icon

Dovolenka na Slovensku s malými deťmi - skúsenosti

hruska91
8. jún 2021

Ahojte, zvazujeme. Chcela by som vedieť vase skúsenosti nazor mozne nastrahy. Na dovolenku s malymi detmi. Sli by sme prvykrat odkedy mame deti. Sme z presova, a chceli by sme ist do tatier na par dni/predlzeny vikend (kontakt zoo, skusit nejaky bazen atd). Cestovali by sme autom. Deti maju dva roky a 7 mesiacov. Zvazili by ste to? Pripadne je to dobry napad? Naco si dat pozor, mam trochu obavy keďže sme nikde neboli. Ďakujem

Strana
z2
panelacikova
8. jún 2021

@hruska91 Na SK určite áno, prečo nie, situácia sa upokojila, je potrebné si oddýchnuť a pobyt na SK odporúčam všetkými 10 🙂 ak chceš nejaký tip a netrpíte finančnou núdzou, vrelo odporúčam toto: http://sojka.eu/sk
je to na Liptove, do V. aj N. Tatier máte na skok (ak máte auto), sú tam fantastické služby, kuchyňa, wellness, bazénik pre deti, obrovská trávnatá plocha, kde sa môžu deti vyšantiť, no proste super. ja som tam chodievala od cca 1,5 roka dcéry do jej cca 9 rokov. Potom už pandémia a tak.... 🙂 ale je to tam fakt krásne, aj zamestnanci boli super, takí ochotní a milí.... verím tomu, že za posledné 2 roky sa to nezmenilo 🙂

erikad82
8. jún 2021

@hruska91 ahoj! My sme chodili do Bojnice. Mala som vtedy deti 3. Užili si to skvelé. Keď idete autom nie je problém,hoci kde zastavíte... Myslím, že nemusíš mať obavy.

1aduliatko1
8. jún 2021

chodievame Tatry, Liptov tak na 2-3 dni....na týždeň chodievame do štúrova.

evkamotka
8. jún 2021

Cestu s takymito krpcami planujte, aby to bolo do 2 hodin (takze sturovo este neodporucam) . Svokrovci byvaju 200km a stale du tie 2 hodiny tak na hrane maxima aj pre mladsieho (16m) aj pre starsieho (necele 4r)
Slovensko je dobra volba, čokoľvek sa stane, viete ist lahko domov, poriest pohotovost a pod. Staci ze malemu pojdu zuby, nech vam nie je ľúto (znama sla vo velkom do zahraničia na dlhu dofcu, synovi zacali ist ďalšie zuby tak nakoniec sedia len na izbe)

zuzkaa1991
8. jún 2021

@panelacikova mozem sa pripnúť my rozmýšľame ist na predĺženy víkend na liptov co za tyka zoo kontaktnej je blizko cca kolko min s autom??? Poprípade nejake kupaliska poblizku su tobogany atd?
izby ake odporúčate mame 3r slecnu ;) ďakujem

1aduliatko1
8. jún 2021

@zuzkaa1991 Tatralandia, Bešeňová

unicornlady
8. jún 2021

v Tatraladii sú aj tie motýle alebo možnosť skladať si lego http://bricklandia.sk/

v Čutkovej doline (seriál Kuchyňa tam natáčali) je Obrovo
https://obrovo.sk/#Atrakcie

kamagma
8. jún 2021

To ste ako este neboli na dovolenke s detmi pomaly 3rocnymi? Fu neviem si to predstavit. Boli sme s 3mesacnou , potom ked mala rok a vlastne hocikedy. Dieta nie je prekazka. Pomaly 3rocne to uz zvladnete uplne v pohode.

