratka tam zije a ona odporucala kemping v Porto Taverna, ale pozri aj dovolenky na stranke Pelikan, tam je Club Hotel Ancora v Stintino. Znami tam boli a chvalili si.

chyki
3. jún 2017

Ahojte.
My cestujeme na Sardiniu autom, skoro každý rok. Traja dospelí a jedna desaťročná slečna. Ja osobne už šestnásty krát. Vyrážame 28.07 okolo 21:00 zo Zvolena do Livorna. Trajektom do Golfo Aranci. Tam budeme tentoraz aj ubytovaní​. Kto rieši super dovolenku na vlastnú päsť a má chuť sa pridať na cestu, nech sa páči.
Jaro

dooscoby
18. júl 2017

@chyki ahoj. Mozem poprosit info ohladne trajektu? Lebo uz spekulujem buduci rok dovolenku, ale co som teraz namatkovo pozerala tak trajekt na konci augusta vyjde cca.900 Eur pre 4 ludi plus auto a tak ako ratam tak mi to vyjde rovnako ci letecky z BA a pozicat auto alebo auto plus trajekt. Ubytko zatial neriesim, to skusim cez airbnb alebo booking, aj tak by som najradsej skusila tych 10 dni a dve rozne miesta plus mi all inclusive ani nevyhladavame potrebujeme len nieco, kde si uvarime a vyspime sa. A bookujes trajket cez directferries alebo aku stranku odporucas. Dakujem za odpoved

chyki
18. júl 2017

@dooscoby ahoj. Všetko ohľadom ubytka a trajektu zajednávam vo februári alebo v marci. Vtedy sú ceny ubytovania a palubných lístkov v podstate najlacnejšie. Z mojej skúsenosti kupujem lístky na trajekt s dňom nalodenia vo štvrtok (sú najlacnejšie). Spiatočné lístky je jedno, na ktorý deň. Trajekt najčastejšie zajednávam cez https://www.aferry.com/ a to spoločnosťou sardinia-ferries, z Livorna do Golfo Aranci. Za päťčlennú posádku a auto som platil 397€ (spiatočné lístky). V cene boli aj kreslá na palube. Trajektom sme cestovali cez deň. Nepotrebuješ kajutu, celý čas sme na vrchnej alebo zadnej palube a sledujeme v okolí lode delfíny. Dňom trvá plavba 6h, v noci cca 10h. Preto sú lístky aj drahšie. Náklady PHM na 2700km ma vyšli 230€, Rakúska diaľničná známka 2x10 dňová 17,80€, mýtne brány v Taliansku 38€.
Ubytovanie som zabezpečoval cez booking.com, priamo v Golfo Aranci. Veľký 3 izbový byt s kuchyňou a práčovňou a terasou o rozlohe 98 m2. Cena pre päť osôb 1100€ konečná cena.
Čo sa týkalo stravy, tak to bolo pol na pol. Párkrát pizzéria, nejaké tie dary mora...
Večera v pizzérii nás vyšla do 40€, samozrejme aj s pitím. V okolí je niekoľko supermarketov, kde sa dá dobre a lacno nakúpiť. Nakupovanie ťa tu vyjde lacnejšie ako u nás. Čiže, netreba sa báť!!! Podľa mňa bol najlepší Eurospin http://www.eurospin.it/dettpv.cfm?idpv=57133. V Olbii, 13km od Golfa sú aj tri.
Samozrejme, že pláže sú tu TOP. V úzkom okolí nájdeš aj 15 krásnych pláží. Na Sardínii bez auta, to je ako riť bez šerbľa 😀
Cesty sú v pohode, lepšie ako u nás. Ak by si potrebovala s niečím pomôcť, tak rád pomôžem. Tohto roku som ja osobne bol na Sardinke už 16-ty krát.