panelacikova
8. jún 2021

@zuzkaa1991 áno, kontaktná ZOO je pri Tatralandii, ak budete autom, tak od daného rezortu je to cca 20 km, možno ani to nie. pozri na mape Malatíny-Tatralandia 🙂

panelacikova
8. jún 2021

@kamagma ja napríklad nevidím zase problém v tom, že neboli ešte s deťmi na dovolenke 🙄 čo je na tom divné? ja som napríklad bola prvýkrát na dovolenke, a to úplne vážne, v takmer 30-tke a teraz akože čo? 🙂 toto nie je podstata témy. podstata témy je, že
@hruska91 sa zaujíma o konkrétne skúsenosti a chce sa poradiť. čiže môj názor je úplne totožný s názorom
@evkamotka pretože aj nám raz dcéra ochorela a boli sme práve v Sojke, dostala horúčky, ani na bazén, ani nič.... akosi sme sa vystriedali na jedlo (našťastie dostala horúčky deň pred odchodom), ale zvažovali sme, či nepôjdeme hneď, predsa len, keby nedajbože bola potrebné pohotovosť.... napokon sme to dotiahli do posledného dňa, ale bola som šťastná-prešťastná, že nie som niekde 1000 km od domova. čiže aj môj názor je, že kým dieťa nemá akú takú imunitu alebo nemá perfektný zdravotný stav, ak zvykne mať horúčky, či nedajbože febrilné kŕče, tak dovolenka jedine na SK alebo teda niekde veľmi blízko (ČR, Poľsko, Maďarsko), že sa človek vie do cca max. 4 hodín dopraviť domov...

danieladeley
8. jún 2021

@hruska91 skusila by som pre zaciatok nieco blizko, napr. jeden den bj kupele, prist domov, potom ke zoo, zas prist domov, potom napriklad spissku novu ves zoo, je velmi pekna, pre tak male deti idealna, spissky hrad, tam uz niekde prespat a potom napr. tatry, strbske pleso, popradske, nieco nenarocnejsie, aqua city poprad. uvidis ake budu deti, ak vsetko ok, tak si uzijete pestry vylet a ak nie, stale ste blizko domu. na vychode je kopec krasnych miest a pestry vyber kam ist. s tak malymi detmi by som ani dalej nesla. im je to jedno ci je to kapusiansky hrad alebo bratislavsky a vy budete mat menejn stresu s cestovanim.

danieladeley
8. jún 2021

@kamagma no hrozne, ze este nikde neboli na dovolenke s troj rocnym, akoze nechapem ako si to mohli vobec dovolit :D :D :D

hruska91
autor
8. jún 2021

Asi som to zle napisala mame dve deti jedno ma 2roky a tyzden :D a druhe ma 7 mesiacov 😅

hruska91
autor
8. jún 2021

Ďakujem za tipy 🙂 a nemali ste problemy s uspavanim? Na inom mieste ako doma?

unicornlady
8. jún 2021

U nás majú deti vždy problém prvú noc na novom mieste spať, aj sú také rozjašené, ale to je normálne. Ja tiež prvú noc na novom mieste sotva pár dní spí. Mozog je tak nastavený, že keď je niečo iné, tak je v pozore. Nie každý to tak má. Ale tak sme aj citlivejší jedinci.

tncka
8. jún 2021

@hruska91 chodievame tyzden na Liptov,ale v peniazoch sa dovolenka na SK neoplati.Napriek tomu je tam krasne,deti sa ti urcite zabavia,ci uz Besenova,LM...

danieladeley
8. jún 2021

@hruska91 :D dokopy skoro 3 :D mam deti este s mensim rozdielom, boli sme s nimi aj v zahranici, ale pravdu poviem, naj dovolenky boli niekde blizko, bez stresu a jednodnove vylety po okoli s navratom domov alebo prespanim niekde blizko. spali vzdy po ceste v aute, starsi zaspaval bez problemov v kociari, mladsi uz bol vasci oriesok, ten len na cicke :D museli sme lepsie planovat cas :D

kamagma
8. jún 2021

@danieladeley no je to smutne

danieladeley
8. jún 2021

@kamagma su aj horsie tragedie :D to je u vylucne vec rodicov, ci s nimi niekde idu alebo nie, nech na to maju hociaky dovod.