chyki
18. júl 2017

@chyki samozrejme, že tá cena v Taliansku za mýtne brány je 76€ (tam a späť)

juliet86
18. júl 2017

@chyki vau. Vyzera ze sa fakt vyznas. Ja zvazujem sardiniu v auguste s manzelom. Monapredstava je ist letecky a mozno si prenajat auto priamo na ostrove. Rada by som sa ubytovala pri nadhernej nepreplnenej plazi na sukromi s dobrym netom 🙂
Pokial milujem pokoj a more a neznasam davy mas typ na ktore oblasti sardinie sa zamerat? Dakujem.

chyki
18. júl 2017

Tak sme ten istý typ ľudí.
Ak chceš letecky, tak sa ti oplatí letieť Ryanair. Letenky celkom za prijateľnú sumu. Z Bratislavy do Alghera. Priamo na letisku je požičovňa áut. Najlepšie je auto zajednať cez internet, rovno, keď kupuješ letenky. Po pristáti na letisku Vás už bude čakať chlap s kľúčami od auta.
V tej oblasti, konkrétne v mestečku Castelsardo sme boli v 2014. Ale tam sa mi nejako moc nepáčilo. Veľmi skalnaté pobrežie, možno ešte Isola Rossa.
Ale ak môžem ešte poradiť, tak koncom augusta majú ešte Taliani prázdniny a dovolenkové obdobie. A poviem, že ceny potravín, nápojov, ubytovania sú v pekných výšavách!!!!! Najlepšie ísť na Sardíniu je na prelome júna a júla, cca do toho 15.07. Ešte nie je sezóna... Alebo začiatkom septembra. Viem o čom píšem 😝

arasidka11
18. júl 2017

@dea boli ste autom ? koľko trvala cesta? boli ste aj tento rok?

chyki
18. júl 2017

@arasidka11 áno, boli sme autom. Cesta, konkrétne zo Zvolena do Livorna nás trvala 15 hodín, ďalších 6h trajekt. Isteže sa dá aj za kratší čas, v pohode 13hod, ale mali sme prestávky na oddych častejšie. Vyrazili sme o 21:00 a v Livorne v prístave sme boli o 12.00 druhého dňa. Trajekt vyplával presne 15:30, no treba byť v prístave najneskôr 90min pred vyplávaním...

arasidka11
18. júl 2017

@chyki prosím ťa vieš mi aj povedať koľko to tak asi vychádza tá cesta, ubytko ste mali aké? na ako dlho ste išli?

chyki
18. júl 2017

@arasidka11 Ups! Ospravedlňujem sa za môj príspevok. Mala si otázky pre @dea. Až teraz som si to všimol...😨

dooscoby
18. júl 2017

@chyki super, paradne info len otazka ja ako nesofer ci manzel zvladne soferovat celu noc a potom trajekt a nasledny presun po ostrove. Lebo sice kajuta je asi dost priplatok len som rozmyslala ci nie je lepsia moznost vyrazit rano a chytat vecerny trajekt a objednat si kajutu pre 4 ludi a rano sa zobudit fresh na ostrove. Po ceste naspat by sme uz riesili denny trajekt alebo skusit zohnat v noc Livorne to mozno vyjde lacnejsie ako prenajat si kajutu, to ste neskusali taku moznost alebo niekde hodku od mesta v takej rozumnej dostupnosti popripadne Bibione je cca.4 hodky drive do Livorna lebo nechcem manzela totalne rozbit. A to myto super, ides cely cas po dialnici lebo mi to pride dost nizka suma na tie ich dialnice. Tak mam cas do decembra rozmyslat lebo tento rok robime na byte, ale chyba nam daky poriadny oddych a Sardiniu uz zvazujem dlho len minuly rok sme dostali pozvanie do Svajciarska tak bol roadtrip Legoland-DE, Zurich, Davos a po ceste spat 5 dni pri mori v Bibione, detska to zvladli preto rozmyslam nad tym trajektom, ze by to bola daka zmena v cestovani pre nich. Ak ma nieco napadne sa ozvem a urcite by som volila jul hoci sme boli v Bibione koniec augusta minuly rok a pocasie bolo super aj ked ludi pozehnane 🙂

chyki
18. júl 2017

@arasidka11 Boli sme od 29.06-09.07. Ubytko som už popisoval vo vyššie uvedenom príspevku.