sleepyo
8. jún 2021

@hruska91 ja ti poviem za seba ze mame uplne rovnako stare deti a nikam sa nechystame. Pred dvoma rokmi sme boli s jednym parmesacnym na Donovaloch a po jednej noci sme sa vratili domov, nikto sa nevyspal. Minuly rok sme boli ked som bola tehotna a prvy mal rok a par mesiacov a bolo to ltt. Tento rok muz povedal ze nejdeme nikam, proste s dvoma to inde ako doma nedame, ak si chceme oddychnut. Kazde spi inak, inak navyknute zaspavat, jest v restauracii mi pride s oboma dost stresujuce a varit v cudzej kuchyni nie dik :D no proste za mna nie. Ale ak mas nenarocne deti co su samostatne, odkvacnu ti vsade a je jedno co im das jest a kedy tak to moze byt aj dobry napad 😅

beata_k
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
8. jún 2021

@kamagma prečo sa tomu divíš? Pol roka späť sa nedalo ísť nikam a keby aj, každý nie je naklonený tomu trieskať sa s dvomi malými deťmi niekam. Ak majú rodinný dom, kde má staršie dieťa bazén, pre mamku je pohodlnejšie byť s dvomi štupľami doma, ako sa niekam trepať a prenášať handry a hračky. Čo tam má naviac? Iba stravu, keď dá týždeň donášku, má to isté aj doma. Nie každé dieťa je celé happy z animátorov, niektoré je spokojné, keď sa hrá samé na dvore. My sme tiež chodili, ale mali sme jedno, no s dvomi by som sa tiež netrhala skôr ako autorka témy. Každému vyhovuje niečo iné.

elizabet173
8. jún 2021

@sleepyo úplne s tebou súhlasím, ešte sa nachodíte, že sa vám bude z toho hlava točiť. Ísť niekam za každú cenu, aj keď deti prerevú celú cestu len preto, aby sme niekde išli, mi nedáva zmysel.

luccija
8. jún 2021

@kamagma a co je na tom smutne??ved bola pandemia medzi tym rodila...divis sa ako keby mala 10 r deti

luccija
8. jún 2021

@hruska91 my sme boli ubytovani v Liptovskom Jane cela dolina je pekna na prechadzky, ihriska vela penzionov s bazenom tusim aj kupalisko tam je?odtial 15 min do zoo kontakt ...Tatralandiu sme vyskusali raz mne sa prilis nepaci mozno skor v lete my sme boli v zime, v LM mas aj tie efekty 3D teraz ma nenapadne ako sa to vola spravite si zaujimave fotky, pozri si aj Oveckoland v Pavcinej lehote a chlap sa moze povozit na bobovej drahe🙂urcite by som isla na dovolenku s detmi

luccija
8. jún 2021

Uz ste pisali ostatne to iste nevsimla som.si...galeria ilusia sa to vola

jarnajar
8. jún 2021

Odporúčam cestu načasovať na spánok (ak sa to dá s dvoma zladiť). Resp. na spanok mladsieho a starsie zabavit. Na novom mieste môže mať starsie trochu problem zaspat, z toho, že veľa dojmov, ale mladšie bude pravdepodobne v pohode. Neviem, čo je ešte také špecifické, chodíme od pár mesiacov a okrem cesty samotnej nebolo nič náročné. Určite na cestu priprav náhradné oblečenie, plienky, atď. do osobitnej tašky, nech je to poruke. A pravdaže jedlo, hračky... Čo sa týka ubytovania, pri babatku mi prisiel vždy lepsi apartman a stravu riesit minutkami alebo donaskou, resp. hotel, kde ti prinesu na vlastnu terasu. S 2 r. by vám už reštaurácia bola v pohode, ale to malicke je nevyspytatelne. Zbalit detom základné lieky typu panadol, fenistil. Zobrať detsky repelent a opaľovací 🙂

simonka1223
5. júl 2021

@hruska91 Ahoj, my sme boli pri L. Mikulási v penzione vilavista.sk Maju tam vybavene apartmány, takze som mohla pripravit na jedenie cokolvek. ale da sa aj najest v okoli.
Pekná zahrada, altán, detske ihrisko hned pri penzione. Pri LM je aj kontaktna ZOO, aj kupat sa da kdekolvek. Penzion je pri lese, takze cerstvy vzduch - dobre sa nam spalo 🙂
Na co si dať pozor? Neviem, ja som to az tak neriesila - sme na slovensku, takze vsetko ako doma 🙂 Peknu dovolenku

mimi233
12. júl 2021

@erikad82 mozem sa spytat kde ste boli v Bojniciach ubytovani? Tiez by sme chceli akusit Bojnice s 3ma detickami 🙂

erikad82
12. júl 2021

@mimi233 ahoj! Boli sme v takom starsom hotely Regia. Nám sa páčilo,strava bola výborná ubytovanie staršie ale dalo sa.

Strana
z2